Liikkujan unelmasaaret - Mallorca & Menorca 12.-19.5.2018

Vaellusta ja kulttuuria!

Mallorca yllättää monipuolisuudellaan. Vaelletaan Llucin luostarin ympäristössä ja Victorian niemimaalla, tutustutaan Alcudiaan ja Palma de Mallorcaan sekä tehdään päiväretki luonnonkauniille Menorcalle, missä turkoosina hohtavat hiekkapoukamat ja vanhankaupungin sokkeloiset kujat johdattavat verkkaiseen tunnelmaan.

Asiantuntijan matkassa 

Böök Outi

Böök Outi, asiantuntijaopas

Kokenut patikointiopas, joka on asunut Espanjassa useita vuosia. Outi on erityisen kiinnostunut historiasta, etnologiasta sekä paikallisesta kulttuurista ja tavoista. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Norwegian Airin suorat lennot
• majoitus kahden hengen huoneessa (3 yötä Llucin luostari, 4 yötä Alcudia)
• ohjelmassa mainitut ruokailut (7 x aamiainen, 3 x lounas, 5 x illallinen, 1 x viininmaistajaiset)
• ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 368 €

1. päivä
Iltapäivälento Helsingistä suoraan Palma de Mallorcaan, opas vastassa kentällä. Ajo Mallorcan luoteisosaan, Tramuntanan vuoristossa sijaitsevaan Llucin legendaariseen luostariin, jonka historia yltää 1200-luvulle. Luostari sijaitsee 500 m korkeudessa paikalla, jolta kerrotaan löytyneen Neitsyt Marian kuva, ja se on Mallorcan tärkein pyhiinvaelluskohde. Rauhallinen ympäristö tarjoaa monipuolisia vaellusreittejä ja upeita maisemia. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

2. päivä
Vaellus Llucin luostarin ympäristössä
Aamiaisen jälkeen lähdetään vaellukselle luostarin lähiseudulle. Reitti kulkee pitkälti taianomaisessa rautatammimetsässä ja päivän aikana nähdään vanhoja hiilenpolttajien miiluja, erikoisia kalkkikivikallioita, paikallisia eläimiä ja upeaa luontoa. Evästauko. Retkieväät on mahdollista ostaa mukaan alueen pienestä ruokakaupasta. Yhteinen illallinen. Päivän vaellus n. 12 km, korkeuseroja 200 m.

3. päivä
Vaellus Cúberin tekojärvellä
Aamiaisen jälkeen ajetaan Cúberin tekojärven ympäristöön. Vaelletaan vanhaa pyhiinvaellusreittiä tekojärven rantaa seuraten tasanteelle, jolta avautuu mahtava näköala kauniiseen Sóllerin laaksoon. Karunkauniit vuoristomaisemat rytmittävät reittiä ja kaukana siintää Puig Major – saaren korkein huippu.  Evästauko ja paluu eri reittiä takaisin lähtöpaikalle. Yhteinen illallinen. Päivän vaellus n. 10 km, korkeuseroja 150 m.

4. päivä
Lluc – Alcudia
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Alcudiaa, joka on yksi saaren viehättävimmistä alueista. Se on erityisesti kuuluisa suurenmoisesta luonnosta, kymmeniä kilometrejä pitkästä rantaviivasta sekä kauniista, keskiaikaisten muurien ympäröimästä Alcudian kylästä. Historian saatossa aluetta ovat asuttaneet antiikin roomalaiset ja islaminuskoiset maurit. Pysähdytään Vinyes Mortitx –viinitilalle, vierailu ja viininmaistajaiset. Jatketaan Pollensan pieneen ja kauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Vielä ennen Alcudiaan saapumista ihaillaan Formentorin niemimaalta avautuvia henkeäsalpaavia maisemia. Yhteinen lounas päivän aikana. Majoittuminen ja ilta vapaa.

5. päivä
Vaellus Alcanadan rannikolla
Aamiaisen jälkeen ympyrävaellus Alcanadan rannikolle. Reitti kulkee ensin huvila-alueella rannikon tuntumassa ja nousee sitten metsätielle, mistä palataan kohti hotellia oliivi- ja manteliviljelysten ympäröimänä. Matkan aikana mahdollisuus nähdä karimetsoja ja harjalintuja. Päivän vaellus n. 12 km, korkeuseroja n. 100 m. Yhteinen illallinen Alcudian vanhassakaupungissa.

6. päivä
Vaellus Victorian niemimaalla
Aamiaisen jälkeen ajetaan Victorian niemimaalle, jota aikanaan käytettiin viljelys- ja metsästysmaana. Nykyisin alue on yksi Mallorcan upeimmista. Maisemat ovat monipuoliset ja vaihtuvat tiheistä männiköistä ja välimerellisen kasvillisuuden peittämistä rinteistä vuoristoisiin maisemiin, joita sinisenä siintävä meri ympäröi. Päivän vaellus n. 12 km, korkeuseroja n. 400 m. Paluu hotellille. Yhteinen illallinen Alcudian viehättävällä satama-alueella.

7. päivä
Vaellus luonnonkauniilla Menorcan saarella
Aamiaisen jälkeen suunnataan lautalla päiväretkelle kauniille Menorcan saarelle. Helpohko vaellus ja tutustuminen viehättävän vanhan pääkaupungin, Ciutadellan, sokkeloisiin kujiin. Yhä melko tuntemattomana säilynyt Menorca on Baleaarien saariston perinteisin ja maaseutumaisin saari, jonka verkkainen tunnelma vie mukanaan. Kymmenet kalliorinteiden suojaamat turkoosit hiekkapoukamat ovat Välimeren idyllisimpiä. Yhteinen lounas päivän aikana, paluu lautalla Alcudiaan illansuussa.

8. päivä
Palma de Mallorca
Aamiaisen jälkeen ajetaan Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan. Bussilla ja kävellen tehtävän kaupunkikierroksen aikana saadaan hyvä yleiskuva ja nähdään ulkoapäin 1200-luvulta peräisin oleva Almudainan palatsi, 1300-luvulta peräisin oleva Bellverin linna sekä jättimäinen Palman katedraali, joka tunnetaan saaren katalaanin murteella nimellä La Seu. Kierroksen päätteeksi yhteinen lounas, jonka aikana kohotetaan maljat elämyksellisen viikon päätteeksi. Kuljetus lentokentälle ja suora lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Palma de Mallorca 14.45 – 17.45
Palma de Mallorca – Helsinki 18.25 – 23.25


Majoitus
Santuari de Lluc, Lluc Siisti, vaatimaton luostarimajoitus. Huoneissa on oma kylpyhuone, keskuslämmitys ja tv. Hotellissa on ulkouima-allas, 2 baaria ja kahvila.
Eix Alcudia, Alcudia Hyvätasoinen hotelli, 150 m päässä rannalta. 210 viihtyisää huonetta, joissa lämmitys/ilmastointi, suihku, wc ja parveke/terassi. Hotellissa on 2 uima-allasta, ravintola, baari, kuntosali, ilmainen wifi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 135 €