Leppoisa vaellusmatka: Satumainen Slovenia ja kaunis Kroatia 3.-8.6.2020

Slovenian luonto tarjoaa erittäin monipuolisen vaelluskokemuksen majesteettisista vuorista aina helmeileviin vesiputouksiin unohtamatta syvänsinisiä järviä, vehreitä niittyjä ja jylhiä metsiä. Sloveniassa majoitutaan Bledin kaupunkiin samannimisen järven tuntumaan, josta tehdään päiväretkiä alueen antoisimpiin vaelluskohteisiin. Kroatian rannikko ja Istrian niemimaan maisema vaihtuu vuoristoisista metsistä Välimeren macchiakasvillisuuden tunnelmaan. Majoitutaan Porecin historialliseen kaupunkiin ja tehdään vaelluksia niemimaan kauneimmilla reiteillä vieraillen viininviljelysalueella.

Matkalla tutustutaan kohteiden luontoon, paikalliselämään, historiaan sekä ruokakulttuuriin miellyttävästi vaellellen.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä
• vaellusopas luontovaelluksilla neljänä päivänä

1 425 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 3.6.
Ljublana ja Bled
Aamulento Helsingistä Ljubljanaan, jossa ensin pieni kävelykierros tärkeimpien nähtävyyksien alueella ja vapaa-aikaa lounaaseen. Iltapäivällä saavutaan Bledjärvelle ja majoitutaan hotelliin. Pienen lepohetken jälkeen kävelykierros Bledin keskustassa ja päivällinen ruokajuomineen hotellissa. Viereisen Ziva-hotellin laaja uima-allasalue on käytössä kerran päivässä max. 3 tunnin ajan. (P)

2.päivä 4.6.
Vaelluspäivä – Bledin ympäristö ja Vintgarin kanjonialue
Aamiainen hotellissa. Tutustutaan läheisiin pikkukyliin ja upeaan rotkoalueeseen putouksineen. Iltapäivä vapaa. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 350 m (A,P)

3.päivä 5.6.
Vaelluspäivä – Bohinj-järven alue ja Mostnican rotkoalue – köysirata 1535 m korkeuteen
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Bohinj-järvelle, missä tehdään vaellus Mostnican putoukselle jokilaakson polkua seuraten. Paluumatkalla köysiratamatka huikaiseviin maisemiin aina puolentoista kilometrin korkeuteen. Paluu iltapäivällä hotellille. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 450 m (A,P)

4.päivä 6.6.
Kroatia - vaellus Učkan luonnonpuistossa ja Porec

Aamiaisen jälkeen siirrytään matkatavaroiden kanssa Sloveniasta kohti Kroatiaa ja Učkan luonnonpuiston aluetta, jossa tehdään kevyt vaellus luonnontaidereitillä. Vuonna 2016 avattua vaellusreittiä koristavat luonnonmateriaaleista tehdyt taideteokset taustana Istrian jylhät vuoret. Iltapäivällä siirrytään Välimeren rannalle Porecin kaupunkiin, jossa majoitutaan hotelliin historiallisessa keskustassa lähellä merta. Hetki vapaa-aikaa ja yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa. Päivän vaellus n. 7 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – korkeuserot n. 250 m. (A,P)

5.päivä 7.6.
Vaelluspäivä – Limskin kanaali ja Rovinj

Aamupäivällä suunnataan Limskin kanaalin pohjukkaan ja tehdään vaellus kanaalin poikkeuksellisessa luonnossa pysähtyen näköalapaikalla, josta avatuu maisema sekä vuorille että merelle. Vieraillaan alueen viinitilalla ja jatketaan matkaa Rovinjin kaupunkiin, jossa vapaa-aikaa vaikka lounaaseen. Paluu Poreciin iltapäivällä. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa.
Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 350 m. (A,P)

6.päivä 8.6.
Postojnan tippukiviluolat ja Kranj
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja ajetaan Postojnan upeille tippukiviluolille, jossa tehdään noin 2 km kierros sähköjunalla sekä kävellen. Nautitaan yhteinen lounas ruokajuomineen. Pysähdytään vielä Kranjin keskustassa viimeisillä tuliaisostoksilla ennen siirtymistä lentokentälle. Iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Ljubljana 08.40 - 10.20 Finnair
Ljubljana - Helsinki 19.10 - 22.45 Finnair


Majoitus

Hotel Savica Garni****, Bled 3.-6.6.
Keskitasoinen, ympäristöystävällinen hotelli noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Bledjärven rannalta. Ilmastoidut huoneet, joissa tallelokero ja minibaari. Kylpyhuoneessa on suihku tai kylpyamme. Maksuton internet.

Hotel Riviera Valamar****, Porec 6.-8.6.
Boutique-tyylinen hyvätasoinen hotelli vanhankaupungin sydämessä rantabulevardilla. Huoneissa on ilmastointi, taulu-tv ja minibaari. Kylpyhuoneessa on kylpyamme tai suihku, hiustenkuivaaja ja ilmaisia kylpytuotteita.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 185 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.
Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.
Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Uimapuku ja sandaalit.
Siitepölyn määrä voi alkukesällä olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.