Camino de Costa Portugues - Portosta Vigoon 5.-12.10.2019

Porto (1 yö) – Póvoa de Varzim (1 yö) – Esposende (1 yö) – Viano do Castelo (1 yö) – A Guarda (1 yö) – Baiona (1 yö) – Vigo (1 yö)

Portugalin rantaa kulkeva vaellusreitti on eräs lukuisista reiteistä, joka kulkee kohti Espanjan Galiciassa sijaitsevaa Vigoa. Reitti on vasta hiljattain saanut virallisesti pyhiinvaellusreittinimityksen, ja se tunnetaan kauneudestaan ja rauhallisuudestaan.Kuljetaan aivan Atlantin valtameren läheisyydessä, idyllisestä merenrantakaupungista toiseen ja ihastellaan portugalilaisia hiekkarantoja ja -dyynejä, Monte de Santa Tecla -kukkulaa sekä Rio Miño-joen suistoaluetta.

Asiantuntijan matkassa 

Lipasti Ulla

Lipasti Ulla, Asiantuntijaopas

Ulla Lipasti on Madridissa asuva pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on vaeltanut useita kymmeniä kertoja eri reittejä Santiago de Compostelaan. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa 
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
  • huoltoauto huoltobussi matkatavaroille ja matkustajille
  • pyhiinvaelluspassi
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 458 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.10.
Lento Portoon
Lento Portugalin Portoon. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. (P)


2.päivä, 6.10.
Porto – Póvoa de Varzim (29 km)
Aamiainen hotellissa. Vaellus lähtee liikkeelle Portugalin toiseksi suurimmasta kaupungista Portosta. Porton kauniissa vanhassa- kaupungissa kannattaa tutustua mm. sen katedraaliin, josta monet aloittavatkin pyhiinvaelluksensa. Vaelluksen aikana taakse jätetään suurehkon kaupungin vilkkaus. Suunnataan merenrannan tuntumassa kohti pohjoisempana olevaa Povoa de Varzimin kaupunkia. Majoitus ja illallinen. (A,P)

3. päivä,7.10.
Póvoa de Varzim – Esposende (19 km)
Aamiainen hotellissa. Póvoa de Varzim on kaupunki, joka kehittyi 1700 -luvulla kalastuksen myötä ja 1800 -luvulla Portoon johtavan rautatien ja kehittyvän turismin myötä. Vaelluksen aikana kohti Esposendeä nauttitaan meren läheisyydestä, pitkähköistä hiekkarannoista sekä mäntymetsistä. Kuljetaan myös Parque Natural del Litoral Norte -luonnonpuistoalueella. Ennen saapumista Esposendeen ylitetään rio Cávadojoki. Majoitus ja illallinen Esposendessä. (A,P)

4.päivä,8.10.
Esposende – Viana do Castelo (25 km)

Aamiainen hotellissa. Esposenden vanha pieni linnoitus ja majakka toivottavat vaeltajille hyvää matkaa eteenpäin kohti Viano do Casteloa. Vaelluksen ensimmäiset kilometrit kulkevat edelleen luonnonpuistoalueella, kiermurtelevilla rannoilla ja hiekkadyyneillä. Luonnonpuiston alueella luonnon monimuotoisuus tulee hyvin esille, puistossa on 200 erilaista kasvilajia sekä eläinlajia, joista suurimman huomion keräävät erilaiset lintulajit. Välillä reitti kulkee kauempana merenrannasta. Limajoki ylitetään vuonna 1878 käyttöön otettua Ponte Eiffel siltaa pitkin, saavutaan Viano do Casteloon. Päivän vaellusmaasto on hyvin tasaista. Majoittuminen ja illallinen Viano do Castelossa. (A,P)

5.päivä,9.10.
Viano do Castelo – A Guarda (29 km)
Aamiainen hotellissa. Joen äärellä sijaitseva Viano do Castelo ylpeilee kauniilla, hyvin säilyneellä vanhalla kaupungilla. Huomiota herättävät varsinkin taloissa käytetyt keramiikkalaatat. Kaupungin laidalla kohoaa Monte de Santa Lucia, jonka huippua koristaa Sagrado Corazon de Jesus -temppeli. Ylös huipulle pääsee köysiradalla ja huipulta käsin voi ihastella upeita  maisemia. Vaellus jatkuu merenrannan tuntumassa, lähes tasaisessa maastossa. Ohitetaan lukuisia rantoja, kuljetaan kivisiä ja hiekkaisia polkuja pitkin. Reitillä nähdään useita vanhoja, kivisiä sotilaslinnoituksia, jotka muodostivat puolustuslinjan espanjalaisia hyökkääjiä vastaan. Caminha on viimeinen pikkukaupunki Portugalin puolella. Siirrytään lautalla Miñojoen toiselle puolelle, ylitetään Portugalin ja Espanjan raja ja siirrytään eri aikavyöhykkeelle. Espanjan puolella saavutaan A Guardan kaupunkiin, jossa majoittuminen ja illallinen. (A,P)

6. päivä, 10.10.
A Guarda – Baiona (30 km)
Aamiainen hotellissa. A Guarda on espanjalainen merenrantakaupunki, jonka kohokohtia ovat sen satama-alue, Plaza do Relo -aukio sekä Santa Marian kirkko. Myös kaupungin talot herättävät huomiota, ne ovat värikkäitä, kapeita ja korkeita. Päivän reitti kulkee ranta-aluetta sekä O Rosal alueen viiniviljelyksien kautta kohti Oian kuntaa, jossa sijaitsee 1100 -luvulta peräisin oleva Real Monasterio de Santa Maria de Oia. Kuljetaan suhteellisen tasaista maastoa pitkin Baionan kaupunkiin, joka tunnetaan siitä, että sinne Kolumbuksen Pinta laiva purjehti Amerikan löytymisen jälkeen. Majoittuminen ja illallinen Baionassa. (A,P)

7. päivä, 11.10.
Baiona - Vigo (22 km)

Aamiainen hotellissa. Matkan viimeisenä vaelluspäivänä vaelletaan Galician suurimpaa kaupunkiin Vigoon. Reitin varrelle jää useita paikallisia, pieniä maalaistaloja ja pazoja. Kuljetaan Ria de Vigo joen suiston tuntumassa. Reitin varrella on jonkun verran nousuja ja parhammillaan kuljetaan noin 160 metriä merenpinnan yläpuolella. Saavutaan Vigoon, jossa majoittuminen ja illallinen. (A,P)

8. päivä, 12.10.
Kotimatka
Aamiainen hotellissa. Kuljetus bussilla Vigosta Portoon Portugalin puolelle, josta lento Saksan kautta Helsinkiin.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - München 06:00 - 07:30 Lufthansa
München - Porto     08:20 - 10:10  Lufthansa
Porto - Frankfurt    16:40 - 20:15  Lufthansa
Frankfurt - Helsinki 21:20 - 00:40 +1 Lufthansa


Majoitus
Porto, Ds Bolsa ** 1yö
Povoa de Varzim, hotel Costa Verde **, 1yö
Esposendee, Hotel Axis Ofir Beach Resort ****, 1 yö
Viana do castelo, Hotel Laranjeira**, 1yö
A Gurda, Hotel Vila da Guarda**, 1yö
Baiona, Hotel Bahia Bayona***, 1yö
Vigo, Hotel Inffinit***, 1yö  

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 240 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.