AJANKOHTAISTA KORONAVIRUKSESTA

PÄIVITETTY 25.3.2020 klo 13.30
Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut ja vastausajat ovat poikkeustilanteesta johtuen huomattavasti normaalia pidempiä. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Mikäli asianne ei ole kiireellinen, suosittelemme olemaan meihin yhteydessä myöhemmin. Kiitos kärsivällisyydestänne!

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Samalla THL luopui maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueiksi. Ulkoministeriö ei enää 12.3.2020 lähtien muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi. Matkustustiedotteissa annetaan jatkossakin tietoa maan tai alueen matkustusturvallisuudesta.

Ennakoitujen matkustus- ja lentorajoitusten pidentymisten vuoksi olemme tehneet päätöksen peruuttaa kaikki oman tuotannon matkapakettimme 31.5.2020 saakka sekä kaikki lentäen toteutettavat matkapakettimme 30.6.2020 saakka*. Oberammergaun matkat peruuntuvat koko kesän osalta, koska tapahtuma siirtyy vuoteen 2022.

Mikäli Teillä on voimassa oleva matkapakettivaraus peruuntuneille lähdöille, otamme Teihin yhteyttä. Teidän ei tarvitse ottaa yhteyttä meihin.

*peruutus ei koske Laatokan ja Äänisen risteilyä 7.-12.6., jossa mahdollisuus lisämaksulliseen lentomatkaan. Matka toistaiseksi toteutumassa, normaalit maksu- ja peruutusehdot.

18.3.2020 olemme peruuttaneet valmiuslain käyttöönoton ja lentoliikenteen rajoitusten vuoksi kaikki lähtömme ajalla 18.4.-15.5.2020.
14.3.2020 olemme peruuttaneet ulkoministeriön matkustussuosituksen vuoksi lähdöt ajalla 15.3.-17.4.2020.

Lomalinjan peruuttamien lähtöjen osalta selvitämme ja seuraamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toimialan, viranomaisten ja EU:n toimenpiteitä maksunpalautuksiin liittyen. Tiedotamme tilanteesta matkustajille ja palaamme asiaan myöhemmässä vaiheessa.

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensisijaista, joten seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia tiiviisti päivittäin. Mikäli matkanne lähtöpäivä on 1.7.2020/maitse tehtävien matkojen osalta 1.6.2020, tai sen jälkeen, pyrimme toteuttamaan matkan suunnitellusti, mikäli viranomaismääräykset, -suositukset tai rajoitukset eivät aiheuta siihen muutoksia. Mikäli matkan toteutumisessa olisi muutoksia, otamme Teihin yhteyttä.

Suosittelemme seuraamaan tilannetta rauhallisesti. Mikäli haluaisitte peruuttaa toistaiseksi toteutumassa olevan matkan, noudatamme kunkin matkan erityisehtoja, jotka löytyvät kyseisen matkan ohjelmasta (nettisivuillamme ks. matkan lisätiedot -välilehti), Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lomalinjan erityisehtoja) sekä poikkeustilanteen myötä mahdollisesti muodostuvia toimialan linjauksia.

Ennen matkaa ja matkan aikana
Koronaviruksen leviämisen estämiseksi useat maat ovat muuttaneet maahantulomääräyksiään. Mikäli olette matkustaneet jossain muussa maassa 14 päivää ennen tulevaa Lomalinjan matkaanne, tarkistattehan matkakohteenne maahantulomääräykset. Mikäli ette ole varma asiasta, otattehan yhteyttä toimistoomme.

Tarkistattehan aina ennen matkalle lähtöä oman matkavakuutuksenne voimassaolon ja kattavuuden. Vakuutusyhtiöiden säännöt ja korvausperusteet vaihtelevat, joten tarkemmat ehdot on syytä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä.

Paras tapa suojautua tartuntaa vastaan sekä kotimaassa että matkalla on noudattaa hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme myös seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedotusta ja ohjeistusta.

Kohteissa asiantuntijaoppaamme ja yhteistyökumppanimme arvioivat tilannetta jatkuvasti, ja ovat meihin yhteydessä. Mikäli matkan aikana tapahtuisi jotakin poikkeuksellista, tiedotamme tilanteesta oppaidemme kautta ja huolehdimme asiakkaidemme turvallisuudesta.

Tällä hetkellä tilanteen kehittymistä on hyvin vaikeaa ennakoida, joten myöhempien lähtöjen osalta pyydämme kärsivällisyyttä. Tiedotamme tilanteesta ensisijaisesti tämän sivuston kautta.

Kanssamme olet aina asiantuntijan matkassa

Lue asiakaspalautteita matkoiltamme »

 • Tuulikki H.

  Matka Englannin mysteerimaisemiin oli tosi hyvä. Opas osasi asiansa, sekä asiakkaan fyysisten (wc-tauot) että henkist ...

  Lue lisää
 • Esko L.

  Hieno matka, hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen ohjelma. Superhyvä paikallinen opas Sylvia McQuinn, joka todella asi ...

  Lue lisää
 • Raija S.

  Sopivasti ohjelmaa, sopivasti omaa aikaa. AIVAN IHANA OPAS: Gabriella Reviczki :) Luonnollisen ystävällinen, huolehtiv ...

  Lue lisää
 • Riitta H.

  Nyt on pakko antaa palautetta. Oltiin marttojen kanssa Pariisin matkalla. En ole koskaan saanut niiiiiin hyvin hoidettua ...

  Lue lisää
 • Marja L.

  Todella loistavasti kaikki tehty, matka oli aivan unelma. Kaikki toimi, retket, erityisesti opas Helena ja ruoka kaikiss ...

  Lue lisää
 • Raija K.

  Matka ei enään paremmaksi voi tulla! Räätälöity matka Suomesta Chongqiin, sieltä ”ala-Tiibettiin” Lijiangiin ...

  Lue lisää
 • Tarja K.

  Dresdenin osuus matkasta OK, mutta Berliini oli tässä turha, aikaa isoon kaupunkiin oli liian vähän, senkin ajan oli ...

  Lue lisää
 • Tuntematon matkailija

  Rainy April meil oli in Paris, ei haitannut se meitä – siis siitä viis, meidät Kaarina opetti tavoille hyville, muk ...

  Lue lisää
 • Pekka A.

  Kiintoisa matka, joskin tarvittaisiin pari lisäpäivää. Hakalan perheelle parhaat kiitokset opastuksesta ja kenttämu ...

  Lue lisää
 • Maj-Britt S.

  Loistava matka huippu oppaan johdolla. Kiitos vielä kerran. Tack för en fantastisk resa. ...

  Lue lisää
 • Sirkka P.

  Mahtava risteily Tallinnaan Reino Helismaan tunnelmissa, lisää tällaisia! ...

  Lue lisää
 • Ulla T.

  Il Piastrino: Erittäin hyvä paikka maalauskursseille, ystävällinen isäntäväki, ainakin päärakennuksen huoneet m ...

  Lue lisää