Monipuolista liikuntaa ja hyvää oloa Kroatiassa

Monipuolista liikuntaa ja hyvää oloa Kroatiassa

Kategoria: Aktiivimatka Risteily
Lisätty: syyskuu 6, 2013

Ensimmäinen ”Hyvä terveys” -aktiiviristeily Kroatian Dalmatian saarille 18. – 25.5.2013 (Split-Brac-Hvar-Korcula-Peljesac-Makarska-Omis-Split) sai osallistujilta paljon kehuja. Reissu oli täynnä mukavia ja monipuolisia elämyksiä lämminhenkisessä seurassa.

Katarina Linen A-luokan purjelaiva ”Lopar” toimi kulkuneuvona ja majapaikkana. Laivalla oli oma ruokailusali ja aurinkokansi. Pyörät kulkivat kannella mukana saarelta toiselle. Hytit sijaitsivat kahdella kannella ja kaikissa hyteissä oli oma suihku ja wc. Laivan ystävällinen henkilökunta hoiti myös aamiaiset ja lounaat, jotka kuuluivat matkan hintaan.

Kroatia_kuntostartti_23 Kroatia_kuntostartti_25

Erilaiset pyöräretket vaihdellen vuoristossa, mäntymetsissä, oliivilehdoissa ja lähikylissä takasivat upeat maisemat. Mukavaa kuntoilua hymy huulilla, vaikka hiki virtasi. Vuoriston ylämäet antoivat välillä tehokasta reisi- ja sydäntreeniä. Välillä sai halutessaan taluttaa pyörää, ei siis tarvinnut koko ajan polkea puuskuttaen. Alamäet olivatkin sitten pelkkää vauhdin juhlaa.

Kroatia_kuntostartti_3 Kroatia_kuntostartti_6

Pyöräilyn välipäivinä tehtiin patikointireissuja vuoristoon tai jumpattiin, venyteltiin ja rentouduttiin metsän siimeksessä tai rannalla. Paikallisoppaan kertomukset antoivat syvällisempää antia eri paikkojen historiasta. Lisäksi osallistujat saivat ravinto- ja kuntoiluvinkkejä sekä moni sai hyvän kipinän jatkamaan pyöräilyä kotikulmilla. Kokonaisuudessaan siis innostava elämyspaketti sopivasti kuntoillen veneilyn lomassa.

Kroatia_kuntostartti_4 Kroatia_kuntostartti_10

Kroatia_kuntostartti_19

Eija Holmala
Hyvä Terveys -lehden valmentaja