Patikointia Ranskan Rivieralla 19.-24.10.2023

Tämä matka on Rivieraa aidoimmillaan, mutta tarjoaa erilaisia polkuja myös aluetta entuudestaan tuntevalle. Patikointireitit kulkevat sekä merellisissä että vuoristoisissa maisemissa, ja matkan aikana ymmärtää hyvin, miksi keisari Augustus antoi valloittamalleen provinssille nimen Alpes Maritimae, Meri-Alpit.

Patikoinnin lomassa tutkitaan alueen moni-ilmeistä luontoa ja nautitaan upeista maisemista. Tutustutaan myös alueen historiaan, kulttuuriin, paikalliseen elämänmenoon sekä ranskalaisen keittiön herkullisiin antimiin. Aikaa jää myös omille löytöretkille Nizzassa.

Asiantuntijan matkassa 

Hakola Timo

Hakola Timo, asiantuntijaopas

Timo on luotsannut ryhmiä Aasiasta Amerikkaan, mutta koti ja sydän on Ranskan ja Italian Rivieralla ja Provencessa. Timo on myös Ranskan Rivieran matkailukomitean ni ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ruokajuomat, viini/vesi
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • asiantuntijaoppaan palvelut

1 659 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä
Kävelykierros Nizzan vanhassakaupungissa
Kävelykierros n. 5 km, portaita - korkeuserot noin 90 m.
Aamulento Nizzaan, opas vastassa lentokentällä. Viedään laukut hotelliin ja lähdetään tutustumaan kaupunkiin. Tehdään kävelykierros Nizzan keskustassa ja vanhan kaupungin kiemuraisilla kujilla ja tutustutaan kaupungin historiaan. Noustaan ylös Château-kukkulalle, josta avautuvat hienot näkymät kaupungin ylle ja Enkelten lahdelle. Yhteinen lounas ja majoittuminen. Vapaa ilta. (L)

2. päivä
Kaupunkipatikka Nizzassa
Aamupäivän patikka n. 10 km kukkulaisessa maastossa, muutamia melko jyrkkiä nousuja ja laskuja, portaita - korkeuserot n. 250 m.
Aamiainen. Lähtö päivän patikointikierrokselle, joka suuntautuu Nizzan kaupunkialueelle. Kierros yllättää moni-ilmeisyydellään: reitti vie asuinkortteleiden, rantamaisemien ja metsäpolkujen kautta 222 metrin korkeudessa olevalle Mont Albanin kukkulalle. Nizzan sataman kautta kävellään Cap de Nice -niemen kärkeen ja sieltä Mont Boronin huvilakortteliin ja edelleen ylös Fort du Mont Alban -linnoitukselle, jonka Savoijin herttuat rakennuttivat 1500-luvulla. Ylhäältä kukkulalta avautuvat komeat näkymät Villefranchen lahdelle, Cap Ferrat -niemelle ja yli koko Nizzan. Laskeudutaan alas Nizzan keskustaan. Yhteinen illallinen. (A,P)

3. päivä
Meri-Alppien moni-ilmeistä luontoa, Gourdon - yksi Ranskan kauneimmista kylistä
Patikka n. 6 km vuoristoisessa maastossa - korkeuserot n. 350 m.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Vallée du Loup -laakson kautta ylös Meri-Alppien jylhiin maisemiin. Päivän reitti kulkee Préalpes d’Azur -luonnonpuiston alueella, joka on osa EU:n luokittelemaa Natura 2000 -aluetta ja jonka biodiversiteetti on poikkeuksellisen monipuolinen. Hyvällä tuurilla mahdollisuus bongata korppikotkia Merialppien jylhissä maisemissa. Reitti kulkee noin 1000 metrin korkeudessa, ja alueelle ovat tyypillisiä kalliorotkot, jyrkät vuorenseinämät ja tasangot, joilla edelleen kasvatetaan lampaita ja viljellään laventelia. Vuoristosta avautuvat jylhät näkymät Cap d’Antibes -niemelle, Cannesiin ja aina Estérel-vuoristoon saakka. Patikkapolun alapuolella komeilee ”kotkanpesäksi” kutsuttu Gourdonin keskiaikainen vuoristokylä, joka on valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä.  Alkumatka on loivaa tasaista nousua aina Plateau de Cavaillore -tasangolle saakka. Sen jälkeen reitti laskettelee pikkukivistä serpentiinipolkua pitkin alas Gourdoniin. Lounas sympaattisessa Auberge de Gourdon -ravintolassa ja tutustuminen Gourdonin kylään. Mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä, Provencen yrttejä, laventelihunajaa ja muita luontaistuotteita. Paluu Nizzaan hajuvesiteollisuudesta kuuluisan Grassen kaupungin kautta. Vapaa ilta. (A,L)

4. päivä
Vaellus Välimeren kauneimpiin kuuluvan rannikon maisemissa
Aamupäivän patikka n. 6 km. Alkumatka on melko jyrkkää nousua ja loppumatka tasaista laskua - korkeuserot n. 400 m.
Aamiaisen jälkeen ajetaan bussilla keskiaikaiseen Ezen kylään, joka sijaitsee upealla paikalla meren ääressä 400 metrin korkeudessa. Aloitetaan nousu kohti Fort de la Révère-linnoitusta. Nousu on paikoitellen melko jyrkkä, mutta sen palkitsee henkeäsalpaava näkymä alas rannikolle, joka lienee koko Ranskan Rivieran häikäisevin. Alapuolella esittäytyvät Ezen ”saraseenikylä”, Cap Ferrat-niemi ja Cap de Nice -niemi. Hyvällä tuurilla mahdollisuus nähdä pilkahdus Korsikasta. Jatketaan vajaan 800 metrin korkeuteen tasangolle, jossa sijaitsee Fort de la Révère-linnoitus, joka rakennettiin 1880-luvulla rannikon puolustamista varten. Lepotauko. Matka jatkuu entistä armeijan rakennuttamaa sotilastietä pitkin ja läpi muutaman tunnelin. Polulta näkyy hienosti La Turbien vuoristokylä, jossa sijaitsee keisari Augustuksen pystyttämä ns. Alppien voitonmerkki vuodelta 7 eaa. Tutustutaan kylään ja kävellään näköalapaikalle, josta avautuu näkymä Monacon ruhtinaskuntaan. Paluu bussilla Nizzaan. Vapaa-aikaa, yhteinen illallinen. (A,P)

5. päivä
Cap Ferrat -niemen loistohuviloita ja satumaisia maisemia
Aamupäivän patikka n. 10 km – korkeuserot n. 160 m.
Aamiainen. Tapaaminen Nizzan rautatieasemalla ja junamatka Beaulieu-sur-Meriin, josta suunnataan kohti Cap Ferrat -niemeä. Cap Ferrat on yksi Ranskan Rivieran kalleimmista asuinalueista ja reitin varrella sijaitsee toinen toistaan hulppeampia, tarkkaan vartioituja villoja upeine puutarhoineen. Polku kiemurtelee aivan meren ääressä. Kahvitauko St. Jean Cap Ferrat’n kylässä, jossa maisemat ovat kuin satukirjasta. Patikan päätteeksi halukkailla on mahdollisuus tutustua omatoimisesti upeaan Villa Rothschild -huvilaan ja sen puutarhoihin tai Villa Kerylokseen, tai jäädä lounastamaan Beaulieun huvivenesatamaan ja palata omin päin Nizzaan. Yhteinen läksiäisillallinen.(A,P)

6. päivä
Kotiinlähtö
Aamiaisen jälkeen ajo Nizzan kentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 
Helsinki - Nizza 08.05 - 10.25 Finnair
Nizza - Helsinki 11.30 - 15.45 Finnair


Majoitus
Univers Hotel **** 5 yötä
Sijainti Nizzan keskustassa, lähellä Galeries Lafayetten tavarataloa, Nizzan ostoskatua Jean Medecin ja Nizzan tramwaytä jolla pääsee kiertelemään kaupunkia helposti Nizzan upeille hiekkarannoille on vain noin 5 minuutin kävelymatka ja Nizzan Vanhaan kaupunkiin kävelee noin 7 minuutissa.Kaikissa huoneissa on suihku tai kylpyamme, hiustenkuivain, ilmastointi, Tv, ilmainen WiFi yhteys, työpöytä, tupla ikkunat;


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 390 €

Huomioitavaa:
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua.

Vaellus on luokitukseltaan keskitasoinen: kukkulainen maasto, muutamia lyhyitä jyrkkiä nousuja ja laskuja. Alusta vaihtelee mm. polkuja, kivisiä alustoja.

Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Vaelluspäivien joukossa on satunnaisia jyrkempiä nousuja, laskuja ja portaita, mutta ne suoritetaan rauhalliseen tahtiin. Lisätietoja asiakaspalvelustamme. 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.