Joulu Roomassa 22.-27.12.2022

Joulu ikuisen kaupungin, Rooman, tunnelmallisilla kujilla, toreilla ja kahviloissa. Jouluseimet koristavat piazzoja, jouluvalot tuikkivat kaduilla. Piazza Navonan perinteinen joulutori tuoksuu ja henkii joulun tunnelmaa. Rooman ihanimmat nähtävyydet, seiminäyttely, Paavin joulusiunaus ”Urbi et Orbi”, tapaninpäivän ajelu Castelli Romanin viinivuorille... Joulu Roomassa on unohtumaton kokemus!

Asiantuntijan matkassa 

Romu Päivi

Romu Päivi, asiantuntijaopas

Rooman paikallisopas, joka on työskennellyt alueella jo lähes 30 vuotta.  Päivi Romu suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja hänen asiantuntemu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelmassa mainitut ateriat, retket sekä tutustumiskohteet kuljetuksineen ja sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen oppaan palvelut Roomassa

1 498 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.12.
Suora reittilento Roomaan, jossa Rooman opas Päivi Romu on kentällä vastassa.Pieni kaupunkikiertoajelu ennen lounasta. Majoittuminen. (L) 

2. päivä, 23.12.
Antiikin Rooma
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Pietarinkirkkoon, kristikunnan suurimpaan barokkikirkkoon. Tämän jälkeen bussikuljetus Capitolium-kukkulalle. Siellä ”Keisari Augustukselta kävi käsky, että koko maailma oli verolle pantava”. Kukkulalta nähdään Forum Romanum ja Palatinus-kukkula: koko antiikin ajan poliittinen ja uskonnollinen keskus temppeleineen, triumfikaarineen ja pylväineen. Kuullaan tarinoita Rooman synnystä, antiikin ajan Roomasta, Colosseumin hurjista gladiaattoritaisteluista. Yhteinen lounas retkipäivän aikana. Paluu oppaan johdolla hotellille. Osaan päivän tutustumiskohteista liikutaan kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Loppupäivä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle ja ostoksille. Iltaohjelmassa lisämaksullinen  konsertti klo 19.30, kesto noin 1,5 t. Tenorin, sopraanon ja huippupianistin jouluinen musiikkiesitys sisältäen myös kuuluisia italialaisia aarioita. Siirtymiset hotellilta konserttipaikalle kävellen (noin 800 m/suunta). Opas ryhmän mukana konsertissa. (A, L)

3. päivä, 24.12.
Jouluaatto
Aamiaisen jälkeen yhteinen kävelykierros ”Rooman ihanimmat nähtävyydet”. Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde, Pantheonin temppeli, Piazza Navona ja sen joulutori. Päivän kruunaa yhteinen aattoillallinen hotellin läheisyydessä. (A, P)

4. päivä, 25.12.
Joulupäivä
Aamiaisen jälkeen lähdetään oppaan johdolla seiminäyttelyyn Popolo-aukiolle*. Näyttelyn jälkeen suunnataan kulku Pietarinkirkon aukiolle. Siellä väki kokoontuu Paavin joulusiunaukseen "Urbi et Orbi" klo 12. Päivän tutustumiskohteisiin kuljetaan kävellen ja julkisilla kulkuvälineillä. Bussikuljetus siunaustilaisuuden jälkeen lounasravintolaan. Yhteinen herkullinen joulupäivän ateria hotellin läheisyydessä. Ilta vapaata aikaa. (A, L)

*tiedote 3.10.2022 - Seiminäyttely siirtynyt Pietarinkirkon pylväskäytävälle. Mahdollisuus tutustua näyttelyyn on jo 23.12. Pietarinkirkon vierailun yhteydessä. Aamiaisen jälkeen kävellään juutalaiskorttelin ja pyhiinvaelluskatu Via dei Coronarin kautta Pietarinkirkon aukiolle vastaanottamaan siunaus. Päivän ohjelma jatkuu sen jälkeen entisellään.

5. päivä, 26.12.
Tapaninpäivä
Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla tapaninpäivän ajelulle. Aluksi tutustutaan Via Appia Antican varrella sijaitseviin katakombeihin. Sieltä jatketaan Frascatin pikkukaupunkiin Castelli Romanin viinivuorille. Matkan varrella pysähdytään ihailemaan maisemia myös Nemin kraaterijärvellä. Yhteinen lounas ja viininmaistajaiset retkipäivän aikana Monte Porzio Catonessa. Paluu illaksi Roomaan. (A, L)

6. päivä, 27.12.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Rooma 07.40 - 10.10 Finnair
Rooma - Helsinki 11.05 - 15.35 Finnair


Majoitus
Hotel Mediterraneo****, 5 yötä
Keskitason keskustahotelli Terminin alueella, lähellä päärautatieasemaa. Kävelymatkan päässä Rooman päänähtävyydet kuten Colosseum, Forum Romanum ja Espanjalaiset portaat. Huoneissa ilmastointi, minibaari, puhelin, ilmainen WiFi, TV ja tallelokero. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 225 €
• konserttilippu 48 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen. 

Covid-19-pandemiatilanteen aikana matkustajan on itsenäisesti huolehdittava kunkin matkakohteen vaatimusten mukaisista todistuksista, joita matkustaja tarvitsee matkaansa varten. Näitä ovat esim. todistukset negatiivisesta Covid-19-testistä, saadusta Covid-19-rokotussuojasta tai sairastetusta Covid-19-taudista. Tarkemmat maakohtaiset tiedot ovat saatavilla ensisijaisesti kohdemaan viranomaisilta, mutta seuraamme matkustusohjeistuksia ja maahanpääsyvaatimuksia tiiviisti ja tiedotamme niistä asiakkaillemme aina lähempänä matkan lähtöpäivää. Linkit maakohtaisten viranomaisten sivuille löydätte tästä kartasta Tietoja päivitetään myös ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ja Suomen edustustojen tiedotteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.