Vaellus Etelä-Italiassa: Saapasmaan ABC 18.-24.5.2023

Suuntaa kanssamme lumoavalle vaellukselle saapasmaan eteläosiin: Apuliaan, Basilicataan ja Campaniaan! Matkan aikana tehdään vaelluksia sekä kaupungeissa että luontokohteissa upeista maisemista nauttien. Tutuiksi tulevat niin sisämaan vuoristot kuin syvänsiniset merimaisemat rantoineen.

Matka vie Tyrrhenanmereltä aina Joonianmerelle saakka. Vierailukohteina ovat myös luola-asumusten Matera, meripoukamien Maratea, trullien Alberobello ja Amalfin rannikkotien Vietri sul Mare.

 

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat ja maistajaiset
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut

1 798 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 18.5.
Rooman lentokenttä – Vesuvius ja Matera
Lähtö lentokentältä omalla bussilla Vesuviuksen rinteille Campanian maakuntaan, jossa tutustuminen viininvalmistukseen, lounas ja viininmaistajaiset. Matkataan halki niemimaan ja saavutaan Materaan, Basilicatan maakuntaan, jossa majoittautuminen hotelliin. Hetki vapaa-aikaa, jonka jälkeen viinimaisteluhetki leikkeleiden ja juustojen kera. (L, P)

2.päivä, 19.5.
Matera – Unescon maailmanperintökohde
Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa, jossa muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – paljon rappusia. Korkeuserot n. 350 m. Huom! Vaelluksen aikana ylitetään riippusilta.
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Materan itäpuolisille rinteille, mistä avautuu parhain näkymä Materan historiallisen kaupungin luola-asumuksiin. Aamun vaelluksella tutustutaan ympäröivään luontoon saapuen lopulta historiallisen kaupungin keskustaan, jossa kaupunkivaelluksen aikana nähdään poikkeukselliset luola-asumukset ja -kirkot. Aikaa omatoimiseen lounaaseen. Paluu hotelliin iltapäivällä lepotaukoa varten. Illansuussa ihastellaan historiallisen keskustan valaistua kivikaupunkia ja nautitaan paikallinen päivällinen ruokajuomineen. (A, P)

3. päivä, 20.5.
Alberobello – Unescon maailmanperintökohde
Päivän vaellus n. 12 km kukkulaisessa maastossa, jossa muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – korkeuserot n. 250 m
Aamiaisen jälkeen kohteena on Apulian maakunta ja siellä sijaitsevat kukkulat. Vaellus vie viljelysten halki kohti Alberobellon trulliasumuksia, jotka ovat tehneet tästä viehättävästä kaupungista lumoavan vierailukohteen. Vapaa-aikaa Alberobellossa. Matkaa jatkuu kohti itää, jolloin saavutetaan Joonianmeri sekä rannikon luonnonpuistokohde vaelluspolkuineen.  Paluu Materaan illansuussa. (A) 

4. päivä, 21.5.
Pollinon kansallispuisto
Päivän vaellus n. 14 km kukkulaisessa vuoristomaastossa, jossa muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – korkeuserot n. 650 m
Aamiaisen jälkeen suunnataan puurajan yläpuolelle Pollinon kansallispuistoon, missä vaelletaan upeissa maisemissa yli 1500 metrin korkeudessa tutustuen alueen luontoon ja eläimistöön paikallisen luonto-oppaan johdolla. Matka jatkuu Tyrrhenanmeren rannikolle Castrocucco di Maratean rantakaupunkiin. Päivällinen ruokajuomineen hotellilla. (A,P)    

5. päivä, 22.5.
Maratea
Päivän vaellus n. 13 km kukkulaisessa maastossa, jossa muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 550 m
Aamiaisen jälkeen vaelletaan rannikkoviivaa seuraten ja nousten ylös huimaaviin merimaisemiin. Vieraillaan Maratean pikkukaupungissa, aikaa omatoimiseen lounaaseen. Paluu hotellille iltapäivällä. Päivällinen ruokajuomineen hotellilla. (A, P)
    
6. päivä 23.5.
Marina di Camerota
Päivän vaellus n. 12 km kukkulaisessa maastossa, jossa jyrkkiä nousuja ja laskuja – korkeuserot n. 350 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään Campanian maakuntaan ja vaelletaan romanttisten rantapoukamien alueella, jotka voidaan saavuttaa vain polkujen tai veneiden avulla. Matka jatkuu bussilla kohti pohjoista, majoittautuminen hotelliin lähelle Paestumin arkeologista aluetta ja hetki vapaa-aikaa. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. (A, P)

7. päivä 24.5.
Paestum – Vietri sul Mare
Aamiaisen jälkeen siirrytään arkeologiselle alueelle, jossa tutustutaan kreikkalaisiin temppeleihin. Matka jatkuu Amalfin rannikkotien alkuun, missä pysähdytään keramiikastaan kuuluisaan Vietri sul Mareen. Aikaa omatoimiseen lounaaseen tai viimeisiin ostoksiin. Siirtyminen lentokentälle ja paluulento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rooma 07.45 - 10.10 Finnair
Rooma - Helsinki 19.45 - 00.05+1 Finnair


Majoitus
Hotel Cave Del Sole ***, Matera, 3 yötä Vehreässä ympäristössä sijaitseva hotelli. Huoneissa taulutv, ilmastointi/lämmitys, puhelin ja wifi. Kylpyhuone, amme/suihku, wc, hiustenkuivaaja. 
Latana hotel Maratea *** Maratea, 2 yötä Vehreässä maastossa lähellä merta sijaitseva hotelli. Kahden hengen huoneet, joissa ilmastointi/lämmitys, taulu-tv, laattalattia, wifi Kylpyhuone, jossa suihku tai kylpyamme ja wc. Hotellissa ulko uima-allas ja ravintola.
Hotel Villa Rita*** Paestum, 1 yö Hotellissa on 22 huonetta. Kaikissa on kylpyhuone, jossa suihku ja wc. Huoneessa ilmastointi/lämmitys ja tv ja wifi. Hotellissa on ravintola.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 290 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

HUOM! Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot on saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta. Linkit maakohtaisten viranomaisten sivuille löydät tästä kartasta Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Matkustajalla ei ole oikeutta kuluttomaan matkan peruuttamiseen, jos hän matkapakettisopimusta tehdessään on jo ollut tietoinen Covid-19-pandemiatilanteesta tai jostakin muusta Yleisten matkapakettiehtojen 5.1.b -kohdan mukaisesta poikkeuksellisesta olosuhteesta.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.