Camino Finisterre - Santiago de Compostelasta Muxiaan 30.8. - 6.9.2020

Camino Finisterre on lukuisista pyhiinvaelluksista ainoa, joka alkaa Santiago de Compostelan kauniista pyhiinvaeltajien mekasta ja johdattaa vaeltajaa metsäisiä polkuja ja rantaa pitkin kohti Finisterreä - Galician rannikon kärjessä sijaitsevaa maailman loppupistettä.
Kautta aikojen ovat vaeltajat ja matkaajat tunteneet alueen mystisyyden ja halunneet kulkea auringon luomaa polkua eteenpäin kohti maailman etäisintä niemeä todetakseen maailman äärettömyyden ja voidakseen nähdä kuinka aurinko painuu alaspäin kohti horisonttia.

Asiantuntijan matkassa 

Lipasti Ulla

Lipasti Ulla, asiantuntijaopas

Ulla Lipasti on Madridissa asuva pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on vaeltanut useita kymmeniä kertoja eri reittejä Santiago de Compostelaan. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ruokailut
• pyhiinvaelluspassi ja todistus
• huoltoauto matkalaukuille ja matkalaisille vaelluksen ajan

1 398 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 30.8.
Santiago de Compostela

Lento Portoon Portugalin puolelle, josta bussikuljetus Santiago de Compostelaan. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.(P)

2. päivä, 31.8.
Santiago de Compostela – Negreira 21 km

Aamiainen hotellissa. Päivän vaellus alkaa Plaza de Obradoiron aukiolta, Santiago de Compostelan katedraalin edustalta. Vilkas kaupunki jää taakse, kävellään maaseudulla. Matkalla on muutamia mäkiä, korkein Alto do Mar de Ovellas. Majoitus ja illallinen idyllisessä Negreirassa. (A,P)

3. päivä, 1.9.
Negreira – A Picota 28 km

Aamiainen hotellissa. Päivän vaellus on maisemiltaan kaunis. Etapin aikana kuljetaan maaseudun rauhassa, vehreissä laaksoissa. Tämän vaellusetapin aikana on useita helppoja nousuja ja laskuja. Poiketaan pääreitiltä hyvien palveluiden kylään A Picotaan, jossa majoitutaan. Yhteinen illallinen. (A,P)

4. päivä, 2.9.
A Picota – Cee 24 km

Aamiainen hotellissa. Kävelyn ensimmäinen etappi on Olveiroa. Matka taittuu pikkutien reunaa laajojen peltoaukeiden ja pienten idyllisten kylien kautta. Saavutaan Olveiran kivisillalle ja ylitetään Xallasjoki. Olveiroasta jatketaan nauttien joki- ja metsämaisemista. Jyrkähkö alamäki johtaa meidät lopulta kohti Ceen kylää.
Majoitus ja illallinen Ceessä. (A,P)

5. päivä, 3.9.
Cee – Finisterre 15 km ja Cabo de Finisterre 3 km

Aamiainen hotellissa. Reitti kulkee kohti Atlantin rantaa. Vaelletaan Villa de Corcubión viehättävän kylän kautta Finisterreen. Helpon kävelyreitin varrella avautuvat sanoin kuvaamattomat mäntymetsä- sekä merenrantamaisemat. Finisterreen saavutaan Langosteiran pitkää hiekkarantaa pitkin. Finesterressä vaeltajat voivat suorittaa yhden pyhiinvaellusreitin rituaaleista, puhdistumisrituaalin eli uida Atlantin aalloissa. Kylästä haetaan pienestä vaeltajien retkeilymajasta “Fisterran”, eli todistuksen saapumisesta “maailman loppupisteeseen”. Paikkaa pidettiin maailman loppuna vielä 500 vuotta sitten, niinpä vaellus jatkuu Cabo de Finisterre -niemekkeelle.
Majoitus ja illallinen Finisterressä. Illallisen jälkeen halukkaat voivat omatoimisesti mennä katsomaan auringonlaskua Cabo de Finisterre -niemekkeelle. (A,P)

6. päivä, 4.9.
Finisterre – Muxia 28 km

Aamiainen hotellissa. Viimeinen päivä kuljetaan rannikon tuntumassa, rauhallisen maaseudun ja metsien halki. Etapin varrella on nousuja, sen korkein kohta on vanha vartiointipaikka, Facho de Lourido (269 m). Matkan varrelle jäävät kylät, Escaselas ja Castrexe, tuovat päivään mukavaa vaihtelua ja värikkyyttä.
Muxiassa vaellus päättyy Santuari de Barcan pyhäkköön, josta on tullut yhdessä Finisterren kanssa pyhiinvaeltajien mekka. Monet ovat innokkaita näkemään päivän hämärtymisen ja nauttimaan auringonlaskusta. Pyhäkkö tuhoutui joulun 2013 aikaan salamaniskusta, joka tuhosi katon ja sisätilat ja samalla ison palan historiaa. Majoitus ja illallinen Muxiassa. (A,P)

7. päivä, 5.9.
Santiago de Compostela

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen bussikuljetus Santiago de Compostelaan. Opastettu kaupunkikävelyn vanhassakaupungissa. Majoitus ja yhteinen läksiäisillallinen Santiago de Compostelassa. (A,P)

8. päivä, 6.9.
Kotimatka

Kuljetus Porton lentokentälle ja lento Helsinkiin.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu
Helsinki - München  06:15 - 07:45    Lufthansa
München - Porto  08:25 - 10:20    Lufthansa
Porto - Frankfurt 16:30 - 20:10     Lufthansa
Frankfurt - Helsinki  21:30 - 00:50 +1 Lufthansa


30. -31.8. Hotel Compostela, viihtyisä hotelli Santiagon vanhankaupungin lähellä.
31.8. -1.9. Hotel Millan 2*, vaatimaton, pieni hotelli Negreirassa.
1.9. -2.9. Hotel Jurjo 2*, vaatimaton, mutta siisti hotelli pienessä A Picotan kylässä.
2.9.-3.9. Hotel Larry 2*, vaatimaton, mutta siisti hotelli Ceessä.
3.9.-4.9. Hotel Playa Langosteira 3*, siisti turistiluokan hotelli. Hotellissa on wellness-spa.
4.9. - 5.9. Hostal La Cruz 3*,siisti hotelli rannan ja Muxian keskustan lähellä.
5.-6.9. Hotel Compostela 4*, viihtyisä hotelli Santiagon vanhankaupungin lähellä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

yhden hengen huone 280€


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon. 

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan .Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.