Joulu Andalusiassa 23.-27.12.2019

Malaga, Marbella ja Mijaksen kylä, Granada ja Alhambran linnoitus

Andalusian joulu on tulvillaan herkullisia tuoksuja, värikkäitä kukkatoreja, upeita seimiasetelmia, belenejä, jotka ovat tärkeä osa espanjalaista joulua. Matkan aikana liikutaan sekä kaupungeissa että maaseudulla, näköalareitillä, vuoristokylissä. Matkan kruunaa tarunhohtoinen Granada ja Alhambran linnoitus. Koe andalusialainen joulu kaikilla mausteilla ja unohda turha kiire.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Katalonian paikallisopas ja matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Luonto, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä sydäntä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelmassa mainitut ateriat, retket ja tutustumiskohteet kuljetuksineen ja sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen oppaan palvelut

1 246 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 23.12.
Iltalento Helsingistä Malagaan, suomenkielinen opas ryhmää vastassa, bussikuljetus hotelliin ja majoittuminen. 

2. päivä, 24.12.
Jouluaatto, Malagan jouluseimi, katedraali
Aamiaisen jälkeen tehdään aattoaamun kävelykierros, joka kulkee jouluisten myyntikojujen ohi kaupungintalolle, jonne on rakennettu Malagan suurin jouluseimi. Kierroksen aikana nähdään myös katedraali, Alcazaban linnoitus ja nautitaan lasillinen makeaa malagaviiniä tapasten kera. Kierros jatkuu kapeita kujia pitkin Malagan suurimmalle ostoskadulle. Iltapäivä vapaata aikaa ja aattojuhlaillallinen nautitaan espanjalaiseen tapaan yhdessä ystävien kanssa. (A, P)

3. päivä, 25.12.
Joulupäivä
Ihana Marbella ja Mijaksen vuoristokylä
Kiireettömän aamiaisen jälkeen lähdetään retkelle Marbellan vanhaankaupunkiin ja Mijaksen vuoristokylään. Marbellan vanhankaupungin sydämessä, appelsiiniaukiolla, pysähdytään hetkeksi nauttimaan joulupäivän kiireettömyydestä. Matka jatkuu näköalatietä pitkin viehättävään Mijaksen kylään. Se on yksi kauneimmista andalusialaisista valkoisista kylistä. Mijas on tunnettu käsityöpajoistaan ja aaseistaan, jotka äänekkäästi toivottavat vieraat tervetulleiksi. Paluu Malagaan. Päivän aikana lounas. (A, L)

4. päivä, 26.12.
Tapaninpäivä, Tarunhohtoinen Granada ja Alhambra
Aamiainen. Granadan kierroksella tutustumiskohteena mystinen Alhambran linnoitus, jonka muurit kätkevät sisäänsä osan Espanjan värikästä historiaa. Tutustutaan myös kaupungin keskustaan. Lounas retkipäivän aikana. Illaksi paluu Malagaan. Lisämaksullinen flamenco esitys (A, L)

5. päivä, 27.12.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus kentälle ja lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu Norwegian (sitoumuksetta)
Helsinki – Malaga 15.10 - 18.55 Norwegian 
Malaga – Helsinki   8.45 - 14.30 Norwegian 


Hotel Molina Lario ****, Malaga
Malagan keskustassa vanhankaupungin kupeessa sijaitseva tyylikäs hyvätasoinen hotelli. Huoneissa aamutakki ja –tossut, stereolaitteet, Wi-Fi, minibaari, huonekohtaisesti säädettävä ilmastointi/lämmitys. Hotellissa ravintola ja baari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• kahden hengen huone yhden käyttöön 300 €
• 26.12. Flamenco-esitys 50€ (sis. tapakset ja Cava-lasillinen)


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.