Vehreä Galicia - Portosta Santiago de Compostelaan 28.5.-1.6.2019

Porto (retki) - Arzua (1yö) - Coruna (1 yö) - Santiago de Compostela (2 yötä)

Matka alkaa Portossa seitsemän sillan risteilyllä ja jatkuu Galiciaan vehreisiin maisemiin. Kaksi vaelluspäivää
aidoissa maalaismaisemissa,lisänä aitoja espanjan makuja ja viinejä viinitilaretkellä. Simpukoiden ja ostereiden
kasvatukseen perehdytään risteilyn aikana. Nyt ehkä selviää miksi 300 000 kävelijää kävelee vuoden aikana vanhoja
pyhiinvaellusreittejä.


 

Asiantuntijan matkassa 

Katainen Pekka

Katainen Pekka, Asiantuntijaopas

Pekka Katainen on ollut oppaana Lomalinjan järjestämillä Espanjan pyhiinvaellusmatkoilla jo useina vuosina. Hän on liikunnan monipuolinen asiantuntija ja puhuu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• asiantuntijaopas Pekka Kataisen palvelut matkalla

1398 €

MATKAMESSUTARJOUS -50 €/hlö
Voimassa 11.-25.1.2019. Koskee vain uusia varauksia, paikkoja rajoitetusti. Varaukset alennuskoodilla LOMA19


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 28.5.
Risteily Dourojoella, aateliskartano
Lento Münchenin kautta Portoon. Kuljetus Porton keskustaan, josta aloitetaan Dourojoen kuuden sillan risteily, jonka jälkeen jää aikaa omakustanteiseen lounaaseen. Iltapäivällä kuljetus Galiciaan Espanjan puolelle Arzuan kaupunkiin ranskalaisen pyhiinvaellusreitin varrelle. Majoittuminen galicialaiseen 1700-luvun puolivälistä peräisin olevaan aateliskartanon hotelliksi kunnostettuun rakennukseen Pazo de Santa Maria. Illalla yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (P)

2.päivä, 29.5.
Patikointia Santiagon pyhiinvaellusreitillä Arzua - Santa Irene (19km)
Aamiaisen jälkeen kuljetus caminolle Arzuaan, josta historiallista pyhiinvaellus reittiä seuraten patikoidaan Santa Ireneen saakka. Pyhiinvaeltajan tie Santiagoon julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1993. Lukemattomat ihmiset ovat kulkeneet Caminolla Compostelaan siitä lähtien, kun Teodomiro-piispa löysi Pyhän Jaakobin haudan 800-luvulla. Tänä päivänä reitti on hyvin merkitty ja viitoitettu ja se on entisöity kulkemaan niin pitkälle kuin mahdollista alkuperäistä reittiä myöten.
Arzuan keskustan jälkeen suunnataan metsäpoluille. Patikointireitin maisemassa viljelysmaita, niittyjä ja kevään kukkaloistoa, kuljetaan tammi-, eukalyptus- ja mäntymetsien halki. Ylitetään pieniä jokia ja ohitellaan muutaman rakennuksen maalaiskyliä. Santa Irenen kohdalla noustaan tilausbussiin ja ajetaan hotellille Santiago de Compostelaan. Yhteinen illallinen. (A,P)

3.päivä, 30.5.
Patikointia A Rua - Santiago de Compostela  (20km)
Aamiaisen jälkeen kuljetus pyhiinvaellus reitin varrelle A Ruaan. Amenalista jatketaan puiden varjostaman ”corredoiron”  läpi Cimadevilaan ja edelleen San Paion pikkukylän taitse Labacollaan. Monte de Gozolle pystytetyn muistomerkin jälkeen voidaan viimein nähdä odotettu määränpää, Santiago de Compostela. Vaellus päättyy Santiagon katedraalille. Majoittuminen Compostela hotelliin. Illallinen hotellissa. (A,P)

4.päivä, 31.5
Viinitilaretki Rias Baixas alueelle, simpukkaristeily
Buffetaamiainen hotellissa. Päiväretken ensimmäisenä kohteena on Albarinon viinitila. Ajetaan pitkin kiemurtelevaa rannikkoa, josta löytyy paljon pieniä, pittoreskejä kyliä ja kaupunkeja. Viininviljely on alueelle tärkeää, Albariño on varmasti yksi hienoimpia valkoviinejä maailmassa. Käynti viinitilalla, tutustuminen viinintuotantoon ja vierailun päättävä viininmaistelu suolaisten purtavien kera on yksi retkipäivän kohokohdista.
Cambados ja O´Grove ovat vanhoja viehättäviä kalastajakyliä. Niemimaan etelärannikolta löytyy puolestaan Combarro, lumoava horreos-kylä. Horreokset ovat perinteisiä varastorakennuksia, jotka rakennettiin jalkojen päälle, jotta rotat eivät pääsisi viljan kimppuun. O Groven satamasta lähdetään Arousa joen suistoon risteilylle, jonka aikana tutustutaan Galician tärkeään elinkeinoon, simpukoiden ja ostereiden viljelyyn ja maistellaan simpukoita Ribeiro-viinin kera. Risteilyn jälkeen kuljetus hotelliin. (A)

Lauantai 1.6.
Kaupunkikierros, Mercado de Abastos ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen tutustutaan kävellen oppaan johdolla Santiago de Compostelaan, joka on yksi katolisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Kaupungissa uskotaan olevan apostoli Jaakobin hautapaikka. Kaupungin ensimmäinen kirkko rakennettiin jo vuonna 899. Santiagon vanhakaupunki muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkialueista romaanisine, goottilaisine ja barokkityylisine rakennuksineen. Kuljetus Porton lentokentälle, josta lento Frankfurtin kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki – München 06.00 – 07.30 Lufthansa
München – Porto 08.20 – 10.10 Lufthansa
Porto – Frankfurt 16.40 – 20.15 Lufthansa
Frankfurt – Helsinki 21.20 – 00.40 +1 Lufthansa


Pazo Santa Maria, Arzua, 1yö
Hotel Los Albetos, Coruna, 1 yö
Hotel Compostela, Santiago de Compostela, 2 yötäMatkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa.