Vuoristovaellus Ranskan ja Italian Alpeilla 12.-18.6.2019

Megeve, Ranska (4 yötä) – Mont Blanc - Chamonix - Annecy - Saint Vincent, Italia (2 yötä) – Matterhorn - Aosta

Matkalla tutustutaan Alppien tärkeimpiin nähtävyyksiin: upeat valkohuippuiset vuoret ovat seurana vaelluksilla samoin kuin vehreät kukkaniityt, vesiputoukset ja jäätiköt. Vaellukset suoritetaan 1-2,5 km korkeuksissa, joten vaeltajan tulee olla hyväkuntoinen. Nousut tehdään kuitenkin rauhallisesti omaan tahtiin – vaellusopas ensimmäisenä ja matkanjohtaja viimeisenä.
Majoituskohteiksi ja ruokapaikoiksi on valittu autenttisia perhehotelleja ja ravintoloita, jolloin tutustutaan parhaiten paikalliskulttuuriin. Matkan aikana nautitaan maistuvaa lähiruokaa, ruokajuomina paikalliset viinit.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, Asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Genevestä alkaen
• vaellusopas neljänä päivänä

1 688 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 12.6.
Geneve ja Megève
Aamulento Helsingistä Geneveen. Kuljetus Geneven keskustaan, jossa tehdään pieni kävelykierros. Tutustutaan myös YK:n Euroopan päämajaan opastetun kierroksen aikana. Iltapäivällä siirrytään Ranskan puolelle Megèven hiihtokeskukseen, jossa majoittuminen hotelliin. Pienen tauon jälkeen tehdään noin tunnin kierros keskustassa ja vesiputouksella. Yhteinen tervetulopäivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 3,5 km maastossa/1 h - aluksi nousua n. 30 min  - korkeuserot n. 150 m. (P)

2. päivä,  13.6.
Megève – Mont Arbois ja Mont Joux
Aamiaisen jälkeen päivävaellus majoituskohteessa: vaelletaan Beaufortain vuoristoketjun rinteillä maisemina Mont Blancin ja Aravis -vuorten korkeimmat vuorenhuiput saavuttaen Mont Arbois'n ja Mont Joux'n huiput ja 1958 m korkeus. Iltapäivällä laskeudutaan hotellille ja ilta on vapaa. Päivän vaellus n. 15 km/5 h  vuoristomaastossa –  jyrkkiä nousuja ja laskuja – nousua alussa n. 2 h - korkeuserot n. 925 m. (A)

3. päivä, 14.6.
Chamonix – Planpraz ja Lac Cornu

Aamiaisen jälkeen siirrytään Chamonix’n hiihtokeskukseen, josta noustaan hiihtohissillä n. 2000 m korkeuteen. Vaellus Le Brévent vuorella ja vierailu alppijärvellä maisemana Mont Blancin korkeimmat huiput. Saavutetaan 2406 m korkeus ja nautitaan vuoristojärven maisemista. Iltapäivällä laskeudutaan Chamonix’hin, jossa vapaa-aikaa. Kuljetus hotelliin ja ilta vapaa. Päivän vaellus n. 9 km/5 h vuoristomaastossa – jyrkkiä nousuja ja laskuja – nousua alussa n. 2 h - korkeuserot n. 410 m. (A)

4. päivä, 15.6.
Annecy – vaellus järvialueella vesiputoukselle

Aamiainen ja leppoisa vaellus Annecyjärven yläpuolella, mistä avautuu fantastiset maisemat yli järvialueen. Laskeudutaan takaisin järvelle ja matkataan Annecyn kaupunkiin, jossa iltapäivä vapaa-aikaa. Kuljetus hotelliin ja ilta vapaa.  Päivän vaellus n. 5 km/3,5 h kukkulamaastossa - nousuja ja laskuja – nousua alussa n. 40 min - Korkeuserot n.250 m. (A) 

5. päivä, 16.6.
Chamonix – Aiguille du Midi ja Mer de Glace -jäätikkö

Aamiaisen jälkeen otetaan matkatavarat ja siirrytään Chamonix’n hiihtokeskukseen, josta noustaan hiihtohissillä aina 3.777 m korkeuteen ihastellen ikuista jäätä. Palataan väliasemalle, josta aloitetaan vaellus n. 2.400 m korkeudessa jäätikön reunalle. Laskeudutaan iltapäivällä Chamonix’hin, josta jatketaan Italian puolelle Saint Vincent’in pikkukaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja vapaa ilta. Päivän vaellus n. 9 km/5 h vuoristomaastossa –  runsaasti laskuja – korkeuserot n.1200 m. (A) 

6. päivä, 17.6.
Matterhorn ja Aosta

Aamiaisen jälkeen siirrytään Cervinian hiihtokeskukseen ja tehdään vaellus Matterhorn-vuoren maisemissa. Iltapäivällä laskeudutaan Aostan kaupunkiin. Paluu hotelliin. Jäähyväispäivällinen ruokajuomineen. Päivän vaellus n. 12 km/6 h vuoristomaastossa –  runsaasti laskuja ja nousuja - nousua alussa n. 1,5 h – korkeuserot n. 650 m. (A,P) 

7. päivä, 18.6.
Arnardin kinkkula, saksanpähkinäöljy ja Ghemmen grappa

Aamiaisen jälkeen otetaan matkatavarat ja tutustutaan vuoristolaisten ruokavalioon kinkkulassa. Juomatottumukset tulevat tutuksi grappatislaamossa. Nautitaan yhteinen lounas ja tutustutaan Ghemmen alueen viineihin ja piemontelaiseen kotiruokaan. Kuljetus Malpensan lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Geneve 08.05 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus

Hotel Au Vieux Moulin ***+, Megève, Ranska
Hotelli sijaitsee Megèven keskustassa lähellä köysirataa. Huoneissa on ilmainen WiFi, taulu-tv, minibaari, puhelin ja tallelokero. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivaaja. Kesäisin käytettävissä on lämmitetty ulkouima-allas.

Hotel Elena***+, Saint Vincent, Italia
Hotelli sijaitsee kylän keskustassa. Huoneissa on ilmainen WiFi, tv, minibaari, puhelin, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmastointi. Hotellissa on spa ja wellness-keskus.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 265 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkailijalta edellytetään hyvää kuntoa. Vaellukset ovat haastavia, nousut tehdään jalan ja vaellukset tehdään 1-2,5 km korkeudessa, missä ilma on ohuempaa ja happipitoisuus pienempi.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.