Rooman kaupunkivaellus, lähiympäristön järvet ja viinirinteet 21.-26.10.2021

Rooma - Frascati - Castel Gandolfo - Albanovuoret - Nemin järvialueet - Monte Covo

Tutustuakseen Roomaan perusteellisesti, on paras keino ehdottomasti kävely – syvennytään Rooman historiaan, kulttuuriin, luontoon ja enogastronomiaan miellyttävästi vaellellen sekä vieraillaan lähiympäristön tärkeimmissä kohteissa, kuten Castel Gandolfossa ja Frascatissa, joissa tutuiksi tulevat niin kraatterijärvet kuin viinintuotanto.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Roomasta alkaen
• vaellusopas Nemin vaelluksella ja paikallisoppaat Ostian ja Rooman kierroksilla ohjelman mukaisesti

1 428 € 

 

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 21.10.
Ostia Antica ja Frascati

Aamulento Helsingistä Roomaan. Vierailu Ostian ikivanhassa kaupungissa, jossa tutustutaan antiikin ajan satamakaupungin toimintaan. Vapaa-aikaa lounaaseen. Ostiasta noin tunnin ajomatka hotelliin Frascatin alueelle. Reitti- ja varusteinfo sekä tervetulopäivällinen ruokajuomineen. (P)

2. päivä, 22.10.
Vaellus Castel Gandolfossa, Albanon ja Nemin järvialueilla
Aamiaisen jälkeen kävelykierros Frascatin historiallisessa keskustassa. Siirrytään kohti Albanovuoria ja tehdään leppoisa vaellus huikaisevissa maisemissa pitkin via Francigenaa aina Nemin pittoreskiin kraatterijärvikaupunkiin saakka. Iltapäivällä saavutaan Castel Gandolfon kaupunkiin Albanojärven rannalle, jossa sijaitsee mm. paavin kesäpalatsi. Paluu hotelliin iltapäivällä. Päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 13 km kukkulaisessa maastossa – nousua n. 350 m, laskua n. 210 m. (A, P)
 
3. päivä, 23.10.
Kaupunkivaellus antiikin ja keskiajan Roomassa
Aamiainen hotellissa.  Siirrytään Rooman historialliseen keskustaan, jossa tutustutaan sekä antiikin että keskiajan nähtävyyksiin paikallisoppaan avulla. Kierroksen aikana tulee tutuksi mm. antiikin Colosseum, Forum Romanumin temppelit ja Palatinuskukkulan palatsirauniot sekä riemukaaret. Vieraillaan myös antiikin ajan kodissa. Siirrytään kohti keskiaikaa Campo de Fiorille ja jatketaan juutalaisen gheton kautta Tiberjoelle tutustuen Trasteveren alueeseen. Paluu hotelliin iltapäivällä. Päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 12 km kaupunkialueella. (A, P)

4. päivä, 24.10.
Vaellus Monte Covon ja Frascatin alueella
Aamiaisen jälkeen tutustutaan esihistoriaan etruskialueilla. Tehdään vaellus Monte Covon alueelle, josta avautuu näkymät aina Roomaan saakka. Vaelluksen jälkeen siirrytään Frascatin alueelle viinitilalle, jossa tutustutaan viininviljelijän nykypäivään ja maistellaan tuotteita. Paluu hotelliin iltapäivällä. Päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 8 km kukkulaisessa maastossa – nousua n. 395 m, laskua n. 250 m. (A, P)

5. päivä, 25.10.
Kaupunkivaellus kirkollisessa Roomassa
Aamiainen hotellissa. Rooman historiallisessa keskustassa sijaitsee kristinuskon tärkeimpiä tutustumiskohteita, joista tietysti tärkein on Pietarinkirkko Pietarin hautoineen, joihin tutustutaan paikallisoppaan johdolla. Lisäksi tutustutaan kristinuskon alkuajan tapahtumiin San Clementen kerroskirkossa sekä veljeskuntien toimintaan kapusiinimunkkien kallokryptassa. Vaelluksen aikana piipahdetaan mielenkiintoisissa kirkoissa, kuullen tarinoita pyhimyksistä ja paavin papaduktista. Paluu hotelliin iltapäivällä. Päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 12 km kaupunkialueella. (A, P)
 
6. päivä, 26.10.
Katakombit ja nyky-Rooma
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja siirrytään vielä katakombialueelle tutustuen kuoleman jälkeiseen Roomaan. Siirrytään historialliseen keskustaan, jossa tutustutaan metropolikaupungin nykyaikaan hallintokukkuloineen, tärkeimpiin piazzoihin kuten Navonaan ja Spagnaan sekä Trevin suihkulähteeseen. Syödään yhteinen lounas, jonka jälkeen jää aikaa ostoksiin ikuisessa kaupungissa. Paluu Fiumicinon lentokentälle n. klo 16.30 ja lento Suomeen klo 19.45. Päivän vaellus n. 6 km kaupunkialueella. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rooma 07.50 - 10.15 Finnair
Rooma - Helsinki 19.45 - 00.05 +1 Finnair


Majoitus

Hotel & Spa Villa Mercede****, Frascati
Hyvätasoinen v. 2015 uusittu hotelli Castelli Romanin alueen rinteillä. Hotellissa on ulkouima-allas, kylpylä ja tyylikäs ravintola. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja oma kylpyhuone, jossa on kylpyamme tai suihku. Ilmainen WiFi. Rooma on noin 40 min ajo-/junamatkan päässä.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Hyvä tietää
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Maastovaellukset ovat kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita. Kaupunkivaelluksilla on loivia ylä- ja alamäkiä.

Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit. Sauvat eivät ole tarpeelliset. Erityisesti keväisin siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.