Vaellus Toscanan ja Ligurian kauneimmissa kohteissa 8.-14.6.2018

Toscanan vehreät viinirinteet ja Ligurian majesteettiset, suoraan mereen syöksyvät kallioseinämät ovat tämän matkan luontoantia. Lisänä pittoreskeja pikkukyliä ja herkullista gastronomiaa. Vierailukohteina mm. Siena, Pienza, Montepulciano, Cinque Terren pikkukylät sekä jetset-kohteena tunnettu Portofino. Vaellusten aikana nähdään paikalliselämän lisäksi pieniä kirkkoja ja pyhiinvaelluskohteita, mutta myös kulttuurikaupunkeja, kuten Sibeliuksen Rapallo ja Kolumbuksen Genova.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (6 x aamiainen, 5 x päivällinen, 1 x piknik, 1 x viininmaistajaiset)
• ruokajuomina 1/4 l viiniä ja 1/2 l mineraalivettä
• ohjelman mukainen vaellusohjelma
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• italialainen vaellusopas vaelluspäivinä

1 548 €

1.päivä  
Saapuminen Milanoon  
Finnairin suora lento Helsingistä Milanoon, jossa suomalainen asiantuntijaopas on vastassa. Kuljetus Toscanan sydämeen San Gimignanoon, jossa majoittuminen keskustassa sijaitsevaan hotelliin. Vapaa-aikaa.
Tervetulotilaisuus, jossa esitellään vaellusreitit ja tehdään varustetarkistus. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen.
  
2.päivä
San Gimignano - Monteriggioni – Siena
Vaellus San Gimignanosta pitkin kuuluisaa Via Francigenaa Monteriggionin linnoituskukkulalle, jonka Dante sijoitti Divina Commediaansa. Iltapäivällä kävelykierros Sienan kaupungin keskustassa, jossa nähdään il Campo, Duomo sekä kastekappeli. Paluu illansuussa hotellille. Päivällinen ruokajuomineen hotellilla. Kävelymatka n. 10 km. Kävelyaika n. 5,5 h. Runsaasti kevyitä nousuja ja laskuja.

3.päivä
Pienza - Montepulciano
Vaellus viinien ja pecorinojuuston alueella. Päivän aikana tutustutaan toscanalaisiin pääraaka-aineisiin vierailulla juustolassa ja viinikellarissa. Nähdään hurmaavat Pienzan ja Montepulcianon pikkukaupungit. Paluu illansuussa hotellille, jossa päivällinen ruokajuomineen. Kävelymatka n. 11 km. Kävelyaika n. 5 h. Runsaasti kevyitä nousuja ja laskuja.

4.päivä
Lucca – Sestri Levante
Aamiaisen jälkeen siirrytään kohti pohjoista ja vaellus tapahtuu Luccan 4 km pituisella kaupunginmuurilla, jossa nautitaan piknik. Ostosaikaa Luccassa. Saavutaan Ligurian rannikolle ja Sestrin kaupunkiin, jossa majoittuminen. Kävelymatka n. 4 km. Kävelyaika n. 1,5 h. Tasainen reitti.

5.päivä  
Vaellus Cinque Terren alueella
Aamiaisen jälkeen tapaaminen ja lähtö junalla vaellusreitille Sestristä Cinque Terren kyliin. Tutustutaan näihin pittoreskeihin kalastuskyliin sekä vaeltamalla kylästä kylään (osa reiteistä on osittain suljettu, joten valitaan toimivin reitti, ja osa matkaa voidaan suorittaa myös laivalla tai junalla). Paluu junalla takaisin Sestriin. Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. Kävelymatka n. 10 km. Kävelyaika n. 5,5 h. Runsaasti nousuja ja laskuja. Paljon rappusia.

6.päivä   
Vaellus Santa Margheritan ja Portofinon alueella
Aamiaisen jälkeen siirrytään Rapallon rantakaupunkiin, josta jatketaan Santa Margheritaan. Pienen tauon jälkeen vaelletaan niemen poikki aina Portofinoon saakka. Paluu Sestriin. Päivällinen hotellissa ruokajuomineen. Kävelymatka n. 9 km. Kävelyaika n. 4,5 h. Nousuja ja laskuja n. 800 m.

7.päivä   
Genova
Aamupäivällä vieraillaan Genovassa, joka on kuuluisa suuresta historiallisesta keskustastaan sekä mahtavasta akvaariostaan. Kaupungissa vapaa-aikaa omiin seikkailuihin tai ostoksien tekoon. Lähtö kohti lentokenttää n. klo 14.30. Finnairin lento Milanosta Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 08.00 - 10.05
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55


Hotellit

Hotel La Cisterna ***, San Gimignano
Tyylikäs 1300-luvun rakennuksessa sijaitseva hotelli keskustassa. Huoneissa on ilmastointi, ilmainen WiFi ja taulu-tv satelliittikanavilla. 

Hotel Due Mari****, Sestri Levante. Neljän tähden hotelli uskomattoman kauniilla sijainnilla kahden lahden välissä 50 metrin päässä rannalta ja 10 min. kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Huoneissa on sat-tv, minibaari, tallelokero ja oma kylpyhuone, jossa suihku ja hiustenkuivaaja.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 190 €

 

• Matkanjohtajina ovat auktorisoitu vaellus- ja luonto-opas Liguriasta sekä suomalainen auktorisoitu matkanjohtaja, joka toimii myös tulkkina.
• Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa.
• Huom! Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan.
• Vaeltajan tulee olla hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.
• Vaeltajalla tulee olla asiaankuuluvat varusteet: hyvät, sisään ajetut vaelluskengät, vaihtosukat ja -paita, lämmin vaatekerta, sadevarusteet tai –viitta, tukeva reppu, hiertymälaastaria, särkylääkettä, wc-paperia, aurinkosuojavoidetta, hattu ja aurinkolasit, käsineet ja halutessasi sauvat. Alkukesällä siitepölyn määrä voi olla runsas, joten allergisten on hyvä varata mukaan henkilökohtainen lääkitys.