Itävallan vaellus - Ramsau am Dachstein 1.-7.7.

Unescon maailmanperintökohde Dachstein-vuoristo ja Ramsaun ihastuttava alppikylä!

Lähde patikoimaan Ramsau am Dachsteinin tasangolle Itävaltaan! Naapurissa sijaitsee myös Planai-vuoren MM-kisoista tuttu Schladming. Kesäinen Ramsau on täynnä ihastuttavia maalaistaloja upeine kukkakoristeineen. Idyllisellä paikkakunnalla osataan vielä vaalia vanhoja perinteitä ja ihmiset ovat aitoja ja ystävällisiä. Tervetuloa mukaan hyväntuuliselle aktiivimatkalle!

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, Asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Zoidl Christian

Zoidl Christian, Liikunnanohjaaja

Itävaltalainen liikunnanopettaja, joka vapaa-ajallaan liikkuu mielellään luonnossa patikoiden tai maastopyöräillen. Christian puhuuu myös suomea. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
  • ohjelman mukaiset ohjatut patikat
  • hotellin sauna- ja uima-allasosaston käyttö
  • Schladming-Dachstein Sommercard, jolla ilmainen pääsy hisseihin, uimalaan ym.
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Wienistä alkaen

1 298 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 1.7.
Saapuminen Ramsau am Dachsteiniin

Aamulento Wieniin. Bussi ja opas ovat ryhmää vastassa. Kuljetus Ramsau am Dachsteinin kylään (n. 4,5 h tauon kanssa). Illallinen. (P)

2. päivä, 2.7.
Ramsaun Rittisberg-vuori

Patikointiaika n. 4 h (11,5 km), korkeusero n. 300 m. Helppo vaellus.
Ensimmäisen patikointipäivän reitti kulkee Rittis-vuorella. Aluksi patikoidaan hiekkasoratietä pitkin ylhäällä sijaitsevalle Rittis-Stuben alppimajalle, ja sieltä alaspäin metsien ja niittyjen kautta kohti Sonnenalm-alppimajaa. Reitin varrelle jää myös Halseralm - 400 vuotta vanha maalaistalo, joka on kuuluisa mm. Kaisersmarrn-pannukakustaan. Illallinen hotellissa. (A, P)
   
3. päivä, 3.7.
Silberkarklamm-sola ja vesiputous

Patikointiaika n. 4-5 h (12 km), korkeusero n. 300 m. Melko helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen patikoidaan Ramsaun tasangon peltojen ja ihastuttavin kesäkukin koristeltujen maalaistalojen, Ramsaun kirkon ja keskustan ohi kohti laakson perällä sijaitsevaa Silberkarklamm-solaa ja vesiputousta. Ensimmäiset 8 km reitistä on tasaista maastoa, lopuksi noustaan tukevin kaitein ja portain varustetun romanttisen solan kautta kohti Silberkarhütteä 1 292 m korkeuteen. Täällä voi maistaa vaikka alueen mustikoista valmistettua jugurttijuomaa. Alas tullessa pistäydytään Lodenwalke-villakangastehtaan myymälässä, joka valmistaa alppialueen tyypillisiä vaatteita. Paluu hotellille bussilla. Illallinen. (A, P)

4. päivä, 4.7.
Viiden alppimajan vaellus  ja Dachsteinin jäätikkö
Patikointiaika n. 5 h (15 km), korkeusero n. 850 m. Melko helppo vaellus.
Reitti lähtee heti hotellin takaa kohti Brandalm-Austriahütte- ja Türlwand -alppimajoja. Noustaan hissillä yli 1 000 m ylös Dachsteinin jäätikölle n. 2 750 m korkeuteen Sky Walk -näköalatasanteelle. Palataan alas Türlwand-hüttelle ja jatketaan kohti Südwandhütte-alppimajaa. Takaisin hotellille palataan Neustattalm ja Glösalm alppiniittyjen kautta. Alastuloreitillä on muutaman kilometrin verran hyvää tasapainoa vaativaa maastoa. Halukkailla on mahdollisuus palata myös bussilla alas hotellille. Illallinen. (A, P)

5. päivä, 5.7.
Gondoliajelu ja patikointia järvimaisemissa
Patikointiaika n. 3,5 h (6 km), korkeusero 380 m. Melko helppo vaellus.
Ajetaan bussilla alas Reiteralmin hissiasemalle ja noustaan Preuneggjet-gondolilla ylös 1 737 m. Patikoidaan ensin Reiteralm-järven ohi kohti Spiegel–järveä, jonka pintaan tyynellä säällä peilautuu Dachsteinmassiv-vuoriston kuva. Ihastellaan upeita näkymiä Dachstein-, Grimming-, Hohetauern- ja aina Hochkönig-vuoristoon saakka. Jatketaan matkaa Obersee-järvelle, josta jyrkkä nousu ylös 2 100 m korkeuteen. Palataan Gasselhöhen vuoren harjanteen maisemareittiä pitkin alas Reiteralmille ja täältä jälleen gondolilla alas ja bussilla takaisin hotellille. Osa reitistä kivikkoista nousua ja laskua. Illallinen. (A, P)

6. päivä, 6.7.
Planai-Panorama-vaellusreitti ja Krahbergzinken
Patikointiaika n. 3 h (5,5 km), korkeusero n. 330 m. Helppo vaellus.
Noustaan Planai-vuoren huipulle hissillä Schladmingista ja patikoidaan vuoren huipulla olevaa maisemareittiä pitkin kohti Krahbegzinken-huippua. Lopussa on kivikkoista jyrkempää nousua. Palataan alas Schladmingin kylään hissillä. Tutustutaan vielä Schladmingin keskustaan ja pistäydytään mm. evankelisessa ja katolilaisessa kirkossa. Vapaata aikaa käydä vaikkapa ostoksilla, kahviloissa tai lounaalla. Illallinen hotellissa. (A, P)
 
7. päivä, 7.7.
Kiertoajelu ja kävelykierros Wienissä
Paluukuljetus Wieniin. Lyhyt kiertoajelu Ring Strassella sekä kävelykierros vanhassa kaupungissa. Hetki vapaa-aikaa nauttia lounasta tai vierailla kahviloissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Päivien ohjelmien järjestys voi muuttua muun muassa säästä johtuen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Wien  08.30 - 09.55
Wien - Helsinki  19.15 - 22.35


Hotelli
Landhaus Ramsau ****
Hotelli sijaitsee 1200 m korkeudessa aurinkoisella ja rauhallisella paikalla. Hotellissa on wellness-keskus, jossa uima-allas, lepohuone, kuntosali ja erilaisia saunoja. Kahden hengen huoneet ovat 26 m2, huoneissa parveke, suihku, WC, TV, kylpytakit ja tallelokero. Päivittäin hotellissa neljän ruokalajin illallinen.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 160 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.