Satumainen Slovenia – patikointia postikorttimaisemissa 28.8.-2.9.2019

Leppoisa vaellusmatka Slovenian monipuolisen luonnon helmassa. Vaellusmaisemat vaihtelevat majesteettisista vuorista aina helmeileviin vesiputouksiin unohtamatta syvänsinisiä järviä, vehreitä niittyjä ja jylhiä metsiä. Majoitus Bledin kaupungissa, kauniin Bled-järven läheisyydessä. Päiväretkillä tutustutaan kohteen luontoon, paikalliselämään, historiaan sekä enogastronomiaan miellyttävästi vaellellen.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä
• vaellusopas luontovaelluksilla neljänä päivänä

1 498 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 28.8.
Postojna tippukiviluolat ja Bled
Aamulento Helsingistä Ljubljanaan. Kuljetus (n. 1 tunti) Postojnan upeille tippukiviluolille, jossa tehdään kierros sähköjunalla sekä kävellen. Iltapäivällä saavutaan Bledjärvelle ja majoitutaan hotelliin. Pienen lepohetken jälkeen kävelykierros Bledin keskustassa ja slovenialainen päivällinen ruokajuomineen. Paluu hotellille. Viereisen Rikil Balance -hotellin laaja uima-allasalue on käytössä kerran päivässä max. 3 tunnin ajan. (P)

2.päivä 29.8.
Vaelluspäivä – Bledin ympäristö ja Vintgarin kanjonialue
Aamiainen hotellissa. Tutustutaan järvialueen maisemiin sekä Vintgarin mahtavaan kanjonialueeseen, jossa kierretään rakennettuja polkuja pitkin ihastellen vesiputouksen voimaa ja luonnon kauneutta. Paluu iltapäivällä hotellille ja ilta vapaa. Päivän vaellus n. 12 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 250 m (A)

3.päivä 30.8.
Vaelluspäivä – Bohinj-järven alue ja Mostnican rotkoalue – köysirata 1535 m korkeuteen
Aamiainen. Päivän vaellus vie toiselle järvialueelle Bohinjin maisemiin. Tehdään myös retki Mostnican putoukselle maistelemaan paikallista kahvia ja mustikkatorttua. Paluumatkalla köysiratamatka aina puolentoista kilometrin korkeuteen. Paluu iltapäivällä hotellille ja ilta vapaa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 450 m (A)

4.päivä 31.8.
Vaelluspäivä – Radovnan laakso sekä Kranjska Goran vuoristoalue – vierailu alppimuseossa
Aamiaisen jälkeen siirrytään Radovnan laaksoon, jossa vieraillaan alppimuseossa. Vaelletaan Kranjska Goran maisemissa ja ihaillaan maisemia aina Itävaltaan ja Italiaan saakka. Nähdään myös Planican urheilukeskus hyppyrimäkineen. Päivän vaellus n. 12 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja –korkeuserot n. 550 m (A)

5.päivä 1.9.
Vaelluspäivä – Pokljukan ylätasankoalue
Aamiaisen jälkeen suunnataan Triglav-vuoren rinteille, jossa tehdään vaellus ylätasangolla todellisissa vuoristomaisemissa. Iltapäivällä tutustutaan mehiläisten maailmaan Radovljican pikkukaupungissa. Jäähyväispäivällinen ruokajuomieen Bledissä. Päivän vaellus n. 12 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja  - korkeuserot n. 650 m (A,P)

6.päivä 2.9.
Skofja Loka ja Ljubljana
Aamiaisen jälkeen ajo Skofja Lokan keskiaikaisen kaupungin kautta Ljubljanan keskustaan, jossa tehdään leppoisa kävelykierros tärkeimmillä nähtävyyksillä. Vapaa-aikaa ostoksiin ja lounaaseen. Paluu lentokentälle ja illalla lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Ljubljana 08.40 - 10.20 Finnair
Ljubljana - Helsinki 19.10 - 22.45 Finnair


Majoitus

Hotel Savica Garni****, Bled
Keskitasoinen, ympäristöystävällinen hotelli noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Bled-järven rannalta. Ilmastoidut huoneet, joissa tallelokero ja minibaari. Kylpyhuoneessa on suihku tai kylpyamme. Maksuton internet.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 255 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.
Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.
Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Uimapuku ja sandaalit.
Siitepölyn määrä voi alkukesällä olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.