AJANKOHTAISTA KORONAVIRUKSESTA

PÄIVITETTY 30.11.2020 klo 8.55
Asiakaspalvelumme on ajoittain edelleen ruuhkautunut ja vastausajat voivat olla normaalia pidempiä. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Toimistomme ovat toistaiseksi suljettuja, mutta palvelemme sähköpostitse ma-to klo 10-17 sekä puhelimitse ma-ke klo 10-14.

Matkojen toteuttaminen
Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaista, joten seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia tiiviisti päivittäin. Pyrimme toteuttamaan matkan suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai rajoitukset eivät aiheuta siihen muutoksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 27.11. kieltänyt kaikkien yli 10 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja ulkotiloissa Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Päätökset tulevat voimaan maanantaina 30.11. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta koskeva päätös on voimassa 18.12.2020 saakka, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskeva päätös on voimassa 14.12.2020 saakka. Kiellosta johtuen Historian myyttejä ja joulun tunnelmaa Haikon kartanossa -matka 16.-17.12. on valitettavasti jouduttu perumaan.

28. syyskuuta alkaen maahantulon rajoituksista voitiin luopua Suomen ja sellaisten EU- ja Schengen-maiden välisessä liikenteessä, joissa uusien tapausten ilmaantuvuus on enintään 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana.

Raja-arvoa 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana sovelletaan jatkossa myös EU-neuvoston määrittelemiin ns. vihreän listan maihin. Hallitus arvioi maahantulorajoitusten tarvetta ja laajuutta viikoittain epidemiologisen tilanteen perusteella. Maalistaus voi muuttua viikoittain. Mahdollisista muutoksista päätetään torstaisin valtioneuvostossa.

23.11. alkaen voimassa oleva luettelo maista, joista voi matkustaa Suomeen rajoituksetta:
Muut Euroopan maat: Vatikaani
Euroopan ulkopuolisten maiden asukkaat: Australia, Etelä-Korea, Japani, Ruanda, Singapore, Thaimaa, Uusi-Seelanti  (Maahantulon rajoitukset poistuvat myös Hongkongin ja Macaon erityishallintoalueiden asukkailta, jotka matkustavat näiltä alueilta Suomeen, mikäli EU:n neuvosto toteaa vastavuoroisuuden riittävän toteutumisen)

Rajoitusten poistuminen tarkoittaa, että kyseisestä maasta voi tulla lomamatkalle Suomeen ja että Suomesta voi matkustaa kyseiseen maahan ilman tarvetta Suomeen palatessa jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n karanteeniohjeistus.

Lisätietoja ulkoministeriön sivuilta.

Voitte maksaa matkanne ennakko- ja loppumaksut eräpäivien mukaisesti. Mikäli matkan toteutumisessa olisi muutoksia, otamme Teihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Mikäli perutte matkanne itse
Mikäli haluaisitte peruuttaa toistaiseksi toteutumassa olevan matkan, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja, jotka löytyvät kyseisen matkan ohjelmasta (nettisivuillamme ks. matkan lisätiedot -välilehti), Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lomalinjan erityisehtoja) sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia toimialan linjauksia. Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti.

Mikäli Lomalinja peruu matkan
Olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat. Peruutuksesta tiedotetaan ensisijaisesti sähköpostitse matkan varanneelle ja pyydetään tarvittaessa olemaan meihin yhteydessä. Lomalinjan peruutushetkellä voimassa olevien varausten osalta on mahdollisuus siirtyä kuluitta toiseen matkaan, siirtää maksettu summa Lomalinjan lahjakortille tai ottaa palautus rahana. Suosittelemme valitsemaan lahjakortin ja matkustamaan Asiantuntijan matkassa® myös tulevaisuudessa! Luottokorttimaksujen osalta mahdollinen palautus tehdään takaisin luottokortille, tietoja ei erikseen tarvitse ilmoittaa.

Aiemmin tehdyt peruutukset
Maksujen palautuksissa noudatamme pääsääntöisesti normaalia 14 vrk:n palautusaikaa. Mikäli ette ole saaneet palautustanne, otattehan meihin yhteyttä tietojen tarkistamiseksi.

Ennen matkaa ja matkan aikana
Koronaviruksen leviämisen estämiseksi useat maat ovat muuttaneet/muuttavat maahantulomääräyksiään. Mikäli olette matkustaneet jossain muussa maassa 14 päivää ennen tulevaa Lomalinjan matkaanne, tarkistattehan matkakohteenne maahantulomääräykset. Mikäli ette ole varma asiasta, otattehan yhteyttä toimistoomme.

Tarkistattehan aina ennen matkalle lähtöä oman matkavakuutuksenne voimassaolon ja kattavuuden. Vakuutusyhtiöiden säännöt ja korvausperusteet vaihtelevat, joten tarkemmat ehdot on syytä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä.

Paras tapa suojautua tartuntaa vastaan sekä kotimaassa että matkalla on noudattaa hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme myös seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedotusta ja ohjeistusta.

Kohteissa asiantuntijaoppaamme ja yhteistyökumppanimme arvioivat tilannetta jatkuvasti, ja ovat meihin yhteydessä. Mikäli matkan aikana tapahtuisi jotakin poikkeuksellista, tiedotamme tilanteesta oppaidemme kautta ja huolehdimme asiakkaidemme turvallisuudesta.

Tilanteen kehittymistä on edelleen hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä. Tiedotamme tilanteesta ensisijaisesti tämän sivuston kautta.

Kanssamme olet aina asiantuntijan matkassa

Lue asiakaspalautteita matkoiltamme »

 • Tuulikki H.

  Matka Englannin mysteerimaisemiin oli tosi hyvä. Opas osasi asiansa, sekä asiakkaan fyysisten (wc-tauot) että henkist ...

  Lue lisää
 • Esko L.

  Hieno matka, hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen ohjelma. Superhyvä paikallinen opas Sylvia McQuinn, joka todella asi ...

  Lue lisää
 • Raija S.

  Sopivasti ohjelmaa, sopivasti omaa aikaa. AIVAN IHANA OPAS: Gabriella Reviczki :) Luonnollisen ystävällinen, huolehtiv ...

  Lue lisää
 • Riitta H.

  Nyt on pakko antaa palautetta. Oltiin marttojen kanssa Pariisin matkalla. En ole koskaan saanut niiiiiin hyvin hoidettua ...

  Lue lisää
 • Marja L.

  Todella loistavasti kaikki tehty, matka oli aivan unelma. Kaikki toimi, retket, erityisesti opas Helena ja ruoka kaikiss ...

  Lue lisää
 • Raija K.

  Matka ei enään paremmaksi voi tulla! Räätälöity matka Suomesta Chongqiin, sieltä ”ala-Tiibettiin” Lijiangiin ...

  Lue lisää
 • Tarja K.

  Dresdenin osuus matkasta OK, mutta Berliini oli tässä turha, aikaa isoon kaupunkiin oli liian vähän, senkin ajan oli ...

  Lue lisää
 • Tuntematon matkailija

  Rainy April meil oli in Paris, ei haitannut se meitä – siis siitä viis, meidät Kaarina opetti tavoille hyville, muk ...

  Lue lisää
 • Pekka A.

  Kiintoisa matka, joskin tarvittaisiin pari lisäpäivää. Hakalan perheelle parhaat kiitokset opastuksesta ja kenttämu ...

  Lue lisää
 • Maj-Britt S.

  Loistava matka huippu oppaan johdolla. Kiitos vielä kerran. Tack för en fantastisk resa. ...

  Lue lisää
 • Sirkka P.

  Mahtava risteily Tallinnaan Reino Helismaan tunnelmissa, lisää tällaisia! ...

  Lue lisää
 • Ulla T.

  Il Piastrino: Erittäin hyvä paikka maalauskursseille, ystävällinen isäntäväki, ainakin päärakennuksen huoneet m ...

  Lue lisää