Historian myyttejä ja joulun tunnelmaa Haikon kartanossa 3.-4.12.2023

Suosittu adventtimatkamme tulee taas - nauti joulunajan tunnelmasta Haikon kartanossa!

Matkan aikana historioitsijat Teemu Keskisarja ja Eeva Tammi avaavat luennollaan sota- ja kulttuurihistorian karuja kohtalonhetkiä. Toimittaja Lasse Lehtisen matkassa päästään tutustumaan suomettumisen tekijöihin. Tunnelmaa ja valoa iltaan tuo musiikillinen tuokio, esiintyjinä upeaääninen baritoni Hannu Lehtonenpianisti-kapellimestari Seppo Hovi sekä toimittaja Lasse Lehtinen. Nautitaan myös yhteinen illallinen ja lauletaan Kauneimpia Joululauluja

Asiantuntijan matkassa 

Keskisarja Teemu

Keskisarja Teemu, asiantuntijaopas

FT Teemu Keskisarja on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa. Keskisarja on tutkinut muun muassa arkielämän historian taitekohtia ja suomalais ...

Tammi Eeva

Tammi Eeva, asiantuntijaopas

Sotahistorioitsija, joka on perehtynyt itsenäisen Suomen käymiin sotiin. On toiminut sotahistoriallisten matkojen oppaana taistelupaikoilla toistakymmentä vuotta mm. ...

Lehtinen Lasse

Lehtinen Lasse, juontaja

Suomalainen poliitikko, toimittaja, kirjailija ja juontaja, joka on tunnettu mm. Haluatko miljonääriksi? -televisio-ohjelman juontotehtävistä vuosina 1999&ndash ...

Lehtonen Hannu

Lehtonen Hannu, laulaja, diplomisaksofonisti

Hurmaavaääninen baritoni, suurten tunteiden tulkki, Hannu Lehtonen on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin. ...

Hovi Seppo

Hovi Seppo, pianisti-kapellimestari

Seppo Hovi on ollut jo pitkään suomalaisen viihteen keulahahmoja. Seppo Hovi on myös vieraillut kapellimestarina monissa nimekkäissä orkestereissa, joiden ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• valinnan mukaan bussikuljetukset Helsingistä Haikkoon menopaluu tai matka ilman kuljetuksia
• majoittuminen kahden hengen huoneessa
• ohjelmassa mainitut ruokailut (kahvibuffét, kolmen ruokalajin illallinen, aamiainen)
• Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen sekä Lasse Lehtisen luennot
• Lasse Lehtisen, Hannu Lehtosen ja Seppo Hovin adventtikonsertti ja yhteislaulutilaisuus

198 €/hlö standardihuone ilman kuljetusta
233 €/hlö standardihuone sis. kuljetuksen

238 €/hlö premiumhuone ilman kuljetusta
273 €/hlö premiumhuone sis. kuljetuksen

278 €/hlö classichuone (kartanon puolella) ilman kuljetusta
313 €/hlö classichuone sis. kuljetuksen


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 3.12.
Lisämaksulliset bussikuljetukset Haikkoon. Majoittuminen, huoneet ovat valmiina klo 15 mennessä. Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen luento "Sota- ja kulttuurihistorian karut kohtalonhetket" hotellin kokoustilassa, kahvibuffét tarjolla ennen luentoa. Iltapäivä jatkuu Lasse Lehtisen, Hannu Lehtosen ja Seppo Hovin Sota luo laulunsa - taistelua hengen asein musiikkipitoisella tuokiolla*. Vapaa-aikaa ennen illan päättävää yhteistä illallista. Alkupalat tarjoillaan pöytiin, pää- ja jälkiruoka buffétista. (kahvibuffét, P)

*"Propaganda on neljäs aselaji". Tämä on erityisen totta taas meidän aikanamme, kun sotaa käydään Euroopassa. Suomen rintamilla jatkosodan aikaan tiedotus, mielialan huolto ja viihde vahvistivat kansakunnan selkärankaa. Se taipui mutta ei katkennut.

Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi ovat monissa televisio- ja radio-ohjelmissaan leppoisasti keskustellen kartoittaneet suomalaisten tunnemaisemaa menneillä vuosikymmenillä. Tämän iltaisen tarinan lauluja Sepon kanssa tulkitsemassa on monille tuttu laulaja/saksofonisti Hannu Lehtonen.

2. päivä 4.12.
Aamiaisen jälkeen siirrytään hotellin kokoustilaan kuuntelemaan Lasse Lehtisen luento "Kun Suomi sairastui Tukholman syndroomaan". Esitys tarkastelee nk. suomettumisen ulkoisia ja sisäisiä tekijöitä lähihistorian uusimman tutkimuksen valossa. Luennon jälkeen lauletaan yhdessä joululauluja Hannu Lehtosen ja Seppo Hovin johdolla. Tilaisuuden päätteeksi huoneidenluovutus klo 12 mennessä. Lisämaksulliset paluukuljetukset. (A)

Osallistujille on varattu mahdollisuus kylpyläkäyntiin 3.12. klo 13.00-14.30 TAI 4.12. klo 12.00-13.30. Paikkavarauksen voi tehdä varauksen yhteydessä. Huom! paikkoja rajoitetusti. Huomioittehan, että mikäli käytätte lisämaksullisia kuljetuksia, kylpyläkäynti on mahdollinen vain ohjelman aikana, kylpylän normaalien aukioloaikojen puitteissa, ei ryhmälle erikseen varattuina ajankohtina. Tällöin ennakkovarausta ei tarvita.  ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Majoitus
Haikon Kartano
Tyylikäs hotelli Porvoossa, vain 7 kilometrin päässä Porvoon vanhasta kaupungista ja noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä tai Helsinki-Vantaan lentokentältä kauniissa kartanopuistossa meren rannalla. Hotelli koostuu kahdesta eri hotellirakennuksesta: modernista kylpylähotellista ja historiallisesta kartanohotellista. Ryhmän huoneet ovat pääasiassa kylpylähotellin puolella, missä myös kokoustilat sijaitsevat. Kaikissa huoneissa on kylpytakit ja tohvelit, minibaari, taulutelevisio ja maksuton langaton internet-yhteys. Kaikki huoneet ja hotellin muut sisätilat ovat savuttomia. Ilmainen parkkipaikka, paikkoja rajoitetusti. Hotelli ei ole täysin esteetön. Tilojen välillä on muutamia portaita/askelmia, ulkotiloissa osin epätasaista maastoa.
Standardihuone perusvarusteltu kylpyhuone suihkulla, lähellä kylpyläpalveluita. Vaihteleva värimaailma ja sisustustekstiilit, koko noin 17 m2.
Premiumhuone ilmastoitu hotellihuone kahdelle, lähellä kylpyläpalveluita. Vaihteleva sisustus ja värimaailma, koko noin 21 m2.
Classichuone elegantti, yksilöllisesti sisustettu huone kartanon puolella. Jokainen huone on erilainen muodoltaan, sisustukseltaan ja värimaailmaltaan. Huoneen koko vaihtelee, 12-23 m2.


Lisämaksusta
• yhden hengen standardi- tai premiumhuone 80 eur, classichuone 100 eur

Kuljetukset
Valitse oheisista reiteistä sopiva.

REITTI 0
EI KULJETUSTA
15.00 Porvoo, Haikon kartano

REITTI 1
13.30 Helsinki, Kiasman turistipysäkki
14.30 Porvoo, Haikon kartano

Paluukuljetus lähtee 4.12. ohjelman päätyttyä klo12.00

Bussireitin minimiosallistujamäärä 30. Pidätämme oikeuden vaihtaa reititystä tai peruuttaa reitin, mikäli lähtijämäärä ei täyty. Kysy myös mahdollisuutta varata oma reitti omalle porukallesi!


Erityishuomiot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 4
Varausmaksu 100 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu 100 e/hlö
- 59-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 120.