Sveitsin Alppien keväthanget – Davos Klosters 28.3.-3.4.2020

Patikointia, lumikenkäilyä ja maastohiihtoa!

Lähde nauttimaan keväthangista ja raikkaasta alppi-ilmasta Davos Klostersin upeissa maisemissa. Davos on monipuolinen talviurheilun huippukohde. Tämän kevättalven viikon aikana patikoidaan tai hiihdellään, ja kokeillaan myös lumikenkäilyä. Päivittäiset retket ovat n. 5-15 kilometrin pituisia ja tasoltaan helpohkoja. Osallistuminen edellyttää normaalia peruskuntoa.

Asiantuntijan matkassa 

Nuutinen Osmo

Nuutinen Osmo, asiantuntijaopas

Vaellusopas ja liikunnanopettaja, joka on asunut ja työskennellyt Davosissa yli 30 vuotta. Lomalinjojen vaellusoppana ja Sveitsin asiantuntijana hän on toiminut lähe ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • Davos Klosters Inclusive Card-etukortti

1 658 €

1. päivä, 28.3
Saapuminen Davosiin
Lento Zürichiin, jossa opas Osmo Nuutinen on vastassa. Matkan varrella Davosiin pidetään lounastauko paikallisessa ravintolassa (lisämaksusta). Illalla hotellissa tervetulotilaisuus, jossa opas kertoo viikon ohjelmasta. Yhteinen illallinen. Mahdollisuus osallistua Davosissa järjestettävän Cover Festivalin ilmaiskonserttiin. (P)

2. päivä, 29.3.
Davosin ympäristö
Patikointiaika 3-4 tuntia (n. 6 km). Korkeusero: ▲▼ n. 150 m. Helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen patikoidaan ns. Hohe Promenadilla Davosin kaupungin ja myöhemmin Davos-järven yläpuolella Davos Wolfgangiin. Mahdollisuus ravintolalounaaseen. Iltapäivällä takaisin Davosiin joko patikoiden tai bussilla. Iltapäivällä mahdollisuus lähteä kuuntelemaan Cover Festivalin ilmaiskonserttia. Illallinen hotellissa. (A, P)

3. päivä, 30.3.
Stafelalp – perinteinen vuoristomaja
Patikointiaika 3-4 tuntia (n. 5 km). Korkeusero: ▲▼ n. 300 metriä. Melko helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen talvivaellus Stafelalpin vuoristomajalle. Lumipeitteinen mutta aurattu vaellustie nousee tasaisesti metsän läpi ja Stafelapin alppiniityltä avautuu mahtava vuoristomaisema. Mahdollisuus lounaaseen vuoristomajalla. Takaisin Davosiin palataan samaa reittiä. Illallinen hotellissa. (A, P)

4. päivä, 31.3.
Lumikenkäkokeilu
Patikointiaika 1,5-3 tuntia. Korkeusero ▲▼ n. 100 m. Helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen lähdetään kokeilemaan lumikenkäilyä. Puolipäiväinen lumikenkävaellus Davosin koskemattomassa luonnossa on mieleenpainuva elämys! Reitin pituus riippuu lumiolosuhteista. Reittivaihtoehtoja on lukuisia, ja opas valitsee parhaan reitin lumiolosuhteiden perusteella. Illallinen hotellissa. (A, P)

5. päivä, 1.4.
Klosters – Garfiun
Patikointiaika 4-5 tuntia (n. 12 km). Korkeusero ▲▼ n. 300 m. Melko helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen junamatka Klostersin kylään. Klosters on tullut kuuluisaksi kuninkaallisista vierailijoistaan. Erityisesti Englannin prinssi Charles on vieraillut kylässä usein hiihtomatkoilla. Elegantin kylän rinteitä koristavat chalet-tyyppiset talot. Kuljetaan auratulla talvitiellä Monbielin laaksonpohjaa Garfiunin idylliselle vuoristomajalle. Osallistua voi joko patikoiden tai hiihtämällä. Hiihtovarusteet voi vuokrata paikan päältä lisämaksusta. Takaisin Klostersiin palataan samaa reittiä ja edelleen Davosiin junalla. Illallinen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 2.4.
Schatzalp – Taikavuori
Patikointiaika 3-4 tuntia (n. 12 km). Korkeusero ▲▼ n. 300 m. Melko helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen tehdään patikkaretki Schatzalpille. Schatzalp tunnetaan myös nimellä Taikavuori kirjailija Thomas Mannin samannimisen, Davosiin sijoittuvan mestariteoksen mukaan. Tasaisesti ylösnouseva talvitie vie 1850 metrin korkeuteen. Ns. aurinkoreitiltä avautuu upea näköala Davosia ympäröivään vuoristoon. Mahdollisuus lounaaseen tunnelmallisessa ravintolassa. Takaisin voi palata joko vuoristohissillä tai patikoiden. Illallinen hotellissa. (A, P)

7. päivä, 3.4.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen kuljetus Zürichiin ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Zürich 07.55 – 09.45 Finnair
Zürich – Helsinki 10.50 – 14.35 Finnair


Kongress Hotel Davos ****
Kylän keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Hotellissa yhteensä 80 huonetta, 2 ravintolaa sekä baari. Huoneessa TV, puhelin, minibaari, tallelokero, ilmainen WiFi, kokolattiamatto. Hotellissa on sauna. Lisämaksusta tarjolla hierontaa ja kylpylähoitoja.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 140 €

Lumi- ja sääolosuhteet saattavat joskus yllättää ja reittivalintoja voidaan joutua muuttamaan turvallisuussyistä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 8.8.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

EU-maihin riittää myös voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia peruskuntoa.