Alppivaellus Sveitsin sydänmailla 26.6.- 1.7., 21.-26.8.2023

Vihreitä laaksoja, turkooseja vuoristojärviä, kukkaniittyjä ja lumihuippuisia vuoria - alppivaellus Berner Oberlandissa, Bernin ”ylämaassa” Jungfraun alueella on kuin kauneimmasta postikortista!

Sympaattinen vuoristokylä Grindelwald on ihanteellinen lähtöpaikka päivävaelluksille ja lukuisat maailmankuulut nähtävyydet, kuten Eiger-vuori, Jungfraujochin sola sekä Jungfrau–Aletschin alppialue Bernin vuoristossa ovat kaikki käden ulottuvilla. Nautitaan upeista näkymistä Firstin Cliff Walkilla, tutustutaan kauniiseen Luzerniin ja Berniin sekä vaelletaan vaihtelevissa alppimaisemissa. Lisämaksusta on myös mahdollisuus junamatkaan Euroopan katolle, Jungfraujochiin.

Asiantuntijan matkassa 

Helve-Sibaja Liisa

Helve-Sibaja Liisa, asiantuntijaopas

Parikymmentä vuotta Sveitsissä asunut toimittaja ja kirjoittamisen monityöläinen, suomen kielen opettaja sekä innokas patikoija. Liisa on julkaissut k ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, hissi- ja junaliput sekä retket
• ohjelman mukaiset opastetut vaellukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

2 196 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 26.6., 21.8.
Kaunis Luzern 
Aamulento Helsingistä Zürichiin ja bussikuljetus kauniiseen Luzerniin. Omatoimisen lounaan jälkeen tutustutaan oppaan johdolla kaupunkiin, jonka ehdoton maamerkki on maailman vanhin katettu puusilta, Kapellbrücke. Jatketaan matkaa Grindelwaldin alppikylään, majoittuminen. Kylässä on helppo liikkua jalan, palvelut ovat lähietäisyydellä. Yhteinen päivällinen hotellin ravintolassa.  (P)

2. päivä 27.6., 22.8.
Upeita alppimaisemia
Eigergletscher – Alpiglen, vaellus 6 km, nousua 80 m ja laskua 783 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään junalla Grindelwald Grundiin, josta noustaan gondolihissillä Eigergletscher-asemalle. Upea vaellusreitti kulkee kuuluisan Eigernordwandin eli Eigerin pohjoisseinämän alapuolella. Reitiltä avautuvat huikeat näkymät Grindelwaldin kylään, laaksoon ja ympäröiville vuorille. Aluksi reitti on kivinen ja kallioinen, mutta muuttuu alempana vihreäksi alppiniityksi. Loppumatka on mutkaista polkua Alpiglenin ravintolaan ja siitä eteenpäin aina Alpiglenin asemalle saakka, mistä siirtyminen perinteisellä hammasratajunalla takaisin Grindelwaldiin. Päivällinen hotellin ravintolassa. (A,P)

3. päivä 28.6., 23.8.
Turkooseja vuoristojärviä ja alppipuutarha 
Schynige Platte: Daube – Loucherhorn, vaellus 3 km, nousua 179 m ja laskua 179 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään junalla Wilderswiliin, missä vaihdetaan nostalgiseen, 125-vuotiaaseen, Belle Epoque-junaan. Kaunis panoraamavaellus kulkee Daube-näköalapaikan kautta Loucherhorn-vuoren juurelle. Matkalla upeat näkymät turkoosina kimalteleville Thunin- ja Brienzin-järville sekä kuuluisille Eiger-, Mönch- ja Jungfrau-vuorille. Reitti kääntyy takaisin Schynige Platten asemalle, missä on kaunis alppipuutarha. Siellä kasvaa Edelweissin ja Enzianin lisäksi noin 600 muuta alppikasvia luonnollisessa ympäristössään. Paluu junalla hotelliin. Päivällinen hotellin ravintolassa. (A,P)

4. päivä 29.6., 24.8. 
Lumihuippuiset Bernin Alpit, Cliff Walkin upeat maisemat
Bachalpsee – Waldspitz – Bort, vaellus 8 km, nousua 152 m ja laskua 758 m
Aamiaisen jälkeen kävellään Firstbahnin asemalle, mistä noustaan gondolihissillä ylös First-vuorelle, josta avautuu mahtava näköala lumihuippuisille Bernin Alpeille. Huimapäiset kävelevät Firstillä osittain ”tyhjän päällä roikkuvan” Cliff Walkin -  upea kokemus, jota et unohda koskaan! Tämän päivän reitillä kävellään ensin tasaisesti nousevaa hyväkuntoista ja leveää polkua Bachalpsee-järvelle. Järveltä matka jatkuu Hireleni Pass-solalle, josta laskeudutaan kapeaa ja jyrkähköä vuoristopolkua alas Bussalppiin, josta palataan bussilla hotelliin. Päivällinen hotellin ravintolassa. (A,P)

5. päivä 30.6., 25.8. 
Männlichen, lisämaksullinen retki Euroopan katolle
Männlichen – Kleine Scheidegg, vaellus 6 km, nousua 260 m ja laskua 422 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään junalla Grindelwald Grundiin, josta jatketaan matkaa gondolihissillä Männlichen-vuorelle. Kävellään leveähköä ja hyväkuntoista polkua kohti Kleine Scheideggiä. Reitti on helppokulkuinen ja eteen avautuvat jälleen majesteettiset Eiger, Mönch ja Jungfrau. Vaelluksen jälkeen opas johdattaa takaisin juna-asemalle, siirtyminen hotellille omatoimisesti. On myös mahdollisuus jäädä vaeltamaan Kleine Scheideggin alueelle omatoimisesti tai osallistua lisämaksulliseen Jungfraujochin retkeen. 

Lisämaksullisella retkellä Kleine Scheideggin asemalta jatketaan matkaa junalla Jungfraujochiin, Euroopan korkeimmalle rautatieasemalle. Eiger-vuoren sisällä kulkeva tunneli on jo elämys itsessään! Junamatkan viimeiset 12 km kuljetaan tunnelissa kolmen kilometrin korkeudella. Euroopan katolla 3454 metrin korkeudessa odottaa liuta unohtumattomia kokemuksia, kuten Sphinx-näköalaterassi, jääpalatsi, Aletschgletscher-jäätikkö, Alpine Sensation-näyttely ja Jungfrau Panorama-360 elokuva. Aikataulun salliessa vaellus Mönchsjochhütte-majalle, vaelluksen kesto noin tunnin per suunta. Paluu Kleine Scheideggiin ja sieltä hotellille, yhteinen päivällinen hotellin ravintolassa. (A,P)

6. päivä 1.7., 26.8.
Sveitsin idyllinen pääkaupunki Bern

Aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja siirrytään bussilla Sveitsin idylliseen pääkaupunkiin Berniin. Kävelyretki oppaan johdolla Unescon maailmanperintöluetteloon merkityssä vanhassakaupungissa. Yhteisen lounaan jälkeen on vielä vapaata aikaa tehdä ostoksia, vierailla yhdessä Bernin lukuisista museoista tai piipahtaa vaikkapa kaupungin ylpeydessä, ruusutarhassa, josta avautuu kaunis näköala vanhankaupungin ylle. Iltapäivällä bussikuljetus Zürichin lentokentälle. (A,L)

Vaellusretket vaativat normaalin peruskunnon eivätkä sovellu liikuntarajoitteisille tai korkeanpaikankammoisille. Sääolosuhteet voivat vaikuttaa matkaohjelmaan, pidätämme oikeuden muutoksiin. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Zurich 07.55 – 09.45 Finnair
Zurich – Helsinki 19.10 – 22.50 Finnair


Majoitus
Derbys Hotel  Grindelwald***,  5 yötä
Siisti hotelli sijaitsee Grindelwaldin keskustassa ja on hyvä lähtöpaikka retkille. Hotellissa kolme ravintolaa ja sauna. Huoneissa TV,  Ilmainen wifi, tallelokero, puhelin ja hiustenkuivaaja. Kaikista huoneista on vuoristonäkymä. Hotelli on savuton.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €
• Jungfraujochin retki 96 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.