Itävallan viinit 9.-13.10.2013

Itävallan viinit 9.-13.10.2013

Kategoria: Viini- ja/tai ruokamatka
Lisätty: marraskuu 4, 2013

Tampereen Vinoteekin osakkaat tekivät lokakuussa 2013 viiden päivän opintomatkan Itävaltaan teemana ”Itävallan viinit”. Ensimmäinen vierailukohteemme oli jo matkapäivänä weingut Wieninger, joka sijaitsee Wienin esikaupungissa. Tämän pientilan laajasta viinivalikoimasta saimme maistaa kymmentä viiniä, joista pidetyin oli Riesling Nussberg 2012. Matkamme jatkui Tonavan rannalla sijaitsevaan Krems’in pikkukaupunkiin, jossa majoituimme Steigenberger Hotel Krems’in Spa-hotelliin.

Toisen matkapäivän ensimmäinen vierailu oli Kamptalin viinialueen Langenloisin viehättävässä pikkukaupungissa sijaitseva maankuulu Bründlmayer viinitila. Erinomaisen oppaamme Sonja Mayr’in johdolla saimme perusteellisen esittelyn tästä suuresta viinitalosta, jonka viinejä myydään myös Alkossa. Runsaasta tasting-valikoimasta erottuivat Sekt Bründlmayer Extra Brut sekä Grüner Veltliner Lamm 1 Reserve 2012. Iltapäivän vierailukohde oli Steiningerin viinitila museon välittömässä läheisyydessä. Kuohuviinien kehittämiseen keskittynyt tilan tytär Lisa Steininger piti meille loistavan esityksen tilasta, valmistusprosesseista ja luonnollisesti talon tuotteista. Parhaimpina viineinä jäivät mieleen valkoviini Grand Grü 2012 ja Riesling Sekt Heiligenstein 2009.

Perjantai-aamupäivän ensimmäinen kohde oli maailmankuulu Schloss Gobelsburg Langenloisissa. 1700-luvulta peräisin olevaa linnaa ja viinitilaa ovat vuodesta 1996 hoitaneet Michael ja Eva Moosbrugger. Linnan yhteydessä on erittäin moderni viinintuotantolaitos ja linnan alla uskomattoman upeat viinikellarit. Mieleen jäivät erityisesti 2011 Schloss Gobelsburg Tradition ja 2012 Heiligenstein 1 ötw. Iltapäivän vierailukohde oli Loimer. Tämä moderni tila sijaitsi laajojen tarhojensa keskellä, joita ihailimme tilan terassilta oppaamme kertoessa viininviljelystä ja -valmistuksesta. Myös tältä tilalta löytyi lukuisia hyviä viinejä. Matkamme jatkui Wieniin, jossa majoituimme Radisson Blue Palais -hotelliin. Lauantai-iltana kokoonnuimme Coburgin linnan maailmankuuluun viinikellariin. Sen seitsemässä eri osastossa olevien viinien arvo on yli 250 miljoonaa euroa!

Ryhmämme haluaa välittää kiitokset Essi Avellanille MW erinomaisen hyvin valituista vierailukohteista.

Muistiin merkitsi: Hannu Jaakkola, matkanjohtaja

Itavalta_viini_2 Itavalta_viini_3