Camino Frances - Roncesvallesista Vianaan 18.-25.5.2019

Bilbao - Roncesvalles (1yö) - Akerreta/Zubiri (1yö)- Pamplona (1yö)- Puente de la Reina (1yö)- Estella (1yö)-  Viana (1yö) -Bilbao 1 yö 

Roncesvalles, pieni 33 asukkaan kunta Espanjassa Navarran itsehallintoalueella on monelle Santiago de Compostelaan vaeltavalle reitin aloituskohta. Tällä vaelluksella Navarran maakunnassa patikoidaan ranskalaisen reitin alkupään 130 km Espanjan puolella. Reitti on hyvin merkitty ja viitoitettu ja se kulkee niin pitkälle kuin mahdollista alkuperäistä reittiä myöten. Vaelluksella nähdään historiallisesti merkittäviä pyhiinvaellusreitin kohteita ja kaunista maaseutua.

 

Asiantuntijan matkassa 

Lipasti Ulla

Lipasti Ulla, Asiantuntijaopas

Ulla Lipasti on Madridissa asuva pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on vaeltanut useita kymmeniä kertoja eri reittejä Santiago de Compostelaan. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
• huoltobussi matkatavaroille ja matkustajille
• pyhiinvaelluspassi
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä  

 1 458 €

MATKAMESSUTARJOUS -50 €/hlö
Voimassa 11.-25.1.2019. Koskee vain uusia varauksia, paikkoja rajoitetusti. Varaukset alennuskoodilla LOMA19


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 18.5.
lento Bilbaoon 
Lento Helsingistä Frankfurtin kautta Bilbaoon, josta bussikuljetus Roncesvallesiin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 19.5.
Vaellus Roncesvalles – Zubiri (22 km)
Aamiaisen jälkeen aloitetaan vaellus. Ensimmäinen vaellusreitti kulkee Pyreneiden maisemissa laskeutuen hiljalleen Roncesvallesin 900 metrin korkeudesta Zubirin 550 metrin korkeuteen. Puiden varjostama polku kulkee mystisen metsän halki, jossa opaskyltti muistuttaa keskiaikaisista noitarovioista. Kuljetaan läpi pienten kylien, joiden pääkatujen varrella on tyypillisiä valkoiseksi rakennettuja baskitaloja. Oven yläpuolella kiviseinään kaiverrettuina omistajien nimet ja vuosiluku, vanhimmat rakennukset 1500-luvulta. Kylien jälkeen kuljetaan viljelysmaiden ja karjalaidunten ohi. Alto de Errolta laskeudutaan Zubiriin. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

3. päivä, 20.5.
Vaellus Zubiri – Pamplona (21 km)
Aamiaisen jälkeen jätetään Zuribin kylä taakse. Reitti kulkee Argajoen vartta pyökki- ja mäntymetsien halki. Zabaldikan pienen parinkymmenen asukkaan kylän romaaninen Pyhän Tapanin kirkko on vierailun arvoinen, sen kellotornista voi ihailla vehreitä maisemia. Keskiaikainen kivinen kaarisilta johtaa Arressa 1600-luvun luostariin ja pyhiinvaeltajille tarkoitettuun sairaalaan. Pamplonan kaupunkiin saavutaan Argajoen ylittävää Magdalenan siltaa pitkin. Maisemaa hallitsee keskiaikainen kaupungin muuri. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

4. päivä 21.5.
Vaellus Pamplona – Puente de la Reina (24 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu Pamplonan kaupungin läpi. Kaupungintalon lähellä kohtaavat pyhiinvaellusreitti ja kuuluisa härkätaistelureitti. Kaupunkimaisema jää taakse, kun noustaan viljelysmaiden ohi kohti anteeksiannon kukkulaa. Alto de Perdonista polku laskeutuu ja johtaa pienten kylien läpi Puente de la Reinaan. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

5. päivä 22.5.
Vaellus Puente de la Reina – Estella/Lizarra (22 km)
Aamiainen hotellissa. Puente de la Reinan kylä on syntynyt keskiajalla pyhiinvaellusreitin varrelle. Kylän keskellä seisoo Santiago Apostolille omistettu kirkko. Puente de la Reinasta kuljetaan Argajoen ylitse keskiaikaista kivisiltaa. Vaellus jatkuu laakson keskellä hiekkapohjaisia polkuja pitkin. Cirauquissa nähdään hyvin säilynyt keskiaikainen rakennuskokonaisuus muureineen, kuljetaan hetken roomalaisten aikaista tietä. Päivän vaellus päättyy Estella la Bellaan, kaunis Estella, kuten 1500- luvun matkaajat nimittivät Egeajoen rantaan rakennettua kaunista kylää. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

6. päivä 23.5.
Vaellus Estella – Los Arcos – Torres del Río (29km)
Aamiainen majoituspaikassa. Päivän vaellusreitti kulkee pitkiä matkoja asumattomien maisemien halki. Mahdollisuus pysähtyä viinilähteen kohdalla. Irachen viinitila tarjoaa veden ohella vaeltajille mahdollisuuden voimien palauttamiseen viinin avulla. Irachen luostari on yksi Navarran tärkeimmistä luostareista. Arcosin kylän keskusaukiolla sijaitseva Pyhän Marian kirkko kertoo alueen historiaa. Arcosin jälkeen vaellusreitti jatkuu kumpuilevassa maastossa viinitarhojen taitse Vianan kaupunkiin. Majoittuminen ja illallinen. (A,P)

7. päivä, 24.5.
Viana - Bilbao 

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus Bilbaoon. Vapaa-aikaa käydä Guggenheimin museossa tai ostoksilla. Illalla kokoontuminen yhteiselle läksiäisillalliselle. (A,P)

8.päivä, 25.5.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen kuljetus Bilbaon kentälle, josta lento Münchenin kautta Helsinkiin.. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Frankfurt LH 849 13:50 - 15:25 Lufthansa
Frankfurt - Bilbao LH1144 16:20 - 18:25 Lufthansa
Bilbao - München LH1825 11:30 - 13:35 Air Dolomiti
München - Helsinki LH2464 15:05 - 18:35 Lufthansa 


Majoitus **-***-tähden siisteissä hotelleissa, joissa kylpyhuone (suihku/kylpy ja wc).

18.5. Hotel Roncesvalles, Roncesvalles 1yö
19.5. Hotel Akerreta, Akerreta 1yö
20.5. Hotel Tres Reyes, Pamplona 1yö
21.5. Hotel Jakue, Puente la Reina 1yö
22.5. Hospedería Chapitel, Estella (Navarra) 1yö
23.5. Palacio de Pujadas, Viana, 1yö
24.5. Hotel Ercilla, Bilbao 1 yö 

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 240 € (saatavilla rajoitetusti)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

 Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa.