Leppoisa vaellusmatka: Dolce Vita - Ligurian rannikko ja Piemonten viinirinteet 20.-25.4.2020

Ligurian majesteettiset, suoraan mereen syöksyvät, kallioiset, mutta vehreät rinteet yhdessä syvänsinisen meren kanssa ovat tämän matkan parasta luontoantia. Matkaa täydentävät pittoreskit kalastajakylät värikkäine veneineen ja aurinkovarjoineen. Kylistä kuuluisimpina Cinque Terren pikkukylät sekä jetset-kohteena tunnettu Portofino. Matka jatkuu Piemonten parhaimmille viinirinteille, jossa tutustutaan Barolon punaviinin lisäksi kuohuviiniin, suklaaseen sekä tryffelisieniin. Vaellusten aikana nähdään paikalliselämää pikkukylissä ja Alban kaupungissa.

Majoituskohteiksi on valittu kahden lahden välissä sijaitseva kuvankaunis Sestri Levante sekä Barolon viinikylä.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja vaellukset
• ruokajuomat päivällisillä 1/4 l viiniä ja 1/2 l mineraalivettä
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta koko matkan ajan
• italialainen vaellusopas Ligurian vaelluksilla

1 478 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 20.4.
Sestri Levante
Aamulento Milanoon, jossa suomalainen matkanjohtaja vastassa. Kuljetus riisivainioille Piemonten alueelle, jossa tutustutaan riisin kasvatukseen ja maistellaan lounaaksi herkullista risottoa. Matka jatkuu Ligurian rannikolle Sestri Levanteen, jossa majoittuminen keskustassa sijaitsevaan hotelliin. Hetki vapaa-aikaa. Tervetulotilaisuus, jossa esitellään vaellusreitit ja tehdään varustetarkistus. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen. (L,P) 

2. päivä, 21.4.
Vaellus Cinque Terren alueella
Aamiaisen jälkeen oppaan tapaaminen ja lähtö junalla vaellusreitille Sestristä Cinque Terren kyliin. Tutustutaan pittoreskeihin kalastuskyliin ja tehdään vaellukset kylästä kylään (osa reiteistä on osittain suljettu, joten valitaan toimivin reitti, osa matkasta voidaan tehdä myös laivalla tai junalla). Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. Kävelymatka n. 10 km. Kävelyaika n. 5,5 h. Runsaasti nousuja ja laskuja sekä rappusia. (A,P)

3. päivä, 22.4.
Vaellus Portofino ja Piemonte
Aamiaisen jälkeen siirrytään Santa Margherita Ligureen, josta aloitetaan vaellus Portofinon jetset-kaupunkiin. Omaa aikaa lounaaseen tai ostoksiin. Paluu laivalla Santa Margheritaan, josta bussilla kohti Piemontea. Majoittuminen hotelliin ja vapaa ilta. Kävelymatka n. 7 km. Kävelyaika n. 3,5 h. Nousuja ja laskuja n. 450 m (A)

4. päivä, 23.4.
Astin kaupunki - tryffelit, suklaa ja kuohuviini
Aamiaisen jälkeen vaelletaan tryffelikoiran perässä etsien kesätryffeleitä ja maistellaan tryffelituotteita. Matka jatkuu Cherascon kylään, joka on tunnettu suklaastaan. Omaa aikaa lounaseen. Jatketaan kuohuviinitilalle, jossa tutustutaan kuohuviinien valmistukseen ja maistellaan tuotteita. Paluu hotelliin ja vapaa ilta. Kävelymatka n. 5 km. Kävelyaika n. 3 h. Nousuja ja laskuja n. 250 m. (A)

5. päivä, 24.4.
Vaellus Barolon viinialueella
Aamiaisen jälkeen vaelletaan Barolon tärkeimmillä viinirinteillä ja vieraillaan La Morran viinikylässä. Kevyt lounas viinitilalla. Tutustutaan viininvalmistukseen ja maistellaan tilan tuotteita. Paluu hotelliin iltapäivällä. Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. Kävelymatka n. 7 km. Kävelyaika n. 2,5 h. Nousuja ja laskuja n. 450 m. (A,L,P)

6. päivä, 25.4.
Alba 
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Alban kaupunkiin ja sen maalaismarkkinoihin. Aikaa omatoimiseen lounaaseen. Kuljetus Milanon lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A) ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.40 - 10.05 Finnair
Milano – Helsinki 19.00 – 22.55 Finnair


Hotellit

Hotel Due Mari****, Sestri Levante 20.-22.4.
Hyvätasoinen hotelli uskomattoman kauniilla sijainnilla kahden lahden välissä 50 metrin päässä rannalta ja 10 min. kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Huoneissa on sat-tv, minibaari, tallelokero ja oma kylpyhuone, jossa suihku ja hiustenkuivaaja.

Hotel Barolo ***, Barolo 22.-25.4.
Keskitasoinen perhehotelli 15 km:n päässä Alban kaupungista. Huoneissa on ilmastointi, ilmainen WiFi, kylpyhuone ja parveke.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 195 € 

Huomioitavaa
Matkanjohtajina ovat auktorisoitu vaellus- ja luonto-opas Ligurian osuuksilla sekä suomalainen auktorisoitu matkanjohtaja, joka toimii myös tulkkina. Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoisista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.

Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Keväällä siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.