Joulu Budapestissa 22.-26.12.2018

Jouluinen Budapest hurmaa joulutoreillaan, joulukoristeillaan ja huumaavilla tuoksuillaan. Näe joulumarkkinat, Tonava jouluvalaistuksessa, Linnavuori sekä maistele viiniä ja suklaata Hernyákin viinitilalla. Matkan kruunaa joulupäivän Danube Chamber Orchestran tunnelmallinen joulukonsertti.

Asiantuntijan matkassa 

Reviczki Gabriella

Reviczki Gabriella, Asiantuntijaopas

Opiskellut Debrecenin yliopistossa unkarin ja suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi sekä matkailukorkeakoulussa ekonomiksi. Hän on toiminut 14 vuotta matkaoppaana U ...

Lukijamatka

Järviradio

Järviradio

Finnpanelin tutkimuksen mukaan Järviradio on Suomen kuunnelluin alueradio! Kuuntelijaluvut ovat nousseet ennätyslukemiin - vuoden 2015 mittauksessa Järviradiolla oli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset bussilla ja julkisilla kulkuvälineillä, retket ja sisäänpääsymaksut
• illallisristeily Tonavalla
• joulukonsertti
• Järviradion matkanjohtajan palvelut matkan aikana
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 198


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.12.
Budapestin kaupunkikierros
Lento Helsingistä Budapestiin, jossa on suomenkielinen opas vastassa. Suoraan lentokentältä lähdetään Budapestin kaupunkikierrokselle, joka kattaa Budapestin kauneimpia kohteita ja tärkeimpiä nähtävyyksiä. Pysähdytään kuuluisalla Sankarten aukiolla, ajetaan ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja Pyhän Tapanin Basilikan. Jatketaan Tonavan yli Budan puolelle, kaupungin vanhimmalle alueelle, Linnavuorelle ja Budan kuninkaanlinnalle. Kierrosta jatketaan Gellértinvuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin. Kiertoajelun aikana lounas. Iltapäivällä majoitutaan hotelliin ja vapaa-aikaa. (L)

2. päivä, 23.12.
Keskustan kävelykierros joulumarkkinoilla ja illallisristeily Tonavalla
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävellen tutustumaan joulumarkkinoihin. Kävelykierroksen aikana mahdollisuus nauttia omakustanteinen lounas. Päivän aikana nautitaan lasi hehkuviiniä tai teetä. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaa. Illalla kävellään satamaan, josta lähdetään illallisristeilylle Tonavalle. Risteilyn aikana avautuvat mahtavat näkymät upeasti valastusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. (A, P)

3. päivä Jouluaatto, 24.12.
Suomenkielinen jumalanpalvelus ja jouluillallinen
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaa-aikaa. Iltapäivällä lähdetään suomenkieliseen jumalanpalvelukseen paikalliseen kirkkoon. Illalla kävellään jouluillalliselle yhteen Budapestin vanhimmista ravintoloista, Hotelli Astorian Mirror-ravintolaan. (A, P)

4. päivä Joulupäivä, 25.12.
Viini- ja suklaamaistajaiset Hernyákin viinitilalla ja joulukonsertti
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä lähdetään Etyekiin, jonka alueella on vanhat viininkasvatus ja -valmistusperinteet. Viini- ja suklaamaistajaiset sekä lounas Hernyákin viinitilalla. Illalla kävellään Tonavan Palatsiin, jonka konserttisalissa Danube Chamber Orchestra vie jouluisiin tunnelmiin. (A, L)

5. päivä Tapaninpäivä, 26.12.
Aamiainen hotellissa. Kuljetus Budapestin lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Budapest 09.30 – 10.50 Finnair
Budapest – Helsinki 11.35 – 14.55 Finnair


Majoitus
La Prima Fashion Hotel Budapest ****, 4 yötä
Hyvätasoinen hotelli, joka on avattu keväällä 2011. Sijaitsee ydinkeskustassa, tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuuluisat Vaci kävelykatu ja Vörösmarty aukio kävelyetäisyydellä. Hotellissa on 80 huonetta, ravintola, baari, kuntosali. Viihtyisissä huoneissa on kylpyhuone, puhelin, tallelokero, taulu-TV, WiFi, hiustenkuivain, ilmastointi, minibaari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 190 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja)


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.