Vaellus Pohjois-Italian suurilla järvillä 21.-27.5.2019

Gardajärvi (2 yötä) – Malcesine - Iseojärvi – Comojärvi (2 yötä) – Bellagio - Lugano - Locarno - Maggiorejärvi (2 yötä) - Stresa - Borromeon saaret - Ortajärvi

Leppoisa vaellusmatka Pohjois-Italian upeilla järvialueilla. Järvinäkymät avautuvat parhaiten korkeuksista, ja niinpä noustaan ylös köysiratojen ja –vaunujen avulla aina jopa 1760 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia ja vaeltamaan. Lisäksi tutustutaan alueen tärkeimpiin kaupunkeihin kuten Gardaan, Comoon, Bellagioon ja Stresaan sekä käydään Sveitsin puolella Luganon ja Locarnon kaupungeissa ja vieraillaan Mont’Isolan ja Borromeon saarilla.

Majoituskohteiksi ja ruokapaikoiksi on valittu autenttisia perhehotelleja, maaseutumajoituksia ja ravintoloita. Matkan aikana nautitaan terveellistä ja maistuvaa lähiruokaa ruokajuomina paikalliset viinit.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateria, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• vaellusopas Monte Baldon, Comojärven ja Mottaronen vaelluksilla

1 525 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 21.5.
Garda
Aamulento Helsingistä Milanoon. Kuljetus Gardan kaupunkiin, jossa majoittuminen hotelliin ja pieni
tutustumisvaellus piknikin kera. Lepohetki hotellissa. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen, käydään myös läpi
vaellusohjelma. Päivän vaellus n. 3 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 250 m. (piknik, P)

2. päivä, 22.5.
Gardajärvi, Monte Baldo -vuoristo, Malcesine
Aamiaisen jälkeen kuljetus Malcesineen, josta jatketaan köysiradalla aina Monte Baldo -vuoriston huipulle 1760 m korkeuteen. Vaelluksen aikana nähdään järvialue koko pituudeltaan. Lounas ruokajuomineen ylhäällä paikallisessa baita-ravintolassa. Paluu majoitukseen. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 450 m. (A, L)

3. päivä, 23.5.
Iseojärvi
Aamiaisen jälkeen siirrytään länteen kohti Iseojärveä, jossa vieraillaan Mont’Isolan saarella. Kevyt kävely ja piknik. Siirrytään Comojärven eteläpuolelle, jossa majoitutaan maaseutumajoitukseen. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 4 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 250 m. (A, piknik, P)

4. päivä, 24.5.
Comojärvi – Bellagio ja Como
Aamiaisen jälkeen tehdään vaellus Comojärven länsirannikon huikaisevissa maisemissa. Iltapäivä Bellagion romanttisessa pikkukaupungissa, josta siirrytään Comon kaupunkiin. Illansuussa paluu majoitukseen ja yhteinen päivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 450 m. (A, P)

5. päivä, 25.5.
Sveitsi – Lugano ja Locarno - Maggiorejärvi
Aamiaisen jälkeen siirrytään Sveitsin puolelle, jossa vieraillaan Luganon ja Locarnon kaupungeissa. Iltapäivällä saavutaan Maggiorejärven rannalla sijaitsevaan huvilahotelliin. Yhteinen päivällinen ruokajuomineen hotellissa. (A, P)

6. päivä, 26.5.
Maggiorejärvi, Mottarone-vuori, Stresa ja Borromeon saaret
Aamiaisen jälkeen noustaan köysiradalla ylös Mottarone-vuorelle. Tehdään vaellus laskeutuen alas järven rannalle, jossa vieraillaan Stresan kaupungissa. Veneretki Borromeon saarille ja paluu iltapäivällä takaisin hotelliin. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja - korkeuserot n. 850. (A, P)

7. päivä, 27.5.
Ortajärvi
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja siirrytään Ortajärvelle, joka on tunnettu Sacra Monte -kukkulastaan. Leppoisa aamukävely ja lounas, jonka aikana maistellaan vielä erilaisia viinejä ja tutustutaan grappan valmistukseen. Paluu Malpensan kentälle ja lento Suomeen klo 19.00. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 08.00 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus

Hotel Alessandra**+, Gardajärvi
Perheomisteinen hotelli rauhallisella paikalla Gardan keskustan tuntumassa. Hotellissa on 19 huonetta, joissa on parveke, ilmastointi, jääkaappi, TV ja tallelokero. Hotellin yleisiin tiloihin kuuluu baari, oleskelutilat, uima-allas ja puutarha. 

Agriturismo Cassinazza***, Comojärvi
Rauhallinen ja viehättävä maatilahotelli luonnon helmassa Comojärven eteläpuolella. Tilalla on kotieläimiä, ja ravintola tarjoaa tuoreita paikallisia tuotteita. Hotellissa on 15 huonetta, joissa on TV, minibaari ja Wi-Fi.

Grandhotel Majestic****, Maggiojärvi
Elegantti hotelli tarjoaa historiallista charmia nykyajan mukavuuksilla. Hotelli sijaitsee Verbaniassa kauniin Borromeolahden rannalla. Hotellirakennus on peräisin 1870-luvulta, ja se on restauroitu klassiseen tyyliin. Huoneissa on TV, tallelokero, ilmastointi, minibaari ja ilmainen Wi-Fi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 225 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoisesta helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritetaan rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.