Patikointia Baijerissa 15.-21.9.2019

Berchtesgadenin kauneimmat alppipolut

Berchtesgaden sijaitsee Etelä-Saksassa lähellä Itävallan rajaa ja Salzburgin kaupunkia. Aktiiviviikon aikana patikoidaan mm. turkoosinvihreänä kimaltelevalle Königsseejärvelle, käydään Hitlerin Kotkanpesällä sekä vieraillaan Itävallan puolella, Mozartin syntymäkaupungissa Salzburgissa.

"Mikään ei pysäytä samalla tavoin kuin huikeana silmien edessä aukeava vuoristomaisema - se on kaikkina vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina aina yhtä henkeäsalpaava", sanoo vaellusopas ja MTV:n uutispäällikkö Heikki Piuhola.

Asiantuntijan matkassa 

Piuhola Heikki

Piuhola Heikki, Asiantuntijaopas

Maailmanmatkaaja, MTV:n uutispäällikkö, matkailuyrittäjä ja kokenut vaellusopas, joka kotiutui seitsemän vuotta sitten Berchtesgadeniin. Heikin mieles ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus jaetussa kahden-neljän hengen huoneistossa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket

1 298 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 15.9.
Berchtesgaden
Lento Müncheniin ja bussikuljetus edelleen Berchtesgadeniin. Majoittumisen jälkeen tehdään kevyt vaellus keskustan ympäri ja käydään Haus der Bergen luontokeskuksessa. Illalla tervetulotilaisuus sekä yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 16.9.
Patikointi Almbachklamm-kanjonissa
Patikointiaika: n. 5 tuntia (8 km), korkeusero: 450 m. Helpohko patikointi.
Aamiaisen jälkeen siirrytään paikallisbussilla Almbachklamm-kanjonille, jossa patikoidaan upeiden vesiputouksien kautta pitkin kanjonia. Tutustutaan myös Ettenbergin pyhiinvaelluskirkkoon. Paluu bussilla Berchtesgadeniin. Yhteinen illallinen. (A,P)

3. päivä, 17.9.
Patikointi Kneifelspitzevuorelle (1188 m)
Patikointiaika: n. 7 tuntia (15 km), korkeusero: 750 m. Vaativa patikointi.
Aamiaisen jälkeen siirrytään paikallisbussilla aloituspisteeseen, josta patikoidaan Maria Gernin pyhiinvaelluskirkon kautta Kneifelspitzevuorelle. Vuoren huipulta on upeat näköalat niin Salzburgiin kuin Saksan ja Itävallan Alpeille. Paulushütte-ravintolassa mahdollisuus lisämaksusta kevyeen lounaaseen. Tauon jälkeen palataan alas bussille ja edelleen hotellille. Yhteinen illallinen. (A, P)

4. päivä, 18.9.
Retki Salzburgiin
Aamiaisen jälkeen lähdetään paikallisbussilla Salzburgiin, Mozartin syntymäkaupunkiin.
Salzburgin vanhakaupunki on kuuluisa myös barokkirakennuksistaan ja Hohensalzburg linnoituksestaan. Mahdollisuus lisämaksusta vierailla Mozartin kotimuseossa. Vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Paluu illansuussa paikallisbussilla Berchtesgadeniin. Yhteinen illallinen. (A,P)

5. päivä, 19.9.
Patikointi Hinterseejärven ympäri, tutustuminen Berchtesgadenin kansallispuistoon
Patikointiaika: n. 6 tuntia (8 km), korkeusero 200-400 m. Helpohko patikointi.
Aamiaisen jälkeen siirrytään paikallisbussilla Hinterseejärvelle. Upea vuoristojärvi kierretään mukavia ulkoiluteitä pitkin, minkä jälkeen patikoidaan Berchtesgadenin kansallispuistoon. Tutustuminen kansallispuiston opastustupaan ja yhteinen patikointi puiston alueelle. Usein hyvä mahdollisuus nähdä yksi kansallispuiston 14:stä maakotkaparista. Paluu paikallisbussilla hotelliin. Yhteinen illallinen. (A,P)

6. päivä, 20.9.
Patikointi Königsseejärvelle
Patikointiaika: n. 4 tuntia (7 km), korkeusero 150 m. Helpohko patikointi.
Aamiaisen jälkeen jälleen siirrytään paikallisbussilla Berchtesgadenista hieman etelään, Königsseejärven rantaan, josta noin tunnin laivamatka järven etelärannalle. Patikointi Oberseevuoristojärven rantaa pitkin lähelle vesiputouksia ja paluu samaa reittiä takaisin. Paluuvenematkan aikana pysähdys kauniilla St. Bartholomen pyhiinvaelluskirkolla. Paluu hotellille kävellen (5 km) tai paikallisbussilla. Yhteinen illallinen. (A, P)

7. päivä, 21.9.
Hitlerin Kotkanpesä (1837 m)
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Hitlerin Kotkanpesälle (Kehlsteinhaus) Kehlsteinvuorelle. Tutustutaan natsien ajasta kertovaan museoon ja sodan ajan toiseen johtokeskukseen Obersalzberg-vuoren bunkkereissa. Kotkanpesällä mahdollisuus lisämaksusta kevyeen lounaaseen. Bussikuljetus Müncheniin ja lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - München 09.15 - 10.50 Finnair
München - Helsinki 18.50 - 22.15 Finnair


Majoitus
Huoneistohotelli Burmesterhaus,
6 yötä.
Helmi keskellä parhainta saksalaista Alppimaisemaa Berchtesgadenissa.
Huoneistot kooltaan erityyppisiä ja -kokoisia. Huoneistot ovat joko kahdelle tai neljälle hengelle(kaksi makuuhuonetta). Yleiset tilat kuten pop-up-keittiö, kirjasto ja urheiluvarustehuone ovat ryhmän käytettävissä. Sängyt kaikissa huoneistoissa ovat parivuoteita, joita ei saa erilleen. Kaikki asunnot on varustettu uusilla keittiöillä tai keittonurkkauksilla, kylpyhuoneilla sekä kunnollisilla laajakuvatelevisioilla. Talossa toimii langaton verkko. Huoneistojen vähäisen määrän vuoksi yhden hengen majoitusmahdollisuutta ei ole vaan se järjestetään Burmesterhausin läheisyydestä tilauksesta ja lisämaksusta.Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 14.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Aktiivinen osallistuminen matkaohjelmiin edellyttää hyvää peruskuntoa.
Sääolosuhteet saattavat joskus yllättää ja reittivalintoja voidaan joutua muuttamaan turvallisuussyistä.