Bordeaux'n viinimatka 9. - 13.10.2017

Bordeaux on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinialueista. Tällä matkalla tulevat tutuiksi kolme upeaa viinialuetta: Médocin, Saint-Emilionin ja Entre-Deuxs-Mersin alueet. Lisäksi ohjelmassamme on lounas Château Carsinissa, jonka omistaa suomalainen Juha Berglund. Omistajilta saa paljon tietoa viinitilasta. Bordeaux on historiallinen satamakaupunki Garonne-joen alajuoksulla. Joki jakaa kaupungin kahtia ja sen varrella kulkee leveä rantabulevardi. 1700-luvun kauniit ja mahtipontiset rakennukset on merkitty Unescon maailmanperintökohteiksi. Ravintoloita, kahviloita ja viinibaareja on pienten aukioiden laidoilla runsaasti.


Matkalla mukana Wineserverin Tomi Naarvala, joka on valinnut ja varannut samppanjatilat. Matkalla ei ole opastusta bussimatkoilla, viinitiloilla englanninkielinen selostus.

Hintaan sisältyy

  • KLM:n lennot turistiluokassa
  • majoitus hotellissa kahden hengen huoneissa
  • ohjelma ja viininmaistajaiset
  • ateriat ruokaviineineen (4 x aamiainen, 3 x lounas,1 x illallinen)
  • englanninkielisen oppaan palvelut retkillä
  • matkaisäntä Tomi Naarvalan palvelut matkan aikana

1 496 €

 

 

1.päivä Bordeaux
Lento Helsinki – Amsterdam – Bordeaux
Ajo Bordeaux’n keskustaan, jossa opastettu kävelykierros tässä  ihastuttavassa kaupungissa. Omatoiminen illallinen.


2.päivä Saint Emilion
Saint-Emilion on yksi maailman vanhimmista viinialueista. Siellä on tehty viiniä jo roomalaisten ajoista asti. Nimensä Saint-Emilion on saanut kauniin keskiaikaisen kaupungin mukaan, joka on rakennettu jyrkälle kalkkikivirinteelle 40 kilometriä Bordeaux’sta itään. Kaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde. Tutustuminen ja viininmaistajaiset Saint Emilionin Grand cru -viineihin Château Fonplégadessa. Matka jatkuu Château du Tailhasiin, jossa ryhmän ottaa vastaan itse omistaja Luc Nebout. Kolmen ruokalajin lounas ruokaviineineen. Paluu hotelliin.

3.päivä Médoc
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä oma tilaisuus, jossa jokainen saa sekoittaa oman juomansa Château Reverdissä. Kolmen ruokalajin lounas ruokaviineineen. Iltapäivällä tutustuminen Médocin Chateau Marquis de termeen, jossa Grand cru classé -viinien maistajaiset ja kolmen ruokalajin lounas. Paluu hotelliin.

4.päivä Château Carsin ja Entre-Deux-Mers
Aamiainen hotellissa. Lähtö bussilla tutustumaan viinitiloihin. Ensimmäisenä tutustuminen Juha Berglundin omistamaan Château Carsiniin. Viininmaistiaiset ja kolmen ruokalajin lounas.  Matka jatkuu Garonne- ja Dordogne-jokien välissä sijaitsevalle Entre-Deux-Mersin erittäin arvostetulle viinialueelle. Tämä jo keskiajalla toiminut viinialue on saanut vaikutteita mm. benediktiinimunkeilta. Ryhmä pääsee myös nauttimaan vanhan linnoitetun kaupungin markkinahulinasta. Alue on tunnettu varsinkin kuivista valkoviineistään, mutta täältä saa myös erinomaisia rosé- ja punaviinejä. Käynti alueen viinitilalla ja viininmaistajaiset. Paluu hotelliin.

5.päivä Kotiinpaluu
Hotelliaamiainen. Lähtö lentokentälle josta lento Amsterdamin kautta Helsinkiin.

Lennot (sitoumuksetta)
09.10. Helsinki-Amsterdam KL1164  7.00-8.35
09.10. Amsterdam-Bordeaux KL1315  11.45-13.25
13.10. Bordeaux-Amsterdam KL1318  10.35 - 12.25
13.10. Amsterdam-Helsinki KL1171  14.00 – 17.30


Hotelli: Adagio Bordeaux Gambetta****
40, Rue Edmond Michelet, 33000 Bordeaux
Hotelli Bordeaux’n historiallisessa keskustassa. Huoneet ovat tilavia ja niissä on TV, ilmastointi, ilmainen Wifi -yhteys ja hiustenkuivaaja.


 

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone: 300€
  • ruumaan menevä matkalaukku 50€/kpl