Joulu Piemontessa 22.-26.12.2018

Lähde kokemaan ainutlaatuinen joulu Italian viehättävimmissä kohteissa. Matkan aikana nähdään kuninkaallisia linnoja, tunnelmallisia piazzoja ja joulutoreja sekä maistellaan Italian parhaimpia viinejä.

Asiantuntijan matkassa 

Viiperi Teppo

Viiperi Teppo, Asiantuntijaopas

Virallinen opas, vapaa toimittaja ja monipuolisissa matkailualan tehtävissä työskennellyt iloinen ammattilainen. Teppo on työskennellyt vuosia oppaana ulkomaill ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 446 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.12.
Lento Milanoon, josta ajo Torinoon ja vapaa-aikaa omatoimiselle lounaalle. Majoittuminen ja illallinen hotellilla. (P)

2. päivä, 23.12.
Joulumarkkinat, Barolon linna
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Roeron aluetta, joka on yksi monista Unescon maailmanperintökohteista ja Barolo-viinin ja tryffelisienien synnyinseutua. Ajo Govoniin ihailemaan tunnelmallista joulumaata. Iltapäivällä jatketaan Langen kauniille viinialueelle ja vieraillaan maailmankuulun Barolo-viinin kodissa, Barolon linnassa. Viininmaistajaiset ja vierailu viinikellarissa. (A)

3. päivä, 24.12.
Historian huminaa ja hallitsijoita, jouluaatto
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Piemontea ja Torinoa hallinneiden kuninkaiden rakennuttamaa metsästyslinnaa, Reggia di Venariaa. Tämä Unescon perintökohde rakennettiin 1600-luvulla Savoia kuningassuvun maaseutu- ja metsästyslinnaksi ja pian sen ympärille syntyi pieni kylä, kun paikalliset asukkaat halusivat olla lähellä kuningasta. Iltapäivällä vieraillaan Torinon 1600-luvulla rakennetussa kuninkaanlinnassa, missä upeat maalaukset, huonekalut ja kristallikruunut koristavat saleja. Lopuksi kävellään Torinon joulukaduilla keskellä valokoristeluja, jotka ovat kuin modernia ulkoilmataidetta. Illalla nautitaan yhteinen jouluillallinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

4. päivä, 25.12.
Italialaisen elokuvatuotannon helmiä ja kuningasvaltakauden historiallista arkkitehtuuria
Aamiaisen jälkeen kävely kuningasvaltakauden rakennusarkkitehtuuria huokuvassa Torinossa. Vieraillaan muun muassa Linna-aukiolla ja San Lorenzon kirkossa. Yhteinen joululounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vieraillaan kansallisessa elokuvamuseossa, joka on lajissaan yksi maailman laajimmista ja sijaitsee 1800-luvulta peräisin olevassa Torinon korkeimmassa rakennuksessa. Vuosikymmenien rakennusvaiheissa korkeutta on kertynyt yli 160 metriä. Museon visuaaliset ja akustiset esitykset vievät vierailijan osaksi elokuvaa, kiitos Francois Confinon mielikuvituksellisten lavasteiden. (A, L)

5. päivä, 26.12.
Milanon tuomiokirkko, Vittorio Emmanuele-ostosgalleria
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Milanoa, missä kiertoajelu ja vierailu Duomossa, Milanon upeassa tuomiokirkossa. Käynti Italian kauneimmassa ostosgalleriassa, jonka rakennutti kuningas Vittorio Emmanuele 1800-luvulla. Lopuksi kuljetus Milanon lentokentälle.
Iltalento Helsinkiin.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.05 – 10.10 Finnair
Milano - Helsinki  18.55 - 23.00 Finnair


Majoitus 22.-26.12.
Starhotels Majestic ****
Corso Vittorio Emanuele II 54, Centro, 10123 Torino, Italia
Sijaitsee keskeisellä paikalla Torinossa, 1 km Piazza Castellolta. Hotellissa tarjoillaan buffet-aamiainen.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
  • yhden hengen huone 150 €


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.