Vaellusmatka Pohjois-Italian upeimmissa maisemissa 20.-26.8.2023

Dolomiitit - Gardajärvi

Vaellusreitit kulkevat viinitila Valpolicellan ja majesteettisen Gardajärven sekä jylhien Dolomiittien upeissa maisemissa. Majoituskohteeksi on valittu romanttisia vuoristohotelleja sekä Valpolicellan vehreiltä viinirinteiltä maaseutumajoitus, jonka kivinen päärakennus on rakennettu satoja vuosia sitten maatilan asuinrakennukseksi. Matkan aikana tutustutaan paikalliselämään vaellellen kauniissa maisemissa sekä vieraillaan mm. Bolzanon ja Bardolinon kaupungeissa. Ruoaksi nautitaan reippaiden vaellusten jälkeen terveellistä ja maistuvaa lähiruokaa ruokajuomina paikalliset viinit ja virkistävä kivennäisvesi.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• vaellusopas Monte Baldon ja Dolomiittien vaelluksilla

1 785 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 20.8.
Iseojärvi ja Adamellon Dolomiitit
Päivän vaellus n. 6 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 200 m
Aamulento Helsingistä Milanoon, asiantuntijaopas on vastassa lentoasemalla. Bussikuljetus Iseojärvelle ja vierailu Mont’Isolan pikkusaarella, jossa mahdollisuus lounastaa omatoimisesti. Matka jatkuu lähes kahden kilometrin korkeuteen Adamellon vuoristoon, majoittuminen pikkuhotelliin vuoristomaisemissa. Tehdään virkistävä kävelylenkki tutustuen ympäröivään luontoon. Tervetulopäivällinen ruokajuomineen hotellilla. (P)

2. päivä, 21.8.
Adamellon vuoristo
Päivän vaellus n. 12 km kukkulaisessa vuoristomaastossa, jossa muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – korkeuserot n. 750 m
Aamiaisen jälkeen vuoristovaellus Adamellon vuoristossa n. 2,5 km korkeudessa, lämmin varustus mukaan. Noustaan ensin köysiradalla Paradiso-tasangolle, josta tehdään kävely jäätikölle. Päivä jatkuu vaelluksella "Rauhan polkua" pitkin aina Passo del Tonaleen saakka. Illalla nautitaan yhteinen päivällinen ruokajuomineen. (A,P)

3. päivä, 22.8.
Bolzano – San Romedio - Renon - Moena
Päivän vaellus n. 5 km + 7 km kukkulaisessa maastossa, jossa muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja – korkeuserot n. 350 m
Aamiaisen jälkeen siirrytään vuoristoista reittiä kohti Val di Nonin omenalaaksoa, jossa vaelletaan San Romedion pyhiinvaelluskohteeseen kalliosolan perukkaan. Matka jatkuu Bolzanon kaupunkiin ja köysiradalla kaupungin yläpuolelle Renonin tasangolle. Tehdään noin 2,5 tunnin kävelykierros keisareiden reittiä kivipyramideilla ja siirrytään seuraavaan kohteeseen Fassan laaksoon ja Moenan kaupunkiin. Majoittuminen sekä pizzapäivällinen ruokajuomineen. (A,P)

4. päivä, 23.8.
Dolomiitit – Catinaccio-Rosengarten
Päivän vaellus n. 13 km loivassa kukkulaisessa maastossa – muutama jyrkkä nousu ja lasku - korkeuserot n. 450 m
Aamiaisen jälkeen kuljetus köysiradalle, jolla siirrytään aina noin 2000 m korkeuteen Catinaccion eli Rosengarten vuoriston rinteille. Vaelluksen aikana noustaan noin 2243 m korkeuteen Vajoletin vuoristomajalle, jossa saadaan vuoristomaisema jalkojen juureen: oiva paikka nauttia omia eväitä tai lounas vuoristomajatalossa. Paluu majoitukseen, mahdollisuus käyttää hotellin sauna-aluetta. (A)

5. päivä, 24.8.
Gardajärvi ja Montebaldo
Päivän vaellus n. 8 km kukkulaisessa maastossa – muutama jyrkkä nousu ja lasku - korkeuserot n. 450 m
Aamiaisen jälkeen kuljetus Gardajärvelle Malcesinen kaupunkiin, josta jatketaan köysiradalla aina Monte Baldo-vuoriston huipulle 1760 metrin korkeuteen. Vaelletaan järven yläpuolella nähden järvialue koko pituudeltaan. Nautitaan lounas ylhäällä paikallisessa baita-ravintolassa.  Siirtyminen järven rantaa aina kohti Valpolicellan viininviljelysaluetta. Majoitutaan maaseutumajoitukseen, mahdollisuus käyttää ulkouima-allasta. Tutustutaan tilan viini- ja oliiviöljyn valmistukseen ja maistellaan tuotteita. Ilta vapaa. (A,L)

6. päivä, 25.8.
Valpolicella
Päivän vaellus n. 13 km kukkulaisessa maastossa – korkeuserot n. 300 m
Tutustuminen omaan majoituskohteeseen, jonka ympäristössä tehdään vaellus kukkulaisessa maastossa viininviljelysten, oliivipuiden ja pikkukylien lomassa. Paluu majoitukseen ja jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. (A, P)

7.päivä 26.8.
Garda ja Bardolino
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja siirrytään Gardajärvelle Bardolinon kaupunkiin, joka on tunnettu erinomaisesta jäätelöstä, oliiviöljystä ja roseeviinistä. Aikaa omatoimiseen lounaaseen. Matka jatkuu Malpensan kentälle, lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 07.50 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus
Hotel Bezzi, Adamello 20.-22.8., 2 yötä Vuoristohotelli upeissa maisemissa Adamellon Dolomiiteilla. Puuhuonekaluin sisustetuissa huoneissa on tv, minibaari, tallelokero, kylpyhuone ja hiustenkuivaaja.
Hotel Central, Moena 22.-24.8., 2 yötä Romanttinen hotelli Moenan kylässä Fassan laaksossa Dolomiiteilla. Viihtyisät huoneet, joissa on ilmainen WiFi-yhteys ja satelliitti-tv. Rentoutumisalueen sauna ja turkkilainen sauna ovat käytettävissä iltapäivisin. Tiloihin on ilmainen sisäänpääsy, mutta käynti on varattava etukäteen.
Agriturismo Costa degli Ulivi, Valpolicella 24.-26.8., 2 yötä
Kotoisa maaseutumajoitus paikallisen perheen johtamalla vehreällä viinitilalla. Paljon yleistä tilaa, mm. olohuone sekä tv-huone. Uima-allasalue aurinkotuoleineen sään salliessa. Baari ja ravintola. Huoneet ovat tilavia ja sisustettu maalaistyylisesti. Huoneita myös sivusiivessä. Matkaa Fumanen keskustaan n. 1 km. Huoneissa kylpyhuone/wc, televisio, puhelin, tallelokero, ilmastointi, laatta- tai puulattia.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Hyvä tietää
Kävelyosuudet tehdään säätilanteen sen salliessa. Reitteihin saattaa tulla muutoksia johtuen mm. säätilanteesta ja reittien kunnosta. Myös reittien päiväjärjestys saattaa muuttua mm. paikallisliikenteen aikataulujen mukaan. Vaeltajan tulee olle hyvä kävelijä, joka pystyy suorittamaan ylä- ja alamäkiä. Reitit ovat keskitasoisista helppoihin, mutta joukossa saattaa olla satunnaisia jyrkkiä nousuja ja laskuja sekä rappusia, jotka suoritamme rauhallisesti. Reitit kulkevat suurimmaksi osaksi kukkulaisessa maastossa, johon on tehty kävelypolkuja - kapeimmillaan yhden kävelijän levyisiä. Reitit kulkevat myös rinteensuuntaisesti, joten suuria pudotuksia saattaa olla reittien sivulla. Kaikkialla ei ole kaiteita.