Joulu Salzburgissa 23.-27.12.2020

München (retki) - Salzburg (4 yötä) - Oberndorf (retki) - Salzkammergutin järvialue (retki) - München

Vietä joulu Mozartin syntymäkaupungissa, Salzburgissa, joka on tunnettu myös historiasta ja barokkiarkkitehtuurista! Ihaillaan jouluvalojen kauneutta ja nautitaan joulutorien tunnelmasta sekä vieraillaan kauniilla Salzkammergutin järvialueella.

Asiantuntijan matkassa 

Mészáros Veronika

Mészáros Veronika, asiantuntijaopas

Itävallan ja Unkarin virallinen opas, joka on asunut yli kymmenen vuotta Wienissä. Veronika Meszarosilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus erilaisista kulttuuri ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä


1 498 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 23.12.
Münchenin kiertoajelu
Suora lento Müncheniin, jossa suomenkielinen opas vastassa. Lähdetään Münchenin kiertoajelulle, jonka aikana nähdään Baijerin sympaattisen pääkaupungin nähtävyyksiä. Lounaan jälkeen jatketaan matkaa Itävallan puolelle Salzburgiin (150 km), jonne saavutaan illalla. Majoittuminen. (L)

2. päivä, 24.12.
Salzburg ja Oberndorfin kylä
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa tutustua omatoimisesti Salzburgiin ja sen joulutoreihin. Iltapäivällä lähdetään bussilla läheiseen Oberndorfin kylään, joka on maailmankuulun joululaulun Stille Nacht (Jouluyö, juhlayö) synnyinpaikka. Laulu esitettiin ensimmäisen kerran Oberndorfin kirkossa jouluaattona 1818. Käydään paikallisessa museossa, jossa on näyttely laulun ja alueen historiasta. Pääaukiolla on sievä pieni joulutori, jonne jouluaaton iltapäivällä kokoontuu ihmisiä ympäri maailmaa muistamaan laulun syntyä. Tämä juhlatilaisuus on tärkeä osa alueen perinteitä, kuullaan paikallista musiikkia ja lopussa lauletaan yhdessä Stille Nacht laulua. Palataan takaisin Salzburgiin yhteiselle jouluillalliselle. (A, P)

3. päivä, 25.12.
Salzburgin kävelykierros ja Mozartin syntymäkoti
Aamiainen. Aamupäivällä tutustutaan kävelykierroksella Salzburgin vanhaankaupunkiin, jossa monien vuosisatojen historian voi kokea varsin elävästi: keskiaikaiset talot, sisäpihat, kirkot, varhaiset barokkirakennukset, vanhat luostarit, hautausmaa, Salzburgin Juhlaviikkojen konserttitalot, Mirabell palatsi, upean vihreä Salzach joki ja kaiken yllä kohoava Hohensalzburgin linna. Kierroksen päätteeksi käydään Mozartin syntymäkodissa, jossa on alkuperäisissä tiloissa näyttely hänen elämästään ja perheestään. Lounas retken päätteeksi. Iltapäivällä vapaata aikaa kierrellä omatoimisesti Salzburgissa ja nauttia jouluisesta tunnelmasta tai mahdollisuus käydä lisämaksullisessa klassisen musiikin konsertissa (Mozart, Vivaldi) hienossa Mirabell -palatsin marmorisalissa. (A, L)

4. päivä, 26.12.
Salzkammergutin järvialue
Aamiaisen jälkeen ajetaan kohti kaunista Salzkammergutin järvialuetta ja vuoristomaisemia. Ensimmäiseksi käydään Bad Ischlissä, jolla on hyvin erikoinen asema Itävallan historiassa ja kulttuurissa. Terveysvesistään ja hyvästä ilmastaan tunnettu kohde oli yli 150 vuoden ajan keisarillisen perheen kesänviettopaikka. Tehdään opastettu kierros Kaiservillassa. Seuraavaksi ajetaan St. Wolfgangin kylään, jossa aikaa tutustua tunnelmalliseen joulutoriin. Lounaan jälkeen noustaan laivaan ja siirrytään järven toiselle puolelle St. Gilgeniin. Laivamatka kestää noin 45 minuuttia, sen jälkeen ajetaan takaisin Salzburgiin. (A, L)

5. päivä, 27.12.
Salzburg
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa Salzburgissa tutustua esimerkiksi Hohensalzburgin linnaan, joka on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista tai kävellä Salzburgin keskustan näköalavuorilla, Kapuzinerberg ja Mönchsberg. Iltapäivällä lähdetään kohti Münchenin lentokenttää, josta lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - München 07.50 - 09.30 Finnair
München - Helsinki 18.45 - 22.20 Finnair


Austria Trend Hotel Europa Salzburg ****, Salzburg, 4 yötä. 
Hyvätasoinen hotelli keskeisellä paikalla Salzburgin päärautatieaseman läheisyydessä. Salzburgin tärkeimmät nähtävyydet kävelyetäisyydellä, n. 15 minuutin kävelymatka Mirabell palatsille. Hotellissa aamiaishuone sekä ravintola ylimmässä kerroksessa, josta ihanat näkymät läheisille vuorille. Huoneissa kylpyhuone, hiustenkuivaaja, WiFi, tallelokero, flat screen TV, minibaari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €
• konsertti 25.12. klo 17.00 Mirabell palatsissa 49 €/lippu kat. II, 55 €/lippu kat. I


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.