09.07.2018

Tästä ilmoitimme: Oma Aika nro 11 / 25.7.2018

Oma aika nro 11 (ilmestyy 25.7.2018)

Sikke Sumarin matkassa – Ruokamatka Gardajärvelle 19.-23.10.2018

Hurtigruten-risteily Kirkkoniemestä Bergeniin 22.-28.9.2018, 20.-26.4.2019 ja 12.-19.5.2019

Välimeren risteily 7.-14.10.2018

Jangtsejoen risteily ja Peking 15.-23.10.2018

Aito Kuuba – Cuba Autentica 7.-19.11.2018 ja 7.-19.1.2019

Arvo Tuomisen matkassa Kulttuurimatka Pietariin 4.-7.10.2018

Ainutlaatuinen Madeiran saari - kulttuuria ja patikointia 17.-24.9.2018

Vielä ehdit lukijamatkalle:
Saksan Alpit - patikointia Baijerissa 1.-7.10.2018

26.01.2018

Keväinen Pariisi kutsuu

Keväinen Pariisi 

Koe keväinen Pariisi kauneimmillaan – lähde nauttimaan romanttisen kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta.

Matkalla vieraillaan Givernyn kylässä ja maailman kuuluisimman impressionistin, Claude Monet´n, puutarhassa ja kotitalossa, sekä viiden päivän matkalla Loiren laakson lumoavien linnojen ja viinitilojen maisemissa. Lisämaksusta opastettu tutustuminen Louvren ja Orsayn taidemuseoihin.

Matkan kruunaa ”April in Paris” -illallisristeily Seinellä, jossa tunnelmaa luovat Mari Palo, Hannu Lehtonen ja Niko Kumpuvaara.

Asiantuntijaoppaat Leila Rajander ja Pirkko Massiah tai Helena Boncoeur.      

Matkavaihtoehtoja on kolme – lue lisää ja varaa matka: 

Keväinen Pariisi, 4 päivää 19.-22.4.

Keväinen Pariisi 2, 5 päivää 19.-23.4.

Keväinen Pariisi 3, 5 päivää 20.-24.4.

18.01.2018

Keppihevoset ja sisällissota – arjen ilmiöt heijastuvat matkailutrendeihin

Keppihevosharrastuksella, sisällissodan suurtaistelulla ja pingviinibongauksella on paljon yhteistä – ne kaikki kolme edustavat isompia, ajankohtaisia arjen ilmiöitä. Ilmiöitä, joiden voima on niin suuri, että ne heijastuvat matkailutrendeihin ja vaikuttavat suoraan matkavalikoimiin.

Matkailun asiantuntijat listasivat Matkamessujen kynnyksellä nousussa olevat matkailutrendit.

Haluamme tuntea tarinamme

Mistä olen tullut? Mitä isovanhempani ovat kokeneet? Millaisessa maailmassa esi-isäni ovat eläneet? Yhä useampi haluaa tuntea taustansa ja sukututkimus onkin räjähdysmäisesti kasvava harrastus. Matkailualan asiantuntija tunnistaa ilmiön, sillä se heijastuu myös matkailutrendeihin: sotahistorialliset matkat ovat nyt todella kysyttyjä.

- Ihmiset haluavat tuntea jalkojensa alla sen saman tantereen, jolla heidän tulevaisuutensa sinetöitiin. Kuulla ja kokea oikeasti eikä netissä, kertoo Lomalinjan kehitysjohtaja Sari Mäkinen.

Tammikuun lopussa tulee kuluneeksi sata vuotta sisällissodan alkamisesta. Se yhdistettynä juuri päättyneeseen itsenäisyytemme juhlavuoteen nostaa matkojen kysyntää entisestään. Faktat kiinnostavat.

- Kun historioitsija Teemu Keskisarja herättää paikan päällä valkoisia ja punaisia ihmiskohtaloita henkiin, tuo se aivan uutta ymmärrystä omista ja kansakuntamme juurista, Mäkinen kuvailee kokemuksen pysäyttävyyttä.

 

Yhteiset muistot, jaetut hetket

Maailmanlaajuiseksi uutiseksi noussut keppihevosharrastus lienee tuskin mennyt keneltäkään ohi. Ja se näkyy myös matkailussa.

- Kuka olisi vielä kymmenen vuotta sitten uskonut, että tietokonepelien rinnalle nousee jotain tällaista? Nyt Keppihevosristeilypaikat viedään käsistä, kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Anu Piiroinen, joka lähtee itsekin heppailemaan lastensa kanssa.

Mäkinen on pitkän uransa aikana oppinut aistimaan pinnan alla kuplivia ilmiöitä. Nyt kasvussa on selkeästi perheen jaettujen kokemusten merkitys. Pelkkä uima-altaalla polskuttelu ei riitä – unohtumattomimmat muistot syntyvät yhdessä, kaikkia kiinnostavan asian ympärillä, olkoon se sitten keppihevoset, Tylypahka tai kummitukset.

- Kun sukupolvet istuvat rinnan Harry Potterin höyryjunan kyytiin tai kuuntelevat kummitustarinoita englantilaisessa linnassa, riittää siinä muisteltavaa perheen isoille ja pienille!

 

Ainutkertaiset unelmat toteen

Kolmas matkailutrendeihin vaikuttava arjen ilmiö on itseensä panostaminen: ainutkertaisiin kokemuksiin sijoittaminen ja omien unelmien toteuttaminen.

- Me emme enää ajattele, että teemme työtä vain jättääksemme jotain jälkeemme. Omista ansioista saa ja pitää nauttia, Sari Mäkinen kertoo kolmannesta matkailutrendeihin heijastuvasta arjen ilmiöstä.

Matkan ainutkertaisuus on jokaisen itsensä määriteltävissä: yhden unelma on maalata viikko Italiassa, toinen haluaa tehdä pyhiinvaelluksen ja kolmas lähteä maailman ääriin.

- Antarktis. Se on omin päin saavuttamaton ja täysin ainutlaatuinen, Anu Piiroinen kiteyttää oman unelmakohteensa.

 

Tutustu Lomalinjan messutarjouksiin

Lähde mukaan sotahistoriallisille matkoille Lue lisää ja varaa matka >>

Lähde mukaan Keppihevosristeilylle 10.-11.2.2018 Lue lisää ja varaa matka >>

Haluaisitko Harry Potterin höyryjunan kyytiin? Lähde mukaan Mummun matkoille - Lue lisää ja varaa matka >>

Lähde mukaan Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle -matkalle 11.1. - 2.2.2019. Lue lisää ja varaa matka >>

17.01.2018

MATKAMESSUTARJOUS – kaikki vuoden 2018 Celebrity Cruises -risteilyt -150 €

 

Risteily Japanin, Etelä-Korean ja Kiinan merillä 12.- 29.10.2018
Lähde upean Celebrity Cruises -varustamon Millennium-laivan risteilylle. Näe samalla matkalla Japani, Etelä-Korea ja Kiina, kolme täysin erilaista kulttuuria, joissa vanhat perinteet kulkevat modernin kulttuurin rinnalla. Laivalla nautit täysihoidosta ja...

Alaskan risteily 30.8.-8.9.2018 

Risteily Alaskan rannikolla vie villin pohjolan satumaisiin maisemiin. Sumuisia metsiä, hohtavia vuonoja, lumihuippuisia vuoria, aavemaisen sinisinä välkkyviä jäätiköitä, villieläimiä ja valaita… Osallistu luontoretkille ja tutustu...

Kaukoidän risteily 21.12.2018 - 6.1.2019
Lähde unohtumattomalle Kaukoidän risteilylle tyylikkäällä Celebrityn laivalla. Risteilyn aikana tutuksi tulevat monet eksoottiset maat, upeat rannat ja kaupungit. Laivalla pääset nauttimaan täysihoidosta erilaisten ruokapöytien ääreen ja...

Varaa matkasi 30.1.18 mennessä.

01.12.2017

Mitä Tuntemattoman sotilaan rintamalla oikeasti tapahtui?

Everstiluutnantti, asiantuntijaopas Ilmari Hakala on Leena Hakalan kanssa johdattanut Tuntemattoman sotilaan jalanjäljille jo parikymmentä vuotta. Lomalinjan suositulla matkalla edetään Väinö Linnan Tuntematon sotilas -romaanin ja sen esikuvan, Linnan oman jalkaväkirykmentti JR8:n sotareittiä.

- Täytyy aina muistaa Tuntemattoman sotilaan yhteydessä, että se on taideteos eikä sotahistoriaa. Kirja esimerkiksi loppuu hyvin erilaisiin tunnelmiin kuin mihin sota oikeasti päättyi, Hakala paljastaa.

 

”Ei tässä mitään ole menetetty” 

10 vuotta sotahistoriaa puolustusvoimissa opettanut Hakala kertoo matkalla sekä sodan oikeista tapahtumista, että Linnan tavasta käsitellä niitä. Hyvä esimerkki tästä on kohtaus, jossa syöksyveneellä hyökätään joen yli.

- Sodan alkuvaiheessa joukko kyllä siirtyi Lunkulan saarelta Mantsin saarelle syöksyveneellä, mutta se ei ollut hyökkäystilanne. Linna on siis kokenut sen, mutta sijoittanut kohtauksen tarinaan eri tavalla, Hakala kertoo.

Toisena esimerkkinä Hakala mainitsee Tuntemattoman sotilaan lopun. Matkalla kuunnellaan aito radionauha, joka on nauhoitettu etulinjassa sodan päättymispäivänä.

- Linnahan ei itse kokenut sodan loppua rintamalla. Tuntemattoman sotilaan tappion tunnelma ei välity radionauhoituksesta. Haastattelussa miehet ovat itse asiassa hyvin luottavaisia, ettei tässä mitään ole menetetty.

 

Omaiset ajatuksissa  

Hakala kannustaa kaikki tutustumaan Tuntemattoman sotilaan jalanjäljille. Matkalla luodaan tunnelmaa mm. nauttimalla kenttälounaita sekä tilanteisiin sopivilla runoilla ja katkelmilla kirjasta. Henkisestä ja ruumiillisesta huollosta vastaa vaimo Leena Hakala.

- Paikan päällä saa kyllä ihan eri käsityksen tapahtuneista, kun näkee että etäisyydet ovat tavattoman pieniä.

Kenelle Tuntemattoman jalanjäljillä -matka sitten sopii? Hakala kertoo, että matkailijoiden profiili on muuttunut vuosien varrella sotaveteraaneista heidän omaisiinsa.

- Matkalle tullaan usein sen takia, ettei haluta muistojen himmenevän. Halutaan suvussa säilyvän jollain tavalla sen, että minä olen siellä käynyt ja minä tiedän miltä siellä näyttää.

 

Suuntana elokuvateatteri 

Uutta elokuvaa Hakala ei ole vielä ehtinyt käydä katsomassa, mutta aikoo ehdottomasti suunnata teatteriin lähiaikoina. Myös kirja on luettava uudestaan tänä(kin) vuonna:

- Aina siitä löytää jotain uutta kerrottavaa. Hietanen on suosikkini. Hän on rehti, avoin ja ymmärtää huumorin päälle.

Hietasesta ja muista Tuntemattoman sotilaan samaistuttavista sankareista kuullaankin yhtä ja toista mielenkiintoista Lomalinjan matkalla.

 

Tutustu matkaan

 

Ilmari ja Leena Hakala Tuntemattoman jalanjäljillä

 

30.11.2017

Töihin Lomalinjalle

Haemme Tampereelle tai Helsinkiin nyt Ryhmämatka- ja tuotantoasiantuntijaa.

Tehtävässä tulet toimimaan osana tiimiämme hoitaen itsenäisesti osuuttasi teemamatkatuotannostamme. Pystyt hoitamaan matkojen operoinnin ideasta konkreettiseen toteutukseen ja seuraat kokonaisuuden onnistumista. Sinulla on aiempaa kokemusta ryhmämatkojen hoitamisesta ja olet tottunut toimimaan eri sidosryhmien kanssa. Olet myyntihenkinen asiakaspalvelija, joka on valmis esittelemään tuotantoamme myös erilaisissa asiakastilaisuuksissa ja messuilla. Pystyt tuottamaan uusia matkakokonaisuuksia ja kirjoittamaan myyntihenkistä tekstiä esitteeseemme, www-sivuillemme sekä sosiaaliseen mediaan.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden laadukkaiden palveluiden parissa. Meillä on hyvin yhteen hitsautunut tiimi, jossa asioita tehdään positiivisella otteella. Työnantajana pystymme tarjoamaan mielenkiintoisia kokonaisuuksia hoidettavaksesi.

Kiinnostuitko? Lue koko ilmoitus ja hae!

 

 

24.11.2017

Tarjouksia vain nopeimmille

Black Friday on rantautunut myös Lomalinjalle! Yllätä ystävä, muista puolisoa, helli itseäsi - lahjakortti muuntuu aina saajansa näköiseksi. Kampanja-aikana 24.-26.11. tilatun lahjakortin saat kauniissa lahjapaketissa Lomalinjan uunituoreen esitteen ja suklaarasian kera.

TILAA LAHJAKORTTI 

 

Tutustu myös upeisiin matkatarjouksiimme:

IKUINEN ROOMA 26.-29.4. -100 €

JOULU ANDALUSIASSA 23.-28.12. -100 €

POHJOIS-INTIAN JA NEPALIN KIERTOMATKA 23.2.-7.3. -200 €

LAATOKAN JA ÄÄNISEN RISTEILY 10.-15.6. -200 €

 

Joulu Andalusiassa 

 

 

20.10.2017

Kurkista Luther-matkojemme maisemiin tv-dokumentissa

Naulasiko Luther koskaan teesejään? Oliko hän evankeliumin kirkkaan valon sytyttäjä vai harhaoppinen kirkon hajoittaja?

Tv-dokumentti Martti ja minä – reformaattorin tarina kulkee Lutherin jalanjäljillä ja kertoo hänen tarinastaan myös tuntemattomaksi jääneitä osia. Dokumentti vierailee samoilla aluille, joissa Lomalinjankin Luther-matkoilla kuljetaan. Sitä on ollut organisoimassa pidetty asiantuntijaoppaamme Sirkka-Liisa Aalto.

Kurkista Lutherin elämään sunnuntaina 22.10. klo 10 tv ykkösellä ja lähde sen jälkeen kokemaan kaikki itse paikan päälle!

Tutustu Luther-matkoihimme:

Pääsiäismatka Lutherin ja Bachin jalanjäljillä

Martti Lutherin jalanjäljillä Luther-kaupungeissa

Ohjelma tulee uusinta maanantaina 23.10. Löydät sen esitysten jälkeen myös Yle Areenasta.

05.10.2017

Hyväntekeväisyyskohteeksi valittiin Suomen Punaisen Ristin katastrofirahasto

Päätimme 40-vuotisjuhlien järjestämisen sijaan tehdä 1000 euron lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Pyysimme apua kohteen valinnassa Facebook-kampanjassamme. Saimme valtavan paljon kommentteja ja niiden pohjalta lahjoitus päätettiin kohdistaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastolle. 

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla autetaan sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja ympäri maailmaa, että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Katastrofirahastosta annetaan apua nopeasti ja tehokkaasti vuosittain kymmeniin maihin.

Kiitämme kaikkia kohteen valinnassa auttaneita, teimme yhdessä hyvää! 

29.09.2017

”Kuubassa ovat asiat hyvällä mallilla” – asiantuntijaopas Folke Westin terveiset

Viime viikkojen hirmumyrskyuutiset ovat takanapäin ja tuli aika kysyä, mitä Kuubaan kuuluu.

”Kuuban hurrikaanitorjunta on vailla vertaa, sanoisinko jopa maailman parasta”, kertoo asiantuntijaoppaamme Folke West. Pahimmat vauriot kärsi Dominikaaninen Tasavalta ja Puerto Rico. Kuubassa rajuilma koetteli pääosin saaren pohjoisosaa, Cayon kolmea saariryhmää. Havannassa myrsky näkyi paikoittain rajuna veden pinnan nousuna ja Varaderossa kovana tuulena. Folke West kiteyttää Kuubassa olevan kaiken hyvällä mallilla ja toteaa ettei mitään syytä huoleen ole.

”Back to normal”

Jälleenrakentamisohjelma Cayot-saarilla on jo täysillä käynnissä ja saariryhmät avataan 1. marraskuuta. Havanna oli jo kahden viikon jälkeen kuivatettu. Varaderossa myrskytuulen kuljettamaa irtaimistoa on siivottu. Asukkaiden omaisuutta on suojeltu evakuoinnin aikana ja kotiin paluuta tuetaan valtion taholta. 

”Kuubassa nämä asiat todellakin toimii” 

Kuubassa sääilmiöiden ennakointi ja niihin reagointi sekä evakuointiohjelma ovat tarkoin harkittuja kokonaisuuksia, joissa huomioidaan niin saaren asukkaat kuin matkailijat. Hurrikaanitorjunta on järjestäytynyttä ja muutoksiin reagointi nopeaa. West toteaa, että harvinaisen sääilmiön sattuessa kaikki tietävät miten toimia ja minne mennä. "Nyt Kuuba jälleenrakentaa sujuvasti ja matkailu jatkuu", toteaa Folke West iloisesti. 

28.09.2017

Tehdään yhdessä hyvää!

Vietämme 40-vuotisjuhlia koko vuoden matkoilla asiakkaidemme ja asiantuntijoidemme kanssa. Juhlien järjestämisen sijaan olemme päättäneet tehdä 1000€ lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Toivomme, että autat meitä hyväntekeväisyyskohteen valinnassa. Äänestä tai ehdota oma kohteesi Facebook sivuillamme. Päätämme kohteen lokakuun ensimmäisellä viikolla. 

Moron kanssa yhteistyössä järjestetty Matkahuutokauppa tuotti hyväntekeväisyyteen yhteensä 785€. Varat lahjoitettiin Tampereella toimivan RuokaNyssen tukemiseksi.

18.09.2017

Kiitos kaikille matkahuutokauppaan osallistuneille!

Moron syksyinen peräkonttikirppis keräsi Tampereen keskustorille jälleen satoja myyjiä ja tuhansia ostajia. Samalla juhlistettiin Lomalinjan 40-vuotista taivalta matkahuutokaupalla klo 11 ja 14. Kehitysjohtaja Sari Mäkinen kertoi tilaisuuden aluksi Lomalinjan syksyn kuulumiset ja toivotti väen tervetulleeksi.

matkahuutokauppa2017.jpg

Huutokaupan avasi Saku Kuosmasen sairastuttua tamperelainen muusikko, lauluntekijä Janne Viitaniemi, joka ehti lyhyellä aikataululla tehdä teemaan mainiosti sopivan laulun. Viitaniemi on monille tuttu myös Moron lukijamatkoilta. Moro-soussa hän viihdytti väkeä bussissa laulaen ja sanaillen Tampereesta, ihmisistä ja menneisyydestä.

Pienen alkulämmittelyn sekä äänenavauksen jälkeen meklari Kimmo Oksanen huudatti matkoja sujuvaan tahtiin ja ne tekivät hyvin kauppansa. Erityisesti Rooman joulumatka ja ihana Toscana herättivät kiinnostusta.

Lomalinja lahjoittaa tapahtumasta saadun tuoton peräkonttikirppiksen tapaan Tampereen RuokaNyssen hyväksi.

Lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille osallistujille ja hyvää matkaa voittavan huudon tehneille!

Yhteistyössä

Moro-logo   Tallink Silja Line -logo    Icelandair logo      Turkish Airlines -logo    JetSetClub-logo    Länsilinjat-logo

12.09.2017

Lomalinja juhlistaa 40-vuotista taivaltaan matkahuutokaupalla 17.9.

Kaupunkilehti MOROn syksyisen peräkonttikirppiksen yhteydessä järjestettävän matkahuutokaupan päräyttää komeasti käyntiin Saku Kuosmasen Finlandia. Tarjolla matkoja huippuhintaan - huutokauppa Tampereen keskustorilla klo 11 ja 14. Matkojen tarkemmat tiedot julkaistaan torstaina 14.9. 

Siirry tarkastelemaan matkahuutokaupan kohteita ›

Huutokaupan lisäksi sinulla on nyt mahdollisuus osallistua Saku, Juice ja Klaani -kierrokselle samana päivänä. Hyppää taiteilijan ja muusikon Saku Kuosmasen kanssa Länsilinjojen bussiin ja osallistu ainutkertaiselle kaupunkikierrokselle! Aikamatka lähimenneisyyteen päättyy Sakun ja Upi Heikkisen pieneen konserttiin. Tutustu ja varaa paikkasi nyt!

06.09.2017

Lomalinja vahvistaa Asiantuntijan matkassa® -tuotantoaan

Sari Mäkinen siirtyy kehitysjohtajaksi ja Anu Piiroinen myyntijohtajaksi
Laura Grönmark-Simula jatkaa tuotantopäällikkönä

Matkatoimisto Lomalinja vahvistaa Asiantuntijan matkassa® -tuotantoaan sisäisin järjestelyin. Uudeksi myyntijohtajaksi toimistossa siirtyy Anu Piiroinen ja hänen työparinaan toimistossa jatkaa tuotantopäällikkö Laura Grönmark-Simula. Osa-aikaiseksi kehitysjohtajaksi siirtyy pitkään myyntijohtajana toiminut, osaomistaja Sari Mäkinen, joka on jäämässä eläkkeelle ensi vuoden puolella.

Lomalinjan johtoryhmä jatkaa tehtäväänsä ja siihen kuuluvat edellä mainittujen matkailun ammattilaisten lisäksi Lomalinja Oy:n ja sen emoyhtiön, Länsilinjat Oy:n toimitusjohtaja Terhi Penttilä. Hän tuo ryhmään nimenomaan liiketoiminnan asiantuntemusta.

- Asiantuntijan matkassa on luova ja luotettava konsepti. 40 vuottaan juhliva Lomalinja on aina ollut rohkea uudistuja ja tällä tiellä se myös jatkaa. Uudistunut tiimi tulee kehittämään konseptia entisestäänkin asiakkaitamme ja asiantuntijaoppaitamme kuuntelemalla. Me haluamme vastata niin nykyisten kuin uusienkin asiakkaittemme odotuksiin. Kanta-asiakkaiden rinnalle tulee koko ajan uusia asiakkaita ja myös sukupolvia”, toteaa Sari Mäkinen.

- Matkailualalla seurataan koko ajan asiakkaitten valintoja ohjaavia trendejä ja olemassa olevaa tarjontaa. Tässä turbulentissa kentässä täysin kotimainen perheyritys Lomalinja on ollut tasaisen vahva ja nykyisin myös alan yksi edelläkävijöistä. Uudistuksilla luomme jatkuvuutta Lomalinjan toimintaan”, vahvistaa Terhi Penttilä.

 

Lisätietoja:

Sari Mäkinen, kehitysjohtaja, Lomalinja Oy,
puh. 050 301 0354, sari.makinen@lomalinja.fi

Anu Piiroinen, myyntijohtaja, Lomalinja Oy
puh. 010 289 8110, anu.piiroinen@lomalinja.fi

Terhi Penttilä, toimitusjohtaja, Lomalinja Oy ja Länsilinjat Oy,
puh. 050 5320 711, terhi.penttila@lansilinjat.fi

07.08.2017

Lomalinjan emoyhtiö Länsilinjat tuo 5 upouutta designbussia Hämeenlinnan liikenteeseen

Kaikkiaan Länsilinjat tuo liikenteeseen 8 uutta bussia.

Lomalinjabussi_HML.jpeg


Hämeenlinnassa kesällä liikennöinnin aloittanut Länsilinjat tuo maanantaina 7.8. alkaen kaupungin liikenteeseen kahdeksan uutta bussia, joista viisi on upouutta designbussia. Kaikki kahdeksan bussia liikennöivät tulevan talvikauden linjoilla 5, 14, 16 ja 17. Länsilinjat tuo kyseiset autot liikenteeseen neljä päivää ennen talvikauden virallista aloituspäivää, joka on torstai 10.8.

Uusien designautojen sisustuksen Länsilinjat on tehnyt yhteistyössä Finlaysonin kanssa. Penkeissä on käytetty Finlaysonin Pesue-kuosia, jonka on suunnitellut Sami Vulli. Kuosin siniset sävyt toistuvat myös bussien muussa sisustuksessa. ”Olemme saaneet designbusseista hyvää palautetta, joten haluamme jatkaa tällä linjalla ja tuoda matkustajien arkeen kauneutta ja miksei myös iloa hauskalla Pesue-kuosilla”, toteaa Länsilinjojen toimitusjohtaja Terhi Penttilä.

Suoraan tehtaalta ajoon tulevat tuliterät autot ovat ympäristöystävällisiä Volvo 890RLE -mallisia matalalattiabusseja, jotka täyttävät tiukimmat Euro 6 -päästörajat.

Ulkopuolelta kaikki uudet bussit tunnistaa muun muassa Lomalinjan mainoksista. Länsilinjat-konserniin kuuluva erikoismatkatoimisto Lomalinja täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Toimiston valikoimassa on lähes 400 erilaista asiantuntijan opastamaa teemamatkaa eri puolille maailmaa. Osa asiantuntijaoppaista esittäytyy myös uusien bussien kyljissä. Länsilinjat on 77-vuotias suomalainen perheyritys.

16.01.2017

Lomalinja Matka 2017 -messuilla

Tervetuloa Lomalinjan messuosastolle Helsingin messukeskukseen! Mukana asiantuntijaoppaita, alennuksia ja arvontaa. Pääpalkintona Pariisin matka! Löydät meidät osastolta 6m70!

OHJELMA LOMALINJAN MESSUOSASTOLLA

Torstai 19.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!
Klo 13.30 Lomalinjan Sari Mäkinen mukana Mondon asiantuntijapaneelissa, paikka: TUI Inspiration Stage, "5 kiinnostavinta matkailuilmiötä juuri nyt"

Perjantai 20.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!

Lauantai 21.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!
Klo 12-13 Royal Caribbeanin ja Celebrity Cruisesin edustaja Mari Suihko osastollamme.
Tervetuloa tutustumaan Lomalinjan risteilyihin!
Klo 12-14 Asiantuntijaopas Marja Rantanen osastollamme. Marja kertoo Hurtigrutenin Norjan vuonoristeilyistä ja Antarktiksen risteilystä. Tervetuloa tapaamaan!
Klo 14-18 Asiantuntijaopas Liisa Hämäläinen osastollamme. Tule juttelemaan Liisan kanssa Intian ja Portugalin matkoista!

Sunnuntai 22.1.
Klo 11, 14 ja 16 Tule pyöräyttämään Onnenpyörää ja voita pikapalkintoja!
Klo 12-13 Royal Caribbeanin ja Celebrity Cruisesin edustaja Mari Suihko osastollamme.
Tervetuloa tutustumaan Lomalinjan risteilyihin!
Klo 12-14 Asiantuntijaopas Martti Turtola signeeraa Mannerheim-kirjaansa.
Kirja on myynnissä osastollamme hintaan 25 € (käteinen, varaa tasaraha).
Klo 14-16 Asiantuntijaopas Rauli Virtanen signeeraa Reissukirjaansa.
Kirja on myynnissä osastollamme hintaan 12 € (käteinen, varaa tasaraha).
Sunnuntaina osastollamme tavattavissa myös Kiinan asiantuntijaopas Marja-Leena Tiensuu ja aktiivimatkojen asiantuntijaopas Pekka Katainen.

04.10.2016

Kutsu Turun matkailuiltapäivään 9.10.

Folke_Kuuba_uutiskirje.jpg


Miten käy Kuuban?

Folke West: Kuuba kuvin ja sanoin
Aika: sunnuntai 9.10.2016 klo 14.00
Paikka: Alvarium auditorio, Puutarhakatu 8 B, Turku
Vapaa pääsy! Varaa paikka: lomalinja@lomalinja.fi tai 010 289 8100.
Bienvenidos - Tervetuloa!

Tuhoaako 150 jenkkilentoa viikossa kuubalaisen identiteetin ja kulttuurin? Obaman vierailusta huolimatta kauppasaartoa kiristetään eikä Guantanamon tukikohtaa ole suljettu! Entäs miten käy matkailun - vieläkö ehtii alta jenkkivyöryn? Onko aito Kuuba uhattuna?

Mitä Kuubassa todella tapahtuu ja miten se vaikuttaa tavallisen kuubalaisen elämään? Aiheesta pakinoi 20 vuoden Kuuba-kokemuksella maailmanmatkaaja Folke West. Näe myös Jussi Lempiäisen valokuvanäyttely Kuuban autot sekä Fidel 90 v -karikatyyrit.

INFOA syksyn ja ensi vuoden Kuuban ja Karibian matkoista!


20.01.2016

Lomalinja tuottaa tänä vuonna n. 200 design-matkaa 70 maahan

Design-matkat ovat omatoimimatkojen vastatrendi

Tamperelainen Lomalinja tuottaa tänä vuonna yli 200 teemamatkaa n. 70 eri maahan. Matkat ovat täysin palvelumuotoiltuja eli design-matkoja: jokaisen päivän on suunnitellut matkailun ammattilainen yhdessä matkan teeman asiantuntijan kanssa. Lomalinjan asiantuntijat ovat matkan teemasta riippuen historioitsijoita, tutkijoita, kirjailijoita, kuvataiteilijoita, liikunnan ja hyvinvoinnin ohjaajia jne.

Maailman digitalisoituessa kiihtyvää tahtia, omatoimimatkat ovat lisääntyneet. Netistä on helppo katsoa minne mennä, varata matka ja hotelli. Mutta tähän helppouteen sisältyy myös riskejä, jotka vahvistavat Lomalinjan myyntijohtajan Sari Mäkisen mukaan myös vastatrendiä. ”Moni arvostaa design-matkojen ohjelmaa, sujuvuutta ja turvallisuutta. Oppaan asiantuntemus takaa tiedon syvyyden ja tason. Matkailijan ei tarvitse käyttää aikaa kohteiden etsimiseen eikä jonottamiseen Myös hotellien ja ravintoloiden laatukriteerit täyttyvät.”

Vuonna 1977 perustettu Lomalinja on uudistunut vahvasti koko olemassaolonsa ajan. Se on ollut myös toiminnan edellytys muuttuvalla matkailun toimialalla. Viimeisin kehitysaskel koskee nimenomaan matkojen palvelumuotoilua. ”Matkamme ovat hyvin pitkälle räätälöityjä. Kuvaavaa on, että vaikka matkoja on paljon, teemme samaan kohteeseen vuosittain kuitenkin enintään 6–7 matkaa”, kertoo Sari Mäkinen.

Lomalinjan asiakaskunnassa on paljon kanta-asiakkaita. ”Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaitamme ja heidän toiveitaan kuin myös havaintojaan matkoilta”, tähdentää Sari Mäkinen.

Tänä vuonna yksi suosituimmista matkoista on pyhiinvaellus Santiago de Compostelaan Espanjaan. Määränpäähän saavutaan lähtöpisteistä, jotka ovat reitistä riippuen Espanjan tai Portugalin puolella. Pyhiinvaellusmatkat ovat eräänlaisia aktiivimatkoja, mutta niiltä haetaan usein myös henkisiä, kulttuurillisia ja sosiaalisia sisältöjä. Kaiken kaikkiaan erilaiset aktiivimatkat kiinnostavat nyt vahvasti, ja Lomalinjakin tarjoaakin niitä aina Antarktikselta Kiinan muurille saakka. 

Lisätietoja:

Lomalinja Matka 2016 - messujen osastolla 6k88

Sari Mäkinen, myyntijohtaja, Lomalinja Oy, 

puh. 010 289 8111, 050 301 0354, sari.makinen@lomalinja.fi

Lomalinjan sivut & matkaesite 2016: www.lomalinja.fi

Uusin esite myös: http://www.e-julkaisu.fi/lomalinja/1-2016/

 

Lomalinja – Asiantuntijan matkassa®

Tamperelainen Lomalinja Oy on osa Länsilinjat-konsernia, joka on vuonna 1939 perustettu perheyhtiö. Vuonna 1977 perustettu Lomalinja tekee tänä vuonna yli 200 teemamatkaa 70 eri maahan. Lomalinjan liikevaihto oli viime vuonna n. 9 miljoonaa euroa. Lomalinjalla on toimisto Tampereella ja Helsingissä. 

19.01.2016

Tervetuloa Lomalinjan messuosastolle 6k88!

Osallistu arvontaan, tutustu messutarjouksiin ja kuvauta itsesi Kiinan muurilla! Kuvia voit jakaa somessa #lomalinja

Asiantuntijaoppaita tavattavissa osastollamme:
PERJANTAI 22.1.
klo 14-18 Liisa Hämäläinen ja Marja-Leena TiensuuLAUANTAI 23.1.
klo 10-14 Liisa Hämäläinen 
klo 11-13 007 Travelers Pirita ja Mika
klo 12-17 Anu Anttila
klo 14-16 Hannu Sinisalo
klo 14-17 Rasmus PaltschikSUNNUNTAI 24.1.
klo 10-12 Anu Anttila
klo 10-17 Marja-Leena Tiensuu
klo 11-13 007 Travelers Pirita ja Mika
klo 14-17 Rasmus Paltschik

Ohjelmaa Royal Caribbean -lavalla:
pe 22.1. klo 12.30 Sotahistoria matkan teemana - Peking ja sen mielenkiintoinen menneisyys, Tapio Niitynperä, Lomalinjan asiantuntijaopas
su 24.1. klo 16.00 Musiikkimatkailu ei tunne rajoja, Aarno Cronvall, Lomalinjan asiantuntijaopas

31.03.2015

Lomalinjan ja ET-lehden valokuvauskilpailun voittajat ovat Raili Koskinen, Alex Marttunen ja Katinka Happo

Yleisön suosikkikuvan otti Laura Kaissalo

Lomalinjan ja ET-lehden valokuvauskilpailun voittajat on valittu: Lomalinjan sarjan voitti Raili Koskinen, ET-sarjan voitti Alex Marttunen ja yleisen sarjan voitti Katinka Happo. Yleisön suosikkikuvaksi äänestettiin Laura Kaissalon otos.

Tuomareina olivat valokuvataiteilijat Petri Nuutinen ja Marja Pirilä sekä ET-lehden toimitussihteeri Annakaisa Vääräniemi.

Sarjat ja tuomariston perustelut

Lomalinjan sarja: Kiina / Raili Koskinen
Yhteen kuvaan on tavoitettu monta asiaa: kuvaushetken tunnelma, mielenkiintoinen maisema, tilanteessa mukana olevia ihmisiä ja monenlaista toimintaa. Sommitelma ainutkertaisesta hetkestä on dynaaminen.

ET-sarja: Dubrovnik / Alex Marttunen
Lomakohteen maisemassa on nopeasti oivallettu ja tavoitettu tilanne, jossa on lämpöä ja riemua.

Yleinen sarja: Espanja, Teneriffa / Katinka Happo
Ohikiitävässä hetkessä on tallennettu salaperäinen ja tunnelmallinen kuva, jossa valot herättävät maiseman eloon.

Lisäksi tuomaristo halusi jakaa kunniamainintoja lämminhenkisistä lomakuvista ihmisistä ja maisemakuvista, joissa on tavoitettu vuodenaikojen ilme.
Islanti, Seltjarnarnes / Riitta Ilomäki
Egypti / Helvi Pajunen (kuvassa Minttu)
Suomi, Jämsänkoski / Hannes Hautaniemi
Täällä on kaunista, Suomi 2014 / Jorma Aaltonen (kuvassa Ritva Aaltonen)


Palkinnot:
Kilpailun pääpalkinnon, Lomalinjan 500 euron matkalahjakortin, voitti Raili Koskinen. Lisäksi sarjojen voittajat Alex Marttunen, Katinka Happo, Laura Kaissalo saivat kukin myös 100 euron matkalahjakortin. Yleisöäänestysarvonnan palkinnon, 100 euron matkalahjakortin, voitti Mirja Salomaa.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille.

14.01.2015

Lomalinja on kasvanut Suomen monipuolisimmaksi teemamatkatoimistoksi

•    Lomalinja esittäytyy Matka 2015 -messuilla osastolla 6H71

•    Messuohjelmassa: klo 11.30 Matkakuumeen nostatusta lauluin ja tarinoin: Lauluntekijä Janne Viitaniemi esittelee laulaen nokkelin sanoituksin Lomalinjan tuotantoa. Tilaisuuden juontaa Aarno Cronvall. Haastattelussa Lomalinjan asiantuntijaoppaita.

•    Lisäksi Lomalinjan osastolla voi kuvauttaa itsensä Kiinan muurilla (jako hashtagilla #lomalinja) ja osallistua kilpailuun, jonka pääpalkintona on Kiinan matka. 

Suomalainen perheyritys, Lomalinja, on kasvanut Suomen monipuolisimmaksi teemamatkoja tarjoavaksi matkatoimistoksi. Lomalinjan tarjonta on kasvanut tasaisesti viimeisenä kahdeksana vuotena. Erilaisia matkoja monine lähtöineen on nyt yli 200 ja ne suuntautuvat maapallon eri kolkkiin. Tänä vuonna Lomalinja laajentaa tarjontaansa muun muassa Yhdysvalloissa, jossa uudet kohteet ovat luonnonpuistot ja Havaiji.

Lomalinja on erikoistunut erilaisiin kulttuuri-, historia- ja yhä suositumpiin aktiivilomiin. Matkamuotona ovat kohdematkat, kiertomatkat ja risteilyt, joita Lomalinja tekee niin Venäjälle kuin Karibiallekin.  Toimisto erottautuu kilpailijoistaan muun muassa matkojen asiantuntijoilla, joiden joukossa on tutkijoita, opettajia, kirjailijoita, toimittajia, valokuvaajia ja kuvataiteilijoita mutta myös matkoilla esiintyviä viihdetaiteilijoita.

Lomalinjan teemamatkat kiinnostavat erityisesti ruuhkavuodet ohittaneita matkailijoita; matkojen pääkohderyhmä onkin 55+. Tälle ryhmälle Lomalinja tarjoaa nyt uutuutena myös pitkiä, kuukaudenmittaisia lomia Turkkiin Alanyaan, Italiaan Sorrentoon ja Floridaan.

Lomalinjan nykyinen kasvu pitkittyneessä taantumassa ja matkailualan kiristyneessä kilpailussa pohjautuu varovaiseen etenemiseen ja asiakaskunnan tuntemiseen. Lomalinja aloitti omien teemamatkojen tuotannon 2000-luvun puolivälissä, kun isompien toimistojen matkojen välittäminen ei enää riittänyt toiminnan kivijalaksi.

Tuotekehityksessä on huomioitu kysynnän muutokset. Eliniän kasvun myötä henkinen ja fyysinen hyvinvointi on korostunut nyky-yhteiskunnassa. Rentoutumisen ja liikunnan lisäksi suomalainen matkailija arvostaa myös esteettisiä elämyksiä, tarinoita ja oppaiden perehtyneisyyttä.

Kasvaessaan Lomalinjasta on kehittynyt matkailualan edelläkävijä. Tuotekehitystä johtanut Sari Mäkinen näkeekin, että menestyäkseen matkatoimiston on luotava koko ajan uusia tuotteita. ”On oltava herkkä aistimaan muutoksia ja valpas tuotteistamaan ideat myytäviksi matkoiksi.”

Lomalinjan uusi matkaesite 2015 on luettavissa netissä, www.lomalinja.fi.

Lisätietoja: Sari Mäkinen, myyntijohtaja, Lomalinja Oy, puh. 010 289 8111, 050 301 0354, sari.makinen@lomalinja.fi, www.lomalinja.fi

LOMALINJAN MATKAMESSUTARJOUKSET

21.10.2014

Kirjailijoiden Praha ja Hemingwayn Kuuba - Lomalinjan räätälöidyt teemamatkat Kirjamessuilla osastolla 6f 139

Matkatoimisto Lomalinja esittelee jälleen kirjallisuus- ja muita teemamatkojaan Helsingin Kirjamessuilla 23. - 26.10.2014.

Kirjallisuusmatkat kuuluvat noin 200 erilaista teemamatkaa vuosittain tuottavan Lomalinjan suosituimpiin matkoihin. Yksi pitkäikäisimmistä matkoista on itärajan taakse suuntautuva Tuntematon sotilas -matka. Väinö Linnan eepoksen historillisille tapahtumapaikoille suuntautuva matka on kuulunut Lomalinjan tuotantoon jo 10 vuotta. Yli 40 kertaa toteutetun matkan oppaina ovat evl Ilmari Hakala ja Leena Hakala.

Suurin osa Lomalinjan tuotannosta suuntautuu kuitenkin lähialueita kauemmaksi: Eurooppaan, Afrikkaan, Kaukoitään, Intiaan, Amerikkaan ja Kuubaan. Näiden joukosta Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen nostaa esiin erityisesti Hemingwayn Kuuban, maan, joka vielä on entisensä, mutta joka on muuttumassa. Matkan isäntä on värikäs tarinaniskijä Folke West.

- Folke West on vauhdikas, suomalaisruotsalainen persoona, jolla on pitkä kokemus matkailusta ja eri  kulttuureista. Kuuban hän tuntee erityisen hyvin liikuttuaan ja työskenneltyään siellä 80-luvulta saakka, jolloin hän teki dokumentin Fidel Castrosta. Folke West tuntee myös paikallisen mentaliteetin, joka kääntää ikävätkin yllätykset voitoiksi. Tarina kertookin, että jos Kuubassa aikataulu pettää, paikalle tuodaan rommia ja sambaryhmä.

Lomalinjan muita kirjallisuusmatkoja ovat muun muassa Franz Kafkan ja Jaroslav Hasekin maisemiin vievä Kirjailijoiden Praha ja Siperian rataa Pekingiin asti kulkeva Trans-Siperia. Matkalukemiseksi Sari Mäkinen suosittelee Rosa Liksomin teosta Hytti numero 6, joka kertoo suurelta osin Trans-Siperian reitistä.

Puhtaasti aikuisten matkojen lisäksi Lomalinja on tehnyt jo usean vuoden matkoja, jotka on suunnattu ennen muuta lapsille huoltajineen. Mummun matkassa maailmalle -nimikkeen alla Lomalinja tekee edelleen suosittuja Harry Potter -matkoja Lontooseen ja Yorkshireen.

Lomalinja esittäytyy Kirjallisuusmessuilla osastolla 6f 139.

Lisätietoja: myyntijohtaja Sari Mäkinen, Lomalinja Oy, puh. 010 289 8111, 050 301 0354, sari.makinen@lomalinja.fi


LOMALINJAN KIRJAMESSUTARJOUKSET

04.09.2014

Taas tuli hieno kuva! Lähetä paras lomaotos Lomalinjan valokuvauskilpailuun ja voita!

Nyt löytyi hyville lomakuville osoite, sillä Lomalinja ja ET-lehti järjestävät valokuvauskilpailun 9.7.2014 - 31.1.2015. Kilpailussa on kolme sarjaa: yleinen sarja, Lomalinjan matka ja ET-lehden lukijamatka.

Lisäksi palkitaan yleisön suosikki, jonka äänestys on 1.2.2015 - 28.2.2015 osoitteessa http://www.etlehti.fi/galleria

Kilpailun tuomaristossa ovat valokuvaaja ja valokuvataiteilija Marja Pirilä, valokuvaaja ja graafikko Petri Nuutinen sekä ET-lehden edustaja.

Kilpailu on aika pitkä, joten vielä on hyvää aikaa ottaa myös uusia kuvia. Voittajien nimet julkistetaan maaliskuussa 2015 Lomalinjan kotisivuilla (http://www.lomalinja.fi) ja ET-lehden sivuilla (http://www.etlehti.fi). Voittajille ilmoitetaan tietysti myös henkilökohtaisesti.

Yleisen sarjan pääpalkintona on Lomalinjan 500 euron matkalahjakortti. Lisäksi Lomalinjan matka ja ET-lehden matka -sarjojen parhaita kuvia sekä kilpailun yleisön suosikki palkitaan risteilylahjakortilla tai tavarapalkinnoilla.

 

Kilpailun ohjeet ja säännöt:

Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella (3) kuvalla, kuitenkin vain 1 kuva/sarja. Kilpailuun otetaan vastaan vain sähköisesti lähetetyt ja pyydetyillä tiedoilla varustetut valokuvat. Postitse lähetettyjä paperikuvia ei vastaanoteta kilpailuun eikä palauteta lähettäjälle. Kuvan koko saa olla enintään 3 Mt.

Kuvat ja tiedot tulee lähettää 31.1.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen matkalla@lomalinja.fi. Kuvaan tai sähköpostiin tulee liittää seuraavat tiedot:
* Kuvauspaikka
* Kuvausvuosi (jos on tiedossa)
* Kuvassa olevien tunnistettavien henkilöiden nimet
* Kuvaajan yhteystiedot: nimi, osoite, puhelin ja sähköpostiosoite
* Kuvaajan vakuutus siitä, että kuvassa olevat ja tunnistettavat henkilöt ovat antaneet luvan kuvan esittämiseen julkisesti (paitsi, jos kuva on otettu julkisella paikalla)

Osallistumalla kilpailuun kuvaaja antaa luvan Lomalinjalle ja ET-lehdelle kuvansa julkaisemiseen korvauksetta sekä kilpailun yhteydessä että myöhemmin Lomalinjan ja ET-lehden julkaisuissa.

27.06.2014

Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen täyttää 60 vuotta

Monille Lomalinjan asiakkaille tuttu ja monilla matkoilla mukana ollut Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen täyttää heinäkuussa 60 vuotta.

Ulospäinsuuntautunut ja aina toiset huomioiva Sari Mäkinen on omiaan matkailualalle. Ihmiset, tavat ja kulttuurit, historia ja taide kiinnostavat. Sanonta ”pää pilvissä ja jalat maassa” kuvaa häntä hyvin. 

Sari Mäkinen sai aikoinaan nuorisotyön koulutuksen, mutta varsinainen intohimo löytyi varsin pian matkailusta. Lomalinjassa hänestä tuli kymmenen vuotta sitten myös yrityksen osaosakas.

Sari Mäkinen on johtanut Lomalinjan kasvuun

Vuonna 1977 perustettu Lomalinja on tänä vuonna 75 vuotta täyttävän Länsilinjat-konsernin tytäryhtiö. Liikennöintiin erikoistunut Länsilinjat perusti Lomalinjan hoitamaan ryhmämatkojen matkajärjestelyjä. Tämän lisäksi Lomalinja välitti isompien matkatoimistojen matkoja. Kymmenisen vuotta sitten käynnistynyt alan murros, isojen toimistojen kasvu ja matkojen verkkomyynti, kuitenkin kiristivät kilpailua. Toimistoja kaatui ja osa päätyi kansainvälisten yritysten syliin.

Tässä kuvassa Sari Mäkinen näki, että Lomalinjan kannattaa muuttaa toimintatapaansa. Muiden toimistojen matkojen välittäminen sai jäädä taka-alalle ja Lomalinja erikoistui omiin, asiantuntijoiden opastamiin teemamatkoihin. Aluksi matkakohteet olivat lähialueilla ja Euroopassa. Nyt kohteita on Kiinasta Karibialle.

Lomalinjan liikevaihto on tänään noin 10 miljoonaa euroa, mikä on Sari Mäkisen mukaan tämän tyyppiselle yritykselle ihanteellinen koko. Nyt on kasvun jälkeisen vakiintumisen aika. Siinä työssä hän haluaa olla vielä mukana.

Lomalinja tuottaa tänä vuonna noin 200 erilaista esitematkaa lähtöineen. Lisäksi se tuottaa räätälöityjä ryhmämatkoja ja lukijamatkoja niin aikakausilehdille kuin harrastelehdillekin. Lukijamatkat ovatkin olleet yksi Sari Mäkisen kehityskohteista ja markkinoinnin kulmakivistä.

Myyntijohtaja on myös henkilöstöjohtaja

Myös henkilöstö on kasvanut.  Viisi vuotta sitten Lomalinjassa oli 7 työntekijää, tänään heitä on 11.  Kolmen työntekijän toimipaikka on vuonna 2012 avatussa Helsingin toimistossa, Balderin talossa. Sari Mäkinen on myynnin ohella myös henkilöstöjohtaja.

–    Meillä kaikki tekevät kaikkea. Se motivoi. Samoin se, että työntekijät saavat ja heiltä myös odotetaan ideoita ja ratkaisuja. En ole koskaan ajatellut, että ihmisiä vaihtamalla saadaan parempaa aikaiseksi. Päinvastoin. Ihmiset muuttuvat, kun he näkevät, että uudet mallit toimivat, sanoo Sari Mäkinen.

–    Pitkäjänteisen toiminnan jälkeen voi sanoa, että meillä on hyvin sitoutunutta väkeä, joka tekee myös työtä tunteella ja sydämellä. Esimerkkinä voisi mainita, että Leena Siukola ja Päivi Hänninen ovat olleet Lomalinjan palveluksessa tänä vuonna 30 vuotta. 
–    Myös asenne on kohdallaan: halu tehdä asiat hyvin. Asiakkaan henkilökohtaisesta palvelemisesta ei ole luovuttu, vaikka Lomalinja myy matkojaan nykyisin myös merkittävän määrän verkossa.

Taiteilijaperheen elämää Sääksjärven rannalla

Taiteen ja historian teemamatkojen lisäksi kulttuuri kuuluu myös Sari Mäkisen yksityiselämään. Hän asuu Sääksjärven rannalla puisessa, jugend-henkisessä Villa Tilkussa puolisonsa taidemaalari Pentti Kokon kanssa. Pihapiirissa on paitsi vanha hirsiateljee myös vanha sauna, kasvihuone ja uutuutena myös kanala maatiaiskanoineen. Omenapuiden alla juoksee kissa. Moneen kesäpäivään kuuluu myös lapsenlapsi pikku-Janne.

26.03.2014

Jarkko Kekin

- Maire Jääskeläiselle Lomalinjan erikoispalkinto

Lomalinjan Matkalla-kirjoituskilpailun voitti Jarkko Kekki Jyväskylästä. Viime lokakuussa Helsingin Kirjamessuilla ja ET-lehdessä julkistettu kilpailu päättyi 28.2. ja sen tuomareina olivat kirjailija Timo Malmi, näyttelijä Ahti Jokinen ja ET-lehden toimittaja Sari Alho. Kilpailuun saapui kaikkiaan 688 tekstiä.

Jarkko Kekki voitti tarinallaan "Skutari" pääpalkinnon, joka on Rooman matka Lomalinjan tämän vuoden tuotannosta. Kilpailun voittaneesta tekstistä tuomaristo totesi seuraavasti:

"Jarkko Kekin teksti on sujuvaa ja elävää. Tapahtumat on kuvattu rehellisesti, ja silti tarinassa on paljon yllätyksellisyyttä. Kertomus palauttaa lukijan takaisin matkailun perusideaan: nähdä enemmän ja ymmärtää maailmaa. Kirjoittajalla on ollut mahdollisuus kokea seikkailu, joka tuo toisen kulttuurin lähelle. Ihmiset eivät enää olleet ulkomaalaisia, vaan kaikessa köyhyydessään rikkaita, vieraanvaraisia ystäviä, jotka tarjosivat matkailijalle kotinsa ja kulttuurinsa lähimmäisen rakkaudella. Mikä tärkeintä, matka jatkuu, kun sen kirjoittaa muistiin."

Kilpailun erikoissarjan, Lomalinjan matkaan liittyvien tekstien parhaaksi tuomaristo valitsi toivakkalaisen Maire Jääskeläisen tarinan "Unohtumaton matka". Tuomaristo totesi, että tekstiä lukiessa syntyi vahva "siellä olon" -tunne.

Tuomaristo halusi nostaa tekstien joukosta kunniamaininnalla myös Kaisa Böökin (Helsinki), Mirja Hämäläisen (Riihimäki) ja Keijo Karhusen (Kuopio) kertomukset.

Tuomariston mukaan Kaisa Böökin tekstissä "Shampanjaa Champs-Elysées'llä - ja lumpeita Givernyssä" Pariisi herää henkiin. Tuomaristoa ilahdutti myös, että erittäin hauska ja yksityiskohtainen kertomus herättää henkiin myös savon murteen. Mirja Hämäläisen tarina "Hutong-kujalla" puolestaan oli tuomariston mukaan kuin elokuvan käsikirjoitus pienestä hetkestä. Tuomaristo kiitti erityisesti kertomuksen sujuvaa ja vivahteikasta kieltä. Keijo Karhusen tarinaa "Ensin pelotti, mutta ylhäältä näkyivät Kata Tjutat" tuomaristo kiitti aitoudesta: "Tarinasta aisti tunteet, pelon ja innostuksen. Kirjoittaja on myös erinomainen ihmissuhteiden kuvaaja."

Lue voittajatekstit:
Skutari
Unohtumaton matka

Lisätietoja: Myyntijohtaja Sari Mäkinen, Lomalinja Oy, puh. 010 289 8111, 050 301 0354, sari.makinen@lomalinja.fi, www.lomalinja.fi

07.03.2014

Lomalinjan Matkalla-kirjoituskilpailuun osallistui 688 tekstiä

Lomalinjan Matkalla-kirjoituskilpailuun saapui määräaikaan mennessä, helmikuun loppuun mennessä, huikeat 688 tekstiä. Kilpailun voittaja julkistetaan 26. maaliskuuta.

Kilpailun palkintona on Rooman matka, minkä lisäksi Lomalinjan matkaan liittyvä paras tarina huomioidaan erikoispalkinnolla.

Kilpailun tuomaristossa ovat kirjailija Timo Malmi, näyttelijä Ahti Jokinen ja ET-lehden toimittaja Sari Alho.

Voittajaehdokkaat ovat:
1.      Maire Jääskeläinen, Toivakka: Unohtumaton matka
2.      Seija Väre, Merikarvia: Puhelu Kuuterselästä
3.      Helena Pilke, Helsinki: Vaeltajat
4.      Mirja Hämäläinen, Riihimäki: Hutong-kujalla
5.      Ulla Sipola, Lautiosaari: Käännekohdassa
6.      Kaisa Böök, Helsinki: Shampanjaa Champs-Elysées´llä – ja lumpeita Givernyssä
7.      Keijo Karunen, Kuopio: Ensin pelotti, mutta ylhäältä näkyivät Kata Tjutat
8.      Marjut Tawast, Helsinki: Prinssi Rohkea viidakossa
9.      Jorma Aaltonen, Jyväskylä: Serpentiinejä
10.    Jarkko Kekki, Jyväskylä: Skutar
11.    Eira Uusitalo, Hämeenlinna: Unohtumaton synttärilahja
12.    Tuula Pylväs, Petäjäkoski: Rooman matka

14.01.2014

Lomalinja tuottaa tänä vuonna jopa 200 erilaista teemamatkaa: 55+ matkailija haluaa toteuttaa itseään

Suomalainen perheyritys, vuonna 1977 perustettu matkatoimisto Lomalinja Oy tekee tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksen tarjonnassaan: tuotannossa on 200 erilaista teemamatkaa eri lähtöineen. Lähialueille ja Eurooppaan suuntautuvilla kulttuuri- ja sotahistoriallisilla teemamatkoilla aloittanut Lomalinja on ottanut parina viime vuotena teemamatkailussa edelläkävijän roolin.

Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen kertoo, että ohjelmalliset ja eri alojen asiantuntijoiden opastamat teemamatkat kiinnostavat erityisesti keski-iän ylittäneitä matkailijoita. ”Jos niin sanottuja ruuhkavuosia elävät perheelliset kaipaavat lomiltaan ennen muuta lepäämistä, niin yli 50-vuotiaat suuntaavat entistä varmemmin aktiviteettien, uuden oppimisen ja kokemisen sekä itsensä toteuttamisen pariin. Oma joukkonsa ovat myös edelläkävijät ja mielipidemuokkaajat, jotka etsivät jatkuvasti uusia kohteita.”

Vastaamalla matkailijoiden toiveisiin Lomalinjan tuotanto on kasvanut kuudessa vuodessa nelinkertaiseksi samaan aikaan, kun matkailualalla muuten kilpailu on ollut entistä kovempaa. Lomalinja on edennyt kuitenkin perheyhtiölle ominaiseen tyyliin varovasti ja säilyttänyt myös taloudellisen vakavaraisuuden ja saavuttanut AAA-luottoluokituksen.

Lomalinja kertoo uutuuksistaan Matka 2014 -messuilla,  osastolla 6C69

Lomalinja julkistaa vuoden tuotantonsa Matka 2014 -messuilla. Uutuuksia ovat muun muassa kulttuuripainotteinen Nepal ja luonnon sävyttämä Namibia. Uusia teemamatkakohteita ovat myös Sri Lanka ja Mauritius. Lomalinja on myös vahva risteilyjen tuottaja.  Venäjän, Karibian ja Kuuban risteilyjen rinnalla on nyt myös Alaskan risteily, jossa yhdistyvät luonto ja kulttuurihistoriallinen kultakuume.

Risteilyt ovat matkailijan kannalta vaivattomia, mutta niin ovat myös uudenlaiset junamatkat. Suorastaan aikamatka menneeseen on tarjolla sekä Intian luksusmatkalla että Afrikan Rovos Rail -matkalla.  Matka Etelä-Afrikassa Durbanista Pretoriaan taittuu vanhalla luksusjunalla täysihoidossa illallisineen ja pukeutumiskoodeineen.

Erikoisuuksien ja uutuuksien ohella Lomalinja tarjoaa matkailijoiden suosikkeja, joihin lukeutuu juuri nyt muun muassa Kiina. Lomalinja tarjoaa tänä vuonna monta erilaista teemamatkaa ja -risteilyä Kiinaan. Vahvoja suosikkeja ovat myös kasvavan kiinnostuksen kohteina olevat ruoka- ja viinimatkat Etelä-Eurooppaan sekä Lomalinjan perinteiset taidematkat, taiteilijoiden pitämät akvarelli- ja valokuvauskurssit Italiassa ja Espanjassa, joille on useita lähtöjä.

Lomalinjan koko tuotanto on tutustuttavissa myös netissä, www.lomalinja.fi.

Lisätietoja:
Sari Mäkinen
Myyntijohtaja
Lomalinja Oy
puh. 010 289 8111, 050 301 0354
sari.makinen@lomalinja.fi

Lomalinja Oy: Tamperelainen, vuonna 1977 perustettu Lomalinja tarjoaa vuosittain noin 200 erilaista teemamatkaa, joihin on useita lähtöjä. Lomalinja tekee nykyisin matkoja lähes kaikkialle maailmaan ja sen teemamatkoilla on aina mukana asiantuntija. Noin 120, osin vaihtuvan ja osin pysyvän, asiantuntijan joukossa on nimekkäitä ja laajasti arvostettuja henkilöitä. Yhteistä heille kaikille on usean vuoden ja jopa vuosikymmenien kokemus matkan teemasta tai kohteesta. Lomalinja Oy:llä on AAA- luottoluokitus ja se on osa tänä vuonna 75 vuotta täyttävää Länsilinjat Oy:n konsernia.
www.lomalinja.fi

23.10.2013

Lomalinja julkistaa Helsingin Kirjamessuilla kirjoituskilpailun Matkalla

Folke West ja Panu Rajala ym. Lomalinjan osastolla 6H 149

Matkatoimisto Lomalinja julkistaa Helsingin Kirjamessuilla 24.10. kirjoituskilpailun Matkalla. Kilpailuun otetaan vastaan erilaisia tekstejä (tarinoita ja kertomuksia, runoja ja aforismeja) helmikuun loppuun 2014. Voittaja julkistetaan maaliskuussa 2014 ja pääpalkintona on Rooman matka Lomalinjan vuoden 2014 tuotannosta.

Kilpailun tuomaristossa ovat kirjailija Timo Malmi, näyttelijä Ahti Jokinen ja ET-lehden toimittaja Sari Alho. Kilpailun säännöt ja ohjeet ovat Lomalinjan sivuilla osoitteessa: www.lomalinja.fi.

Hemingwayn Havanna ja muita kirjallisuusmatkoja

Lomalinja tarjoaa jälleen lukuisia kulttuurimatkoja, joiden oppaina on matkan teemaan perehtynyt asiantuntija.

Lomalinjan kirjallisuusmatkojen uutuus on Kuuba, jonka Havannan ohjelma kietoutuu Hemingwayn ympärille. Tarjolla ovat myös jo parin vuoden ajan matkailijoita kiinnostaneet kirjallisuusmatkat Englantiin ja Istanbuliin. Brittidekkarit ja romantiikka vetoavat moneen suomalaiseen lukijaan kuin myös Harry Potterin maailma, joka on isovanhempien ja lastenlasten suosima matkakohde.

Tulossa olevat matkat: Folke Westin, Lola Wallinkosken ja Lene Benavides'n opastama Karibian lumous, jolla tutustutaan Havannaan Hemingwayn jalanjäljillä 28.12.2013-10.1.2014, 4.-17.1.2014 ja 11.-24.1.2014. Panu Rajalan opastama Bysantin, ottomaanien ja kirjailijoiden Istanbul 22.-26.5.2014. Riitta-Liisa Niemenmaan opastama Harry Potterin Lontoo 1.-4.5.2014 sekä Kummitusten ja Harry Potterin Yorkshire 1.-4.6.2014. Agatha Christien ja Jane Austenin jäljillä 5.-9.6. ja 7.-11.8.2014 sekä Brittidekkareita ja romantiikkaa 12.-15.9.2014. Tulossa on myös junamatka halki Venäjän eli Trans Siperia, joka vie osin samoihin kaupunkeihin kuin Rosa Liksomin Hytti nro 6.

Lomalinja Kirjamessuilla 2013

Lomalinjan asiantuntijaoppaat kertovat matkoista ja kohteista Lomalinjan osastolla 6H 149

Torstai 24.10.
12.00 - 18.00  Folke West, maailmanmatkaaja, Hemingwayn Havanna

Perjantai 25.10.
11.00 - 15.00  Folke West, maailmanmatkaaja, Hemingwayn Havanna
14.00 - 16.00  Mia Lanz, aiheena Italian matkat Vera Valan seurassa
13.00 - 14.00  Tiina Puputti, valokuvaaja, valokuvausmatkat
14.00 - 15.00  Tomi Naarvala, viinikouluttaja, Välimeren viiniristeily ja samppanjamatka
15.00 - 16.00  Panu Rajala, kirjailija, Istanbulin matkan opas
15.30 - 16.30  Tiina Puputti, valokuvaaja, valokuvausmatkat
18.00 - 19.00  Tomi Naarvala, viinikouluttaja, Välimeren viiniristeily ja samppanjamatka

Lauantai 26.10.
11.00 - 15.00  Folke West, maailmanmatkaaja, Hemingwayn Havanna
15.00 - 16.00  Tomi Naarvala, viinikouluttaja, Välimeren viiniristeily ja samppanjamatka


Lisätietoja:
Myyntijohtaja Sari Mäkinen, Lomalinja Oy, puh. 010 289 8111, 050 301 0354
sari.makinen@lomalinja.fi, www.lomalinja.fi

18.01.2013

Lomalinja laajentaa jälleen tarjontaansa - Mannerheimin jäljissä Kiinaan ja road-movien urissa Kaliforniaan

 

      Teemamatka on kuin Amorin nuoli; kun se lävistää, se on menoa! Tamperelainen matkatoimisto Lomalinja on singonnut viime vuosina nuoliaan menestyksellisesti. Se on tuottanut viiden vuoden aikana kasvavan määrän uusia teemamatkoja. Yhä useampi suomalainen lähtee teemaristeilyilyille kaukomaille, niin Panaman kanavalle kuin Kiinaan Jangtsejoellekin. Mutta risteilyjä tehdään myös lähemmäksi. Yksi Lomalinjan uutuus on Ruotsin suurvalta-aikaan 1560-1720 keskittyvä Kuninkaallinen suurvalta risteily Itämerellä. Folke Westin opastaman matkan kohteet ovat Tallinna, Tartto, Riika, Tukholma ja Helsinki.

Viime vuosina Kiina on noussut yhdeksi Lomalinjan suosikkikohteeksi. Tämän vuoden uutuuksiin kuuluu mm. kiertomatka Mannerheimin matkassa halki Kiinan valtakunnan. Mannerheim-asiantuntijana matkalla on mukana Kalervo Sipi. Uutuuskohde on myös Xian, jonne Finnair avaa lentoreitin 14.6.2013.

Lomalinjan valikoimaan kuuluu myös harvinaisuuksia, joiden ohjelma laaditaan kuin mittatilauspuku. Tähän sarjaan kuuluvat monet kulttuurimatkat kuten uutuus Kalifornian Pinot Noir -viinimatka, joka avaa samalla Lomalinjan teemamatkat Yhdysvaltoihin. Matkan innoittajana on Oscar-palkittu road-movie Sideways, jonka reitille opastettu matka vie. Samaan sarjaan kuuluu myös Aarno Cronvallin opastama musiikkimatka Walesin Cardiffin Singer of the World -laulukilpailuun, jonka voitti tasan 30 vuotta sitten Karita Mattila.

Lomalinjan tarjonnassa ovat teemaristeilyt, kaukomatkat, kulttuuri-, musiikki- ja kirjallisuusmatkat, maalaus- ja valokuvauskurssit, sotahistorialliset matkat sekä lapsien ja aikuisten yhteiset Mummun matkassa -matkat. Uusimpana teemana ovat aktiivimatkat, joihin kuuluvat mm. viini- ja ruokamatkat.

Lomalinja Matka 2013 -messuilla osastolla 7f58:
Lomalinjan asiantuntijaoppaat kertovat matkoista ja kohteista Lomalinjan osastolla:


pe 18.1. klo 12.00–14.00          Liisa Huhtala kertoo Intian, Uzbekistanin, Georgian ja Turkin matkoista

La 19.1. klo 12.00–14.00           Aarno Cronvall kertoo musiikkimatkoista ja Lauri Lehtovirta Vietnamin matkoista

La 19.1. klo 1400–16.00            Marja-Leena Tiensuu kertoo Kiinan matkoista

Su 20.1. klo 10.00–12.00          Ilmari Hakala kertoo sotahistoriallisista matkoista

25.10.2012

Kirjallisuus inspiroi matkalle - Kirjallisuusmatkojen järjestäjä Lomalinja Oy esittäytyy Kirjamessuilla (osastolla 6g151)

”Pitkä ja tanakka ylijunailija asetti pillin huulilleen ja vihelsi pitkään. Pian veturi ulvahti kolme kertaa ja juna jyrähti liikkeelle. Veturin pyörät iskivät kipinöitä kiskoista, beigeissä muovisissa kovaäänisissä raikui hilpeän karkea Hatšaturjanin Miekkatanssi.” (Rosa Liksom, Hytti nro 6)

Kirjallisuuden kierto on yhä nopeampaa, mutta aina on tarinoita, kirjoja, jotka säilyvät kaudesta, vuodesta, vuosikymmenestä toiseen. Kuinka kauan säilyy Rosa Liksomin viime vuoden Finlandia-palkittu Hytti nro 6? Se jää nähtäväksi, mutta yksi asia on varma. Liksomin kuvaama reitti, junamatka halki Siperian, on monen haave, joka odottaa toteutumista. Liksomin kirjassa matka tehdään Neuvostoliiton halki, mutta naapuri on suuri ja kulttuurilliset seikat eivät muutu samassa tahdissa kuin järjestelmät. Ihmisluonto on käänteissään hidas ja matka halki Siperian eittämättä kokijalleen ainutlaatuinen.

Kirjallisuuden teemamatkat kiinnostavat lukijoita

Tamperelainen matkatoimisto Lomalinja Oy on tehnyt jo usean vuoden ajan kirjallisuuden teemamatkoja, monien muiden kulttuurin ja historian ynnä muiden teemamatkojen rinnalla. Valikoima vaihtelee jonkin verran – myyntijohtaja Sari Mäkisen mukaan aina ajan kiinnostuksen mukaan – mutta ensi vuonna toteutuu asiantuntijan opastama monen haave: Siperian matka Suuri seikkailu – Trans Siperia 12.–24.9.2013. Matkan asiantuntijaoppaana on Nadja Ripatti.

Lomalinja jatkaa myös Englantiin suuntautuvia, suosituksi tulleita kirjallisuusmatkoja. Matka Agatha Christien ja Jane Austenin maailmaan – Kahden tunnetun naiskirjailijan Englantiin vie muun muassa Lontooseen, Oxfordiin ja Bathiin 6.–10.6.2013. Syksyllä, 13.–16.9.2013, vuorossa on matka Brittidekkareita ja romantiikkaa, jonka ohjelmassa on myös tv-sarjojen ja elokuvien (Midsomerin murhat, Morse, Poirot, Bond) kuvauspaikkoja.

Matkailu ja kirjallisuus on yhdistelmä, joka vaatii myös aikaa. Isovanhemmilla sitä yleensä alkaa jo olla. Heille Lomalinja toteuttaa jo kolmatta vuotta Riitta Niemenmaan opastamia matkoja Englantiin Yorkshireen. Mummun matkassa maailmalla Kummitusten ja Harry Potterin Yorkshireen vie myös englantilaisten tv-sarjojen (Sydämen asialla ja Emmerdale) maisemiin 9.–12.6.2013.

21.09.2012

Tamperelainen matkatoimisto Lomalinja Oy täyttää 35 vuotta

Myyntijohtaja Sari Mäkinen: erikoistu ja etsi hyvät kumppanit

Tamperelainen matkatoimisto, teemamatkoihin erikoistunut Lomalinja Oy täyttää 35 vuotta. Matkatoimistolle 35 vuotta on kiitettävä saavutus: Suomen matkatoimistoalan liitossa (SMAL) on tällä hetkellä 156 jäsentoimistoa ja niistä vain 28 (18%) on perustettu samana vuonna tai aiemmin kuin Lomalinja Oy.

SMAL:n toimitusjohtajan Heli Mäki-Frantin mukaan matkatoimistojen kilpailutilanne on tällä hetkellä kova ja alaa kiusaa kuluttajien hintamielikuva: asiakkaat odottavat edullisia hintoja. Tämä vaikuttaa matkojen hinnoitteluun ja katteet jäävät pieniksi. Alalla on ollut konkursseja.

35-vuotias Lomalinja Oy on kuitenkin onnistunut vahvistamaan asemiaan ja myös  kasvattamaan toimintaansa. Viime vuonna se avasi Tampereen toimipisteen lisäksi myyntipisteen Helsinkiin ja verkkokaupan. Rantalomia myyvillä isoilla toimistoilla on jo pitkään ollut verkkokauppoja, mutta teemamatkojen asiakkaat ovat tottuneet henkilökohtaiseen palveluun.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten matkailu ulkomaille kasvoi kesä-toukokuussa 14 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Taloudellisesti tiukkoinakaan aikoina matkustamisesta ei haluta luopua. Ja vaikka moni räätälöi nykyisin itse matkansa, moni haluaa myös valmismatkan. Tilastokeskuksen mukaan ns. pakettimatkojen osuus on pysynyt samalla, noin 40 prosentin tasolla kaikista lomamatkoista ja jopa hieman kasvanut vuodesta 2010 vuoteen 2011.

 - Lomalinjan toiminnan jatkuminen on edellyttänyt tarjonnan laajentamista, erikoistumista ja investointeja. Olemme kaksinkertaistaneet liikevaihtomme neljässä vuodessa. Viime vuonna liikevaihto oli 5,7 miljoonaa euroa. Olemme myös saaneet hyviä yhteistyökumppaneita, kuten aikakauslehtiä, kertoo Sari Mäkinen.

Lomalinjan yli sadan erilaisen matkan valikoimaan kuuluu tällä hetkellä laaja kirjo erilaisia kulttuurin ja luonnon teemamatkoja sekä lähialueille että kaukomaille. Uusia matkakohteita tuotetaan koko ajan; ensi vuoden uutuuskohteet ovat Chile ja Argentiina. Lomalinjan teemamatkoilla on mukana aina nimekkäitä asiantuntijaoppaita, jotka puhuttelevat erityisesti eläkkeelle siirtyvää suurta ikäluokkaa. Tulevilla matkoilla mukana ovat, teemasta riippuen, tunnettuja kasvoja Eino Grönistä ja Folke Westistä Essi Avellaniin ja Gustav Hägglundiin.

Lomalinja Oy juhli syntymäpäiväänsä 23. - 24.9. Tukholman juhlaristeilyllä 200 asiakkaan kanssa.

16.05.2012

Lomalinja laajentaa musiikkimatkojen tarjontaa: uutuutena Madama Butterfly Palermossa, Sisiliassa

Asiantuntijoiden opastamiin kulttuuri- ja muihin teemamatkoihin erikoistunut matkatoimisto Lomalinja tuo loppuvuonna matkailijoiden saataville vielä monta klassisen musiikin teemamatkaa. Matkakohteita ovat mm. Italia, Saksa, Viro ja kotimaassa Savonlinna. Tämän kesän uutuus on Sisilia.

Oopperamatka Palermoon Sisiliaan (22. - 27.9.) tarjoaa italialaisen Giacomo Puccinin oopperan Madama Butterfly. Matkan asiantuntijaoppaana on musiikkiin erikoistunut ja lukuisista musiikkiohjelmista tunnettu toimittaja Aarno Cronvall. Oopperan Madama Butterfly on ohjannut Giorgio Ferrara ja kapellimestarina on Marcello Mottadelli. Nimiroolissa nähdään italialainen Daniela Dessi. Esitys on vuonna 1897 valmistuneessa Teatro Massimossa, joka tunnetaan freskoistaan.

Aarno Cronvall on asiantuntijana myös Pohjois-Italian matkalla, Veronan oopperajuhlilla (15. - 19.8. ja 19. - 23.8.). Suuren yleisön suosimat Veronan oopperajuhlat tunnetaan näyttävyydestään. Esitykset ovat vanhassa, Rooman Colosseumia muistuttavassa amfiteatterissa, Arenassa. 

Italian lisäksi Lomalinjan valikoimaan kuulu tänä vuonna kulttuurimatka Baijeriin, Münchenin oopperajuhlille (29.7. - 2.8). Münchner Opernfestspiele on kansainvälisesti tunnetuimpia ja vanhimpia oopperajuhlia. Matkalla nähdään kaksi oopperaa Baijerin valtionoopperassa, Richard Straussin Ruusuritari ja Giuseppe Verdin La Traviata. Asiantuntijaoppaana on musiikkiin erikoistunut toimittaja, kolumnisti ja kirjailija Minna Lindgren.

Lomalinja tekee entiseen tapaan musiikkimatkoja myös lähelle. Viron Leigon järvimusiikkifestivaali (3. - 5.8.) tarjoaa klassisen musiikin konsertin Otepään järvimaisemissa lähellä Tarttoa. Tapahtuman luonteeseen kuuluu kokonaisvaltaisuus: musiikkia täydentää tuli-, valo- ja savuspektaakkeli, joka pimenevässä illassa heijastuu veden pinnasta.

Saarenmaan oopperapäiville Lomalinja järjestää heinäkuussa kaksi matkaa. Toiseen niistä (20. - 22.7.) on vielä tilaa. Matkan ohjelmassa ovat J. Reisen ooppera Rasputin ja Gaetano Donizettin Maria Stuarda. Esitykset ovat Saarenmaan keskiaikaisessa Piispanlinnassa. Oopperan lisäksi Saarenmaa tarjoaa Saarenmaan kamarimusiikkipäivät (31.7. - 3.8.), jonka ohjelmassa on kolme konserttia.

Kotimaan tapahtuma, Savonlinnan Oopperajuhlat, juhlii tänä vuonna 100-vuotista historiaansa. Lomalinja tarjoaa kaksi matkaa Savonlinnan Giuseppe Verdin Aidaan (11. - 12.7. ja 17. - 18.7.). Matkaan kuuluu myös Aarno Cronvallin oopperan esittely ennen näytöstä.

 

02.12.2011

7.4.2011 :: RADIO 957 - Aamuvieras: myyntijohtaja Sari Mäkinen

Mikä vaikutus on ollut Välimeren alueen levottomuuksilla ja Japanin tapahtumilla matkatoimistoihin? Onko matkailukulttuurissa tapahtumassa murros? Lomalinja Oy:n myyntijohtaja Sari Mäkinen kävi aamuvieraana kertomassa.

Lomalinja tarjoaa erilaisia teemamatkoja, jotka voivat sisältää risteilyn jollain tunnetulla joella, maalausta ammattilaisen ohjauksessa tai vaikka junamatkan läpi Siperian. Teemamatkoilla on asiantuntija kertomassa asiaankuuluvista tapahtumista ja paikoista.

KUUNTELE HAASTATTELU

20.09.2011

12.8.2011 :: Oikaisu: Lomalinja Oy ei ole ostanut Mappa Stellaren toimintaa ja tuotantoa

FT Liisa Väisänen opastaa edelleen Lomalinjan teemamatkoilla

Italiassa, Genovassa toimiva matkatoimisto Mappa Stellare tiedotti virheellisesti 27.7.2011,
että Lomalinja Oy olisi ostanut Mappa Stellaren toiminnan ja tuotannon. Lomalinja ei ole ostanut eikä ole ollut aikeissakaan ostaa Mappa Stellarea tai osia siitä. Mitään myyntineuvotteluja ei ole myöskään käyty.

Lomalinja on tehnyt Mappa Stellaren kanssa yhteistyötä viiden vuoden ajan.  Mappa Stellare lopettaa kuitenkin toimintansa tänä syksynä, joten myös Lomalinjan ja Mappa Stellaren yhteistyö päättyy. Sen sijaan Mappa Stellaren perustaja FT Liisa Väisänen jatkaa edelleen matkojen opastamista, myös Lomalinjan teemamatkoilla.

Lisätietoja:
Myyntijohtaja
Sari Mäkinen

Lomalinja Oy
puh. 010 289 8111, 050 301 0354
sari.makinen@lomalinja.fi
www.lomalinja.fi

Toimitusjohtaja
Terhi Penttilä

 Länsilinjat Oy
puh. 050 5320 711
terhi.penttila@lansilinjat.fi
www.lansilinjat.fi

Lomalinjan uutuudet ja suosikit

Uutuudet, suosituimmat matkat ja kohteet!
Tutustu kaikkiin uutuuksiin

Veronan OopperajuhlatPaikkoja jäljellä: alle 5

Veronan Oopperajuhlat...

17.08.-20.08.
Hinta alk. 1 598 €

Varaa heti
Neuvosto-Viron erikoisuuksiaPaikkoja jäljellä: alle 5

Neuvosto-Viron erikoisuuksia...

21.08.-23.08.
Hinta alk. 496 €

Varaa heti
Lutherin ja Bachin jalanjäljillä Keski-SaksassaPaikkoja jäljellä: alle 10

Lutherin ja Bachin...

23.08.-27.08.
Hinta alk. 1 398 €

Varaa heti
Viipuri 1918 - hylätyt haudat ja kadotetut kartanotPaikkoja jäljellä: alle 10

Viipuri 1918 - hylätyt haudat...

25.08.-26.08.
Hinta alk. 398 €

Varaa heti
Irlannin kiertomatkaPaikkoja jäljellä: alle 10

Irlannin kiertomatka...

25.08.-01.09.
Hinta alk. 1 678 €

Varaa heti
OP Helsinki: Hurtigruten-risteily Norjan rannikollaPaikkoja jäljellä: alle 5

OP Helsinki:...

28.08.-03.09.
Hinta alk. 2 066 €

Varaa heti
Risteily Kroatian saaristossaPaikkoja jäljellä: alle 5

Risteily Kroatian saaristossa...

01.09.-08.09.
Hinta alk. 1 479 €

Varaa heti
Skotlannin kiertomatkaPaikkoja jäljellä: alle 5

Skotlannin kiertomatka...

05.09.-09.09.
Hinta alk. 1 386 €

Varaa heti
Doc Martinin maisemissa - nummia ja merenrantaaPaikkoja jäljellä: alle 10

Doc Martinin maisemissa - nummia...

14.09.-17.09.
Hinta alk. 1 268 €

Varaa heti