Patikointia Ranskan Rivieralla 14.-19.10.2021 ja 12.-17.5.2022

Odotettu uutuus - patikkamatka Ranskan Rivieran ja Meri-Alppien häikäisevissä maisemissa!

Tämä matka on Rivieraa aidoimmillaan ja tarjoaa erilaista Ranskan Rivieraa ja uusia polkuja aluetta entuudestaankin tuntevalle. Patikoidaan sekä merellisissä että vuoristoisissa maisemissa. Matkan aikana ymmärtää hyvin, miksi keisari Augustus antoi valloittamalleen provinssille nimen Alpes Maritimae, Meri-Alpit. Patikoinnin lomassa tutustutaan alueen moni-ilmeiseen luontoon ja kasveihin ja nautitaan huikeista maisemista. Tutustutaan myös alueen historiaan, kulttuuriin, paikalliseen elämänmenoon sekä ranskalaisen keittiön herkullisiin antimiin. Aikaa jää myös omille löytöretkille Nizzassa. Majoitutaan Nizzan keskustassa hyvätasoisessa La Malmaison Nice -hotellissa, jonka suomalainen johtaja pitää erinomaista huolta vieraistaan.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on matkailun ammattilainen, joka on luotsannut ryhmiä Ranskan ja Italian Rivieralla, Provencessa ja monissa Aasian maissa jo useiden vuosien ajan. Timon inspiraation l&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ruokajuomat, viini/vesi
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut

1 364 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 14.10.,12.5.
Kävelykierros Nizzan vanhassa kaupungissa - Château-kukkula
Suora lento Helsingistä Nizzaan.Käynti hotellilla, jonka jälkeen lähtö tutustumaan kaupunkiin. Kävelykierros Nizzan keskustassa ja vanhan kaupungin kiemuraisilla kujilla ja tutustuminen kaupungin historiaan. Nousu ylös Château-kukkulalle, josta avautuvat hienot näkymät kaupungin ylle ja Enkelten lahdelle. Yhteisen lounaan jälkeen majoittuminen hotelliin. Kävelykierros n. 5 km, portaita - korkeuserot noin 90 m. Vapaa ilta. (L).

2. päivä,  15.10.,13.5.
Cap de Nice - Mont Boron - Mont Alban
Lähtö liikkeelle heti aamiaisen jälkeen. Vaikka liikutaankin Nizzan kaupunkialueella, kierros yllättää moni-ilmeisyydellään: reitti vie asuinkortteleiden, rantamaisemien ja metsäpolkujen kautta 222 metrin korkeudessa olevalle Mont Albanin kukkulalle. Nizzan sataman kautta kävellään Cap de Nice -niemen kärkeen ja sieltä Mont Boronin huvilakortteliin ja edelleen ylös Fort du Mont Alban -linnoitukselle, jonka Savoijin herttuat rakennuttivat 1500-luvulla. Ylhäältä kukkulalta avautuvat komeat näkymät Villefranchen lahdelle, Cap Ferrat -niemelle ja yli koko Nizzan. Laskeudutaan alas Nizzan keskustaan yhteiselle lounaalle. Loppupäivä ja on vapaata.  Aamupäivän patikka n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia melko jyrkkiä nousuja ja laskuja, portaita - korkeuserot n. 250 m. (A,L)

3. päivä, 16.10.,14.5.
Meri-Alppien moni-ilmeistä luontoa ja Gourdonin ”kotkanpesä”
Aamiaisen jälkeen ajo bussilla Vallée du Loup -laakson kautta ylös Meri-Alppien jylhiin maisemiin. Patikkareitti kulkee Préalpes d’Azur -luonnonpuiston alueella, joka on osa EU:n luokittelemaa Natura 2000 -aluetta ja jonka biodiversiteetti on poikkeuksellisen monipuolinen. Hyvällä tuurilla voi bongata korppikotkia Merialppien jylhissä maisemissa. Reitti kulkee noin 1000 metrin korkeudessa. Alueelle ovat tyypillisiä kalliorotkot, jyrkät vuorenseinämät ja tasangot, joilla edelleen kasvatetaan lampaita ja viljellään laventelia. Vuoristosta avautuvat jylhät näkymät Cap d’Antibes -niemelle, Cannesiin ja aina Estérel-vuoristoon saakka. Patikkapolun alapuolella komeilee ”kotkanpesäksi” kutsuttu Gourdonin keskiaikainen vuoristokylä, joka on valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä.  Alkumatka on loivaa tasaista nousua aina Plateau de Cavaillore -tasangolle saakka. Sen jälkeen reitti laskettelee pikkukivistä serpentiinipolkua pitkin alas Gourdoniin. Lounas nautitaan sympaattisessa Auberge de Gourdon -ravintolassa, minkä jälkeen tutustutaan itse Gourdonin kylään, jossa voi ostaa paikallisia käsitöitä, Provencen yrttejä, laventelihunajaa ja muita luontaistuotteita. Paluu Nizzaan hajuvesiteollisuudesta kuuluisan Grassen kaupungin kautta. Vapaa ilta. Patikka n. 6 km vuoristoisessa maastossa - korkeuserot n. 350 m. (A,L)

4.päivä, 17.10.,15.5.
Cap Ferrat -niemen loistohuviloita ja satumaisia maisemia
Aamiaisen jälkeen siirrytään junaan. Poistutaan Beaulieu-sur-Mer’n asemalla ja suunnataan kohti Cap Ferrat -niemeä. Cap Ferrat on yksi Ranskan Rivieran kalleimmista asuinalueista ja reittimme varrella sijaitsee toinen toistaan hulppeampia, tarkkaan vartioituja villoja upeine puutarhoineen. Polku kiemurtelee aivan meren ääressä. Niemeltä käsin nähdään mm. Villa Kerylos, joka on antiikin Kreikan rekonstruoitu loistohuvila. Kahvitauko St. Jean Cap Ferrat’n kylässä. Niemen länsipuolella  avautuu upea Villefranchen lahti. Täällä maisemat ovat kuin satukirjasta. Patikan päätteeksi halukkailla on mahdollisuus tutustua omatoimisesti upeaan Villa Rothschild -huvilaan ja sen puutarhoihin tai Villa Kerylokseen tai jäädä lounastamaan Beaulieu’n huvivenesatamaan ja palata omin päin Nizzaan. Aamupäivän patikka n. 10 km – korkeuserot n. 160 m. (A)

5.päivä, 18.10.,16.5.
Eze Village - La Turbie - vaellus Välimeren kauneimpiin kuuluvan rannikon maisemissa
Aamiaisen jälkeen bussimatka keskiaikaiseen Eze Villagen kylään, joka sijaitsee upealla paikalla meren ääressä 400 metrin korkeudessa. Aloitetaan nousu kohti Fort de la Révère-linnoitusta. Nousu on paikoitellen melko jyrkkä, mutta meidät palkitsee henkeäsalpaava näkymä alas rannikolle, joka lienee koko Ranskan Rivieran häikäisevin. Alapuolellamme esittäytyvät Ezen ”saraseenikylä”, Cap Ferrat-niemi ja Cap de Nice -niemi. Hyvällä tuurilla saattaa nähdä pilkahduksen Korsikasta. Noustaan vajaan 800 metrin korkeuteen tasangolle, jossa sijaitsee Fort de la Révère-linnoitus, joka rakennettiin 1880-luvulla rannikon puolustamista varten. Toisen maailmansodan aikana sinne siirrettiin Vichyn hallituksen vangitsemia liittoutuneiden sotilaita. Hengähdystauko linnoituksella. Matka jatkuu entistä armeijan rakennuttamaa sotilastietä pitkin ja läpi muutaman tunnelin. Polulta näkyy hienosti La Turbien vuoristokylä, jossa sijaitsee keisari Augustuksen pystyttämä ns. Alppien voitonmerkki. Tutustutaan La Turbien kylään ja kävellään näköalapaikalle, josta avautuu näkymä Monacon ruhtinaskuntaan. Paluu bussilla Nizzaan. Loppupäivä on vapaata ja illalla kokoontuminen vielä yhteiselle läksiäisillalliselle. Aamupäivän patikka n. 6 km. Alkumatka on melko jyrkkää nousua ja loppumatka tasaista laskua - korkeuserot n. 400 m. (A,P)

6.päivä, 19.10.,17.5.
Kotiinlähtö
Aamiaisen jälkeen ajetaan Nizzan kentälle, josta päivälento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentotiedot (sitoumuksetta)
Helsinki - Nizza 08.05 - 10.25 Finnair
Nizza - Helsinki 11.30 - 15.45 Finnair

Kevään lennot vahvistuvat n 11  kk ennen lähtöä


Majoitus
Hotelli La Malmaison, Nizza****, 5 yötä
Hyvätasoinen hotelli loistavalla paikalla Boulevard Victor Hugon -kadun varrella Nizzan keskustassa. Matkaa Promenade des Anglais -rantakadulle 450 m ja Masséna-kävelykadulle 650 m. Buffet-aamiainen. Hotellissa on baari. Viihtyisissä huoneissa on kylpyhuone/wc, puhelin, tallelokero, taulu-TV, WiFi, minibaari, hiustenkuivain, ilmastointi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €

Huomioitavaa:
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua.

Vaellus on luokitukseltaan keskitasoinen: kukkulainen maasto, muutamia lyhyitä jyrkkiä nousuja ja laskuja. Alusta vaihtelee mm. polkuja, kivisiä alustoja.

Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Vaelluspäivien joukossa on satunnaisia jyrkempiä nousuja, laskuja ja portaita, mutta ne suoritetaan rauhalliseen tahtiin. Lisätietoja toimistoistamme.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.