Patikointia Georgiassa - Kaukasusvuoriston etelärinteillä Svanetiassa 10.-20.7.2020

Tbilisi (1 yö) - Kutaisi (1 yö) - Mestia (4 yötä) - Adishi (1yö) - Mestia (1 yö) - Tbilisi (1 yö)

Elämys- ja vaellusmatka komeisiin Kaukasuksen maisemiin. Viikko alkaa Tbilisin kaupunkikierroksella, mutta varsinainen matkakohde on ainutlaatuinen Svanetia - sen lumihuippuiset vuoret ja vihreät laaksot, rauhalliset pikkukylät ja ikivanhat vartiotornit - siellä aika tuntuu pysähtyneen ja sielu lepää.

Asiantuntijan matkassa 

Kylä-Harakka Juha

Kylä-Harakka Juha, Asiantuntijaopas

Matkailusta, liikunnasta, kielistä, historiasta ja eri kulttuureista kiinnostunut upseeri. Työskennellyt ja asunut vuosia ulkomailla Afganistanissa, Eritreassa, Etiopiass ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket
• suomenkielisen oppaan palvelut
• paikallisoppaan ja vaellusoppaan palvelut

1718 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.7.
Iltalento Riikan kautta Tbilisiin, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

2. päivä, 11.7.
Tbilisi
Tbilisiin saavutaan aamuyöstä. Majoittuminen. Ennen retkipäivän aloitusta aikaa levätä hotellihuoneessa ja virkistyä myöhäisellä aamiaisella. Tbilisin kaupunkikierroksella tutustutaan mm. Metekhi-kirkkoon, Pyhän Kolminaisuuden katedraaliin sekä jyrkällä kukkulalla sijaitsevaan Narikala-linnoitukseen. Kävellään pitkin vanhankaupungin kapeita kujia, ihastellaan koristeellisia puuparvekkeita, taidokkaasti rakennettuja värikkäitä taloja sekä perinteisiä kylpylöitä. Yhteinen illallinen Tbilissä. (A, P)

3. päivä, 12.7.
Tbilisi-Kutaisi
Aamiaisen jälkeen bussimatka Kutaisiin, joka on yksi Georgian muinaisista pääkaupungeista ja tällä hetkellä maan toiseksi suurin kaupunki. Kutaisissa vieraillaan Unescon maailmanperintökohteissa, Bagratin katedraalissa ja Gelatin luostarissa. Majoittuminen ja illallinen Kutaisissa. (A, P)

4. päivä, 13.7.
Kutaisi-Mestia
Aamiaisen jälkeen ajomatka Mestiaan (n 4,5 h ilman pysähdyksiä). Matkan varrella pysähdytään ja tutustutaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kuten Dadianin palatsiin Zugdidissa, lähellä Engurin patoaluetta. Saapuminen illansuussa Mestiaan, majoittuminen ja yhteinen illallinen Mestiassa. (A, P)

5. päivä, 14.7.
Patikointi
Mestia-Chalaadi-Mestia, (5 km, kesto 2 h), korkeusero: ▲ 337 m, ▼ 335 m, vaellus 1665-1920 m korkeudessa.
Aamiaisen jälkeen aloitetaan päivän patikointi kyläkeskuksesta sillan yli kohti pohjoista pitkin Mestiachalajoen rantamaa. Mestiachala- ja Chalaadijoen yhtymäkohdassa nähdään upea Dalaqoran 3430 m korkea kalliojyrkänne. Patikointi jatkuu Chalaadin jokilaakson läpi kohti Chalaadin jäätikköä. Pienen riippusillan jälkeen patikointi jatkuu metsäreittiä pitkin. 1800 metrin korkeudessa nähdään Chatinin vuori ja sen etelänpuoleinen jäätikkö selkeästi. Jäätikön pohjoispuolta pidetään Kaukasuksen haastavimpana kiipeilykohteena. Reitti päättyy 1920 metrin korkeudessa. Paluu Mestiaan, illallinen. (A, P)

6. päivä, 15.7.
Patikointi
Mestia-Zuruldi-Tsvirmi-Mestia, (12 km, kesto 4 h), korkeusero: ▲ 390 m, ▼ 898 m, vaellus 1398-2451 m korkeudessa.
Aamiaisen jälkeen noustaan köysirataa pitkin Hatsvalin yläasemalle, Zuruldin harjanteelle, mistä patikointi aloitetaan. Maltillista patikointia metsäisissä maisemissa Zuruldin laelta Tsvirmin maalaiskylää kohti. Reitin varrelle sijoittuu Kaukasuksen upeimmat huiput kuten kaksihuippuinen Ushba ja Tetnuldi. Kuljetus Ugvirin solasta takaisin Mestiaan, illallinen. (A, P)

7. päivä, 16.7.
Patikointi
Mestia-Mazeri–Shdugran vesiputous-Mestia, (14 km, kesto 4,5h), korkeusero: ▲ 659 m, ▼ 654 m, vaellus 1664-2034 m korkeudessa. Aamiaisen jälkeen varhainen patikointi Mazeriin ja Shdugran vesiputoukselle Shkharan jäätikön reunamilla. Reitti kulkee kauniin mäntymetsän halki, Ushban ja Bechon kunnan maisemissa. Paluu Mazeriin, edelleen Mestiaan ja illallinen. (A, P)

8. päivä, 17.7.
Patikointi
Mestia–Zhabeshi–Adishi, (9 km, kesto 3 h)), korkeusero: ▲ 752 m, ▼ 470 m, vaellus 1797-2479 m korkeudessa
Aamiainen. Patikointi kohti Adishin kylää, joka on yksi korkeimmalla sijaitsevista kylistä Euroopassa. Suurin osa kylän perheistä on muuttanut pois seudulta, mutta palaavat vielä kesäaikaan kotikyläänsä. Vuoristokylä on säilyttänyt keskiaikaisen olemuksensa. Tetnuldin ylätasangolta erottuu Ingurin jokilaakso, Tsvirmin kylä, Ughvirin sola ja Zuruldin huippu. Laskeutuminen hissille. Patikointia alaspäin kohti Adishin kylää. Majoittuminen Adishi majataloon, illallinen. (A, P)

9. päivä, 18.7.
Adishi - Ushguli - Mestia
Majatalon aamiaisen jälkeen tehdään kyläkierros, jonka jälkeen jeeppimatka kohti Ylä-Svanetia ja Ushgulia, joka sijaitsee yli 2100 metriä merenpinnan yläpuolella. Sitä on pidetty Euroopan korkeimmalla sijaitsevana pysyvästi asuttuna paikkana. Alue muodostuu neljästä kylästä ja syrjäisen sijainnin vuoksi se on säilyttänyt perinteisen elämänmuodon ja rakennukset, joiden erikoisuutena ovat niiden tornit. Torneissa on asuttu ja niitä on käytetty myös puolustautumiseen. Alue onkin Unescon maailmanperintölistalla. Alueeseen tutustutaan kävellen. Jeeppimatka takaisin Mestiaan, majoittuminen hotelliin ja illallinen. (A, P)

10. päivä, 19.7.
Mestia-Tbilisi
Aamiaisen jälkeen paluumatka Tbilisiin ja yhteinen jäähyväisillallinen ja majoittuminen. (A, P)

11. päivä, 20.7.
Varhainen kuljetus kentälle ja lento Riikan kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - Riika 20.25 – 21.30 Air Baltic
Riika – Tbilisi 23.05 – 03.30+1 Air Baltic
Tbilisi – Riika 04.15 – 06.40 Air Baltic
Riika – Helsinki 08.00 – 09.05 Air Baltic


Majoitus
10.-12.7. ja 19.-20.7. Tbilisi, hotelli Rooms ****, 2+1 yötä
Hyvätasoinen hotelli noin kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Huoneessa ilmastointi, minibaari ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on tohvelit ja hiustenkuivaaja. Hotellissa kuntosali.
12.-13.7. Kutaisi, hotelli Argo Boutique****, 1 yö
Keskitason hotelli sijaitsee Kutaisin historiallisessa keskustassa, n. 10 minuutin kävelymatkan päässä suihkulähteestä ja keskusaukiosta. Huoneissa on wc/suihku, kylpytakki ja tohvelit, ilmastointi sekä sat-tv.
13.-17.7. ja 18.-19.7. Mestia, hotelli Shgedi ***, 4+1 yötä
Kauniiden maisemien ympäröimä keskitason hotelli. Huoneissa on wc/suihku, kylpytakki ja hiustenkuivaaja.
17.-18.7. Adishi, Adishi Guesthouse, 1 yö
Vaatimaton majatalo Adishissa. Huom! Majatalossa vain huoneita, joissa majoittuu useampi henkilö samassa huoneessa sekä jaetut mukavuudet. Ei ole mahdollista majoittua yhden tai kahden hengen huoneisiin.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 150 €
Adishin majatalossa (1 yö) majoitutaan useamman hengen huoneisiin.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.