Patikointia Sveitsin Alpeilla - Davos Klosters 2.-9.9.2019

Davosin monipuoliset patikointireitit kulkevat mahtavissa alppimaisemissa. Viikon aikana tehdään myös päivän kestävä bussi- ja junaretki Italian puolelle, upeisiin Tiranon maisemiin.

Syyskuussa alppiniityt loistavat värikkäinä. Patikointi edellyttää hyvää peruskuntoa.

Asiantuntijan matkassa 

Nuutinen Osmo

Nuutinen Osmo, Asiantuntijaopas

Alppimatkojen vaellusopas. Liikunnanopettaja ja Sveitsin asiantuntija. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• hotellista saatava Davos Klosters Inclusive Card-etukortti

1 498 €

1. päivä, 2.9.
Lento Zürichiin, jossa opas Osmo Nuutinen on vastassa. Matkan varrella Davosiin pidetään lounastauko paikallisessa ravintolassa (lisämaksusta). Illalla hotellissa tervetulotilaisuus viikon ohjelmasta sekä yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 3.9.
Wolfgang - Gotschnagrat - Panoramaweg
Patikointiaika: n. 5 tuntia (13 km), korkeusero: ▲▼ n. 200 m. Helpohko vaellus.
Aamiaisen jälkeen bussimatka Wolfgangiin, josta patikointi Gotschnabodenille. Noustaan hissillä Gotschnagratille ja patikoidaan maisemareittiä pitkin n. 2200 metrin korkeudessa Parsennin väliasemalle. Ravintolalounas mahdollinen päivän aikana (lisämaksusta). Paluu Davosiin vuoristohissillä. (A, P)

3. päivä, 4.9.
Jakobshorn - Sertig Dörfli – Clavadel
Patikointiaika: n. 5 tuntia (13 km), korkeuseroa ▲ n. 150 m, ▼ n. 900 m. Vaativahko vaellus.
Aamiainen. Hissimatka Jakobshornvuorelle. Patikoidaan Jatzhornin huipulle ja edelleen Sertigin kylään. Ravintolalounas mahdollinen (lisämaksusta). Jatketaan metsäreittiä pitkin Clavadelin kylään, josta paluu Davosiin bussilla. Illallinen hotellissa.(A, P)

4.päivä, 5.9.
Tschuggen – Pischagrat - Davoser See
Patikointiaika: n. 5 tuntia (13 km), korkeuseroa ▲ n. 600 m, ▼ n.900 m. Vaativahko vaellus.
Aamiaisen jälkeen bussimatka Flüelasolaan Tschuggenin vuoristomajalle. Tasaista nousua Pischan vaellusalueelle. Reitti jatkuu Pischagratilla Hüreliin (2444m) ja edelleen Arbelibodenille. Paluu Davosjärven kautta Davosiin. Vaellukselle tarvitaan omat retkieväät. Illallinen hotellissa. (A, P)

5. päivä, 6.9.
Bernina Express – UNESCON maisemareitti
Aamiaisen jälkeen retki Italian puolelle Tiranoon. Bussilla Juliersolan yli Engadinin laaksoon, ja St. Moritzin läpi Pontresinaan, josta matka jatkuu Berninasolan yli Tiranoon. Junamatka Bernina Express-reitillä Pontresinaan ja sieltä bussilla Flüelasolan kautta Davosiin. Illallinen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 7.9.
Jatzmeder - Rinerhorn - Jatzmeder
Patikointiaika: n. 5 tuntia (10 km), korkeuseroa ▲▼ n. 550 m. Vaativahko vaellus.
Aamiaisen jälkeen bussilla Glarikseen kylään ja edelleen vuoristohissillä Jatzmederin vuoristoasemalle. Patikointia Hubelille ja edelleen Rinerhornille. Patikoidaan maisemareittiä Nüllischgratilla (2528 m) takaisin Jatzmederin vuoristoasemalle. Vaellukselle tarvitaan omat retkieväät. Hissi-ja bussimatka takaisin Davosiin. (A, P)

7. päivä, 8.9.
Weissfluhgipfel - Strelepass - Panoramaweg
Patikointiaika: n. 4 tuntia (9 km), korkeuseroa ▲ 150 m. ▼ n. 450 m. Vaativahko vaellus.
Aamiainen. Hissillä Weissfluhjochin asemalle 2650 m korkeuteen. Patikointia Weissfluhgipfelille. Patikointia alas kohti Strelan vuoristomajaa. Ravintolalounas mahdollinen (lisämaksusta).  Patikointi jatkuu edelleen maisemareittiä pitkin Parsennin asemalle ja sieltä hissillä alas Davosiin. Illallinen hotellissa. (A, P)

8. päivä, 9.9.
Aamiaisen jälkeen kuljetus Zürichiin ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Zürich 07.55 – 09.45 Finnair
Zürich – Helsinki 10.50 – 14.35 Finnair


Majoitus
Kongress Hotel Davos ****
, 7 yötä
Kylän keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Hotellissa yhteensä 80 huonetta. Huoneessa kylpyhuone(amme), tallelokero, TV, puhelin, minibaari, kokolattiamatto ja parveke. Ravintola, baari sekä á la Carte ravintola Extrablatt. Hierontaa, kylpylähoitoja sekä sauna.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 140 €

Lumi- ja sääolosuhteet saattavat joskus yllättää ja reittivalintoja voidaan joutua muuttamaan turvallisuussyistä.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.8.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Kesäkuun patikoinnit edellyttävät normaalia peruskuntoa.
Syyskuun patikointi edellyttää hyvää peruskuntoa.