Vaellus Sorrenton niemimaalla, lumoavat Amalfi ja Caprin saari 13.-20.3.2022

Koe kuuluisa lomakohde korkeammalta ilman kesän turistimassoja. Kohteina Vesuviuksen kraaterialue, Amalfin rannikkopolku, Caprin Monte Solaro-vuori ja Pompeji. Lumoavat kohteet näyttävät kauneimmat puolensa ja luonnon värimaailma on parhaimmillaan. Matkalla tutustutaan alueen historiaan, kulttuuriin, luontoon ja enogastronomiaan rauhallisesti vaeltaen.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Asiakkaamme suosittelevat

Matka kokonaisuudessaan oli suunniteltu ja järjestetty todella hyvin. Reitit oli hyvin suunniteltuja, maisemat aivan huikeita ja ilmakin suosi meitä. Asiantuntijaoppaan Satu Mäkelän asiantuntemus ja ryhmän vetäminen oli huippuluokkaa. Hänelle iso kiitos. Kokonaisuudessaan ihana vaellusmatka, jota haluan suositella. -Hannele-

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja vaellukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Roomasta alkaen koko matkan ajan
• vaellusopas Sorrentossa ja paikallisoppaat Vesuviuksella ja Pompejissa

1 638 € 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.3.
Sorrentoon
Iltalento Roomaan, jossa asiantuntijaopas vastassa. Ajo Castelgandolfon pikkukaupunkiin, jossa majoittuminen hotelliin. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen. (P)

2.päivä, 14.3.
Vaelluspäivä – Vesuvius ja Sorrento
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Vesuviukselle ja tehdään vaellus tulivuoren rinteellä kraaterialueelle, josta avautuu huikea näkymä. Matka jatkuu Sorrenton niemimaalle, jossa majoittautuminen hotelliin.
Pienen lepohetken jälkeen kävelykierros historiallisessa keskustassa. Päivän vaellus n. 6 + 3 km: Vesuviuksella kukkulainen maasto - korkeuserot n. 400 m ja Sorrentossa tasainen. (A)

3.päivä, 15.3.
Vaelluspäivä - Massa Lubrense ja Termini - pizzanpaistoa
Aamiaisen jälkeen tehdään kevyt vaellus Sorrenton niemellä tutustuen paikalliskulttuuriin Napolinlahden upeissa maisemissa. Lounaalla opetellaan pizzanpaistoa ja lepuutellaan jalkoja, iltapäivällä paluu hotellille. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 7 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 450 m. (A,L)

4.päivä, 14.3.
Vaelluspäivä - Caprin saari
Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdetään Sorrenton satamaan, josta jatketaan laivalla ihanalle Caprin saarelle. Laivamatka noin puoli tuntia/suunta. Tutustutaan saaren kauneimpiin nähtävyyksiin vaeltaen ja paikallisbussilla. Halukkaille vierailu myös Monte Solaron köysiradalla. Paluu Sorrentoon iltapäivällä. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 10 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja, rappusia -  korkeuserot n. 550 m. (A)

5.päivä, 17.3.
Vapaapäivä
Koko päivä aikaa omatoimisesti nauttia Sorrenton vanhasta kaupungista, rannoista ja ravintoloista. (A)

6.päivä, 18.3.
Vaelluspäivä - Valle delle Ferreira ja Amalfi
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla Amalfin rannikkotielle, joka on kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintöluettelossa. Vaelluksen aikana tulee tutuksi maisemat sekä jylhästä Ravellosta että Amalfin kaupungista, kuten myös alueen historia. Vieraillaan pienessä paperimuseossa ja maistellaan limoncelloa. Paluu illansuussa Sorrentoon. Ilta vapaa. Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – runsaasti rappusia - 6.korkeuserot n. 550 m. (A)

7.päivä, 19.3.
Vaelluspäivä – Sorrenton niemialue
Aamiaisen jälkeen siirrytään bussilla kohti niemen vuoristoaluetta. Ihaillaan korkeuksista Napolin- ja Salernonlahden maisemia ja macchiakasvillisuutta. Paluu illansuussa Sorrentoon. Ilta vapaa. Jäähyväisillallinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 9 km kukkulaisessa maastossa – muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja  - korkeuserot n. 450 m. (A,P)

8.päivä, 20.3.
Pompeiji
Aamiaisen jälkeen pakataan matkatavarat ja siirrytään Pompejiin, jossa kierros arkeologisella kaivausalueella paikallisoppaan johdolla. Kierroksen jälkeen pysähdytään tulivuoren alueelle viinitilalle maistelemaan paikallistuotteita lounaan merkeissä. Paluu Rooman Fiumincinon lentokentälle noin klo 17.00 ja iltalento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rooma  16:25 - 18:50 Finnair
Rooma - Helsinki  19:45 - 00:20+1 Finnair


Hotellit

Sorrento
Hotel Central ****
Hyvä sijainti kävelymatkan päässä rannalta ja keskustasta. Hotellin kattoterassilta on upeat näkymät Napolinlahdelle ja Vesuviukselle. Huoneissa sat-TV, WiFi, ilmastointi, minibaari ja hiustenkuivaaja.

Castelgandolfo
Hotel Castelvecchio ***
Viehättävä hotelli jugendtyylisessä 1800-luvun rakennuksessa Castelgandolfon keskustassa upealla paikalla suoraan Albanojärven yläpuolella. Hotellin yhteydessä on pieni uima-allas ja terassi, jolta on näkymä järvelle. Huoneissa kylpyhuone, ilmastointi, taulu-tv ja hiustenkuivaaja. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 225 €

Huomioitavaa:

Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa.
Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.
Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritetaan rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.


Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisäänajetut, tukevat ja liukumattomat vaelluskengät, vaihtosukat ja –paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Keväällä siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.