Vaellus Comojärven keväisissä maisemissa 15.-19.4.2024

Kevät on Comojärven rannoilla ja rinteillä kauneinta aikaa; kukat kukkivat ja luonto on vehreä.

Majesteettisen upea järvi avautuu parhaiten molemmilta rannoilta sekä korkeuksista, joten matkan aikana vaelletaan ylös pitkin polkuja ja noustaan köysiradalla ihailemaan maisemia. Nähdään alueen kauniita huviloita puutarhoineen sekä tutustutaan alueen tärkeimpiin kaupunkeihin: Comoon, Bellagioon ja Varennaan. Paluumatkalla vieraillaan myös Sveitsin puolella Luganon kaupungissa samannimisen järven rannalla. 

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa 
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

 1 598 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 15.4.
Malpensa – Balbianellon huvila puutarhoineen ja Menaggio
Päivän vaellus n. 4 km tasaisessa maastossa
Saapuminen Milanon Malpensan lentokentälle, josta kuljetus Balbianellon huvilaan Comojärven rannalla. Opastettu vierailu huvilassa, joka on tunnettu mm. hääviettopaikkana. Sisäänkirjoittautuminen hotelliin Menaggion kaupungissa ja lepohetki. Ennen päivällistä tutustumiskierros kaupunkiin, tervetulopäivällinen ruokajuomineen. (P)

2. päivä 16.4.
Comon kaupunki ja vaellus
Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa. Korkeusero 600 m
Aikaisen aamiaisen jälkeen siirtyminen laivalla Comon kaupunkiin. Tutustumiskierroksen jälkeen nousu hammasratasjunalla noin 650 metrin korkeuteen ja kävely alamäkeen takaisin järven rantaan ja Comon kaupunkiin. Illansuussa paluu laivalla takaisin Menaggion kaupunkiin. Ilta vapaa. (A)

3. päivä 17.4.
Comojärven länsirannan vaellus
Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa. Korkeusero 450m, portaita
Aamiaisen jälkeen vaellus kaupungin läheisyydessä Comojärven länsirannalla, josta avautuu huikaiseva maisema jylhine vuorineen. Tutustuminen pieneen rinnekappeliin. Iltapäivällä vieraillaan Villa Carlottan huvilassa sekä puutarhassa, jossa kukinta kauneimmillaan. Paluu hotelliin ja ilta vapaa. Päivän aikana käytetään laivakuljetuksia. (A)

4. päivä 18.4.
Comojärven itärannan vaellus
Päivän vaellus noin 12 km kukkulaisessa maastossa. Korkeusero 350m, portaita
Aamiaisen jälkeen siirrytään Varennan kaupunkiin, josta vaellus Comojärven itärannan maisemissa. Iltapäivällä vieraillaan Bellagion kaupungissa. Paluu hotelliin ja ilta vapaa. Päivän aikana käytetään laivakuljetuksia. (A)

5. päivä ti 19.4.
Lugano – Malpensan lentoasema
Aamiaisen jälkeen siirrytään Sveitsin puolelle Luganon kaupunkiin, vapaa-aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin omatoimisesti. Iltapäivällä ajo Malpensan lentoasemalle ja paluu Helsinkiin. (A) ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano Malpensa 08.00 - 10.05 Finnair
Milano Malpensa - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus
Gran Hotel Menaggio, Menaggio, 4 yötä Historiallinen hotelli sijaitsee aivan Menaggion keskustassa Comojärven länsirannalla. Hotelli on remontuitu 2008. Huoneissa kylpyhuone, satelliitti-tv, ilmastointi, tallelokero. Huoneet ovat sisäpihalle päin.


Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 230 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

EU-maihin matkustettaessa tarvitaan voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Huomioitavaa
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritetaan rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.

Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Keväällä siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.