Kroatian ja Slovenian vaellus 7.-14.6.2022

Kroatian rannikon ja Istrian niemimaan maisema vaihtuu vuoristoisista metsistä Välimeren macchiakasvillisuuden tunnelmaan. Slovenian luonto - pienestä koostaan huolimatta - tarjoaa erittäin monipuolisen vaelluskokemuksen majesteettisista vuorista aina helmeileviin vesiputouksiin unohtamatta syvänsinisiä järviä, vehreitä niittyjä ja jylhiä metsiä.

Matkalla tutustutaan näiden kahden maan luontoon, paikalliselämään, historiaan sekä enogastronomiaan leppoisasti vaeltaen. Majoitukset ovat Porecin historiallisessa kaupungissa sekä Bledissä, joista tehdään vaelluksia niemimaan kauneimmille reitille ja antoisimpiin vaelluskohteisiin vieraillen myös viininviljelysalueella.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa
• vaellusopas luontovaelluksilla neljänä päivänä

1 596 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 7.6.
Ljubljana ja Porec

Aamulento Ljulbljanaan, missä asiantuntijaopas ja tilausbussi vastassa. Vieraillaan Ljubljanan kaupungissa ja tehdään pieni kävelykierros tärkeimpien nähtävyyksien alueella. Vapaa-aikaa ja lounas omatoimisesti. Iltapäivällä saavutaan Istrian niemimaalle ja Porecin kaupunkiin, jonka historiallisessa keskustassa meren läheisyydessä sijaitsee matkan ensimmäinen majoituspaikka. Iltapäivällä kävelykierros Porecin keskustassa. Päivällinen ruokajuomineen hotellissa. (P)  

2. päivä 8.6.
Limskin kanaali
Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa - muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 350 m
Aamiainen hotellilla. Aamupäivällä suunnataan Limskin kanaalin pohjukkaan, missä vaelletaan kanaalin poikkeuksellisessa luonnossa pysähtyen näköalapaikalla, josta avautuu maisema sekä vuorille että merelle. Paluu Poreciin iltapäivällä. Ilta vapaa. (A)

3. päivä 9.6   
Rovinjin kaupunki ja viinitila
Päivän vaellus n. 8 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja, rappusia  - korkeuserot n. 150 m
Aamupäivällä vierailukohteena on Rovinjin pikkukaupunki. Kaupunkivaelluksen jälkeen matka jatkuu viininviljelysalueelle. Pysähdytään viinitilalle maistelemaan tuotteita ennen paluuta Poreciin iltapäivällä. Ilta vapaa. (A,)

4. päivä 10.6.
Vapaapäivä Porecissa
Porecin vanhaan kaupunkiin tutustuu helposti kävellen. Läheisen Plava Lagunan metsikköisellä ranta-alueella voi tehdä omatoimisesti varjoisan kävelykierroksen. Satamasta lähtee laivoja kaupungin edustalla olevalle Sveti Nikola-saarelle ja historiallisessa keskustassa on myös runsaasti nähtävää. Ilta vapaa. (A)

5. päivä 11.6.
Siirtyminen Sloveniaan, Skocjanin luolasto ja Bled
Päivän vaellus n. 7 km luolastossa runsaasti rappusia - korkeuserot n. 200 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään matkatavaroiden kanssa Kroatiasta kohti Sloveniaa ja Skocjanin luolastoaluetta, missä tehdän maanalaisen vaellus tutustuen karstiluoliin. Luolien lämpötila on noin 12 astetta ja siellä on kosteaa sekä runsaasti rappusia. Iltapäivällä siirrytään Bledjärven alueelle ja majoitutaan aivan historialliseen keskustaan. Vapaa-aikaa ja yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa. Viereisen Ziva-hotellin laaja uima-allasalue on käytössä kerran päivässa max. 3 tunnin ajan. (A, P)

6. päivä 12.6.
Bledin ympäristö ja Vintgarin rotkoalue
Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 350 m
Päivän vaelluksessa tutustumme läheisiin pikkukyliin ja upeaan rotkoalueeseen putouksineen. Iltapäivä ja ilta vapaa. (A)

7. päivä 13.6.
Bohinj-järven alue ja Mostnican rotkoalue – köysirata 1535 m korkeuteen
Päivän vaellus noin 16 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 450 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään linja-autolla Bohinj-järvelle ja vaelletaan Mostnican putoukselle jokilaakson polkua seuraten. Paluu Bohinj-järvelle ja nousu köysiradalla upeisiin maisemiin. Paluu hotellille iltapäivällä ja yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa. (A,P)

8. päivä 14.6.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Ljubljana 08.40 – 10.20 Finnair
Ljubljana – Helsinki 11.10 – 14.50 Finnair


Majoitus
Hotel Riviera Valamar****, Porec, 4 yötä
Boutique-tyylinen hyvätasoinen hotelli vanhankaupungin sydämessä rantabulevardilla. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv ja minibaari. Kylpyhuoneessa on kylpyamme tai suihku, hiustenkuivaaja.
Hotel Savica Garni****, Bled, 3 yötä
Keskitasoinen, ympäristöystävällinen hotelli noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Bledjärven rannalta. Ilmastoidut huoneet, joissa tallelokero, minibaari, ilmainen wifi. Kylpyhuoneessa on suihku tai kylpyamme.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 185 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Hyvä tietää
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti.

Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Uimapuku ja sandaalit.