Liikkujan unelmasaaret - Mallorca & Menorca 16.-23.9.2023

Vaellusta ja kulttuuria - Lluc (3 yötä) - Alcudia (4 yötä) - Menorca (retki)

Mallorca yllättää monipuolisuudellaan. Tällä matkalla päästään todelliseen rauhan keitaaseen, Llucin luostariin, jossa nautitaan hiljaisuudesta, ympäröivän luonnon kauneudesta sekä herkullisesta mallorcalaisesta keittiöstä. Vaelletaan Llucin luostarin ympäristössä ja Victorian niemimaalla, tutustutaan Alcudiaan ja Palma de Mallorcaan sekä tehdään päiväretki luonnonkauniille Menorcalle, missä turkoosina hohtavat hiekkapoukamat ja vanhankaupungin sokkeloiset kujat johdattavat verkkaiseen tunnelmaan.

Asiantuntijan matkassa 

Böök Outi

Böök Outi, asiantuntijaopas

Kokenut patikointiopas, joka on asunut Espanjassa useita vuosia. Outi on erityisen kiinnostunut historiasta, etnologiasta sekä paikallisesta kulttuurista ja tavoista. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelmassa mainitut, ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 956 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 16.9.
Palma de Mallorcan kaupunkikierros
Aamulento Helsingistä suoraan Palma de Mallorcaan, opas vastassa kentällä. Suoraan lentokentältä suunnataan Palman keskustaan kaupunkikierrokselle. Bussilla ja kävellen tehtävän kaupunkikierroksen aikana saadaan hyvä yleiskuva ja nähdään ulkoapäin 1200-luvulta peräisin oleva Almudainan palatsi, 1300-luvulta peräisin oleva Bellverin linna sekä jättimäinen Palman katedraali, joka tunnetaan saaren katalaanin murteella nimellä La Seu. Kierroksen päätteeksi yhteinen lounas. Lounaan jälkeen ajo Mallorcan luoteisosaan, Tramuntanan vuoristossa sijaitsevaan Llucin legendaariseen luostariin, jonka historia yltää 1200-luvulle. Luostari sijaitsee 500 m korkeudessa paikalla, jolta kerrotaan löytyneen Neitsyt Marian kuva, ja se on Mallorcan tärkein pyhiinvaelluskohde. Rauhallinen ympäristö tarjoaa monipuolisia vaellusreittejä ja upeita maisemia. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. (L, P)

2. päivä, 17.9.
Vaellus Llucin luostarin ympäristössä
Aamiaisen jälkeen aloitetaan päivä pienellä Llucin esittelykierroksella ennen matkan ensimmäistä vaellusta, joka vaelletaan luostarin lähiseudulle. Reitti kulkee pitkälti taianomaisessa rautatammimetsässä ja päivän aikana nähdään vanhoja hiilenpolttajien miiluja, erikoisia kalkkikivikallioita, paikallisia eläimiä ja upeaa luontoa. Evästauko. Retkieväät on mahdollista ostaa mukaan alueen pienestä ruokakaupasta. Yhteinen illallinen. Päivän vaellus n. 12 km, korkeuseroja 200 m. Liikutaan 480-680 metrin korkeudessa. Vaellus kestää taukoineen n. 6 h rauhallisesti kävellen. (A, P)

3. päivä, 18.9.
Vaellus Cúberin tekojärvellä
Aamiaisen jälkeen ajetaan Cúberin tekojärven ympäristöön, bussimatka n. 30 min/suunta. Vaelletaan vanhaa pyhiinvaellusreittiä tekojärven rantaa seuraten tasanteelle, jolta avautuu mahtava näköala kauniiseen Sóllerin laaksoon. Karunkauniit vuoristomaisemat rytmittävät reittiä ja kaukana siintää Puig Major – saaren korkein huippu.  Evästauko ja paluu eri reittiä takaisin lähtöpaikalle. Yhteinen illallinen. Päivän vaellus n. 10 km, korkeuseroja 150 m. Liikutaan 700-870 m korkeudessa. Vaelluksen kesto kuljetuksineen n. 6h. (A, P)

4. päivä, 19.9.
Lluc – Alcudia
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti seuraavaa majoituspaikkaa, Alcudiaa, joka on yksi saaren viehättävimmistä alueista. Se on erityisesti kuuluisa suurenmoisesta luonnosta, kymmeniä kilometrejä pitkästä rantaviivasta sekä kauniista, keskiaikaisten muurien ympäröimästä Alcudian kylästä. Historian saatossa aluetta ovat asuttaneet antiikin roomalaiset ja islaminuskoiset maurit. Pysähdytään viinitilalle, vierailu ja viininmaistajaiset. Jatketaan Pollensan pieneen ja kauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Vielä ennen Alcudiaan saapumista ihaillaan Formentorin niemimaalta avautuvia henkeäsalpaavia maisemia. Yhteinen lounas päivän aikana. Majoittuminen ja ilta vapaa. (A, L)

5. päivä, 20.9.
Vaellus Alcanadan rannikolla
Aamiaisen jälkeen ympyrävaellus Alcanadan rannikolle. Reitti kulkee ensin huvila-alueella rannikon tuntumassa ja nousee sitten metsätielle, mistä palataan kohti hotellia oliivi- ja manteliviljelysten ympäröimänä. Matkan aikana mahdollisuus nähdä karimetsoja ja harjalintuja. Päivän vaellus n. 12 km, korkeuseroja n. 100 m. Yhteinen illallinen Alcudian vanhassakaupungissa. (A, P)

6. päivä, 21.9.
Vaellus luonnonkauniilla Menorcan saarella
Aamiaisen jälkeen suunnataan lautalla päiväretkelle kauniille Menorcan saarelle. Helpohko vaellus Gala en Turqueta -poukamasta kohti Gala de Cavalls -poukamaa. Reitin varrella on portaita. Yhä melko tuntemattomana säilynyt Menorca on Baleaarien saariston perinteisin ja maaseutumaisin saari, jonka verkkainen tunnelma vie mukanaan. Kymmenet kalliorinteiden suojaamat turkoosit hiekkapoukamat ovat Välimeren idyllisimpiä. Yhteinen lounas päivän aikana, paluu lautalla Alcudiaan illansuussa.Vaellus 6,4 km.

7. päivä, 22.9.
Vaellus Victorian niemimaalla *
Aamiaisen jälkeen ajetaan Victorian niemimaalle, jota aikanaan käytettiin viljelys- ja metsästysmaana. Nykyisin alue on yksi Mallorcan upeimmista. Maisemat ovat monipuoliset ja vaihtuvat tiheistä männiköistä ja välimerellisen kasvillisuuden peittämistä rinteistä vuoristoisiin maisemiin, joita sinisenä siintävä meri ympäröi. Käymme niemimaan korkeimmalla huipulla, Talaia d’Alcúdialla. Päivän vaellus n. 12 km, korkeuseroja n. 400 m. Maasto on aikaisempia reittejä selkeästi haastavampi, mutta ei kuitenkaan vaikea. Paluu hotellille. Yhteinen illallinen Alcudian viehättävällä satama-alueella. (A, P)

8. päivä, 23.9.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen ajetaan lentokentälle ja suora lento Helsinkiin. (A)

*22.9. vaativamman Victorian niemimaan vaelluksen sijaan voi tehdä omatoimiretken s’Albuferan luonnonpuistoon, joka on todella mielenkiintoinen lintukosteikko 6 km:n päässä hotellista. Luonnonpuistoon pääsee paikallisella bussilla kätevästi.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) Finnair
Helsinki – Palma de Mallorca 07.45 - 10.55  Finnair
Palma de Mallorca – Helsinki 11.55 – 16.50 Finnair


Majoitus
Päivät 1-4, Santuari de Lluc, Lluc, 3 yötä
Siisti, vaatimaton luostarimajoitus. Majoitus superior-huoneissa, jotka ovat isompia kuin standard huoneet. Huoneissa on oma kylpyhuone, keskuslämmitys ja tv. Superior-huoneisiin pääsee hissillä. Hotellissa on 2 baaria ja kahvila.
Päivät 4-8, Eix Alcudia, Alcudia, 4 yötä
Hyvätasoinen hotelli, 150 m päässä rannalta. 210 viihtyisää huonetta, joissa lämmitys/ilmastointi, suihku, wc ja parveke/terassi. Hotellissa on 2 uima-allasta, ravintola, baari, kuntosali, ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 18.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.