Camino Ingles - Ferrolista Santiago de Compostelaan 15.–22.9.2018

Ferrol (1 yö) - Pontedeume (1 yö) - Betanzos (1 yö) - Hospital de Bruma - Ordes (1 yö)  - Marantes (1 yö) - Santiago de Compostela (2 yötä)

Englantilainen reitti on tuntemattomin Santiago de Compostelaan johtavista historiallisista pyhiinvaellusreiteistä. Keskiajalla tätä reittiä kulkivat meriteitse Galician rannikolle saapuneet englantilaiset, skotlantilaiset, irlantilaiset, ranskalaiset ja skandinaavit, joukossa myös suomalaisia. Vaelluksen aikana kuljetaan hyvin merkittyä tietä vanhojen pienten kylien ja maaseudun läpi. Maisemassa on viininviljelyksiä, kukkuloita, merenrantoja, eukalyptusmetsiä ja historiallisia muistomerkkejä.

Asiantuntijan matkassa 

Katainen Pekka

Katainen Pekka, Asiantuntijaopas

Liikunnan monipuolinen asiantuntija, joka on työskennellyt oppaana kuuden vuoden ajan Välimeren maissa ja Espanjan alueella. Pekka on toiminut oppaana myös Kuubassa ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset
• bussikuljetus matkatavaroille vaelluksen aikana
• pyhiinvaelluspassi ja -todistus
• opastettu kävelykierros Santiago de Compostelassa
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 398 €

Lukuvinkkejä

Cees Nooteboom: Roads to Santiago, Paolo Coelho: Pyhiinvaellus, Frédéric Gros: Kävelyn filosofiaa

''Tässä maailmassa jokainen ihminen on pyhiinvaeltaja, sanovat kirkkoisät: kaikkien elämä kokonaisuudessaan on maanpakolaisuutta, sillä oikeaa kotia ei löydy eikä sitä voi tästä maailmasta koskaan löträäkään. Ja koko Maa on tilapäinen suoja. Kristitty kulkee elämän läpi niin kuin kävelijä missä-lie-maassa, pysähtymättä.''

''Käveleminen on kääntymys, kutsumus. Kävelemme myös päästäksemme eroon ja juuriaksemme itsemme maailman melskeestä, tehtävien kasautumisesta, kuluttavuudesta. Eikä mikään auta unohtamaan ja olemaan muualla kuin täällä yhtä hyvin.''


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 15.9.
Ferrol
Lento Helsingistä Münchenin kautta Portoon Portugalin puolelle. Kuljetus bussilla Espanjan puolelle Ferroliin. Majoittuminen ja illallinen. (P)

2. päivä, 16.9.
Ferrol - Pontedeume (vaellus 26 km)
Aamiainen. Aloitetaan vaellus. Ferrolin kaupunkimaisema muuttuu pikkuhiljaa rauhallisemmaksi kylätieksi, joka kiertää Ferrolin lahden. Vaelluspolku on hyvin merkitty keltaisin nuolin ja simpukoin. Xubiajoen suulla ohitetaan vanha mylly ja saavutaan Nedan kylään. Siellä San Nicolaksen kirkon edustalla on yksi englantilaisen reitin kauneimmista kiviristeistä. Ennen Pontedeumea reitti kulkee pitkin Magdalenan hiekkarantaa, josta saavutaan vanhaa keskiaikaista kivisiltaa pitkin Pontedeumeen. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

3. päivä, 17.9.
Pontedeume - Betanzos (vaellus 20 km)
Aamiaisen jälkeen noustaan Pontedeumen kapeita katuja pitkin ylös kukkulalle, josta avautuu hienot näkymät takaisin kaupunkiin. Taakse jää merimaisemat ja kuljetaan vehreiden niittyjen ja eukalyptusmetsien läpi. Matkan varrella nähdään viiniviljelyksiä, puroja ylittäviä kivisiltoja, pieniä kyliä kappeleineen ja vesimyllyineen. Saavutaan Betanzosin keskiaikaiseen muurien ympäröimään kaupunkiin kaariportista. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

4. päivä, 18.9.
Betanzos - Hospital de Bruma (vaellus 28 km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään nousemaan vehreälle kukkulalle, josta näkymät kauas horisonttiin. Kuljetaan pitkin metsäteitä ja niittyjen reunaa vaihtelevassa maastossa, jossa nousuja ja laskuja. Matka jatkuu asfalttipäällysteistä tietä pitkin läpi pienten maalaiskylien ja karjalaidunten. Päivän vaellus päättyy Hospital de Brumaan, josta kuljetus hotelliin. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

5. päivä, 19.9.
Hospital de Bruma – Marantes (vaellus 23 km)
Aamiaisen jälkeen kuljetus Hospital de Brumaan, josta aloitetaan päivän vaellus tasaista kylätietä läpi maalaismaisemien ja viljelysmaiden. Viiden kilometrin pituisen suoran jälkeen saavutaan kaupunkipuiston kautta Sigüeiron kaupunkiin. Simpukat ja nuolet häviävät hetkeksi ja opastus palaa taas kaupungin pääkadulla katulaatoissa. Kuljetaan kaupungin läpi ja noustaan ylös kukkulalle, polku jatkuu metsätietä, jonka varrella olevasta portista astutaan hotellille. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

6. päivä, 20.9.
Marantes - Santiago de Compostela (vaellus 13 km)
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Santiago de Compostelaa. Viimeisen vaelluspäivän reitti kulkee loivien nousujen ja laskujen kautta Santiagon esikaupunkialueelle, josta Santiagon katedraalin tornit jo nähtävissä. Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät pyhäinjäännökset, apostoli Jaakobin luut. Jaakobin omiksi uskottuja luita säilytetään hopea-arkussa suoraan katedraalin pääalttarin alapuolella olevassa kryptassa. Perillä Santiago de Compostelassa leimattua pyhiinvaelluspassia vastaan pyhiinvaeltaja saa latinankielisen nimen ja todistuksen suoritetusta matkasta. Majoittuminen ja illallinen. (A, P)

7. päivä, 21.9.
Santiago de Compostela
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Santiago de Compostelan kaupunkiin opastetulla kävelykierroksella. Pyhiinvaeltajan kannattaa myös osallistua pyhiinvaeltajien messuun, joka pidetään joka päivä klo 12.00. Santiagoon saapuneiden pyhiinvaeltajien kansallisuudet mainitaan messussa. Illallinen. (A, P)

8. päivä, 22.9.
Kotimatka
Aamiainen hotellissa. Kuljetus Porton lentokentälle, josta lento Frankfurtin kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – München 06.00 – 07.30 Lufthansa                
München – Porto 08.15 – 10.05 Lufthansa
Porto – Frankfurt 16.25 – 20.00 Lufthansa                
Frankfurt – Helsinki 21.30 – 00.50 +1 Lufthansa


Majoitus
Vaatimattomissa/keskitasoissa hotelleissa (**-***). Huoneissa kylpy/suihku ja wc.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 245 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Camino Ingles on melko helppo reitti. Hiukan haastavampi kuin Camino Portugues, mutta vähemmän korkeusvaihteluita kuin Camino Francesilla. Matka edellyttää hyvää peruskuntoa.