Adventin ajan Wien 28.11.-1.12.2019

Jouluvaloja, musiikkia, herkkuja ja hienostunutta tunnelmaa - jouluinen Wien on elämys!

Wienin vanhankaupungin jouluvalot ovat Euroopan kauneimmat. Koristeelliset rakennukset on valaistu upeasti ja joulutorit eri puolilla kaupunkia luovat lämmintä tunnelmaa. Toreilla soi iloinen joulumusiikki ja mausteinen Glühwein tuoksuu. Perinteiset wieniläiskahvilat houkuttelevat istahtamaan ja nauttimaan herkuista. Wienissä ovat asuneet monet kuuluisat säveltäjät kuten Mozart, Schubert ja Beethoven. Matkalla on mahdollisuus nähdä Mozartin Taikahuilu Volksoperassa. Pitkän viikonlopun aikana tehdään myös retket Wienerwaldiin Heiligenkreuzin luostariin ja Badenin kylpyläkaupunkiin sekä Schlosshofin barokkilinnaan.

 

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin lennot
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

978 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.11.
Wienin kiertoajelu, Raatihuoneentorin joulumarkkinat, Taikahuilu-ooppera lisämaksusta
Lento Wieniin. Suoraan lentokentältä lähdetään oppaan johdolla Wienin kiertoajelulle, jolla saadaan yleiskuva kehäkadun - Ringin - ympäröimästä kaupungista. Kierroksen päätteeksi yhteinen lounas ja tutustuminen Raatihuoneentorin näyttäviin joulumarkkinoihin. Goottilainen kaupungintalo luo upean taustan värikkäille markkinoille. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin. Lisämaksusta mahdollisuus viettää iltaa Wienin Volksoperassa - illan esitys on Mozartin Taikahuilu. (L)

2. päivä, 29.11.
Kävelykierros ja joulutorit Wienin vanhassakaupungissa

Aamiainen. Kävelykierros vanhassakaupungissa upeiden jouluvalojen loisteessa. Nähdään mm. Valtionooppera, Hofburgin palatsi sekä kaunis Pyhän Tapanin tuomiokirkko. Kierroksella käydään myös Stephansplatzin ja Maria Theresien platzin joulutoreilla sekä nautitaan yhteiset kakkukahvit perinteisessä wieniläiskahvilassa. Loppupäivä on vapaa-aikaa omalle ohjelmalle - tutustu Wienin museokortteliin, tee retki Belvederen tai Schönbrunnin palatseihin, shoppaile hienoilla Kärntner Strasse-, Graben- ja Kohlmarkt-kaduilla tai rennommalla Mariahilferstrassella. Iltaa voi viettää hyvän illallisen parissa - mikä sopisikaan Wienin lomalle paremmin kuin aito wieninleike Grüner Veltliner valkoviinin kera. (A)

3. päivä, 30.11.
Retki Wienerwaldiin, Heiligenkreuzin luostari ja Badenin kylpyläkaupunki

Aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Wienerwaldiin. Noin 40 km päässä Wienistä sijaitseva metsäalue on suosittu virkistysalue. Vieraillaan 1100-luvulla perustetussa Heiligenkreuzin sistersiläisluostarissa, jossa asuu edelleen noin 80 munkkia. Kaunis luostari tuli reilu 10 vuotta sitten tunnetuksi munkkikuoron levyttämistä gregoriaanisista lauluista. Tutustutaan myös Heiligenkreuzin lähellä sijaitsevaan tunnettuun Badenin kylpyläkaupunkiin. Lounas retkipäivän aikana. Vapaa ilta Wienissä. (A, L)

4. päivä 1.12.
Schlosshofin linna
Kiireetön sunnuntaiaamu Wienissä ennen kuin lähdetään bussilla kohti Schlosshofin linnaa, joka sijaitsee noin 50 km päässä Wienistä, lähellä Itävallan ja Slovakian rajaa. Prinssi Eugen von Savoyen rakennutti barokkilinnan ja sen upean puutarhan. Tutustutaan linnaan ja sen viehättäviin joulumarkkinoihin sekä nautitaan yhteinen lounas. Kuljetus lentokentälle. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Wien 08.30 - 10.00
Wien - Helsinki 19.15 - 22.45


Hotelli
Austria Trend Hotel Ananas ****

Sijainti lähellä Naschmarktin torialuetta, jossa on useita ravintoloita ja kahviloita. Hotellissa on 534 huonetta, ravintola, baari, sauna, solarium ja kuntosali. Huoneissa kylpy/suihku, wc, puhelin, radio, TV, minibaari ja hiustenkuivaaja. Huoneet on kunnostettu äskettäin ja niissä on parketti/laminaattilattia.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
- yhden hengen huone 170 €
- Taikahuilu-ooppera Volksoperassa 105 €/lippu, 2. kat.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.