Camino Portugues - Tuista Santiago de Compostelaan 5.-12.5., 23.-30.9.2018

Tui - Porrino - Redondela - Pontevedra - Caldas de Rei - Padron - Santiago de Compostela 

Vaellusreitillä Tuin kaupungista Santiago de Compostelaan tavoittaa aidon galicialaisen maalaismaiseman vihreine ja tuulisine kukkuloineen. Suurin osa reitistä kulkee kauniissa maalaismaisemissa, kaukana turistien tallaamista poluista. Koko reitin voi vaeltaa jalan, ilman bussisiirtymiä. Vaellus on tasoltaan helppo.

Asiantuntijaoppaat
Pekka Katainen (23.9. lähtö)
Outi Böök         (5.5. lähtö) 

Asiantuntijan matkassa 

Katainen Pekka

Katainen Pekka, Asiantuntijaopas

Liikunnan monipuolinen asiantuntija, joka on työskennellyt oppaana kuuden vuoden ajan Välimeren maissa ja Espanjan alueella. Pekka on toiminut oppaana myös Kuubassa ...

Böök Outi

Böök Outi, asiantuntijaopas

Kokenut patikointiopas, joka on asunut Espanjassa useita vuosia. Outi on erityisen kiinnostunut historiasta, etnologiasta sekä paikallisesta kulttuurista ja tavoista. ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

Hintaan sisältyy
• Lufthansan reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen ja 7 x illallinen)
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• pyhiinvaelluspassit ja -todistus
• bussi vaelluksen aikana matkatavaroille, huoltoauto
• asiantuntijaoppaan opastus matkalla

1 398 €

*Kaikki lähdöt ovat Suomen Kuvalehden lukijamatkoja

Lukuvinkkejä

Cees Nooteboom: Roads to Santiago, Paolo Coelho: Pyhiinvaellus, Frédéric Gros: Kävelyn filosofiaa

''Tässä maailmassa jokainen ihminen on pyhiinvaeltaja, sanovat kirkkoisät: kaikkien elämä kokonaisuudessaan on maanpakolaisuutta, sillä oikeaa kotia ei löydy eikä sitä voi tästä maailmasta koskaan löträäkään. Ja koko Maa on tilapäinen suoja. Kristitty kulkee elämän läpi niin kuin kävelijä missä-lie-maassa, pysähtymättä.''

''Käveleminen on kääntymys, kutsumus. Kävelemme myös päästäksemme eroon ja juuriaksemme itsemme maailman melskeestä, tehtävien kasautumisesta, kuluttavuudesta. Eikä mikään auta unohtamaan ja olemaan muualla kuin täällä yhtä hyvin.''

1. päivä
Tui
Lento Portoon Portugalin puolelle, josta kuljetus bussilla Espanjan puolelle Tuin kaupunkiin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

2.päivä Tui – Porriño (16 km)
Aamiainen hotellissa. Tuin historiallisessa keskustassa on lähes pakollista pysähtyä ihailemaan Pyhän Marian katedraalia, vanhan historiallisen keskustan kapeat kadut ja keskiaikaiset rakennukset antavat hienon alun historiallisen reitin seuraamiselle. Kävelymatka ensimmäiselle päivälle on noin 16 kilometriä. Reitin varrella nähdään ensimmäiset kuumepuut eli eukalyptuspuut, sekä ylitetään Febres-silta, joka on kunnostettu vanhan keskiaikaisen sillan päälle. Majoitus ja illallinen Porrinossa.

3.päivä Porriño – Pontevedra (32 km)
Aamiainen hotellissa. Päivän kävelymatkan varrelle jää mm. Santiago des Antasin huippu, joka kohoaa noin 250 metrin korkeuteen.Redondelassa avautuu maisemat Vigon lahdelle. Päivän vaellusreitillä kauniita mäntymetsikköjä. Ostereistaan kuuluisan Arcaden kylä on hyvä taukopaikka. Reitti jatkuu Ponte Sampaion kylän läpi ja ylittää joen sen historiallista siltaa pitkin. Ponte Sampaion jälkeen vanhat polut ja metsätiet johtavat kukkulan yli, loppukilometrit ennen Pontevedran kaupunkia seuraa asfalttipäällysteistä tietä.

4. päivä
Pontevedra - Caldas de Rei (20 km)
Aamiainen hotellissa. Pontevedran keskustassa pyhiinvaeltajan reitti on selvästi ohjattu, kaupungin monumentaalinen historiallinen keskusta on yksi Galician kauneimmista. Päivän vaelluksen aikana polku kulkee ensin viiniviljelysten ohi jatkuen aina Caldas de Reihin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

5. päivä
Caldas de Rei – Padrón (17 km)
Aamiainen hotellissa. Caldas de Reista vaellusreitti ohittaa jälleen viiniviljelyksiä saapuen laaksoon, jossa viljelysmaat ja metsäiset maisemat vuorottelevat. Vaeltajan reitti kulkee usean pienen kylän kautta saavuttaen vihdoin Padrónin kaupungin, jonne Pyhän Jaakobin uskotaan aikoinaan saapuneen. Yöpyminen ja illallinen.

6. päivä
Padrón – Santiago de Compostela (21 km)
Aamiaisen jälkeen alkaa matkan viimeinen vaelluspäivä. Siirrytään meren läheisyydestä sisämaahan kohti Santiago de Compostelan kaupunkia. Kuljetaan keskiaikaista tietä pitkin Rocha Vellan, Santomilin ja Amanecidan kautta Santiago de Compostelaan. Noudetaan yhdessä pyhiinvaellustodistukset, jonka jälkeen siirrytään hotelliin. Illallinen hotellissa.

7. päivä
Päivä Santiago de Compostelassa
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen Santiago de Compostelan vanhaankaupunkiin opastetulla kierroksella (n. 90 min). Pyhiinvaeltajien messu alkaa katedraalissa klo 12.00. Santiagoon saapuneiden pyhiinvaeltajien kansallisuudet mainitaan messussa. Loppupäivä vapaata. Illalla yhteinen illallinen.

8. päivä
Kotimatka
Aamiainen hotellissa. Kuljetus Porton kentälle, josta lento Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Lentoaikataulu 5.5.ja 23.9.Lufthansa (sitoumuksetta)
5.5./23.9. Helsinki - München 06.00 - 07.30
5.5./23.9. München - Porto 08.20 - 10.10
12.5/30.9. Porto - Frankfurt 16.15 - 19.55
12.5./30.9. Frankfurt - Helsinki 21.25 - 00.50 +1


Majoitus
**–*** tähden hotelleissa, joissa mukavuudet, huoneissa (suihku/kylpy ja wc).


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 240 €