Ainutlaatuinen Madeiran saari - kulttuuria ja patikointia 17.-24.9.2018

Funchal - Levada do Norte - Nunnien laakso - Levada do Furadoa - saarikierros - Levada das 25 fontes

Madeiran vehreä saari on yksi suosituimmista lomakohteista. Idyllinen saari tarjoaa paljon vaihtoehtoja lomanviettoon. Levadakävelyillä on mukava ihastella saaren luontoa, pääkaupunki Funchalin vanhankaupungin kujilla aistii historian. Tämä on erinomainen kohde luontomatkaajille ja liikunnalliseen lomanviettoon. Matka soveltuu hyvin peruskuntoiselle.

Asiantuntijan matkassa 

Kemppainen Arja

Kemppainen Arja , Asiantuntijaopas

Ainoa Madeiralla asuva suomenkielinen opas, joka on suorittanut saaren virallisen opastutkinnon. Arja on myös kirjoittanut matkaoppaan Madeiran ja Porto Santon saarille.  ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja bussikuljetukset
• asiantuntijaopas Arja Kemppaisen opastukset

 1 498 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 17.9.
Funchal
Finnairin suora lento Funchalin kentälle, josta kuljetus hotelliin. Tervetulotilaisuus ja illallinen hotellissa. (P)

2. päivä, 18.9.
Funchalin kaupunkikierros ja Monten retki
Aamiainen hotellissa. Lähtö bussilla keskustaan, jossa tutustutaan värikkääseen kauppahalliin ja sen ympärillä olevaan vanhaan- kaupunkiin. Noustaan köysiradalla ylös Monten kylään, missä on saaren pyhimyksen Nossa Senhora do Monten  kirkko. Paluumatkalla pysähdytään madeiraviinikellarissa, jossa halukkaat voivat maistaa saaren omaa nimikkoviiniä. Illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 19.9.
Levada do Norte 7 km
Aamiainen hotellissa. Lähtö hotellista bussilla Levada do Norten alkupisteelle. Tämä polku kulkee saaren eteläosassa n. 7 km matkan. Kävely on vaikeusasteeltaan helppo. Paluumatkalla lounastauko Camara de Lobosissa. Paluu hotelliin. Illallinen. (A, P)

4. päivä, 20.9.
Iltapäiväretki Nunnien laaksoon
Aamiainen majoituspaikassa, aamupäivä vapaa. Nunnien laakson kylä sijaitsee vaikeakulkuisessa maastossa laakson pohjalla. Ajetaan Eira do Serradon näköalapaikalle ihailemaan vuorenhuippuja ja laskeudutaan idyllisenä ja hiljaisena säilyneeseen pikkukylään. Paluumatkalla illallinen Miradouro-maalaisravintolassa, missä nautitaan saaren perinteisintä grilliruokaa, piri-pirikanaa. (A, P)

5. päivä, 21.9.
Levada 11 km
Aamiainen hotellissa. Kävellään maisemiltaan kaunis ja monipuolinen osuus Levada do Furadoa, Ribeiro Friosta Portelaan. Reitti kulkee 520–870 metrin korkeudessa, vaellusaika on noin 4 tuntia. Bussi noutaa ryhmän Portelasta. Lounas Machiossa, paluu hotelliin. Illallinen hotellissa. (A, L, P)

6. päivä, 22.9.
Aamiainen ja illallinen hotellissa. Vapaapäivä. (A, P)

7. päivä, 23.9.
Levada das 25 fontes
Aamiainen hotellissa. Kuljetus bussilla hotellista Paul da Serran ylänköalueelle, josta vaelletaan 5 kilometrin mittainen Levada das 25 Fontes. Tämän reitin varteen tulee 25 lähdettä ja vesiputousta, ja se on maisemiltaan kaunis ja erilainen. Paluu takaisin hotelliin Funchaliin, yhteinen illallinen. (A, P)

8. päivä, 24.9.
Aamiainen hotellissa. Aikaa tehdä vaikkapa viimeisiä tuliaisostoksia. Kuljetus kentälle, lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Funchal 08.55 – 12.40 Finnair
Funchal – Helsinki 13.40 – 21.15 Finnair


Majoitus
17. -24.9. Raga ****, 7 yötä
Perinteikäs keskitason hotelli, joka sijaitsee pääkadun varrella rinteessä. Lomalinjan asiakkaat majoittuvat kahden hengen remontoituihin huoneisiin, joissa on kylpyhuone ja parveke. Hotellissa on ravintola, uima-allas ja kaunis piha-alue. Jyrkkä mäki tieltä hotelliin, tullessa ja lähdettäessä matkatavarakuljetus.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 169 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Huom! varaamme mahdollisuuden vaihtaa ohjelmassa olevia levadareittejä mm. vallitsevan säätilan mukaan.