Pyöräilymatka Tonavan rantatiellä 10. – 15.7.2019

 Upeat Wachaun laakso, Wien, Tulln, Krems ja Melk

Reitti kulkee tasaisessa maastossa Tonavan rantoja pitkin upeiden maisemien saatellessa matkaa.
Matkan kohokohtia ovat aina yhtä upea Wien, Die Garten Tulln -puutarhanäyttely, Wachaun kaunis jokilaakso, Stift Melkin luostari  ja Schlosshofin hieno barokkilinna. Päivien aikana pidetään taukoja, käydään katsomassa nähtävyyksiä ja rentoudutaan hetki viinitiloilla.

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, Asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Wienistä alkaen koko matkan ajan
• pyörien vuokra neljä päivää
• matkalaukkujen kuljetus

1 375 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.7.
Wien
Aamulento Helsingistä Wieniin, jossa opas on ryhmää vastassa. Matka alkaa Wienin kiertoajelulla, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Valtionooppera, Parlamenttitalo, Kaupungintalo, Taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, Yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajetaan myös halki Karlsplatz–aukion, jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession taidenäyttelytalo. Nähdään hedelmä- ja vihannestori Naschmarkt, lukuisia puistoja ja vanhoja wieniläiskahviloita. Lounas päivän aikana ja majoittuminen hotellissa Wienissä. (L)

2. päivä, 11.7.
Die Garten Tulln –puutarha
Aamiainen hotellissa. Aloitetaan pyöräily Wienistä Tonavan rantatietä pitkin kohti Stift Klosterneuburgin luostaria. Pysähdytään luostarin luona ja kurkistetaan luostarin barokkiaikaiseen kirkkoon. Matka jatkuu kohti Tulln an der Donaun kaupunkia. Vierailu Die Garten Tulln -puutarhanäyttelyssä. Tämän jälkeen tutustuminen Tullnin viehättävään keskustaan. Majoittuminen hotelliin Tullnissa.  38 km, nousua 119 m, laskua 170 m. (A)

3. päivä, 12.7.
Krems - Weissenkirchen an der Donau
Aamiainen hotellissa. Pyöräillään Tullnista Tonavan rantatietä pitkin kohti Kremsin kaupunkia. Tutustutaan Kremsin viehättävään vanhaankaupunkiin.  Yö Weissenkirchen an der Donaussa. Illalla vierailu paikallisessa viinituvassa, jossa illallinen. 54 km, nousua 30 m, laskua 45 m. (A,P)

4. päivä, 13.7.
Kamptalin jokilaakso, Langenloisin viinikaupunki ja Dürnstein
Aamiainen hotellissa. Tutustutaan mielenkiintoiseen Viinimaailma-museoon Langenloisin viinikaupungissa. Museo on rakennettu kolmen viinitilan viinikellariverkostoon, vanhaa ja modernia yhdistettynä mielenkiintoisella tavalla. Paluumatkalla reitti kulkee läpi Dürnsteinin romanttisen kylän, jonka yläpuolella olevassa rauniolinnassa Englannin kuningasta Rikhard Leijonamieltä pidettiin vankina. Dürnstein on tunnettu vaaleansinisestä kirkontornistaan. Majoittuminen Weissenkirchen an der Donaun kylässä.  50 km, nousua 120 m, laskua 130 m. (A)

5. päivä, 14.7.
Benediktiiniläisluostari Stift Melk
Aamiainen hotellissa. Päivän pyöräretki kulkee Weissenkirchenistä kohti Melkin kaupunkia.
Pyöräillään Unescon suojelukohteena olevan 35 km pitkän Wachaun laakson halki. Tonava mutkittelee romanttisen viininviljelysalueen läpi ja alueelle on tunnusomaista lukuisat kirkot, linnanrauniot ja luostarit. Jyrkillä rinteillä kasvavat terasseittain Wachaun viiniköynnökset ja hiukan tasaisimmilla alueilla aprikoosiviljelmät. Nähdään mm. Spitzin viinivuori ja paljon upeita maisemia. Vieraillaan upeassa barokkiaikaisessa benediktiiniläisluostarissa Stift Melkissä, joka on rakennettu 60 m korkean kallionkielekkeen päälle kolmen joen risteyskohtaan. Luostarivierailun jälkeen palataan vastakkaisella rannalla olevien viehättävien kylien kautta kohti Spitzin kylää ja ylitetään Tonava lautalla.  Paluumatkan aikana lounastetaan viinitilalla. 47 km, nousua 130m, laskua 135 m. (A,L)

6.päivä, 15.7.
Schlosshofin barokkilinna
Aamiaisen jälkeen lähdetään hotellista bussilla kohti Schlosshofin barokkiaikaista linnaa, joka sijaitsee n. 50 km matkan päässä Wienistä, lähellä Itävallan ja Slovakian rajaa.  Linnakierros aikoinaan Prinz Eugen von Savoyen nimisen herran rakennuttamassa linnassa, jonka keisarinna Maria Theresia osti kesäasunnokseen. Linnaan kuuluu upea laaja puutarha sekä pieni eläintarha, jossa pidetään 1700-luvulle tyypillisiä kotieläimiä. Lounas linnan ravintolassa. Paluukuljetus lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Wien 08.30 - 09.55 Finnair
Wien - Helsinki 19.15 - 22.35 Finnair


Hotellit

10.-11.7. Austria Trend Hotel Messe Wien Praterm, 1 yö, Wien

Messukeskuksen vieressä, lähellä Wienin Prateria ja sen kuuluisaa maailmanpyörää. Huoneissa on tv satelliittikanavilla, minibaari, ilmainen WiFi ja ilmastointi. Kylpyhuone ja hiustenkuivaaja.
11.-12.7. Hotel Nibelungenhof an der Donau, 1 yö, Tulln
Viehättävä hotelli Tonavan rannalla, muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Huoneissa on tv, puu-/parkettilattia, kylpyhuone jossa kylpyamme tai suihku.
12.-15.7. Kirchenwirt Weißenkirchen, 3 yötä, Wachau
Kirchenwirt on perinteinen hotelli, joka sijaitsee keskeisellä mutta rauhallisella paikalla Weißenkirchenin sydämessä Wachaun laaksossa, vain muutaman kilometrin päässä Kremsistä. Hotelli koostuu neljästä historiallisesta rakennuksesta, joilla kaikilla on oma tyylinsä. Huoneissa on puukalusteet, suihku, wc, hiustenkuivaaja, tv, radio, puhelin, tallelokero ja minibaari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 190 €
• pyöräilykypärän vuokra 25 €
• sähköpyörän vuokra 75 €

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Pyöräilijältä edellytetään hyvää peruskuntoa ja aikaisempaa pyöräilykokemusta. Maasto on tasaista, joten reitti on vaikeustasoltaan melko helppo.

Pyörä: KTM Life Time retkipyörä, 24 vaihdetta, neljä eri kokoa. Käsijarrut ja pieni kassi takana tavaroita varten. Ilmoitattehan pituutenne matkavarauksen yhteydessä.