Hyvinvointiloma Utsjoella 22. - 26.8.2019

Suo itsellesi kesän päätteeksi hyvinvointiloma Lapissa. Rauhoitu tunturissa, nauti pohjoisen Suomen puhtaasta luonnosta ja opi uutta samanhenkisessä seurassa. Hyvinvointimatkan opas Tuomas Kytömäki antaa työkaluja jokapäiväiseen hyvinvointiin. Luontoretkillä tutustutaan konkreettisesti, miten luonnonantimia voidaan hyödyntää. Tehdään myös retki Norjan puolelle mielenkiintoiseen Pykeijan kylään.

Asiantuntijan matkassa 

Kytömäki Tuomas

Kytömäki Tuomas, Asiantuntijaopas

Tuomas on Lapista, luonnosta, hyvinvoinnista, seikkailusta ja kaikesta mystisestä kiinnostunut pilkesilmäinen veijari. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus 2-4 hengen mökissä tai kahden hengen hotellihuoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • Tuomas Kytömäen luennot ja opaspalvelut

   998 €  neljän hengen mökissä
1 088 €  kolmen hengen mökissä
1 238 €  kahden hengen mökissä
1 098 €  kahden hengen hotellihuoneessa

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.8.
Lapin luontomuseo Siida, saapuminen Utsjoelle

Lento Ivaloon. Lounas ja tutustuminen Lapin luontomuseoon, Siidaan. Museon päänäyttely kertoo saamelaisten historiasta ja kulttuurista sekä pohjoisimman Lapin luonnosta. Bussikuljetus Utsjoelle, majoittuminen Holiday Village Vallen hotellihuoneisiin tai mökkeihin. Tervetulotilaisuus Lapin kodassa, tarjolla on aito saamelaisillallinen paikallisista aineksista. Sauna lämpenee halukkaille. (L, P)

2. päivä, 23.8.
Patikka Ellinpolulla
Aamiaisen jälkeen lähtö helpolle patikkaretkelle Ellinpolulle. Opas kertoo matkan varrella alueen historiasta, nähdään peurakuoppia, joita on lomakylän ympäristössä yli 50. Reitin varrelta avautuu upea maisema Tenojokilaaksoon. Pysähdytään tulistelemaan ja paistelemaan makkaraa, opas tekee myös perinteiset pannukahvit avotulilla. Illalla Tuomaksen luento ja keskustelua hyvinvoinnista. (A)

3. päivä, 24.8.
Retki Pykeijaan
Aamiaisen jälkeen lähtö mielenkiintoiselle kokopäiväretkelle Norjan puolelle Pykeijaan (norjaksi Bugøynes). Ajomatkaa Pykeijaan Varanginvuonon rannalle on noin 150 km. Asukkaita kylässä on noin parisataa, suurin osa heistä on suomalaisten jälkeläisiä. Nykyään Pykeija tunnetaan parhaiten valtavista kuningasravuistaan. Tuomas kertoo kylän mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä. Lounas retken aikana. (A, L)

4. päivä, 25.8.
Marjastus- ja sienestysretki
Aamiainen. Lähdetään marjastus- ja sienestysretkelle tunturiin. Tuomas kertoo myös villiyrteistä ja niiden käytöstä. Ehkäpä tehdään myös tunturimeditaatio tai lempeä joogaharjoitus. Iltapäivällä mahdollisuus kanoottiretkeen. (A)

5. päivä, 26.8.
Ivalo, kotimatka

Aamiaisen jälkeen on vielä vapaa-aikaa rentoutumiseen. Lähtö kohti Inaria, jossa vieraillaan hopeapajalla ja käydään matkamuistokaupassa. Lounas omatoimisesti ennen Ivalon lentokentälle ajoa. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Ivalo  10.35 - 12.10
Ivalo - Helsinki  18.30 - 20.55

 


Majoitus
Holiday Village Valle ja Hotel Deatnu
Lomakylä sijaitsee Utsjoella Tenojoen varrella keskellä upeinta luontoa ja arktista erämaata. Majoitus joko kahden hengen hotellihuoneissa tai neljän hengen mökeissä. Mökeissä on ruoanlaittomahdollisuus (kauppaan on vajaa 3 km matka). Village Vallessa on ravintola Deatnu, päivällinen on tarjolla klo 16-21, hinta 27,20 eur/hlö. Lomalinjan ryhmällä on lisäksi yhteisessä käytössä huoneisto, jonka saunan voi lämmittää vaikka joka päivä.

Hotellihuoneet: Hirsirakenteinen Deatnu-hotelli on rakennettu vuonna 2016. Se sijaitsee Ravintola Deatnun ylärinteessä. 12 huonetta kahdessa kerroksessa, joista on upea näkymä Tenojokilaaksoon. Huoneissa on moderni ja samalla perinteitä kunnioittava sisustus, kaksi 90 cm vuodetta, jotka on yhdistettävissä toisiinsa. Huoneessa on kylpyhuone, taulu-TV, hiustenkuivain, vedenkeitin sekä jääkaappi.

Mökit: Mökit sijaitsevat aivan Tenojoen rannassa, josta aukeaa kaunis maisema jokilaaksoon. Viihtyisissä mökeissä on kaksi makuuhuonetta, molemmissa kaksi sänkyä, tupakeittiö, sauna, suihku, WC ja terassi joelle päin.


Lisämaksusta
• yhden hengen hotellihuone 230 €
• kanoottiretki 50 €/hlö, edellyttää vähintään 4 henkilön osallistumista


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.12.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse matkustusasiakirjaa, kun liikutaan muissa Pohjoismaissa. Henkilöllisyys on kuitenkin tarvittaessa pystyttävä todistamaan.