Vaellus Pohjois-Italian suurilla järvillä 18.-23.5.2020

Gardajärvi (2 yötä) – Malcesine - Monte Baldo - Iseojärvi – Ortajärvi (3 yötä) - Maggiorejärvi - Mergozzojärvi - Stresa - Comojärvi 

Leppoisa vaellusmatka Pohjois-Italian upeilla järvialueilla kevätaikaan, kun kukat kukkivat ja luonto on vehreimmillään. Järvinäkymät avautuvat parhaiten korkeuksista, ja niinpä noustaan ylös köysiratojen ja –vaunujen avulla aina jopa 1760 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia ja vaeltamaan. Lisäksi tutustutaan alueen tärkeimpiin kaupunkeihin kuten Gardaan, Comoon ja Stresaan.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• vaellusopas Monte Baldon, Comojärven ja Mottaronen vaelluksilla

1 498 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 18.5.
Garda
Aamulento Helsingistä Milanoon. Kuljetus Gardajärvelle Gardan kaupunkiin, jossa majoittuminen hotelliin ja lepohetki. Iltapäivällä tehdään pieni tutustumisvaellus Gardan kaupungissa ja läheisellä kukkulalla. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen, jonka aikana käydään läpi myös vaellusohjelma. Päivän vaellus n. 4 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 285 m. (P)

2. päivä, 19.5.
Gardajärvi, Monte Baldo -vuoristo, Malcesine
Aamiaisen jälkeen kuljetus Malcesineen, josta jatketaan köysiradalla aina Monte Baldo -vuoriston huipulle 1760 m korkeuteen. Vaelluksen aikana nähdään järvialue koko pituudeltaan. Lounas ruokajuomineen ylhäällä paikallisessa baita-ravintolassa. Paluu majoitukseen. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 450 m. (A, L)

3. päivä, 20.5.
Iseojärvi ja Ortajärvi
Aamiaisen jälkeen siirrytään länteen kohti Iseojärveä, jossa vieraillaan Mont’Isolan saarella. Kevyt kävely ja piknik. Siirrytään Piemonten maakuntaan Ortajärven itärannalle, jossa majoitutaan perhehotelliin San Giulion pikkukaupunkiin. Yhteinen päivällinen hotellissa ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 6 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 250 m. (A,piknik,P)

4. päivä, 21.5.
Ortajärvi
Aamiaisen jälkeen vaelletaan Ortajärven länsirannalla, jossa noustaan minijunalla Madonna del Sasson pyhiinvaelluskirkon huikaiseviin maisemiin. Varsinainen vaellus alkaa täällä Ortajärven maisemissa ohittaen pikkukyliä ja vehreitä metsäalueita. Paluu hotelliin iltapäivällä. Yhteinen päivällinen hotellissa ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 8 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 400 m. (A,P)

5. päivä, 22.5.
Maggiorejärvi, Mottarone-vuori ja Stresa
Aamiaisen jälkeen vaelletaan Maggiorejärvellä seuraten järven länsirantaa ja muulipolkua, joka johtaa pienelle Mergozzojärvelle. Siirrytään kohti köysirataa, jolla noustaan ylös Mottarone-vuorelle ja ihastellaan maisemaa aina Sveitsiin saakka. Paluu köysiradalla alas Stresaan, jossa vapaa-aikaa vaikkapa ostoksiin. Paluu hotelliin. Jäähyväispäivällinen hotellissa ruokajuomineen.
Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 350. (A,P) 

6. päivä, 23.5.
Comojärvi – Bellagio ja Como

Aamiaisen jälkeen siirrytään Comon kaupunkiin ja noustaan hammasratasjunalla aina n. 700 mpy Comojärven yläpuolelle. Halukkaiden kanssa palataan metsäistä muulipolkua takaisin Comon kaupunkiin (muut tulevat omatoimisesti junalla takaisin). Vapaa-aikaa Comossa ostoksiin ja lounaaseen. Paluu lentokentälle ja iltalento Milanosta Suomeen. Päivän vaellus n. 3,5 km kukkulaisessa maastossa – runsaasti laskua - korkeuserot n. 570 m. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 08.00 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus

Hotel Alessandra**+, Gardajärvi 18.-20.5.
Perheomisteinen keskitasoinen hotelli rauhallisella paikalla Gardan keskustan tuntumassa. Hotellissa on 19 huonetta, joissa on parveke, ilmastointi, jääkaappi, TV ja tallelokero. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu baari, oleskelutilat, uima-allas ja puutarha. 

Hotel La Bussola***, Ortajärvi 20.-23.5.
Keskitasoinen hotelli rauhallisella paikalla Orta San Giulion niemekkeellä ja sieltä on näkymä Ortajärvelle ja San Giulion saarelle. Hotellissa on puutarha, jossa on uima-allas. Kaikissa huoneissa on satelliitti-tv, minibaari ja oma kylpyhuone.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 165 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa.
Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.
Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.