Saksan Alpit - patikointia Baijerissa 1.-7.10.2018*

Kulttuuria ja patikointia!

Aktiivilomalla patikoidaan mm. Berchtesgadenin kansallispuistossa, joka on Alppien vanhimpia suojelukohteita. Yhtenä jylhimmmistä huipuista kohoaa Watzmannvuori, joka vartioi turkoosinvihreänä kimaltelevaa Königsseejärveä. Patikointiviikon aikana tehdään myös bussiretket Hitlerin Kotkanpesälle sekä Itävallan puolelle, Mozartin syntymäkaupunkiin Salzburgiin.

Asiantuntijan matkassa 

Lähdesmäki Ari

Lähdesmäki Ari, Asiantuntijaopas

Ari on kokenut maailmanmatkaaja, joka on toiminut vuosia matka- ja vaellusoppaana. Luonto, liikunta ja matkustaminen muodostavat merkittävän osan elämää. ...

Lukijamatka

Oma aika

Oma aika

Oma Aika on lehti aikuiselle! Oma aika tarjoaa laadukasta ja kiinnostavaa luettavaa, koskettavia tarinoita, opastaa elämän haasteissa ja vie elämyksiin ympäri m ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• matkaohjelmassa mainitut ateriat, retkikohteet opastuksineen, kuljetuksineen ja sisäänpääsymaksuineen
• 4 x retkieväät

1 498 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 1.10.
Saapuminen Berchtesgadeniin, Hitlerin Kotkanpesä (1837 m)
Lento Müncheniin ja bussikuljetus kohti Berchtesgadenia. Majoittumisen jälkeen tutustuminen Berchtesgadeniin ja Hitlerin Kotkanpesään. Illalla hotellissa tervetulotilaisuus viikon ohjelmasta sekä yhteinen illallinen. (P)

2. päivä, 2.10.
Patikointi Almbachklammkanjonissa
Patikointiaika: n. 4 tuntia (8 km), korkeusero: 250 m. Helpohko patikointi.
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Almbachklammin kanjonille, jossa patikoidaan upeiden vesiputouksien kautta pitkin kanjonia.
Illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 3.10.
Patikointi Kneifelspitzevuorelle (1188 m)
Patikointiaika: n. 7 tuntia (15 km), korkeusero: 750 m. Vaativa patikointi.
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla aloituspisteeseen, josta patikoidaan Maria Gernin kirkon kautta Kneifelspitzevuorelle. Tauon jälkeen palataan alas bussille ja hotelliin, jossa illallinen. (A, P)

4. päivä, 4.10.
Retki Salzburgiin
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Salzburgiin, Mozartin syntymäkaupunkiin.
Salzburgin vanha kaupunki on kuuluisa myös barokkirakennuksistaan ja Hohensalzburg linnoituksestaan. Mahdollisuus lisämaksusta vierailla Mozartin kotimuseossa. Paluumatkalla mahdollisuus outlet-ostoksille. Paluu illansuussa Berchtesgadeniin. Illallinen hotellissa. (A, P)

5. päivä, 5.10.
Vuoristopatikonti Jennervuorelle (1874 m)
Patikointiaika: n. 6 tuntia (8 km), korkeusero: 400 m. Vaativa patikointi.
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Jennerbahnin ala-asemalle. Nousu gondolin kyydissä Jennervuoren huippua kohti yli 1800 metrin korkeuteen. Sieltä avautuu upea maisema yli Königsseejärven ja ympäröiville vuorille. Patikoinnin jälkeen paluu gondolilla ala-asemalle ja edelleen bussilla hotelliin. Illallinen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 6.10.
Patikointi Königsseejärvelle
Patikointiaika: n. 4 tuntia (7 km), korkeusero 150 m. Helpohko patikointi.
Aamiaisen jälkeen jälleen siirrytään bussilla Berchtesgadenista hieman eteläänpäin Königsseejärven rantaan, josta noin tunnin venematka järven etelärannalle. Patikointia upeille vesiputouksille ja paluu samaa reittiä takaisin. Paluuvenematkan aikana pysähdys kauniilla St. Bartholomewin kirkolla. Paluu hotellille ja illallinen. (A, P)

7. päivä, 7.10.
Vapaapäivä Berchtesgadenissa
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Bussikuljetus Müncheniin ja lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu(sitoumuksetta)
Helsinki - München 08.00 - 09.30 Finnair
München - Helsinki 19.10 - 22.35 Finnair


Majoitus
1. - 7.10., 6 yötä, Hotelli Grünberger, Berchtesgaden

Vastaremontoitu alppityylinen perhehotelli sijaitsee Berchtesgadenin keskustassa, muutaman kilometrin päässä patikointireiteistä. Patikoinnin jälkeen on mahdollisuus virkistäytyä hotellin spa-osaston saunassa ja uima-altaalla.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 325 €


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja)


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Aktiivinen osallistuminen matkaohjelmiin edellyttää hyvää peruskuntoa.
Sääolosuhteet saattavat joskus yllättää ja reittivalintoja voidaan joutua muuttamaan turvallisuussyistä.