Huikeat Huippuvuoret 10. - 14.6.2019

Elämyksellinen loma arktista luontoa rakastaville!

Matkalla nähdään upeita maisemia – niin maalla kuin merellä. Patikoidaan raikkaassa ilmassa, risteillään säkenöivälle Nordenskiöld-jäätikölle, vieraillaan taianomaisessa, hylätyssä Pyramidenin kaivoskylässä ja maistellaan maailman pohjoisinta olutta. Huippuvuorilla on mahdollisuus nähdä pohjoisen kuningas – jääkarhu.

Huippuvuoret on Norjalle kuuluva saaristo pohjoisella Jäämerellä. Willem Barents löysi saaret vuonna 1596.  Aluksi saarilla vain metsästettiin, myöhemmin sinne syntyi useita kaivoskyliä. Saarten hallintokaupungissa, Longyearbyenissä, asuu reilut 2000 asukasta, eri kansalaisuuksia on yli 40.

Asiantuntijan matkassa 

Heikkinen Katja

Heikkinen Katja, Asiantuntijaopas

Matkailualaa opiskellut ja sosiaalialalla työskennellyt Katja on iloinen ulkoilmaihminen. Hän rakastaa aktiivimatkailua ja haluaa levittää matkailun iloa. Katja ...

Asiakkaamme suosittelevat

Jotain erilaista - maisemien lumoissa!

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 898 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.6.
Longyearbyenin kierros    
    
Lento Oslon kautta Longyearbyeniin. Kuljetus hotellille, lounas. Iltapäivällä lähdetään bussikierrokselle (n. 2 h), joka antaa yleiskäsityksen Huippuvuorten pienestä ja arktisesta hallintokaupungista. Opas kertoo nähtävyyksistä, eläimistöstä ja kasvistosta. (L)

2. päivä, 11.6.
Nordenskiöld-jäätikkö ja aavekaupunki Pyramiden

Aamiaisen jälkeen lähdetään koko päivän laivaretkelle Billefjorden-vuonoa pitkin kohti pohjoista ja Nordenskiöld-jäätikköä. Saavutaan jääkarhujen reitillä sijaitsevaan karuun Pyramidenin kaivoskylään, jonka venäläiset hylkäsivät vuonna 1998. Talot ja kadut on jätetty niille sijoilleen. Yksi paikan nähtävyyksistä on maailman pohjoisin Lenin-patsas. Risteily etenee kauniissa vuonomaisemissa. Aina on mahdollisuus, että nähdään poroja, naaleja, hylkeitä tai jopa jääkarhuja. Päivän aikana lounas laivalla. Paluu hotellille noin klo 19. (A, L)

3. päivä, 12.6.
Patikointia Bolterdalenin laaksossa   
 
Aamiaisen jälkeen lähtö patikkaretkelle (3 h). Bolterdalenin laakso on hyvä paikka Huippuvuorten koskemattomaan luontoon tutustumiseen. Maasto on hieman epätasaista, nousua ja laskua jonkin verran - on myös mahdollista kävellä vain puolet matkasta. Reitin varrella ihastellaan maisemia ja laaksossa voi kohdata mm. poroja ja muita villieläimiä ja lintuja. Patikoinnin päätteeksi pysähdytään koiratarhalla ja nautitaan kuumaa juotavaa. Mahdollisuus koiravaljakkoajeluun (lisämaksu). Iltapäivällä halukkaat voivat vierailla Svalbard-museossa, jossa on monipuolisesti esillä Huippuvuorten 400 vuoden historia. (A)

4. päivä, 13.6.
Maailman pohjoisimmat olutmaistajaiset
Aamiainen. Aamupäivä on vapaa-aikaa omille tutkimusretkille ja rentoutumiseen. Iltapäivällä olutmaistajaiset Huippuvuorten panimolla. Oluen valmistus on täällä nuorta, ensimmäinen Huippuvuorten olut valutettiin vasta vuonna 2015. Yhteinen läksiäisillallinen. (A, P)

5. päivä, 14.6.
Kotimatka

Aamiainen. Kuljetus lentokentälle ja lento Oslon kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Norwegian
Helsinki - Oslo           07.40 - 08.10
Oslo - Longyearbyen  08.55 - 11.55
Longyearbyen - Oslo  12.40 - 15.40
Oslo - Helsinki           19.55 - 22.20


Hotelli
Funken Lodge ****
(ent. Hotel Spitsbergen), Longyearbyen
Tunnelmallinen vuonna 2017 kunnostettu historiallinen hotelli sijaitsee rinteessä Longyearbyenissa. Hotellilta on upeat vuoristonäkymät. Hotelliin tullessa jätetään kengät aulaan, tilalle saa sisätossut. Baari, ravintola, oleskelutila, kuntosali ja hyvinvointiosasto saunoineen. 88 huonetta, joissa minibaari, kahvinkeittovälineet, kylpytakit ja tohvelit. Hotelli on savuton. Ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 420 €
- koiravaljakkoajelu (tilauksesta)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.8.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maahantulo- ja oleskelusäännöt Huippuvuorilla eroavat manner-Norjasta. Huippuvuoret ei kuulu Schengenin sopimuksen piiriin. Huippuvuorille matkustavien on esitettävä voimassaoleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, järjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.