05.08.2018

Tästä ilmoitimme: Helsingin Sanomat nro 208 / 5.8.2018

Helsingin Sanomat nro 208 (ilmestyy 5.8.2018)

Me teemme matkoja ammattitaidolla ja sydämellä. Jokaisen lähdön takana on suomalaisen perheyrityksen työntekijä - ihminen, joka haluaa paketoida vain parasta. Lähes 200 asiantuntijaoppaamme innostava paikallistuntemus ja läsnäolo takaa, että jokainen matka on ainutkertainen ja unohtumaton elämys.

Arto Nybergin matkassa pääset ensi kesänä Beatlesin ja parhaiden pubien jäljille Liverpooliin.
Lähde asiantuntijan matkaan!

Katso kaikki matkat

09.07.2018

Tästä ilmoitimme: Oma Aika nro 11 / 25.7.2018

Oma aika nro 11 (ilmestyy 25.7.2018)

Sikke Sumarin matkassa – Ruokamatka Gardajärvelle 19.-23.10.2018

Hurtigruten-risteily Kirkkoniemestä Bergeniin 22.-28.9.2018, 20.-26.4.2019 ja 12.-19.5.2019

Välimeren risteily 7.-14.10.2018

Jangtsejoen risteily ja Peking 15.-23.10.2018

Aito Kuuba – Cuba Autentica 7.-19.11.2018 ja 7.-19.1.2019

Arvo Tuomisen matkassa Kulttuurimatka Pietariin 4.-7.10.2018

Ainutlaatuinen Madeiran saari - kulttuuria ja patikointia 17.-24.9.2018

Vielä ehdit lukijamatkalle:
Saksan Alpit - patikointia Baijerissa 1.-7.10.2018

26.01.2018

Keväinen Pariisi kutsuu

Keväinen Pariisi 

Koe keväinen Pariisi kauneimmillaan – lähde nauttimaan romanttisen kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta.

Matkalla vieraillaan Givernyn kylässä ja maailman kuuluisimman impressionistin, Claude Monet´n, puutarhassa ja kotitalossa, sekä viiden päivän matkalla Loiren laakson lumoavien linnojen ja viinitilojen maisemissa. Lisämaksusta opastettu tutustuminen Louvren ja Orsayn taidemuseoihin.

Matkan kruunaa ”April in Paris” -illallisristeily Seinellä, jossa tunnelmaa luovat Mari Palo, Hannu Lehtonen ja Niko Kumpuvaara.

Asiantuntijaoppaat Leila Rajander ja Pirkko Massiah tai Helena Boncoeur.      

Matkavaihtoehtoja on kolme – lue lisää ja varaa matka: 

Keväinen Pariisi, 4 päivää 19.-22.4.

Keväinen Pariisi 2, 5 päivää 19.-23.4.

Keväinen Pariisi 3, 5 päivää 20.-24.4.

18.01.2018

Keppihevoset ja sisällissota – arjen ilmiöt heijastuvat matkailutrendeihin

Keppihevosharrastuksella, sisällissodan suurtaistelulla ja pingviinibongauksella on paljon yhteistä – ne kaikki kolme edustavat isompia, ajankohtaisia arjen ilmiöitä. Ilmiöitä, joiden voima on niin suuri, että ne heijastuvat matkailutrendeihin ja vaikuttavat suoraan matkavalikoimiin.

Matkailun asiantuntijat listasivat Matkamessujen kynnyksellä nousussa olevat matkailutrendit.

Haluamme tuntea tarinamme

Mistä olen tullut? Mitä isovanhempani ovat kokeneet? Millaisessa maailmassa esi-isäni ovat eläneet? Yhä useampi haluaa tuntea taustansa ja sukututkimus onkin räjähdysmäisesti kasvava harrastus. Matkailualan asiantuntija tunnistaa ilmiön, sillä se heijastuu myös matkailutrendeihin: sotahistorialliset matkat ovat nyt todella kysyttyjä.

- Ihmiset haluavat tuntea jalkojensa alla sen saman tantereen, jolla heidän tulevaisuutensa sinetöitiin. Kuulla ja kokea oikeasti eikä netissä, kertoo Lomalinjan kehitysjohtaja Sari Mäkinen.

Tammikuun lopussa tulee kuluneeksi sata vuotta sisällissodan alkamisesta. Se yhdistettynä juuri päättyneeseen itsenäisyytemme juhlavuoteen nostaa matkojen kysyntää entisestään. Faktat kiinnostavat.

- Kun historioitsija Teemu Keskisarja herättää paikan päällä valkoisia ja punaisia ihmiskohtaloita henkiin, tuo se aivan uutta ymmärrystä omista ja kansakuntamme juurista, Mäkinen kuvailee kokemuksen pysäyttävyyttä.

 

Yhteiset muistot, jaetut hetket

Maailmanlaajuiseksi uutiseksi noussut keppihevosharrastus lienee tuskin mennyt keneltäkään ohi. Ja se näkyy myös matkailussa.

- Kuka olisi vielä kymmenen vuotta sitten uskonut, että tietokonepelien rinnalle nousee jotain tällaista? Nyt Keppihevosristeilypaikat viedään käsistä, kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Anu Piiroinen, joka lähtee itsekin heppailemaan lastensa kanssa.

Mäkinen on pitkän uransa aikana oppinut aistimaan pinnan alla kuplivia ilmiöitä. Nyt kasvussa on selkeästi perheen jaettujen kokemusten merkitys. Pelkkä uima-altaalla polskuttelu ei riitä – unohtumattomimmat muistot syntyvät yhdessä, kaikkia kiinnostavan asian ympärillä, olkoon se sitten keppihevoset, Tylypahka tai kummitukset.

- Kun sukupolvet istuvat rinnan Harry Potterin höyryjunan kyytiin tai kuuntelevat kummitustarinoita englantilaisessa linnassa, riittää siinä muisteltavaa perheen isoille ja pienille!

 

Ainutkertaiset unelmat toteen

Kolmas matkailutrendeihin vaikuttava arjen ilmiö on itseensä panostaminen: ainutkertaisiin kokemuksiin sijoittaminen ja omien unelmien toteuttaminen.

- Me emme enää ajattele, että teemme työtä vain jättääksemme jotain jälkeemme. Omista ansioista saa ja pitää nauttia, Sari Mäkinen kertoo kolmannesta matkailutrendeihin heijastuvasta arjen ilmiöstä.

Matkan ainutkertaisuus on jokaisen itsensä määriteltävissä: yhden unelma on maalata viikko Italiassa, toinen haluaa tehdä pyhiinvaelluksen ja kolmas lähteä maailman ääriin.

- Antarktis. Se on omin päin saavuttamaton ja täysin ainutlaatuinen, Anu Piiroinen kiteyttää oman unelmakohteensa.

 

Tutustu Lomalinjan messutarjouksiin

Lähde mukaan sotahistoriallisille matkoille Lue lisää ja varaa matka >>

Lähde mukaan Keppihevosristeilylle 10.-11.2.2018 Lue lisää ja varaa matka >>

Haluaisitko Harry Potterin höyryjunan kyytiin? Lähde mukaan Mummun matkoille - Lue lisää ja varaa matka >>

Lähde mukaan Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle -matkalle 11.1. - 2.2.2019. Lue lisää ja varaa matka >>

17.01.2018

MATKAMESSUTARJOUS – kaikki vuoden 2018 Celebrity Cruises -risteilyt -150 €

 

Risteily Japanin, Etelä-Korean ja Kiinan merillä 12.- 29.10.2018
Lähde upean Celebrity Cruises -varustamon Millennium-laivan risteilylle. Näe samalla matkalla Japani, Etelä-Korea ja Kiina, kolme täysin erilaista kulttuuria, joissa vanhat perinteet kulkevat modernin kulttuurin rinnalla. Laivalla nautit täysihoidosta ja...

Alaskan risteily 30.8.-8.9.2018 

Risteily Alaskan rannikolla vie villin pohjolan satumaisiin maisemiin. Sumuisia metsiä, hohtavia vuonoja, lumihuippuisia vuoria, aavemaisen sinisinä välkkyviä jäätiköitä, villieläimiä ja valaita… Osallistu luontoretkille ja tutustu...

Kaukoidän risteily 21.12.2018 - 6.1.2019
Lähde unohtumattomalle Kaukoidän risteilylle tyylikkäällä Celebrityn laivalla. Risteilyn aikana tutuksi tulevat monet eksoottiset maat, upeat rannat ja kaupungit. Laivalla pääset nauttimaan täysihoidosta erilaisten ruokapöytien ääreen ja...

Varaa matkasi 30.1.18 mennessä.

01.12.2017

Mitä Tuntemattoman sotilaan rintamalla oikeasti tapahtui?

Everstiluutnantti, asiantuntijaopas Ilmari Hakala on Leena Hakalan kanssa johdattanut Tuntemattoman sotilaan jalanjäljille jo parikymmentä vuotta. Lomalinjan suositulla matkalla edetään Väinö Linnan Tuntematon sotilas -romaanin ja sen esikuvan, Linnan oman jalkaväkirykmentti JR8:n sotareittiä.

- Täytyy aina muistaa Tuntemattoman sotilaan yhteydessä, että se on taideteos eikä sotahistoriaa. Kirja esimerkiksi loppuu hyvin erilaisiin tunnelmiin kuin mihin sota oikeasti päättyi, Hakala paljastaa.

 

”Ei tässä mitään ole menetetty” 

10 vuotta sotahistoriaa puolustusvoimissa opettanut Hakala kertoo matkalla sekä sodan oikeista tapahtumista, että Linnan tavasta käsitellä niitä. Hyvä esimerkki tästä on kohtaus, jossa syöksyveneellä hyökätään joen yli.

- Sodan alkuvaiheessa joukko kyllä siirtyi Lunkulan saarelta Mantsin saarelle syöksyveneellä, mutta se ei ollut hyökkäystilanne. Linna on siis kokenut sen, mutta sijoittanut kohtauksen tarinaan eri tavalla, Hakala kertoo.

Toisena esimerkkinä Hakala mainitsee Tuntemattoman sotilaan lopun. Matkalla kuunnellaan aito radionauha, joka on nauhoitettu etulinjassa sodan päättymispäivänä.

- Linnahan ei itse kokenut sodan loppua rintamalla. Tuntemattoman sotilaan tappion tunnelma ei välity radionauhoituksesta. Haastattelussa miehet ovat itse asiassa hyvin luottavaisia, ettei tässä mitään ole menetetty.

 

Omaiset ajatuksissa  

Hakala kannustaa kaikki tutustumaan Tuntemattoman sotilaan jalanjäljille. Matkalla luodaan tunnelmaa mm. nauttimalla kenttälounaita sekä tilanteisiin sopivilla runoilla ja katkelmilla kirjasta. Henkisestä ja ruumiillisesta huollosta vastaa vaimo Leena Hakala.

- Paikan päällä saa kyllä ihan eri käsityksen tapahtuneista, kun näkee että etäisyydet ovat tavattoman pieniä.

Kenelle Tuntemattoman jalanjäljillä -matka sitten sopii? Hakala kertoo, että matkailijoiden profiili on muuttunut vuosien varrella sotaveteraaneista heidän omaisiinsa.

- Matkalle tullaan usein sen takia, ettei haluta muistojen himmenevän. Halutaan suvussa säilyvän jollain tavalla sen, että minä olen siellä käynyt ja minä tiedän miltä siellä näyttää.

 

Suuntana elokuvateatteri 

Uutta elokuvaa Hakala ei ole vielä ehtinyt käydä katsomassa, mutta aikoo ehdottomasti suunnata teatteriin lähiaikoina. Myös kirja on luettava uudestaan tänä(kin) vuonna:

- Aina siitä löytää jotain uutta kerrottavaa. Hietanen on suosikkini. Hän on rehti, avoin ja ymmärtää huumorin päälle.

Hietasesta ja muista Tuntemattoman sotilaan samaistuttavista sankareista kuullaankin yhtä ja toista mielenkiintoista Lomalinjan matkalla.

 

Tutustu matkaan

 

Ilmari ja Leena Hakala Tuntemattoman jalanjäljillä

 

30.11.2017

Töihin Lomalinjalle

Haemme Tampereelle tai Helsinkiin nyt Ryhmämatka- ja tuotantoasiantuntijaa.

Tehtävässä tulet toimimaan osana tiimiämme hoitaen itsenäisesti osuuttasi teemamatkatuotannostamme. Pystyt hoitamaan matkojen operoinnin ideasta konkreettiseen toteutukseen ja seuraat kokonaisuuden onnistumista. Sinulla on aiempaa kokemusta ryhmämatkojen hoitamisesta ja olet tottunut toimimaan eri sidosryhmien kanssa. Olet myyntihenkinen asiakaspalvelija, joka on valmis esittelemään tuotantoamme myös erilaisissa asiakastilaisuuksissa ja messuilla. Pystyt tuottamaan uusia matkakokonaisuuksia ja kirjoittamaan myyntihenkistä tekstiä esitteeseemme, www-sivuillemme sekä sosiaaliseen mediaan.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden laadukkaiden palveluiden parissa. Meillä on hyvin yhteen hitsautunut tiimi, jossa asioita tehdään positiivisella otteella. Työnantajana pystymme tarjoamaan mielenkiintoisia kokonaisuuksia hoidettavaksesi.

Kiinnostuitko? Lue koko ilmoitus ja hae!

 

 

24.11.2017

Tarjouksia vain nopeimmille

Black Friday on rantautunut myös Lomalinjalle! Yllätä ystävä, muista puolisoa, helli itseäsi - lahjakortti muuntuu aina saajansa näköiseksi. Kampanja-aikana 24.-26.11. tilatun lahjakortin saat kauniissa lahjapaketissa Lomalinjan uunituoreen esitteen ja suklaarasian kera.

TILAA LAHJAKORTTI 

 

Tutustu myös upeisiin matkatarjouksiimme:

IKUINEN ROOMA 26.-29.4. -100 €

JOULU ANDALUSIASSA 23.-28.12. -100 €

POHJOIS-INTIAN JA NEPALIN KIERTOMATKA 23.2.-7.3. -200 €

LAATOKAN JA ÄÄNISEN RISTEILY 10.-15.6. -200 €

 

Joulu Andalusiassa 

 

 

20.10.2017

Kurkista Luther-matkojemme maisemiin tv-dokumentissa

Naulasiko Luther koskaan teesejään? Oliko hän evankeliumin kirkkaan valon sytyttäjä vai harhaoppinen kirkon hajoittaja?

Tv-dokumentti Martti ja minä – reformaattorin tarina kulkee Lutherin jalanjäljillä ja kertoo hänen tarinastaan myös tuntemattomaksi jääneitä osia. Dokumentti vierailee samoilla aluille, joissa Lomalinjankin Luther-matkoilla kuljetaan. Sitä on ollut organisoimassa pidetty asiantuntijaoppaamme Sirkka-Liisa Aalto.

Kurkista Lutherin elämään sunnuntaina 22.10. klo 10 tv ykkösellä ja lähde sen jälkeen kokemaan kaikki itse paikan päälle!

Tutustu Luther-matkoihimme:

Pääsiäismatka Lutherin ja Bachin jalanjäljillä

Martti Lutherin jalanjäljillä Luther-kaupungeissa

Ohjelma tulee uusinta maanantaina 23.10. Löydät sen esitysten jälkeen myös Yle Areenasta.

« Edelliset 10

Lomalinjan uutuudet ja suosikit

Uutuudet, suosituimmat matkat ja kohteet!
Tutustu kaikkiin uutuuksiin

Pohjois-Italian helmiäPaikkoja jäljellä: alle 5

Pohjois-Italian helmiä...

11.10.-16.10.
Hinta alk. 1 246 €

Varaa heti
Mummun matkassa: Lasten RoomaPaikkoja jäljellä: alle 5

Mummun matkassa: Lasten Rooma...

14.10.-17.10.
Hinta alk. 1 296 €

Varaa heti
Camino Frances - Sarriasta Santiago de CompostelaanPaikkoja jäljellä: alle 5

Camino Frances - Sarriasta...

15.10.-22.10.
Hinta alk. 1 398 €

Varaa heti
Ihmeellinen IslantiPaikkoja jäljellä: alle 5

Ihmeellinen Islanti...

17.10.-21.10.
Hinta alk. 1 186 €

Varaa heti
Kaunis Amalfin rannikko ja RoomaPaikkoja jäljellä: alle 5

Kaunis Amalfin rannikko ja Rooma...

17.10.-22.10.
Hinta alk. 1 490 €

Varaa heti
Ikuinen Rooma 4 päivääPaikkoja jäljellä: alle 5

Ikuinen Rooma 4 päivää...

18.10.-21.10.
Hinta alk. 998 €

Varaa heti
Auringon alla - pitkä matka AlanyaanPaikkoja jäljellä: alle 10

Auringon alla - pitkä matka...

22.10.-10.11.
Hinta alk. 1 496 €

Varaa heti
Auringon alla - pitkä matka FuengirolaanPaikkoja jäljellä: alle 5

Auringon alla - pitkä matka...

22.10.-12.11.
Hinta alk. 1 498 €

Varaa heti
Kuubalainen serenadiPaikkoja jäljellä: alle 10

Kuubalainen serenadi...

22.10.-03.11.
Hinta alk. 2 996 €

Varaa heti