Patikointia Gran Canarian rinteillä 29.10. - 5.11.2019

Matkalla tutustutaan suositun lomasaaren vähemmän tunnettuun puoleen; jylhiin vuoristomaisemiin, monipuoliseen luontoon, jännittävään tuliperäisyyteen sekä saaren omaleimaiseen paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Matkan ensimmäiset neljä yötä yövytään saaren keskiosassa sijaitsevalla vuoristoalueella ja patikoidaan vaikuttavissa erämaamaisemissa ja rauhaisasti humisevissa kanarianmäntymetsissä. Viimeiset kolme yötä majoitutaan kosmopoliittiseen ja kulttuurielämältään vilkkaaseen Kanariansaarten suurimpaan kaupunkiin, Las Palmasiin, josta käsin tehdään kaksi patikkaretkeä saaren vehreälle pohjoispuolelle.

Asiantuntijan matkassa 

Böök Outi

Böök Outi, asiantuntijaopas

Kokenut patikointiopas, joka on asunut Espanjassa useita vuosia. Outi on erityisen kiinnostunut historiasta, etnologiasta sekä paikallisesta kulttuurista ja tavoista. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• aktiiviopas Outi Böökin opastus matkan ajan

1 886 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 29.10.
Lento Helsingistä Las Palmasiin, bussikuljetus Tejedan pikkukylään 1000 metrin korkeuteen. Tejeda on valittu erääksi Espanjan kauneimmista kylistä. Kylä sijaitsee Tejedan kalderassa vuorten ympäröimänä, josta on hieno näkymä Roque Bentaygan kallioille. Tejedassa paistaa usein aurinko, vaikka vuorilla olisi pilvinen sää. Majoittuminen hotelliin, vaellusinfo ja illallinen. (P)

2.päivä, 30.10. Patikka Cruz de Tejedasta Artenaraan (10km)
korkeusero n.250m nousua, 500m laskua
Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Cruz de Tejedaan. Päivän patikkareitti kulkee osittain kanarianmäntymetsässä, osittain harjanteella, josta avautuvat kauniit näkymät Tejedan laaksoon. Puolen päivän aikaan saavutaan Artenaran kylään, joka sijaitsee 1220 metrin korkeudessa, ja on tunnettu luola-asumuksistaan. Artenarasta siirrytään bussilla jännittävälle Acusan tasanteelle, jossa jatketaan vielä patikointia tunnin verran. Iltapäivällä paluu Tejedan kylään, jossa vapaa-aikaa. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

3.päivä, 31.10. Ympyrävaellus Cruz de Tejeda-Culata-Becerra-Cruz de Tejeda (12km)
korkeusero n. 500m
Aamiainen hotellissa. Alkaa jännittävä ympyrävaellus vanhoja vuohipaimenten ja Tejedan laakson asukkaiden käyttämiä kulkureittejä seuraten. Vaellus alkaa suoraan hotellilta. Noustaan pieneen Culatan kylään, jonka kyläkahvilassa pidetään virkistäytymistauko ennen jyrkkää nousua kanarianmäntymetsävyöhykkeelle ja edelleen vuorenrinteelle. Cruz de Tejedassa, vanhassa kulkureittien risteyksessä, levähdetään ennen laskeutumista mantelipuiden reunustamaa jyrkähköä polkua takaisin Tejedaan. Iltapäivällä vapaa-aikaa. Illalla yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

4.päivä, 1.11. Roque Nublo (17km)
korkeusero n. 200m nousua, 700m laskua
Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen bussikuljetus La Goletan näköalapaikalle, josta jatketaan Roque Nublon laavakallion juurelle. Tämä vaikuttava 80 metriä korkea kivipaasi on Gran Canarian tunnusmerkki, jolle on sävelletty jopa lauluja. Usein paasi on pilvien ympäröimä ja siitä tulee lempinimi “Pilvikallio”. Roque Nublolta laskeudutaan Culatan kylään ja sieltä kävellään Tejedaan. Iltapäivä vapaa-aikaa. Illalla yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

5.päivä, 2.11. Cruz de Tejeda-Teror (12km)
korkeusero n. 120m nousua, 1040m laskua
Aamiaisen jälkeen ajetaan hotellilta Cruz de Tejedaan, josta aloitetaan päivän patikointi vanhaa pyhiinvaellusreittiä pitkin. Patikoidaan vaihtelevissa maisemissa kohti Terorin kylää, joka sijaitsee 591 metrin korkeudessa. Teror on kaunis ja merkittävä kylä, jonka pääkirkossa on saaren suojeluspyhimyksen patsas. Terorista jatketaan iltapäivällä bussilla matkaa Las Palmasiin. Majoittuminen hotelliin ja vapaa-aikaa. Yhteinen illallinen. (A,P)

6.päivä, 3.11. Bandama (7km)
korkeusero n.230m
Aamiaisen jälkeen kuljetus Bandaman tulivuoren kraaterille. Patikoidaan alas kraateriin, joka on yllättävän monipuolinen kasvillisuudeltaan, kraaterin hedelmällisessä tuhkapitoisessa maassa on jopa viljelyksiä. Tämän jälkeen patikoidaan vielä halukkaiden kanssa kraaterin ympäri sen harjannetta pitkin (ei sovi korkeanpaikankammoisille).
Iltapäivällä paluumatkalla Las Palmasiin vierailu Jardin Canario -kasvitieteelliseen puutarhaan. Jardín Canarioon puutarhan perustaja, ruotsalainen botaanikko Eric Sventenius keräsi aikanaan edustavan valikoiman endeemistä kasvillisuutta kaikilta Kanariansaarilta, mutta myös eri puolilta maailmaa. Iltapäivällä vapaa-aikaa Las Palmasissa. Illallinen hotellissa. (A,P)

7.päivä, 4.11. Azuajen rotko (10km)
korkeusero 400m nousua, 200m laskua
Hotelliaamiaisen jälkeen bussikuljetus vehreän Azuajen rotkon suulle. Azuajen rotkossa sijaitsee Gran Canarian ainoa luonnonvaraisena säilynyt laakeripuumetsä. Patikoidaan jännittävää reittiä rotkon pohjalla pienelle vesiputoukselle ja takaisin. Noustaan rotkon yläpuolella sijaitsevalle maantielle, laskeudutaan myöhemmin uudestaan rotkolaakson eri osaan, josta noustaan Firgasin idylliseen kylään. Iltapäivällä paluu Las Palmasiin. Illallinen. (A,P)

8.päivä, 5.11. kotimatka
Aamiainen hotellissa. Kuljetus Las Palmasin lentokentälle, paluulento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Las Palmas   8:20 - 12:50 Finnair
Las Palmas - Helsinki 13:50 - 22:00 Finnair


Hotel Rural Fonda de La Tea***, 4 yötä 
Tejedan kylässä Gran Canarialla sijaitseva, 1800 -luvun kivitaloon perustettu maalaishotelli. Fonda de la Tea on viehättävä ja kodikas pikkuhotelli keskellä kylää. Hotellissa on kotoisa oleskelutila, jonka yhteydessä mm. takka.
Hotellihuoneet ovat pienehköt, mutta viihtyisät ja siistit. Huoneiden sisustuksessa on käytetty tummia puukalusteita ja raikkaita värejä. Huoneissa on maksuton WiFi, televisio, puhelin, tallelokero, minibaari sekä huonekohtainen ilmastointi- /lämmityslaite. Kylpyhuoneessa kylpyamme ja hiustenkuivain.

AC Hotel Iberia Las Palmas ****, 3 yötä 
Las Palmasissa Veguetan kaupunginosan tuntumassa sijaitseva hyvätasoinen, täysin remontoitu hotelli. Hotellista on lyhyt kävelymatka Parque San Telmo -puistoon ja kaupungin ostosmahdollisuudet ovat kävelymatkan etäisyydellä.
Hotellin standard huoneet ovat modernisti, raikkaasti ja hyvällä maulla sisustettuja. Huoneissa on maksuton WiFi, ilmastointi, puhelin, taulu-TV satelliittikanavilla, tallelokero, minibaari, kirjoituspöytä ja tuoli. Kylpyhuoneessa joko kylpyamme tai suihku sekä hiustenkuivain.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa.