Vaellus Aurinkorannikolla 5.-10.9.2018

Malaga - Benalmadena - Mijas - El Torcal - Camino del Rey

Espanjan Aurinkorannikko on vuosikymmenten kuluessa tullut suomalaisille tutuksi takuuvarmana aurinkopaikkana ja rantalomien vakiolomakohteena. Paikka on vuosittaisella, yli 320 aurinkoisella päivällään ja upeilla vaellusreiteillään myös hyvä aktiivilomakohde. Lähde kanssamme tutustumaan erilaiseen Aurinkorannikkoon, rannikon parhaimmille reiteille ja reiteiltä avautuviin upeisiin näkymiin ja nähtävyyksiin.

Asiantuntijan matkassa 

Lähdesmäki Ari

Lähdesmäki Ari, Asiantuntijaopas

Ari on kokenut maailmanmatkaaja, joka on toiminut vuosia matka- ja vaellusoppaana. Luonto, liikunta ja matkustaminen muodostavat merkittävän osan elämää. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Norwegianin reittilennot turistiluokassa Helsinki - Malaga – Helsinki
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
• ohjelman mukaiset ateriat (5 x aamiainen, 5 x illallinen)
• asiantuntijaopas Ari Lähdesmäen opastus

1 596 €

1. päivä
Malaga
Saapuminen Malagaan. Majoittuminen ja illallinen.

2. päivä
Serraria de Ronda, 10 km Keskitaso
Lähtö aamupalan jälkeen bussilla noin puolitoista tuntia yli 700 metrin korkeuteen Serraria de Ronda -vuoristoon ja -kaupunkiin. Patikoidaan kuvauksellisen ja historiallisen Rondan ympäristössä noin 10 km:n lenkki, jossa nousua ja laskua tulee noin 300 metriä. Reitillä pääsee ihailemaan kaupungin nähtävyyksiä niin alhaalta laaksosta kuin ylhäältä kaupungin näköalatasanteiltakin. Vaelluksen jälkeen paluu bussilla hotelliin, jossa nautitaan illallinen.

3. päivä
Calamoro vuorelta Mijakseen, 15 km Vaativa
Aamiaisen jälkeen noin puolen tunnin siirtyminen bussilla Benalmadenaan, josta noustaan kaapelihissillä Calamoro-vuorelle. Reitti kulkee Calamorolta viereisen antennivuoren kautta historialliseen ja kuvankauniiseen Mijaksen kylään. Kokonaisnousuksi ja -laskuksi reitillä tulee hieman yli 600 metriä. Päivän reitiltä avautuvat upeat näkymät Aurinkorannikolle ja Välimerelle. Vaelluksen jälkeen paluu bussilla hotelliin, jossa illallinen.


4. päivä
El Torcalin luonnonpuisto, 6 km Helppo
Ajo noin tunnin matkan päähän Unescon maailmanperintölistaan kuuluvaan El Torcalin luonnonpuistoon. Yli 1300 metrin korkeudessa sijaitsevassa ja upeista kivimuodostelmistaan tunnetussa luonnonpuistossa tehdään helpohko muutaman tunnin patikointi. Nousumetrejä ei reitillä tule kovin paljon ja upealla reitillä pysähdymme useasti ihailemaan ja kuvaamaan toinen toistaan ihmeellisempiä kivimuodostelmia. Patikoinnin jälkeen paluu hotelliin illalliselle.


5. päivä
Camino del Rey, kuninkaanpolku, 10 km Helppo (ei korkeanpaikan kammoisille)
Viimeisenä vaelluspäivänä päästään kuuluisalle Caminito del Reyn kuninkaanpolulle. Lonely Planet nimesi sen vuonna 2015 yhdeksi parhaista matkakohteista. Vaellamme näissä henkeäsalpaavissa maisemissa alle 10 km reitin. Reitti ei sovellu korkeanpaikankammosta kärsiville henkilöille. Vaelluksen jälkeen paluu hotellille jäähyväisillalliselle.


6. päivä
Paluu Suomeen

Lennot (sitoumuksetta)
Helsinki – Malaga 06.10 – 09.55
Malaga – Helsinki 10.35 – 16.10


Hotelli
5.9 Salles Malaga Centro  Hyvä keskitasoinen hotelli lähellä Malagan keskustaa.