Matkailijapalaute

Hei Lomalinjan asiakas!
Olitko juuri matkallamme?
Kerro meille!

— Lomalinja

ET-lehden matka onnistui, vaikka ryhmät olivat niin isot ettei oppaan kaikkia selostuksia kuullut. Palvelut pelasivat hyvin ja esitelmät olivat kiinnostavia. Risuja täytyy antaa luvatuista tansseista, sillä oudon kitaramusiikin tahdissa ei pysty tanssimaan, liikuntaa olisi illalla tarvittu.
Lomalinjalla on tarjolla riittävästi matkoja, joista voi valita mieleisensä.

— Veijo Sinkkonen, Jokiristeily Pietarista Moskovaan

Risteily oli kaikin puolin onnistunut. Matka oli hyvin organisoitu, kohteet ja luennot olivat mielenkiintoisia, ohjelmaa oli riittävästi. Kiitos kaikille! Hyvää syksyn jatkoa…

— Helena Siliämaa, Jokiristeily Pietarista Moskovaan 31.8 .- 7.9.2013

Akvarellikurssi Toscanassa 16.-23.9.2013
Il Piastrino: Erittäin hyvä paikka maalauskursseille, ystävällinen isäntäväki, ainakin päärakennuksen huoneet mukavia, viihtyisiä ja siistejä. Hyvä ruoka. Maikki Haapalan opetus erinomaista ja asiantuntevaa, hyvin kannustavaa. Varsinaista maalausaikaa olisi saanut olla ehkä enemmän, toisaalta tietysti ympäristön historia on kuvataiteessa erittäin merkittävä, mikä puoltaa retkien tekemistä. Vincin museon ja kylään tutustumisen voisi tehdä samalla retkellä. Varasin matkan netistä, olen ollut Lomalinjan matkoilla ja maalausleireilla aiemmin ja kaikki on toiminut hyvin. Yölennot ovat tietenkin ikäviä, mikäli ei asu Helsingissä ja on vielä pitkä ajomatka kotiin.

— Ulla Tulonen

Mahtava risteily Tallinnaan Reino Helismaan tunnelmissa, lisää tällaisia!

— Sirkka Pajulahti, H:ki Tallinna

Loistava matka huippu oppaan johdolla. Kiitos vielä kerran. Tack för en fantastisk resa.

— Maj-Britt Salo, Peking 10.- 18.11.2013

Kiintoisa matka, joskin tarvittaisiin pari lisäpäivää. Hakalan perheelle parhaat kiitokset opastuksesta ja kenttämuonituksesta, joka tuli miellyttävänä yllätyksenä. Länsilinjojen Lauri Paavilainen toimi mallikaasti ajomestarina.
Raili+Pekka

— Pekka Aholainen, Puola ja itäinen Saksa

Rainy April meil oli in Paris, ei haitannut se meitä – siis siitä viis, meidät Kaarina opetti tavoille hyville, mukana meidän ne leviää monille kylille, siis kiitos kaunis kuuluu Kaarinalle, hyvien tapojen vaalijalle.

Dresdenin osuus matkasta OK, mutta Berliini oli tässä turha, aikaa isoon kaupunkiin oli liian vähän, senkin ajan olisi voinut olla Dresdenissä ja katsoa sen kunnolla. Olisi hyvä, jos opastuksia ei tarvitsisi kääntää, paljon informaatiota hukkuu, kun opas ei ole asiantuntija, kuten kohteen omat oppaat nyt olivat. Bussimatkoja olisi voinut hyödyntää paremmin kuin mitä nyt tehtiin. Ruoat ja hotellit olivat hyviä ja Dresdenin hotelli sijainniltaan erinomainen.

— Tarja Kari, Dresden- Berliini 24.-29.6.2014

Matka ei enään paremmaksi voi tulla! Räätälöity matka Suomesta Chongqiin, sieltä ”ala-Tiibettiin” Lijiangiin vanhaa rakennus- kulttuuria katsomaan, bussilla Jade Dragon vuoristoon tutustumaan. Seuraava kohde Shangri-la, Tiikerinloikkarotkon kautta, maisemat huikeat, kirjojen kuvat kalpenevat todellisessa tilanteessa. Jakki-härät, pienet mustat siat, lampaat, vuohet käyskentelevät rauhassa tien vieressä. Paikallislentokoneella Guiliniin Kuminngin kautta, kuuluisat karsti-vuoret hallitsevat maisemaa. Ruokohuilu luola lumoaa valaistuksineen. ym, ym. Li-joen risteily yksi monista kohokohdista, vesipuhvelit joen rannalla, paikallisväestö omissa askareissaan. Youngzhoussa pari päivää, turisteja paljon. Xian`niin lentokoneella, pää kohteenamme Terracotta armeija, katsomisen arvoinen kohde. Kaupunki iso, parissa päivässä ei kerkiä kaikkea nähdä ja omaksua, ”påå pyörällä” kotiin Suomeen matkaa sulattelemaan. Ruuat hyviä, samoin hotellit. Suuri kiitos oppaallemme Marja-Leenalle, hän tekee työtään antaumuksella, auttaa matkalaisia heidän pienissä pulmissa.

— Raija Koskelo, 19.09.-02.10.2014 Räätälöity matka.

Todella loistavasti kaikki tehty, matka oli aivan unelma. Kaikki toimi, retket, erityisesti opas Helena ja ruoka kaikissa ravintoloissa, joissa söimme, oli aivan fantastista. Kyllä kannatti lähteä, oli todella hintansa arvoinen. Yksi päivä olisi voinut olla lisää tuossa lopussa sellaiseen omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin ja nimenomaan lopussa, kun paikat alkoivat jo hahmottua ajeltuamme ympäri kaupunkia Helenan kanssa. Kiitos.
(Marttojen matka Pariisiin)

— Marja Laakso

Nyt on pakko antaa palautetta. Oltiin marttojen kanssa Pariisin matkalla. En ole koskaan saanut niiiiiin hyvin hoidettua järjestelyä. Opas oli sikaihana Helena Koskenranta-Boncoueur, suorastaan häkellyttävä, kävelevä tietosanakirja – miten ihminen voi muistaa niin paljon historiasta. Kaikki oli kohdallaan, ruoka ja linja-autot, metrolipuista puhumattakaan. Ei voinut mistään moittia, todella hyvin järjestetty matka. En unohda koskaan – sydämeni jäi Pariisiin, sen historia ja kaikki asiat sai tuntemaan sisäistä rakkautta Pariisiin. Suuri kiitos kuuluu Helenalle.
(Marttojen matka Pariisiin)

— Riitta Haakana

Sopivasti ohjelmaa, sopivasti omaa aikaa. AIVAN IHANA OPAS: Gabriella Reviczki 🙂 Luonnollisen ystävällinen, huolehtivainen. Riksa-ajelu aivan mahtava! Hyvä hotelli. Oli hyvä todeta, että ilmoituksenne slogan ”Meillä palvelee ihminen” piti paikkansa. Olin ensimmäistä kertaa teidän matkalla, toivottavasti en viimeistä!
(Budapest 14.-17.5.15)

— Raija Saren

Hieno matka, hyvin suunniteltu ja mielenkiintoinen ohjelma. Superhyvä paikallinen opas Sylvia McQuinn, joka todella asiantuntevasti kertoi niin Irlannin historiasta kuin nykypäivästäkin. Hän myös hoiti kaikki matkaan liittyvät asiat loistavasti. Retkibussin kuljettaja oli myös todellinen asiakaspalvelija. Lomalinjat pitäkää heistä ”kiinni”. Samoin matkanjohtajat osasivat ”hommansa” hienosti. Mahtavaa!

— Esko Lehti, Liikenne ja kulttuurimatka Irlantiin

Matka 25.-28.9.2015 Englannin mysteerimaisemiin oli tosi hyvä. Opas osasi asiansa, sekä asiakkaan fyysisten (wc-tauot) että henkisten tarpeiden (mukava historiallinen katsaus päivittäin eri teemoista) kannalta. Port Isaacin ja ehkä Stonehengen tienoilla olisi voinut viipyä pitempään. Joka tapauksessa matka oli myös ilmojen suhteen sekä majoituksen kannalta hyvä. Lomalinjan palvelut ovat edukseen.

— Tuulikki Haikarainen

+++ Rasmus Paltschikin toiminta oppaana, kaikki japanilaiset puutarhat, toimivat hotellit, täsmällinen logistiikka ja hyvä paikallisopas. Kirsikat olivat täydessä kukassa Tokiossa ja avautumassa Kiotossa.
Matkaohjelmaa voi vielä kehittää jatkossa vaihtelevammaksi. Nyt oli painotus paljon temppelialueilla monena päivänä. Tosin myös Sakura-alueet ja puutarhat olivat samoilla tienoilla.

— Osmo Tuomistola, 25.3.-3.4.2016 Japanin kiertomatka:Kioto, Nara, Tokio, Hakone

Suuret kiitokset Sinulle Päivi ihanasta opastuksesta ja antamalla iki-ihania muistoja johdollasi Roomaan! Kiitos myös kaikille matkaseurueeseen kuuluville! Muistellaan ja opiskellaan lisää Rooman historiaa!

— Suoma ja Pertti Pääkkönen, Ikuinen Rooma 14.- 17.4.2016