Ihmeellinen Antarktis – risteily Etelämantereelle on kerran elämässä matkojen aatelistoa

Julkaistu: 27.03.2020

 

Ihmeellinen_Antarktis2 

Saavuttamattomuus. 

Siihen sanaan Lomalinjan asiantuntijaopas Marja Rantanen kiteyttää Etelämantereen viehätyksen. Se on kohde, jonne ei voi matkata omin päin.

– Matka Etelämantereelle on äärettömän äärellä pyörähtämistä.

Lomalinjan Ihmeellinen Antarktis – risteily Etelämäntereelle on täysin ainutlaatuinen kokemus. Risteily alkaa Uruquayn Montevideosta. Argentiinan rannikon ja Falklandin saarten jälkeen on aika suunnata kohti tutkimusmatkailijoiden viitoittamia reittejä.

– Kun kapteeni ilmoitti, että seuraava kohde on Antarktis ja niin se todella oli. Kolmeen päivään emme nähneet kuin lunta, jäätä ja vettä. Se oli huikeaa.

Ihmeellinen_Antarktis1 

BONGAA PINGVIINI

Laivayhtiö tarjoaa matkaajille tuulitakit ja lainasaappaat – hyvästä syystä: paikan ainutlaatuisuuden vuoksi maihin nouseminen Etelämantereella on tarkoin säädeltyä.

– Laivaan tultaessa reput, kameralaukut ja päällysvaatteet imuroidaan vieraslajien leviämisen estämiseksi. Maista noustessa saappaat pestään ja desinfioidaan kuin autopesulalinjastolla konsanaan, Rantanen kertaa sääntöjä.

Pingviinejä ei saa mennä viittä metriä lähemmäksi, mutta niiden saa antaa tulla luo. Ja nehän tulevat, pelottomia kun luontaisten vihollisten puuttuessa ovat. Matka Etelämantereelle onkin todellinen lintubongarin unelma. Ohi lentelee lukematon määrä albatrosseja, myrskylintuja, valaslintuja, viistäjiä, kiitäjiä ja myrskysukeltajia.

Ihmeellinen_Antarktis3 

NIMENSÄ MUKAISESTI IHMEELLINEN

Marja Rantanen ylistää risteilykokemusta sen jokaiselta kantilta: reitti, matkan eteneminen, retket ja ohjelma ovat kaikki viimeiseen asti hiottuja. Kokonaisuutena elämys, jota ei voi unohtaa.

– Minuun suurimman vaikutuksen teki se, ettei ollut taloja, ei valoja, ei muita ääniä kuin jäiden kolina, Rantanen pohtii omia kokemuksiaan.

Laivassa on mukana tutkimusristeilyihin erikoistunut tiimi, johon kuuluu alansa asiantuntijoita aina historioitsijoista jäätutkijoihin. Matkustajat saavat kuunnella heidän mielenkiintoisia esitelmiään niin meno- kuin paluumatkalla, joka kulkee Etelämantereelta takaisin päin reittiä Drakensalmi – Kap Horn ja Chilen vuonot – Punta Arens – Santiago de Chile.

Lomalinjan Ihmeellinen Antarktis on nimensä mukaisesti ihmeellinen, unohtumaton matka.

Ihmeellinen_Antarktis4


Seuraava lähtö on tammikuussa 2021 – Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle 22.1.-13.2.2021
>> Tutustu tähän ainutlaatuiseen matkaan ja varmista paikkasi pian!


Asiantuntijaoppaana risteilyllä toimii Marja Rantanen.

Lomalinjan uutuudet ja suosikit

Uutuudet, suosituimmat matkat ja kohteet!
Tutustu kaikkiin uutuuksiin