Vaellus oliivilehtojen Umbriassa 8.-12.10.2023

Umbrian maakuntaa verrataan usein sanalla "Tuhkimo" naapurimaakuntaan Toscanaan – se pitääkin hyvin paikkansa, sillä Umbrian villi kauneus on vielä kovin tuntematon useimmille matkailijoille. Apenniinien vuoriston rinteet jokiuomineen, laajat metsäalueet ja keskiaikaiset kukkulakaupungit linnoituksineen ja kirkkoineen kuvaavat hyvin Umbrian yleismaisemaa.

Tällä matkalla majoitutaan keskiaikaisessa Trevin kaupungissa, jota pidetään Italian oliivipääkaupunkina. Vaelletaan niin pikkukaupungeissa kuin maaseudulla, kuunnellaan tarinoita historiasta ja nykypäivästä sekä tutustutaan mm. viinin ja oliivien viljelykseen.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, maistajaiset, kuljetukset ja retket
• asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa
• vaellusoppaan palvelut vaelluksilla

1 428 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.10.
Rooma – Orvieto - Trevi
Lento Roomaan, missä asiantuntijaopas on vastassa. Kuljetus Umbrian maakuntaan ja Orvieton kaupunkiin, joka on rakennettu tuhkakivikielekkeen päälle. Kävelykierros kaupungissa ja vapaa-aikaa lounaaseen. Matka jatkuu Trevin pikkukaupunkiin, jossa majoittuminen hotelliin. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen. (P)

2. päivä, 9.10.
Vaelluspäivä – Trevin oliivilehdot
Päivän vaellus n. 6 km kukkulaisessa maastossa - korkeuserot n. 280 m.
Aamiaisen jälkeen vaellus Trevin ympäristössä, joka on kuuluisa laajoista oliiviviljelyksistään. Vaelluksen aikana tutustutaan historialliseen oliivimyllyyn. Paluu hotellille iltapäivällä. Päivällinen ruokajuomineen. (A, P)

3. päivä, 10.10.
Vaelluspäivä – Perugia – Spello – roomalainen vesijärjestelmä
Päivän vaellus n. 6,5 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 380 m.
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla kohti muinaista Spellon kaupunkia ja tehdään vaellus maaseudulla seuraten antiikin aikaista vesijärjestelmää. Vapaa-aikaa lounaaseen Spellossa. Iltapäivällä vierailu Perugian kaupungissa. Paluu hotellille illansuussa. Päivällinen ruokajuomineen. (A,P)

4. päivä, 11.10.
Vaelluspäivä - Montefalco viininviljely
Päivän vaellus n. 8 km kukkulaisessa maastossa - korkeuserot n. 420 m.
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla Montefalcon viinirinteille ja tutustaan vaelluksen aikana viininviljelyyn ja valmistukseen. Päivän aikana maistellaan mm. sagrantino-viiniä suolaisten palojen kanssa. Paluu iltapäivällä hotellille. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. (A,P)

5. päivä, 12.10.
Cascata del Marmore, marmorivesiputous
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat ja siirrytään vaikuttavalle Cascata del Marmoren vesiputousalueelle, jossa mahdollisuus nauttia picnic. Kuljetus Rooman lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Rooma 07.45 – 10.10 Finnair
Rooma – Helsinki 19.45 – 00.05 +1 Finnair


Majoitus
Hotelli Antica Dimora Alla Rocca, Trevi, Umbria ***, 5 yötä
Hotellissa on 34 erilaista huonetta, jotka sijaitsevat pää- ja lisärakennuksessa. Huoneissa on kylpyamme tai suihku, ilmastointi, minibaari, tv, puhelin. Hotellissa on ravintola.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 144 €

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Hyvä tietää
Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.

Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.

Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat.