AJANKOHTAISTA KORONAVIRUKSESTA

PÄIVITETTY 8.3.2021 klo 10.30
Asiakaspalvelumme on ajoittain edelleen ruuhkautunut ja vastausajat voivat olla normaalia pidempiä. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Toimistomme ovat toistaiseksi suljettuja, mutta palvelemme sähköpostitse ma-to klo 10-17 sekä puhelimitse ma-ke klo 10-14.

Matkojen toteuttaminen
Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaista, joten seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia tiiviisti päivittäin. Pyrimme toteuttamaan matkan suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai rajoitukset eivät aiheuta siihen muutoksia.

Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus ottaa edullinen PCR- (99 EUR) tai antigeenitesti (29 EUR) partnerimme kautta. Testi on saatavilla tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla ja Seinäjoki-Vaasa- alueella. Uusia näytteidenottopaikkoja avataan lisäksi Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella sekä Rovaniemellä maaliskuun aikana. Lisätietoja testin varauksesta saatte toimistoistamme matkavarauksen yhteydessä.

Koronaviruspandemiasta johtuen maailmanlaajuinen matkustamista koskeva yleissuositus on tällä hetkellä vältä tarpeetonta matkustamista. Poikkeuksen tähän muodostavat Brasilia, Etelä-Afrikka, Irlanti, Iso-Britannia ja Portugali joiden osalta suositellaan THL:n suosituksen mukaisesti välttämään kaikkea matkustamista.

Jos silti päätätte matkustaa, tarkista ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset aina ennen matkaa kohdemaan viranomaisilta. Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n karanteeniohjeistus.

Ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n karanteeniohjeistus.

Lisätietoja ulkoministeriön sivuilta.

Voitte maksaa matkanne ennakko- ja loppumaksut eräpäivien mukaisesti. Mikäli matkan toteutumisessa olisi muutoksia, otamme Teihin yhteyttä hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Mikäli perutte matkanne itse
Mikäli haluaisitte peruuttaa toistaiseksi toteutumassa olevan matkan, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja, jotka löytyvät kyseisen matkan ohjelmasta (nettisivuillamme ks. matkan lisätiedot -välilehti), Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lomalinjan erityisehtoja) sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia toimialan linjauksia. Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti.

Mikäli Lomalinja peruu matkan
Olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat. Peruutuksesta tiedotetaan ensisijaisesti sähköpostitse matkan varanneelle ja pyydetään tarvittaessa olemaan meihin yhteydessä. Lomalinjan peruutushetkellä voimassa olevien varausten osalta on mahdollisuus siirtyä kuluitta toiseen matkaan, siirtää maksettu summa Lomalinjan lahjakortille tai ottaa palautus rahana. Suosittelemme valitsemaan lahjakortin ja matkustamaan Asiantuntijan matkassa® myös tulevaisuudessa! Luottokorttimaksujen osalta mahdollinen palautus tehdään takaisin luottokortille, tietoja ei erikseen tarvitse ilmoittaa.

Aiemmin tehdyt peruutukset
Maksujen palautuksissa noudatamme pääsääntöisesti normaalia 14 vrk:n palautusaikaa. Mikäli ette ole saaneet palautustanne, otattehan meihin yhteyttä tietojen tarkistamiseksi.

Ennen matkaa ja matkan aikana
Koronaviruksen leviämisen estämiseksi useat maat ovat muuttaneet/muuttavat maahantulomääräyksiään. Mikäli olette matkustaneet jossain muussa maassa 14 päivää ennen tulevaa Lomalinjan matkaanne, tarkistattehan matkakohteenne maahantulomääräykset. Mikäli ette ole varma asiasta, otattehan yhteyttä toimistoomme.

Tarkistattehan aina ennen matkalle lähtöä oman matkavakuutuksenne voimassaolon ja kattavuuden. Vakuutusyhtiöiden säännöt ja korvausperusteet vaihtelevat, joten tarkemmat ehdot on syytä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä.

Paras tapa suojautua tartuntaa vastaan sekä kotimaassa että matkalla on noudattaa hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme myös seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedotusta ja ohjeistusta.

Kohteissa asiantuntijaoppaamme ja yhteistyökumppanimme arvioivat tilannetta jatkuvasti, ja ovat meihin yhteydessä. Mikäli matkan aikana tapahtuisi jotakin poikkeuksellista, tiedotamme tilanteesta oppaidemme kautta ja huolehdimme asiakkaidemme turvallisuudesta.

Tilanteen kehittymistä on edelleen hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä. Tiedotamme tilanteesta ensisijaisesti tämän sivuston kautta.

Kanssamme olet aina asiantuntijan matkassa

Lue asiakaspalautteita matkoiltamme »

 • Tuulikki H.

  Matka Englannin mysteerimaisemiin oli tosi hyvä. Opas osasi asiansa, sekä asiakkaan fyysisten (wc-tauot) että henkist ...

  Lue lisää
 • Esko L.

  Hieno matka, hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen ohjelma. Superhyvä paikallinen opas Sylvia McQuinn, joka todella asi ...

  Lue lisää
 • Raija S.

  Sopivasti ohjelmaa, sopivasti omaa aikaa. AIVAN IHANA OPAS: Gabriella Reviczki :) Luonnollisen ystävällinen, huolehtiv ...

  Lue lisää
 • Riitta H.

  Nyt on pakko antaa palautetta. Oltiin marttojen kanssa Pariisin matkalla. En ole koskaan saanut niiiiiin hyvin hoidettua ...

  Lue lisää
 • Marja L.

  Todella loistavasti kaikki tehty, matka oli aivan unelma. Kaikki toimi, retket, erityisesti opas Helena ja ruoka kaikiss ...

  Lue lisää
 • Raija K.

  Matka ei enään paremmaksi voi tulla! Räätälöity matka Suomesta Chongqiin, sieltä ”ala-Tiibettiin” Lijiangiin ...

  Lue lisää
 • Tarja K.

  Dresdenin osuus matkasta OK, mutta Berliini oli tässä turha, aikaa isoon kaupunkiin oli liian vähän, senkin ajan oli ...

  Lue lisää
 • Tuntematon matkailija

  Rainy April meil oli in Paris, ei haitannut se meitä – siis siitä viis, meidät Kaarina opetti tavoille hyville, muk ...

  Lue lisää
 • Pekka A.

  Kiintoisa matka, joskin tarvittaisiin pari lisäpäivää. Hakalan perheelle parhaat kiitokset opastuksesta ja kenttämu ...

  Lue lisää
 • Maj-Britt S.

  Loistava matka huippu oppaan johdolla. Kiitos vielä kerran. Tack för en fantastisk resa. ...

  Lue lisää
 • Sirkka P.

  Mahtava risteily Tallinnaan Reino Helismaan tunnelmissa, lisää tällaisia! ...

  Lue lisää
 • Ulla T.

  Il Piastrino: Erittäin hyvä paikka maalauskursseille, ystävällinen isäntäväki, ainakin päärakennuksen huoneet m ...

  Lue lisää