Rooman kaupunkivaellus 15.-20.3.2023

Rooma - Frascati - Castel Gandolfo - Albanovuoret - Nemin järvialueet - Monte Covo

Tutustuakseen Roomaan perusteellisesti, on paras keino ehdottomasti kävely – syvennytään Rooman historiaan, kulttuuriin, luontoon ja enogastronomiaan miellyttävästi vaellellen sekä vieraillaan lähiympäristön tärkeimmissä kohteissa, kuten Castel Gandolfossa ja Frascatissa, joissa tutuiksi tulevat niin kraatterijärvet kuin viinintuotanto.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa
• ohjelmassa mainitut ateriat: 1 päivällinen ruokajuomineen ja 1 kevyt lounas viininmaisteluineen

1 426 € 

 

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 15.3.
Rooma
Tutustuminen Ostian arkelogiseen alueeseen paikallisoppaan avulla. Siirtyminen Rooman keskustaan ja sisäänkirjoittautuminen hotelliin. Pienen lepohetken jälkeen tutustumiskävely lähiympäristöön ja tervetulopäivällinen ruokajuomineen. (P)

2.päivä, 16.3.
Kaupunkivaellus keskiaikaisessa Roomassa
Kaupunkivaelluspäivä antiikin ja keskiajan Roomassa Vaellus Rooman historiallisessa keskustassa, jossa tutustuminen sekä antiikin että keskiajan nähtävyyksiin paikallisoppaan avulla. Kierroksen aikana tulee tutuksi mm. antiikin Colosseum, Forum Romanumin temppelit ja Palatinuskukkulan palatsirauniot sekä riemukaaret. Siirtyminen kohti keskiaikaa seuraten Tevere-jokea Tiberinan saarelle ja Campo dei Fiorille. Paluu hotelliin iltapäivällä. Vapaa ilta. (A) Päivän vaellus n. 12 km kaupunkialueella

3. päivä, 17.3.
Kaupunkivaellus salaperäisessä Roomassa
Kaupunkivaelluspäivä salaperäiseen Roomaan Aamiaisen jälkeen tutustuminen paikallisoppaan avulla kohteisiin, joissa harvoin vieraillaan Rooman kierroksella: tutuksi tulevat niin Trasteveren kuin ghetton alueen kujat ja rakennukset. Paluu hotelliin iltapäivällä. Vapaa ilta. (A) Päivän vaellus n. 10 km kaupunkialueella.

4.päivä, 18.3.
Kaupunkivaellus kirkollisessa Roomassa

Rooman historiallisessa keskustassa sijaitsee kristinuskon tärkeimpiä tutustumiskohteita, joista tietysti tärkein on Pietarinkirkko Pietarin hautoineen; tutustumiskierros paikallisoppaan johdolla. Lisäksi tutustuminen kristinuskon alkuajan tapahtumiin San Clementen kerroskirkossa sekä veljeskuntien toimintaan kapusiinimunkkien kallokryptassa. Vaelluksen aikana pysähdyksiä mielenkiintoisissa kirkoissa, joita riittäisi vuoden jokaiselle päivälle kuullen tarinoita pyhimyksistä ja paavin papaduktista. Paluu hotelliin iltapäivällä. Vapaa ilta (A) Päivän vaellus n. 12 km kaupunkialueella.

5.päivä, 19.3.
Vaelluspäivä Castel Gandolfo, Albanon ja Nemin järvialuee
t
Aamiaisen jälkeen siirtyminen junalla Rooman eteläpuolelle kohti Albanovuoria, jossa vaellus huikaisevissa maisemissa pitkin via Francigenaa aina Nemin pittoreskiin kraatterijärvikaupunkiin saakka. Iltapäivällä saapuminen Castel Gandolfon kaupunkiin Albanojärven rannalle, jossa sijaitsee mm. paavin kesäpalatsi. Paluu hotelliin iltapäivällä. Vapaa ilta. (A, P) Päivän vaellus n. 14 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 500 m

6. päivä, 20.3.
Katakombit, Frascatin viinialue
Katakombit ja Frascatin alue- paluu lentokentälle Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat ja siirrytään katakombialueelle tutustuen kuoleman jälkeiseen Roomaan. Matka jatkuu Frascatin viinialueelle, jossa tutustuminen viinitilan toimintaan ja viininmaistelu kevyen lounaan yhteydessä (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rooma 07.40 - 10.10 Finnair
Rooma - Helsinki 19.30 - 23.55 Finnair


Majoitus
Hotel Romanico Palace****
Rooman keskustassa, Via Veneton ja Villa Borghesen lähellä sijaitseva viehättävä, empiretyylinen hotelli. Espanjalaisille portaille matkaa noin 700 m. Elegantisti sistustetut huoneet, joissa marmorilattiat ja antiikkihuonekaluja. Kylpyhuoneissa on joko kylpyamme tai suihku. Huoneissa on tv, ilmastointi ja minibaari. Hotellissa on baari, kuntosali ja kylpylä saunoineen (lisämaksusta). Hotellin kattoterassilta on upea näkymä ympäröivään kaupunkiin. 

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Hyvä tietää
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Maastovaellukset ovat kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita. Kaupunkivaelluksilla on loivia ylä- ja alamäkiä.

Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit. Sauvat eivät ole tarpeelliset. Erityisesti keväisin siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.