Itävallan vaellus - Ramsau am Dachstein 13. - 19.6. ja 1. - 7.7.2018

Unescon maailmanperintökohde Dachstein-vuoristo ja Ramsaun ihastuttava alppikylä!

Lähde patikoimaan Ramsau am Dachsteinin tasangolle Itävaltaan! Naapurissa sijaitsee myös Planai-vuoren MM-kisoista tuttu Schladming. Kesäinen Ramsau on täynnä ihastuttavia maalaistaloja upeine kukkakoristeineen. Idyllisellä paikkakunnalla osataan vielä vaalia vanhoja perinteitä ja ihmiset ovat aitoja ja ystävällisiä. Tervetuloa mukaan hyväntuuliselle aktiivimatkalle!

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, Asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Zoidl Christian

Zoidl Christian, Liikunnanohjaaja

Itävaltalainen liikunnanopettaja, joka vapaa-ajallaan liikkuu mielellään luonnossa patikoiden tai maastopyöräillen. Christian puhuuu myös suomea. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin reittilennot
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset ohjatut patikat
  • Schladming-Dachstein Sommercard, jolla ilmainen pääsy hisseihin, uimalaan ym.
  • ohjelman mukaiset ruokailut (6 x aamiainen, 6 x neljän ruokalajin illallinen)
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan ja palvelut Wienistä alkaen

1 149 €

1. päivä 
Saapuminen Ramsau am Dachsteiniin

Aamulento Wieniin. Bussi ja opas ovat ryhmää vastassa. Kuljetus Ramsau am Dachsteinin kylään (n. 4,5 h tauon kanssa). Illallinen.

2. päivä 
Rittisrundweg - Ramsaun Rittisberg-vuoren ympäri

Patikointiaika n. 4 h (11,5 km), korkeusero n. 261 m. Helppo vaellus.
Ensimmäisen patikointipäivän reitti kulkee Rittis-vuoren ympäri, ensin puroa seuraten, alppiniittyjen ja metsien kautta. Matkan varrella on useita viehättäviä alppimajoja kuten Sonnenalm ja Halseralm - 400 vuotta vanha maalaistalo, joka on kuuluisa mm. Kaisersmarrn-pannukakustaan. Illallinen.
   
3. päivä
Planai-Panorama-vaellusreitti ja Krahbergzinken

Patikointiaika n. 3 h (5,5 km), korkeusero n. 330 m. Helppo vaellus.
Noustaan Planai-vuoren huipulle hissillä Schladmingista ja patikoidaan vuoren huipulla olevaa maisemareittiä pitkin kohti Krahbegzinken-huippua. Palataan alas Schladmingin kylään hissillä. Tutustutaan vielä Schladmingin keskustaan ja pistäydytään mm. evankelisessa ja katolilaisessa kirkossa. Vapaa-aikaa vaikkapa ostoksille. Illallinen.
 
4. päivä
Viiden alppimajan vaellus Ramsaun yläpuolella ja vierailu Dachsteinin jäätiköllä

Patikointiaika n. 5 h (15 km), korkeusero n. 850 m. Melko helppo vaellus.
Reitti lähtee heti hotellin takaa n. 1115 m korkeudesta kohti Brandalm-Austriahütte- ja Türlwand -alppimajoja. Täältä noustaan hissillä yli 1000 m ylös Dachsteinin jäätikölle n. 2800 m korkeuteen Sky Walk näköalatasanteelle. Jäätiköllä vierailun jälkeen palataan alas Türlwand-hüttelle ja jatketaan kohti Südwandhütte-alppimajaa 1910 m. Takaisin hotellille palataan Neustattalm ja Glösalm alppiniittyjen kautta. Alastuloreitillä on hiukan juurakkoa ja portaita, hyvää tasapainoa vaativaa maastoa muutaman kilometrin verran. Mahdollisuus palata myös bussilla alas hotellille. Illallinen.
   
5. päivä
Silberkarklamm-sola ja vesiputous, Silberkarhütte ja Lodenwalke-villakangastehdas
Patikointiaika n. 4-5 h (12 km), korkeusero n. 300 m. Melko helppo vaellus.
Patikoidaan Ramsaun tasangon peltojen ja ihastuttavin kesäkukin koristeltujen maalaistalojen, Ramsaun kirkon ja keskustan ohi kohti laakson perällä sijaitsevaa Silberkarklamm-solaa ja vesiputousta. Ensimmäiset 8 km reitistä on tasaista maastoa, lopuksi noustaan tukevin kaitein ja portain varustetun romanttisen solan kautta kohti Silberkarhütteä 1292m korkeuteen. Täällä voi maistaa vaikka alueen mustikoista valmistettua jugurttijuomaa. Alas tullessa voidaan pistäytyä Lodenwalke-villakangastehtaan myymälässä, joka valmistaa alppialueen tyypillisiä vaatteita. Paluu hotellille bussilla. Illallinen.

6. päivä 
Reiteralm - Spiegelsee - Untersee - Rippenstegg - Gasselhöhe -maisemareitti
Patikointiaika n. 3,5 h (6 km), korkeusero 380 m. Helppo vaellus.
Ajetaan bussilla alas Reiteralmin hissiasemalle ja noustaan Preuneggjet-gondolilla ylös 1737 m. Patikoidaan ensin Reiteralmsee-järven ohi kohti Spiegelsee–järveä, jonka pintaan tyynellä säällä peilautuu Dachsteinmassiv-vuoriston kuva. Ihastellaan upeita näkymiä Dachstein-, Grimming-, Hohetauern- ja aina Hochkönig-vuoristoon saakka. Jatketaan matkaa Obersee-järvelle ja noustaan vielä ylös Rippenstegg-vuorelle 2126 m korkeuteen. Gasselhöhen kautta palataan alas Reiteralmille ja täältä jälleen gondolilla alas ja bussilla takaisin hotellille. Illallinen.
 
7. päivä
Kiertoajelu ja kävelykierros Wienissä
Paluukuljetus Wieniin ja lyhyt kiertoajelu Ring Strassella sekä kävelykierros vanhassa kaupungissa. Hetki vapaa-aikaa nauttia lounasta tai vierailla kahviloissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Wien  08.30 - 09.55
Wien - Helsinki  19.20 - 22.40


Hotelli
13. - 19.6.2018
Landhaus Ramsau
Hotelli sijaitsee 1200 m korkeudessa aurinkoisella ja rauhallisella paikalla. Hotellissa on wellness-keskus, jossa uima-allas, lepohuone, kuntosali ja erilaisia saunoja. Kahden hengen huoneet ovat 26 m2, huoneissa parveke, suihku, WC, TV, kylpytakit ja tallelokero.

1. - 7.7.2018
Landhaus Karlbauer
Hotelli sijaitsee 1200 m korkeudessa aurinkoisella ja rauhallisella paikalla. Hotelli kuuluu yhteen Jagdhof-hotellin kanssa - talot on yhdistetty maanalaisella käytävällä, jota pitkin pääsee yhteiselle wellness-osastolle, jossa uima-allas, poreallas, sauna ja kuntosali. Huoneet on sisustettu alppityylisisin puuhuonekaluin. Huoneissa parveke, suihku, WC, TV, tallelokero, hiustenkuivain, kylpytakit.


Lisämaksusta
- yhden hengen huone 70 €