AJANKOHTAISTA KORONAVIRUKSESTA

PÄIVITETTY 28.4. klo 11.05
Asiakaspalvelumme on ajoittain edelleen ruuhkautunut ja vastausajat voivat olla normaalia pidempiä. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Mikäli asianne ei ole kiireellinen, suosittelemme olemaan meihin yhteydessä myöhemmin. Kiitos kärsivällisyydestänne!

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Samalla THL luopui maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Ulkoministeriö ei enää 12.3.2020 lähtien muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi. Matkustustiedotteissa annetaan jatkossakin tietoa maan tai alueen matkustusturvallisuudesta.

Matkat 1.6.2020/1.7.2020 alkaen
Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaista, joten seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia tiiviisti päivittäin. Mikäli matkanne lähtöpäivä on 1.7.2020, maitse tehtävien matkojen osalta 1.6.2020, tai sen jälkeen, pyrimme toteuttamaan matkan suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai rajoitukset eivät aiheuta siihen muutoksia. Mikäli matkan toteutumisessa olisi muutoksia, otamme Teihin yhteyttä. Mikäli Lomalinja joutuu perumaan lähdön, on peruutushetkellä voimassa olevien varausten osalta mahdollisuus siirtyä kuluitta toiseen matkaan, siirtää maksettu summa Lomalinjan lahjakortille tai ottaa palautus rahana. Suosittelemme valitsemaan lahjakortin ja matkustamaan Asiantuntijan matkassa® myös tulevaisuudessa! Huomioittehan, että palautusten suuren määrän vuoksi maksuissa voi esiintyä viivettä, joten normaalia kahden viikon palautusaikaa ei välttämättä pystytä noudattamaan. Luottokorttimaksujen osalta mahdollinen palautus tehdään takaisin luottokortille, tietoja ei erikseen tarvitse ilmoittaa.

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Mikäli haluaisitte peruuttaa toistaiseksi toteutumassa olevan matkan, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja, jotka löytyvät kyseisen matkan ohjelmasta (nettisivuillamme ks. matkan lisätiedot -välilehti), Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lomalinjan erityisehtoja) sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia toimialan linjauksia.

Aiemmin tehdyt peruutukset
25.3.2020 olemme peruuttaneet ennakoitujen matkustus- ja lentorajoitusten pidentymisten vuoksi kaikki oman tuotannon matkapakettimme 31.5.2020 saaka sekä kaikki lentäen toteutettavat matkapakettimme 30.6.2020 saakka. Oberammergaun matkat peruuntuivat koko kesän osalta, tapahtuma siirtyy vuoteen 2022.
18.3.2020 olemme peruuttaneet valmiuslain käyttöönoton ja lentoliikenteen rajoitusten vuoksi kaikki lähtömme ajalla 18.4.-15.5.2020.
14.3.2020 olemme peruuttaneet ulkoministeriön matkustussuosituksen vuoksi lähdöt ajalla 15.3.-17.4.2020

Olemme olleet yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat. Peruutuksesta on tiedotettu ensisijaisesti sähköpostitse matkan varanneelle ja pyydetty tarvittaessa olemaan meihin yhteydessä. Maksujenpalautukset näiden peruutusten osalta on käsitelty. Mikäli ette ole saaneet palautustanne, otattehan meihin yhteyttä tietojen tarkistamiseksi. 

Ennen matkaa ja matkan aikana
Koronaviruksen leviämisen estämiseksi useat maat ovat muuttaneet maahantulomääräyksiään. Mikäli olette matkustaneet jossain muussa maassa 14 päivää ennen tulevaa Lomalinjan matkaanne, tarkistattehan matkakohteenne maahantulomääräykset. Mikäli ette ole varma asiasta, otattehan yhteyttä toimistoomme.

Tarkistattehan aina ennen matkalle lähtöä oman matkavakuutuksenne voimassaolon ja kattavuuden. Vakuutusyhtiöiden säännöt ja korvausperusteet vaihtelevat, joten tarkemmat ehdot on syytä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä.

Paras tapa suojautua tartuntaa vastaan sekä kotimaassa että matkalla on noudattaa hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme myös seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedotusta ja ohjeistusta.

Kohteissa asiantuntijaoppaamme ja yhteistyökumppanimme arvioivat tilannetta jatkuvasti, ja ovat meihin yhteydessä. Mikäli matkan aikana tapahtuisi jotakin poikkeuksellista, tiedotamme tilanteesta oppaidemme kautta ja huolehdimme asiakkaidemme turvallisuudesta.

Tilanteen kehittymistä on edelleen hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä. Tiedotamme tilanteesta ensisijaisesti tämän sivuston kautta.

Kanssamme olet aina asiantuntijan matkassa

Lue asiakaspalautteita matkoiltamme »

 • Tuulikki H.

  Matka Englannin mysteerimaisemiin oli tosi hyvä. Opas osasi asiansa, sekä asiakkaan fyysisten (wc-tauot) että henkist ...

  Lue lisää
 • Esko L.

  Hieno matka, hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen ohjelma. Superhyvä paikallinen opas Sylvia McQuinn, joka todella asi ...

  Lue lisää
 • Raija S.

  Sopivasti ohjelmaa, sopivasti omaa aikaa. AIVAN IHANA OPAS: Gabriella Reviczki :) Luonnollisen ystävällinen, huolehtiv ...

  Lue lisää
 • Riitta H.

  Nyt on pakko antaa palautetta. Oltiin marttojen kanssa Pariisin matkalla. En ole koskaan saanut niiiiiin hyvin hoidettua ...

  Lue lisää
 • Marja L.

  Todella loistavasti kaikki tehty, matka oli aivan unelma. Kaikki toimi, retket, erityisesti opas Helena ja ruoka kaikiss ...

  Lue lisää
 • Raija K.

  Matka ei enään paremmaksi voi tulla! Räätälöity matka Suomesta Chongqiin, sieltä ”ala-Tiibettiin” Lijiangiin ...

  Lue lisää
 • Tarja K.

  Dresdenin osuus matkasta OK, mutta Berliini oli tässä turha, aikaa isoon kaupunkiin oli liian vähän, senkin ajan oli ...

  Lue lisää
 • Tuntematon matkailija

  Rainy April meil oli in Paris, ei haitannut se meitä – siis siitä viis, meidät Kaarina opetti tavoille hyville, muk ...

  Lue lisää
 • Pekka A.

  Kiintoisa matka, joskin tarvittaisiin pari lisäpäivää. Hakalan perheelle parhaat kiitokset opastuksesta ja kenttämu ...

  Lue lisää
 • Maj-Britt S.

  Loistava matka huippu oppaan johdolla. Kiitos vielä kerran. Tack för en fantastisk resa. ...

  Lue lisää
 • Sirkka P.

  Mahtava risteily Tallinnaan Reino Helismaan tunnelmissa, lisää tällaisia! ...

  Lue lisää
 • Ulla T.

  Il Piastrino: Erittäin hyvä paikka maalauskursseille, ystävällinen isäntäväki, ainakin päärakennuksen huoneet m ...

  Lue lisää