Tunnelmia Lomalinjan Karibian lumous -risteilyltä Kuubasta

Tunnelmia Lomalinjan Karibian lumous -risteilyltä Kuubasta

Kategoria: Kaukomatka Risteily
Lisätty: helmikuu 20, 2015

19.2.2015

Karibian lumous! Osuva nimi tälle matkalle. Trooppinen ilma puhalsi jo saavuttuamme Havannan kentälle. Kaupunkikierros vanhoilla autoilla näytti Havannaa hieman eri lailla. Nyt olemme jo kaukana Havannan vilinästä. Laivamme saapuu Santiagon kaupunkiin tunnin päästä.

Eilen vierailimme Fidel Castron kotitilalla ja pääsimme nauttimaan maaseudulla hyvästä ruoasta ja eksoottisista hedelmistä. Paluumatkalla laivalle oppaamme Timo intoutui soittamaan kuubalaisten katusoittajien kanssa!

Karibian lumous 2

Karibian lumous 3

Karibian lumous 4

Karibian lumous 6

Karibian lumous 5

22.2.2015

Santiago – sankarten kaupunki – osoittautui maineensa veroiseksi. Tämän rantakaupungin linnoitukset ja sankarien patsaat kertovat kovista taisteluista ja sankareista. Ifigenian hautausmaan hautakivet ja sankarien haudat vahdinvaihtoineen tekivät vaikutuksen meihin kaikkiin. Huhu kertoo, että itse Fidel haudataan tänne sitten, kun aika koittaa.

Loppupäivän kiertelimme linnoituksia – varsinkin Morron linnoituksen merimaisemat salpaavat hengen! Illalla lähdimme vielä paikallisoppaamme johdolla ostamaan rommia – sitä löytyikin kaiken ikäistä. Ryhmämme sai myös maistella tätä jaloa juomaa.

Karibian lumous 7

Karibian lumous 13

Karibian lumous 8

Seuraavana päivänä olikin vuorossa Jamaika. Eron Kuubaan huomasi jo satamassa – ja viimeistään silloin, kun oppaamme Georgiana tervehti meitä Bob Marleyn tahdissa. Kävimme katsomassa Greenwoodin kartanoa, joka sijaitsi ylhäällä kukkulalla. Tämä britti-imperiumin aikakaudelta oleva kartano kertoi meille vallasta ja varakkuudesta. 2000 orjaa oli ollut aikoinaan kartanon palveluksessa. Retken päätteeksi vierailimme vielä Montego Bayn markkinoilla.

Illalla meitä odotti laivalla yllätys – oppaamme Timo esiintyi koko laivalle. ”Konserttisalimme” oli täynnä kuuntelijoita, monista eri maista. Timon esittämät espanjan-, englannin- ja suomenkieliset kappaleet saivat huikean vastaanoton!

Karibian lumous 9

Jamaikalta olikin kiva palata takaisin rauhallisempaan Kuubaan ja ranskalaisten perustamaan Cienfuegosin kaupunkiin. Ensin kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa katselemassa erilaisia kasveja ja puita, ja lopulta palasimme tähän ihanaan kaupunkiin. Täällä soi musiikki ja kaupunki oli muutenkin lumoava! Vallen palatsi oli kuin satumaailmasta – ja sen terassilta hienot näkymät. Päätimme retkemme kuubalaisen musiikin tahdissa mojitoja siemaillen.

Karibian lumous 10

Karibian lumous 11

Karibian lumous 14

Toiseksi viimeinen risteilypäivämme olikin sitten Isla Juventud! Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja yhteysveneellä pääsimme tälle lomasaarelle. Vihreät palmut, valkoinen hiekka ja uskomattoman kirkas vesi toivottivat meidät tervetulleiksi. Tällaisia kuvia näkee yleensä vain matkaesitteissä! Kiva tapa rentoutua ennen huomista rantautumista Havannaan ja matkaa Varaderoon.

Karibian lumous 12

Matkaemäntä Laura Grönmark-Simula

Karibian lumous 1